ערכה להרכבת סכין
שלום.
לאחרונה החלטתי לקפוץ למים, מספיק להסתכל מהצד.
בחרתי להתחיל במשהו קל, הזמנתי knife kit:

General Kit Specifications
Delta 5™ "Spear Point"
Skill Rating: Level II
Blade Steel: AUS8 stainless steel
(Heat Treated to 57-59 rc.)
Bolsters: 416 Stainless
Blade Finish: 600 Grit Satin Finish
Blade Length: 5.0 Inches
Handle Length: 4.75 Inches
Overall Length: 9.75 Inches
Pins: Stainless (total 6)
Handle Bolts: Stainless (total 3)
Bolster Pin Holes: .125 inches
Handle Holes: .250 inches
Thong Hole: .240 inches
עלתה 20 דולר כי הגארדים קצרים מדי (אני מתכנן להוריד אותם לגמרי) ועוד 20 למשלוח. יעני 140 ש"ח לא כולל מע"ם.
הערכה כוללת הכל חוץ מחומר ידית ונדן. יש לי ערימת עצי זית ואלון ליד הבית (יבשים מיועדים להסקה).
המלצות או הצעות מישהו? איזה עץ עדיף לידית?
והאם העסקה טובה לדעתכם?
בברכה
ראמי

General Kit Specifications
Delta 5™ "Spear Point"
Skill Rating: Level II
Blade Steel: AUS8 stainless steel
(Heat Treated to 57-59 rc.)
Bolsters: 416 Stainless
Blade Finish: 600 Grit Satin Finish
Blade Length: 5.0 Inches
Handle Length: 4.75 Inches
Overall Length: 9.75 Inches
Pins: Stainless (total 6)
Handle Bolts: Stainless (total 3)
Bolster Pin Holes: .125 inches
Handle Holes: .250 inches
Thong Hole: .240 inches
עלתה 20 דולר כי הגארדים קצרים מדי (אני מתכנן להוריד אותם לגמרי) ועוד 20 למשלוח. יעני 140 ש"ח לא כולל מע"ם.
הערכה כוללת הכל חוץ מחומר ידית ונדן. יש לי ערימת עצי זית ואלון ליד הבית (יבשים מיועדים להסקה).
והאם העסקה טובה לדעתכם?
בברכה
ראמי
Re: ערכה להרכבת סכין
מברוק. 
עץ זית יבש הוא חומר מעולה, תמצא חתיכה מעוותת כמה שיות, שם הציור של עץ הוא הכי מעניין.
בעיה של זית זה סדקים ותולעים, תראה את זה רק לאחר החיתוך.
תבקש בנגריה לפרוס לפרוסות של +/- 10מ"מ, ותבחר.
לא הבנתי בקשר לגארד.

עץ זית יבש הוא חומר מעולה, תמצא חתיכה מעוותת כמה שיות, שם הציור של עץ הוא הכי מעניין.
בעיה של זית זה סדקים ותולעים, תראה את זה רק לאחר החיתוך.
תבקש בנגריה לפרוס לפרוסות של +/- 10מ"מ, ותבחר.
לא הבנתי בקשר לגארד.
גדולrgrifat כתב:שלום.
והאם העסקה טובה לדעתכם?
בברכה
ראמי

רק בשביל הכיף שבדבר זה שווה את זה, שלא לדבר על זה שתהייה לך עוד סכין.
לפי דעתי, שווה שווה

לא בדיוק ערכה למתחילים, כי את הבולסטרים עוד צריך לעבד - לעשות להם פאזה מעוגלת או ישרה לפי הטעם. אני ממליץ לא להוריד את הגארד אלא להתאים לו את הבולסטר. יותר עבודה = מראה יותר מושקע. עץ זית מלוטש עם וקס/שמן ייראה נהדר, עץ אלון "משעמם".
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
תודה רבה חברה על התגובות.
סער: אשמע בקולך לגבי הגארד ואתאים את הבולסטרים אליו. נראה איך זה כשאקבל את הערכה: אם זה מכוער אוריד לגמרי ואם מקובל אשייף את הבולסטרים. לגבי העץ חשבתי שאלון עמיד יותר. אלך עם הזית הפעם (הזכיר לי את נוח עליו השלום והיונה).
פסל: רעיון מצוין, דווקא חשבתי לפני כן לבחור חתיכה ישרה, אבל השתכנעתי. המחיר הוא 20 דולר במקום 40 כי הגארד הכפול לא באורך מלא אלא משום מה קצר יותר.
מה עדיף: ענף עבה או דק? האם יש יתרון לעץ במרכז ענף עבה/גזע לעומת ענף קטן?
חוץ מזה, מה דעתכם על העסקה? הפלדה היא AUS8 מחוסמת ויש גם בולסטרים כפולים ואת כל הפינים. האם יש מקורות טובים יותר? מקום בארץ?
כיף לי מאד בחברתכם, אני אסיר תודה על הגיבוי שאתם נותנים.
ראמי
סער: אשמע בקולך לגבי הגארד ואתאים את הבולסטרים אליו. נראה איך זה כשאקבל את הערכה: אם זה מכוער אוריד לגמרי ואם מקובל אשייף את הבולסטרים. לגבי העץ חשבתי שאלון עמיד יותר. אלך עם הזית הפעם (הזכיר לי את נוח עליו השלום והיונה).
פסל: רעיון מצוין, דווקא חשבתי לפני כן לבחור חתיכה ישרה, אבל השתכנעתי. המחיר הוא 20 דולר במקום 40 כי הגארד הכפול לא באורך מלא אלא משום מה קצר יותר.
מה עדיף: ענף עבה או דק? האם יש יתרון לעץ במרכז ענף עבה/גזע לעומת ענף קטן?
חוץ מזה, מה דעתכם על העסקה? הפלדה היא AUS8 מחוסמת ויש גם בולסטרים כפולים ואת כל הפינים. האם יש מקורות טובים יותר? מקום בארץ?
כיף לי מאד בחברתכם, אני אסיר תודה על הגיבוי שאתם נותנים.
ראמי
נערך לאחרונה על ידי rgrifat ב 14:07 ,3 דצמבר 2013, ג', נערך פעם 1 בסך הכל.
WIN WINShrubbery כתב:גדולrgrifat כתב:שלום.
והאם העסקה טובה לדעתכם?
בברכה
ראמי
רק בשביל הכיף שבדבר זה שווה את זה, שלא לדבר על זה שתהייה לך עוד סכין.
לפי דעתי, שווה שווה

היי ראמי, נראה שיהיה לך פרויקט מעניין, רציתי להוסיף לגבי עץ הזית, אם אני מבין נכון אתה מתכוון לחתוך את העץ באופן עצמאי?
במידה וכן זאת יכולה להיות בעיה, עץ חי צריך לעבור יבוש (עדיף מקצועי) לפני שאפשר להשתמש בו לידית (או לארון לצורך העניין) יבוש ביתי יקח בערך שנתיים ולעץ זית גם זה לא יספיק, גם עץ זית שיובש באופן מקצועי וישב חמש שש שנים יכול להיסדק ולהתפתל, יש לי פרוסות יפות של עץ זית שיובש לפחות 30 שנה, אני מעדיף לא להשתמש בו בגלל הרגישות שלו אבל אם אתה באזור נתניה בהיזדמנות לפני הפרויקט שלך אני אשמח לתת לך זוג לידית.
במידה וכן זאת יכולה להיות בעיה, עץ חי צריך לעבור יבוש (עדיף מקצועי) לפני שאפשר להשתמש בו לידית (או לארון לצורך העניין) יבוש ביתי יקח בערך שנתיים ולעץ זית גם זה לא יספיק, גם עץ זית שיובש באופן מקצועי וישב חמש שש שנים יכול להיסדק ולהתפתל, יש לי פרוסות יפות של עץ זית שיובש לפחות 30 שנה, אני מעדיף לא להשתמש בו בגלל הרגישות שלו אבל אם אתה באזור נתניה בהיזדמנות לפני הפרויקט שלך אני אשמח לתת לך זוג לידית.
לרמן, אני מסכים עם החשש שלך לגבי הפיתול והסדקים של הזית.
לי יצא לעבוד עם זית, ובינתיים לא קרה שום דבר. לא יודע, אולי אני מושך לגורל בביצים.
אבל בכל מקרה, זית ישראלי הוא עץ יפהפה. מה גם, שזה פול טאנג, אז גם אם חתיכה אחת תיסדר- יהיה הרבה יותר קל להחליף אותה.
לראמי לא חסר חומר גלם.
אני אומר- קח חתיכה שיובשה היטב, תפרוס אותה, ולך על זה. במקרה הכי גרוע- תדע מה לא לעשות בפעם הבאה.
לי יצא לעבוד עם זית, ובינתיים לא קרה שום דבר. לא יודע, אולי אני מושך לגורל בביצים.
אבל בכל מקרה, זית ישראלי הוא עץ יפהפה. מה גם, שזה פול טאנג, אז גם אם חתיכה אחת תיסדר- יהיה הרבה יותר קל להחליף אותה.
לראמי לא חסר חומר גלם.
אני אומר- קח חתיכה שיובשה היטב, תפרוס אותה, ולך על זה. במקרה הכי גרוע- תדע מה לא לעשות בפעם הבאה.
ראמי, טוב לראות שאתה כבר לא יושב על הגדר, ברוך הבא,
אני גר כמה דקות ממך, מוזמן לעבור לקחת כמה חתיכות עץ, אומנם לא זית, אבל תוכל לבחור מתוך אגוז, זברה, פדוק ועוד.
הזמנה פתוחה, בהצלחה,
אני גר כמה דקות ממך, מוזמן לעבור לקחת כמה חתיכות עץ, אומנם לא זית, אבל תוכל לבחור מתוך אגוז, זברה, פדוק ועוד.
הזמנה פתוחה, בהצלחה,
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
שלום חברים. התגובות שלכם פשוט מחממות את הלב. הלוואי וכל הפוסטים היו נראים כך
תודה ללי ול IP (שם פרטי?) על הנדיבות.
לא רוצה להטריח אתכם, אלך על זה כמו שניק אמר. מקסימום אחליף את העץ.
ראיתי בחור ביוטיוב שמייבש עצים לקשתות בקופסת עץ ובה מנורת להט. הוא קשר את העץ למוט כדי שישאר ישר. במקרה שלנו זה טוב אם יתפתל.
יש לי אפשרות להשיג עצם פרה/כבש, אבל זה טרי ואני מניח שהוא צריך עיבוד והכנה.
ראמי.

תודה ללי ול IP (שם פרטי?) על הנדיבות.
לא רוצה להטריח אתכם, אלך על זה כמו שניק אמר. מקסימום אחליף את העץ.
ראיתי בחור ביוטיוב שמייבש עצים לקשתות בקופסת עץ ובה מנורת להט. הוא קשר את העץ למוט כדי שישאר ישר. במקרה שלנו זה טוב אם יתפתל.
יש לי אפשרות להשיג עצם פרה/כבש, אבל זה טרי ואני מניח שהוא צריך עיבוד והכנה.
ראמי.
יש לי קצת ניסיון עם עצם פרה (הכנתי אבזם עבה לחגורה) וזה חומר מאד חזק, אבל קשה לפצור בו, גם עם שופין לעץ וגם עם פצירה למתכת.rgrifat כתב:יש לי אפשרות להשיג עצם פרה/כבש, אבל זה טרי ואני מניח שהוא צריך עיבוד והכנה
המציאות היא הזיה שנגרמת בגלל חוסר של אלכוהול בדם
כןזה נכון תלוי, איזהחלק של העצם ,גם אם זה מפרה חיה זה יותר קשה,
בדרך כלל מפרה מתה זה אפשרי .
אבירם00 כתב:כןזה נכון תלוי, איזהחלק של העצם ,גם אם זה מפרה חיה זה יותר קשה,

אילןrgrifat כתב: תודה ללי ול IP (שם פרטי?)
.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
תודה אילן.

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד