אנא עזרו לי..

נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 0:29 ,6 פברואר 2012, ב', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: אנא עזרו לי..
ניק, קודם כל מעניין אותי האם מדובר במיקרטה שהבאתי לך? אם כן, לדעתי מקור הבעיה לא במיקרטה (ההתפרקות השנייה נראית לי כהוכחה לכך) כי המיקרטה נעשתה על בסיס פוליאסטר 555 באותה הטכנולוגיה בדיוק כמו בשני הסכינים שלי שעובדים כבר חצי שנה, וכמובן אני לא היחיד שמשתמש ב-555 למיקרטה.
לדעתי הבעייה היא בטיפול בפני שטח לפני ההדבקה. אתה יכול לפרט קצת מה עשית שונה בסכין שהתפרקה מהסכין השנייה? אוליי הטאנג היה מלוטש יותר מידיי ולא חרצת אותו, האם שתי הידיות באות מאותה חתיכת עץ? האם העץ טופל (impregnation מסוג כלשהו) לפני ההדבקה? האם לא שכחת לנקות היטב עם אצטון? באיזה אפוקסי השתמשת? האם לעודף האפוקסי היתה דרך לנזול החוצה אחרי ההדבקה,כי אם לא אז אחרי הייבוש החומר עם בועות האוויר מתרחב והקוסטרוקציה מתפרקת...
ועוד משהו: כשאתה מצמיד את החלקים המודבקים אל תפעיל לחץ מופרז.
לדעתי הבעייה היא בטיפול בפני שטח לפני ההדבקה. אתה יכול לפרט קצת מה עשית שונה בסכין שהתפרקה מהסכין השנייה? אוליי הטאנג היה מלוטש יותר מידיי ולא חרצת אותו, האם שתי הידיות באות מאותה חתיכת עץ? האם העץ טופל (impregnation מסוג כלשהו) לפני ההדבקה? האם לא שכחת לנקות היטב עם אצטון? באיזה אפוקסי השתמשת? האם לעודף האפוקסי היתה דרך לנזול החוצה אחרי ההדבקה,כי אם לא אז אחרי הייבוש החומר עם בועות האוויר מתרחב והקוסטרוקציה מתפרקת...
ועוד משהו: כשאתה מצמיד את החלקים המודבקים אל תפעיל לחץ מופרז.
לאדהזיה של הפוליאסטר למתכת:
הטאנג ומה ששמקובע עליו, צריך להיות "יבש" מתרכובות מסיסות-שמן או אתר, כלומר, לטבול אותו באציטון, ולשפשף עליו אריג כותנה גס טבול באצטון, ואחריו אותו דבר עם בנזין לבן, ואז מייד לעטוף במיקרטה עם פוליאסטר.
אם יש על פני הטאנג לחות, שאריות לכלוך (אפילו בשכבה הכי דקה) או משקעים אחרים, הם יאפשרו חדירה של שמן לסדק בין המיקרטה לבין פני המתכת של הטאנג, ויחלישו את האדהסיה של המיקרטה לטאנג.
יש בשוק גם תמיסות מיוחדות, שמיועדות ל"ייבוש" פני-המתכת, אבל שיפשוף יסודי עם אציטון ואחריו עם בנזין, מסיר את רוב הלכלוך של התרכובות האורגניות והמסיסות בשמן או אתר.
בנוסף:
חורים לאורך הטאנג יאפשרו לפוליאסטר במיקרטה לחדור דרך החורים מצד לצד, ולבנות מין "שלוחות" דרך החורים, כדי לעגן את המיקרטה לאורך הטאנג
הטאנג ומה ששמקובע עליו, צריך להיות "יבש" מתרכובות מסיסות-שמן או אתר, כלומר, לטבול אותו באציטון, ולשפשף עליו אריג כותנה גס טבול באצטון, ואחריו אותו דבר עם בנזין לבן, ואז מייד לעטוף במיקרטה עם פוליאסטר.
אם יש על פני הטאנג לחות, שאריות לכלוך (אפילו בשכבה הכי דקה) או משקעים אחרים, הם יאפשרו חדירה של שמן לסדק בין המיקרטה לבין פני המתכת של הטאנג, ויחלישו את האדהסיה של המיקרטה לטאנג.
יש בשוק גם תמיסות מיוחדות, שמיועדות ל"ייבוש" פני-המתכת, אבל שיפשוף יסודי עם אציטון ואחריו עם בנזין, מסיר את רוב הלכלוך של התרכובות האורגניות והמסיסות בשמן או אתר.
בנוסף:
חורים לאורך הטאנג יאפשרו לפוליאסטר במיקרטה לחדור דרך החורים מצד לצד, ולבנות מין "שלוחות" דרך החורים, כדי לעגן את המיקרטה לאורך הטאנג
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
יובל, ניק לא עושה את הידית בשיטה של לעטוף בד ספוג פוליאסטר סביב הטאנג, אלא מרכיב 2 לחיים עשויים מיקרטה בעזרת הדבקה עם אפוקסי ופינים.ואז מייד לעטוף במיקרטה עם פוליאסטר
מזה בנזין לבן?טבול באצטון, ואחריו אותו דבר עם בנזין לבן
מעניין מאוד, אם מתישהו אעשה את הידית בשיטת העטיפה, אזכור שצריך גם לקדוח כמה חורים בטאנג.חורים לאורך הטאנג יאפשרו לפוליאסטר במיקרטה לחדור דרך החורים מצד לצד, ולבנות מין "שלוחות" דרך החורים, כדי לעגן את המיקרטה לאורך הטנג
ניק, אני לא רואה שעולים איזה רעיונות מיוחדים, גם לי אין.
אם מתאים לך לנסות דבק גורילה במקום האפוקסי, אתה מוזמן להשתמש בשלי
אם מתאים לך לנסות דבק גורילה במקום האפוקסי, אתה מוזמן להשתמש בשלי
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
שוב, ניק, באיזה אפוקסי השתשמשת והאם חרצת היטב את הטאנג ואת העץ לפני ההדבקה?
האם אחרי הנסיון הכושל עם מיקרטה ניקית היטב את כל החלקים? דרך אגב איפה נשאר האפוקסי - על הפלדה או על העץ?
תנסה להבין מה כן היה הבדל בין שני התהליכים: זה שהידית על הסכין השנייה מחזיקה עכשיו זה לא אומר שהיא לא תתפרק לך בעוד יומיים כשתתחיל להישתמש בה. אוליי פשוט הפינים עצמם הדוקים יותר טוב בסכין הזאת ובזכות זה היא מחזיקה? תעשה לה מבחן - תדפוק בעץ אחר עם כוח סביר ותראה.
לגבי הלחץ המופרז על החלקים הנדבקים יש לי שתי הסברים (שניהם IMHO) : א) במקומות הבולטים נשארת שכבה דקה מידיי של דבק ובנוסף ב) אם אין אפשרות לעודפי אפוקסי ובועות אוויר לצאת (במקרה שלך זה מה שקורה עם החורים בטאנג) אז אחרי הייבוש נוצר לחץ אדיר שדוחף את את הלחיי העץ מהטאנג. זה נכון תמיד, וכאשר מגזימים עם הלחץ אז האפקט מוגבר. מקווה שהסברתי ברור.
האם אחרי הנסיון הכושל עם מיקרטה ניקית היטב את כל החלקים? דרך אגב איפה נשאר האפוקסי - על הפלדה או על העץ?
תנסה להבין מה כן היה הבדל בין שני התהליכים: זה שהידית על הסכין השנייה מחזיקה עכשיו זה לא אומר שהיא לא תתפרק לך בעוד יומיים כשתתחיל להישתמש בה. אוליי פשוט הפינים עצמם הדוקים יותר טוב בסכין הזאת ובזכות זה היא מחזיקה? תעשה לה מבחן - תדפוק בעץ אחר עם כוח סביר ותראה.
לגבי הלחץ המופרז על החלקים הנדבקים יש לי שתי הסברים (שניהם IMHO) : א) במקומות הבולטים נשארת שכבה דקה מידיי של דבק ובנוסף ב) אם אין אפשרות לעודפי אפוקסי ובועות אוויר לצאת (במקרה שלך זה מה שקורה עם החורים בטאנג) אז אחרי הייבוש נוצר לחץ אדיר שדוחף את את הלחיי העץ מהטאנג. זה נכון תמיד, וכאשר מגזימים עם הלחץ אז האפקט מוגבר. מקווה שהסברתי ברור.
ניק, יש חדש? הצלחת?
אתה מבקש עזרה אבל לא עונה על שאלות שיכולות לעזור לאחרים לעזור לך...
אתה מבקש עזרה אבל לא עונה על שאלות שיכולות לעזור לאחרים לעזור לך...
לא חושב שציך לפרק, חבל. אם הבעיה היא באמת שלחצת יותר מידיי על הידית "הבעתיית" והיא התפרקה מייד בתוך 24 שעות של הייבוש, והשנייה עדיין בסדר (אוליי לחצת עלייה פחות), אז כנראה היא גם תשאר כך. פשוט כדאי לדעתי לעשות לה מבחן סביר (אך לא הורס) שיכול לנתק אותה מהטאנג שמדמה שימוש אמיתי בסכין (לשמל היא נופלת על רצפת שיש או חווה סטרס בחיטוב ענפיף, או עוד משהו - תחשוב). אם הסכין נשארת אצלך זה עוד בסדר, אבל אם אתה מוכר או מביא למישהו במתנה זה יכול להיות פדיחה.
אני גם משתמש באפוקסי 24 שעות, אבל מהסיבה שאני איטי ולוקח לי זמן להדביק (כמובן לא את כל 24 שעות
), וגם בגלל שזה מה שקניתי וזה מה שיש לי. טוב שסיפרת על השבירות של האפוקסי המהיר.
אם הידית שהתפרקה הספיקה לספוג שמן בצד של הדבקה, יכול להיות שלא תוכל להדביק אותה עכשיו כבר מהסיבה הזאת.
מעניין אותי מאוד לדעת איפה נשאר האפוקסי בהתפרקות - על העץ\מיקרטה או על הטאנג?
אני גם משתמש באפוקסי 24 שעות, אבל מהסיבה שאני איטי ולוקח לי זמן להדביק (כמובן לא את כל 24 שעות

אם הידית שהתפרקה הספיקה לספוג שמן בצד של הדבקה, יכול להיות שלא תוכל להדביק אותה עכשיו כבר מהסיבה הזאת.
מעניין אותי מאוד לדעת איפה נשאר האפוקסי בהתפרקות - על העץ\מיקרטה או על הטאנג?
האם יש חדש? יכול להיות שהדבק שהשתמשת בו (אפוקסי 2 חלקים?) התיישן. בסכין הבאה שלי אעבוד רק עם אפוקסי בעל זמן ייבוש איטי יותר. קראתי שהוא גם חזק יותר וכך יהיה לי גם יותר זמן לעבוד על הצמדת חלקי הידית. בכל מקרה כפי שכבר ציינו לפניי, לניקוי החלק המודבק משקל קריטי, ומומלץ גם לא לגעת בשטח המנוקה באצבעות. אתה יכול לנקות עם טינר איכותי של צבע כלשהו, אלכוהול (פחות מומלץ), אציטון או בנזין לבן, white spirt בסלנג. את 2 האחרונים תוכל למצוא בבית מרקחת או שוב, בטמבוריה שמכבדת עצמה.
נשמח אם תעדכן.
שבת שלום.
נשמח אם תעדכן.
שבת שלום.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד