הסינים באים! הסינים באים!!

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
dBu24
בלייד ראנר
הסינים באים! הסינים באים!!

הודעה על ידי dBu24 » 18:34 ,3 דצמבר 2007, ב'

לא שיש לי משהו נגד הסינים עצמם אבל אני מעדיף לא לעודד אותם: הם עוד יאכלו אותנו בלי מלח ואני לא מתכוון להקל עליהם.

הפרנסה שלי עוד שורדת בגלל בעיות האיכות שלהם

אני מזמין כל אחד כאן בפורום לבוא ולראות בעיניים מה פירוש איכות ברמה של תעשיית הרכב במפעל מתכת. תעשיית הרכב עובדת תחת תקן TS ובארץ יש מספר קטן של מפעלים שעשו את המאמץ וקיבלו את תו התקן. אנחנו אחד מהם ותאמינו לי שפירוש הדבר מאבק יומיומי ואבוי לו לזה שנרדם בשמירה

ברגע שהסינים ילמדו איך עושים את זה כמו שצריך אז אני יכול לתלות את הכפפות ולחפש לי ג'וב אחר, אולי לנקות בתים או משהו כזה.

בינתיים שימשיכו מצידי לייצר DVD וטלוויזיות בלי הבטחת איכות- יום אחד מישהו יתפכח ויבין שזול זה זול ושאין ארוחות חינם.

דוד

liron43
חדש בפורום

מה הקשר בין סינים לסכינים ?

הודעה על ידי liron43 » 20:40 ,26 פברואר 2008, ג'

מה הקשר בין סינים לסכינים ?

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 21:01 ,26 פברואר 2008, ג'

תגובה לנושא אחר שנשלחה כנושא חדש ולא כתגובה. זה קורה.
ומה הקשר בין הסינים לתעשייה? פשוט:
בסין מאד זול לייצר. אז גם סכינים מיוצרות שם. בעיקר איכות נמוכה ללא שם, אבל גם חברות רציניות עברו למזרח, כמו קרשו שפעם ייצרה בארה"ב והיום בטייוואן.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

shrek2bm
חדש בפורום

הודעה על ידי shrek2bm » 21:39 ,27 פברואר 2008, ד'

תן לי לנחש, אתה עובד בפלסאן ?

מוטי לזר
אביר האפל

סכינים בסין

הודעה על ידי מוטי לזר » 22:07 ,5 מאי 2008, ב'

רוב המוצרים הסינים המגיעים אלנו - הם "זיבליים" מאחר ומי שקונה שם (היבואנים) מחפשים מוצר זול!!!
ובשביל מחיר 0 מקבלים מוצר 0.
באו לא נשכח שיש להם תעשיה מטלורגית לא רעה - מטוסים, נשק , ואף לחלל הם הגיעו.
לי באוסף יש כמה מוצרים שקניתי שם (סכינים אולרים, תערים. וכלי עבודה כמו מחטבים)
והם טובים למדי למרות שעלו לי מעט מאוד כסף (קניתי אותם ממקומיים)
אז כשעושים הכללות - כמו תמיד , לא תמיד מדייקים בפרטים..

tommyboy
נושא - כלים

הודעה על ידי tommyboy » 19:29 ,6 מאי 2008, ג'

ברווז יקר.... לפני שתשופד על אווטקאסט של קרשואו.... נבהיר כמה דברים:
קרשואו מייצרת את רוב הדגמים בארה"ב. יש לה מספר דגמים בודדים שמיוצרים בסין ועוד מספר דגמים מיפן. עוד לא נתקלתי בקרשואו מטייאוון. ואני משווק אותם כבר שנתיים וחצי בארץ.

גרבר עברו עם רוב האולרים לסי אבל הסכינים ורוב הפלאיירים עדיין בארה"ב.

ספיידרקו הוציאו דגם ראשון מיוצר בסין. ממש לא איכות נמוכה. נמכר ב 400 שח בחנויות שווה כל שקל.
TENASCIOUS

חברות רבות אחרות עברו לסין.. והאיכות לא תמיד יורדת.. בטח לא ביחס למחיר. המבאס הוא שכשמוצר עובר מיצור אמריקאי לסיני בארץ המחיר עולה במקום לרדת מכיוון שסין היא לא איזור סחר חופשי... או משהו בסגנון.

לדוגמא פנסי ראש של PETZL שהיו מיוצרים בצרפת והיום באינדונזיה. המחירים עלו מ250 ל300 שח. מבאס.
תומר מור,
סוכן ר.ד.ע תמרי,
אספן גרזנים,
ידידותי לסביבה.

סער
הגורו הגדול

הודעה על ידי סער » 21:39 ,6 מאי 2008, ג'

TC_Blades כתב:עד כמה שאני רואה, איכותו של סכין- כל סכין - לא רק סכינים שמיוצרות בסין - תלוי במגוון החלטות ייצור וכמובן בתהליך בקרת האיכות. ניראה כי לפחות חלק מן החברות שהוזכרו לעיל ועברו לייצור בסין עדיין מצליחות לשמר איכות גבוהה למדי וזאת (וזה כבר ניחוש) הודות להתעקשות המשקיע על נקודות "שיא" בתהליך הייצור (סוג החומרים, אופן החיסום, מידת ההקפדה בגימור, ורף הסינון לפני הזרמה לשוק) .
כל יצרן המוני ישאף תמיד להוזיל את עלות הייצור. מה שמפריד בין ה"זבלה ברמה גבוהה" ל "סתם זבלה מצוי" זה נטו החלטה של מישהו בהנהלה לא לייצר "סתם זבלה מצוי".

אגב, אני בטוח שבמקום ענק כמו סין ניתן עדיין למצוא נפחים שמסוגלים עם יד אחת קשורה מאחורי הגב לשים את כולנו בכיס הקטן מבחינת יכולותיהם.
צודק לגמרי. הכל עניין של רצון להשקעה במוצר ובקרת איכות. אם נבדוק את תעשיית הרכב בסין נמצא שמכיוון שהם מייצרים במפעלים עצמאיים הסטנדרטים עדיין נמוכים לגמרי. לשמחתי הרבה עוד אין ייבוא של מכוניות מסין כי הן לא עומדות בתקינה, אבל ייבוא של קטנועים ואופנועים קטנים יש. המחיר נמוך (כמובן לא מאד אטרקטיבי כי היבואנים תאבי בצע) אבל לא נמוך מספיק והאמינות לפי מה ששמעתי מזעזעת.
לעומת זאת, לי יש מכשיר רדיו סיני מתקדם שמיוצר במפעל הגדול ביותר בעולם למכשירי רדיו. קניתי אותו באיביי ישירות ממשווק סיני של המפעל. ניהלתי איתו שיחה מקוונת קצרה והסיפור שלו מאד מעניין: המפעל מייצר את כל ליין הרדיו עבור חברת גרונדיג. למי שמכיר, גרונדיג היא חברה מאד מכובדת ובתחום מכשירי הרדיו המתוחכמים נחשבת למס' 1 בעולם עשרות שנים. כבר עשור ששום דבר לא מיוצר בגרמניה אלא באותו מפעל בסין, תחת פיקוח של מהנדסי גרונדיג. המפעל מייצא את המכשירים תחת השם גרונדיג ומשווק תחת שם סיני לתצרוכת פנימית. מדובר על אותם מכשירים בדיוק, באיכות מאד גבוהה, עם שם אחר ובשליש המחיר ממכשירי גרונדיג!
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

ts
אביר האפל

הודעה על ידי ts » 9:00 ,16 מאי 2008, ו'

קראתי מה שיש להגיד על הסינים בכל מיני מקומות ודעתי היא זאת:
זה לא הסינים שמייצרים איכות נמוכה.
הדבר הזול העיקרי שם הוא
א-כוח עבודה
ב-אין פיקוח (בנייה,תנאים,זיהום ועוד)
לגבי איכות ולא משנה המוצר הכל תלוי ביבואן אובחברה.
נייקי שמייצרים שם עומדים בדרישות על איכות מסויימת.
אבל העולם רוצה זול והסינים אמרו פחות כסף פחות חומר פחות איכות.
רצו בגדים זולים הם היו עם פחות בד וחוטי תפירה זולים יותר.
אין שום רע בשום מדינה הבעייה היא בדרישות היצרן "העולמי" ולא משנה עם זה סכין או לא.
אם אתה רוצה מוצר טוב אתה צריך לדרוש זאת ולפקח ולשלם בהתאם ככה זה עובד.
לצורך העיניין רבים ממוצרי האלקטרוניקה שמיוצרים כביכול באירופה רק מורכבים שם את
המארזים,שבבים ושאר המוצרים מייצרים המדינות העולם השלישי כך ש90% מהמוצר מיוצר שם
בין הייתר בסין ורק ההרכבה הסופית והאריזה במדינה עם השם.

תם

וסרמן
תושב קבע בפורום

ייצור סיני

הודעה על ידי וסרמן » 12:57 ,26 מאי 2008, ב'

שלום לכולם
בנוגע לייצור בסין אני לא מבין בכלל מה הקשר בין לעודד את הסינים או לא, או בין איכות הייצור של הפריטים הסינים לתקן TS של תעשיית הרכב.
מנקודת המבט שלנו כאספני נשק קר יש 2 נקודות עיקריות שעלינו לשים אליהן לב
1. חיקויים לפריטים עתיקים כגון כידון האריסקה היפני ,הששקה הרוסית מודל 1884 והחרבות היפניות ממלחמת העולם ה-II (סמלים וקצינים) אשר מיוצרים כיום בסין ואספן לא מיומן יכול לפול בקלות, כאשר המגמה שמשנה לשנה איכות החיקויים עולה ובעוד מספר שנים ממש יהיה קשה כבר להבדיל
2. סכינים טקטיות בייצור תעשייתי אשר מיוצרות בסין תחת שם מותג אמריקאי או אירופאי, כגון דגמים מסוימים של cold steel, kershaw, וכד' - לא ניתן להסיק מעצם הייצור בסין על טיב המוצר, פשוט מפריע לכם בעיניים לראות את הכיתוב CHINA !, אבל מדובר בתהליכים וחומרים ידועים בתעשייה אשר תהליך הייצור בשלמותו הועבר למפעל בסין, איכות הפלדה ואיכות הגימור אמורות להיות זהות או מספיק קרובות למקור כי בסה"כ יש כאן שם שהיצרן מעוניין לשמר.
ועל אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בפלדות פשוטות יחסית כגון 420 אשר ניתן לרכוש סכינים במחירים מאוד אטרקטיביים אשר אם היו מיוצרים בארה"ב המחיר היה גבוה פי 2 (למשל סדרת ה Home security של smith&wesson)

ברגע שהתהליך הועבר בצורה מוצלחת, אין שום סיבה שהקושי של הפלדה יהיה שונה, שהציפוי יתקלף, או שהידית תתפרק.

שימו לב שאני מתכוון רק למקרים שבהם הייצור בסין נעשה תחת שם מותג של יצרן ידוע ומוכר.

אולי מישהו יוכל לארגן מבחן למספר אולרים שיוצרו בסין כדי להרגיע את כל המודאגים

tutisdog
הגורו הגדול

הודעה על ידי tutisdog » 13:27 ,26 מאי 2008, ב'

אני מסכים עם דעתו של וסרמן, אני חושב שכל עוד היצרן רוצה לשמור על שמו הטוב ועל איכות מוצריו הוא ידאג לבקרת איכות ולתקן ייצור מסויים ולא יחרוג ממנו, אני מסכים גם עם הטענה שלא אוהבים לראות סין על הלהב, אבל כל עוד האיכות נשמרת. מה רע??

ts
אביר האפל

הודעה על ידי ts » 13:44 ,26 מאי 2008, ב'

אני לא מוצא סיבה למבחן.
לפי דעתי יש לבחון מוצרים חדשים בשוק או יצרנים חדשים.
כאשר אני קונה מוצר של חברה מהיכן שלא תהיה אירופה או ארה"ב
והיא ערבה לאיכות המוצר אז אני נוטה להאמין שלא משנה היכן יוצר הוא עובר פיקוח של החרה.
אל אף שאני חייב לציין כי כאשר קיתי דיסק של בוש טרחו לציין אם המכשיר יוצר בסין או גרמניה.
אני לא יושע אם יש הבדל באיכות מה שכן המוצר שיוצר בסין היה זול יותר מהמוצר הגרמני עלאף
שהוא של אותו יצרן.
לגבי סכינים נעליים וכד' אני מאמין שאין הבדל באיכות ואם המוצר פגום אז החברה אחראית.

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 17:36 ,26 מאי 2008, ב'

יש לשפוט כל עניין לגופו באופן פרטני.
קניתי בזמנו סכין אודיסיי של באק. פירסמתי עליה אפילו דוח המלצה.
הסכין הבאה שלי גם הייתה באק, כיוון שהאודיסיי הייתה מדהימה. השנייה (שגם עליה פירסמתי דוח. שלילי מאד)הייתה לגמרי על הפנים.
כך שגם מוצר אחר שנקנה מאותה חברה יכול להיות מעפן פלוס, בעוד ישנם חברות שמצטיינות ופוגעות בול בכל מה שהן מייצרות.
כל מקרה לגופו.

tutisdog
הגורו הגדול

הודעה על ידי tutisdog » 2:50 ,27 מאי 2008, ג'

הראשון היה מיוצר באר"הב והשני בסין :?: אם כן אז מאד מעניין איך ההבדלים באיכות בשאר החברות שיש להם דגמים גם אמריקאים וגם דגמים מסין.

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 18:30 ,27 מאי 2008, ג'

תוצרת סין? ייתכן. לא בדקתי את זה לעומק.
למרות שאני מאמין שגם השנייה של באק היא תוצרת ארה"ב.
קרשו ייצרו פעם בארה"ב. הם עברו לטיוואן באיזה שהוא שלב, מחירי הסכינים ירדו, אך גם האיכות.

ts
אביר האפל

הודעה על ידי ts » 22:18 ,29 מאי 2008, ה'

TC_Blades כתב:אני חושב שאימהות בארה"ב שחשבו כמוך, ואז גילו עופרת בצעצועים של ילדיהם שסופקו על ידי חברות אמינות וותיקות בשוק האמריקאי לא יסכימו איתך לגבי זה....
ומי אשם
בעל החברה היושב בארה"ב?
או הייצרן?
כאשר יש בעייה פונים ליצרן או חמוכר.

פרשת רמדיה זוכר?
אמנם היצרן הוא גרמני שאגב לקח אחריות
אבל הטענה הנוספת היא שרמדיה בישראל לא עשתה את הנדרש על אף שהיא אינה הימרנית.
על כן לפי דעתי אין זה משנה היכן מייצרים.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד