סכין צור
היי
מישהו פעם ניסה לעשות סכין מאבן צור??
מישהו יכול לתת לי כיוון..? אני רוצה לנסות
מישהו פעם ניסה לעשות סכין מאבן צור??
מישהו יכול לתת לי כיוון..? אני רוצה לנסות
Re: סכין צור
עבודה בצור זה תהליך מופלא שלא דומה לשום דבר אחר שראית או שמעת.
זה לא פשוט כי נדרשים הרבה חומרי גלם ואימונים. וגם כלי עבודה לא שגרתיים.
תתחיל בלהשיג כמות של צור
הסתתים אומרים שכדאי לשבור טון או שניים ואז מקבלים תחושה של החומר וניתן להתחיל ללמוד לסתת...
מצד שני, לפני שיש לך מושג בסיתות יהיה לך קשה לזהות חומר גלם איכותי וסביר שתסחוב הרבה איכות נמוכה רק כדי לגלות שזה איכות נמוכה.
סכין זה פרוייקט למתקדמים כי קשה להפיק להבים ארוכים.
תתחיל בהפקת נתזים (רחבים וקצרים). יקח הרבה זמן עד שתוכל להפיק להב (אורך פי שתיים מרוחב) והרבה הרבה זמן עד שתוכל להפיק להב ישר וארוך וחד.
יש שתי שיטות שיכולות לקצר את דרכך בעזרת תיחמון: שיטה אחת היא לעבוד עם להב מוכן. תוכל למצוא כזה אצל סתתי צור או בשיטוטים בנגב (בטח יש מי שמוכר באיביי..).
שיטה שניה זה לקחת גוש גדול ואחיד ולחתוך אותו עם דיסק יהלום. (לא ניסיתי)
תמיד תמיד משקפי מגן ומקום מאוורר. וגם חומרי חבישה בהישג יד...
בהצלחה
זה לא פשוט כי נדרשים הרבה חומרי גלם ואימונים. וגם כלי עבודה לא שגרתיים.
תתחיל בלהשיג כמות של צור
הסתתים אומרים שכדאי לשבור טון או שניים ואז מקבלים תחושה של החומר וניתן להתחיל ללמוד לסתת...
מצד שני, לפני שיש לך מושג בסיתות יהיה לך קשה לזהות חומר גלם איכותי וסביר שתסחוב הרבה איכות נמוכה רק כדי לגלות שזה איכות נמוכה.
סכין זה פרוייקט למתקדמים כי קשה להפיק להבים ארוכים.
תתחיל בהפקת נתזים (רחבים וקצרים). יקח הרבה זמן עד שתוכל להפיק להב (אורך פי שתיים מרוחב) והרבה הרבה זמן עד שתוכל להפיק להב ישר וארוך וחד.
יש שתי שיטות שיכולות לקצר את דרכך בעזרת תיחמון: שיטה אחת היא לעבוד עם להב מוכן. תוכל למצוא כזה אצל סתתי צור או בשיטוטים בנגב (בטח יש מי שמוכר באיביי..).
שיטה שניה זה לקחת גוש גדול ואחיד ולחתוך אותו עם דיסק יהלום. (לא ניסיתי)
תמיד תמיד משקפי מגן ומקום מאוורר. וגם חומרי חבישה בהישג יד...
בהצלחה
הכנתי פעם ראש חץ מתחתית של בקבוק קולה(זכוכית)
השתמשתי במסמר גדול בשביל השיבררור ובחתיכת עור בשביל להחזיק את החתיכה
ראש החץ יצא חד מאוד ושמיש לחלוטין, לקח המון זמן והרבה סרטונים ביו טיוב
אני מניח שזה מזל של מתחילים
אני ממליץ שתקרא באינטרנט על סיתות צור והטכניקות השונות ותראה סרטונים
ותיישם את הטכניקות על חומר זמין מאוד שהוא הרבה יותר נוח לעבודה מצור(זכוכית למשל)
לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין כלי הצור השונים(ראש חץ או סכין או כל כלי להב אחר) ולכן הטכניקות שמשמשות לייצור כלי אחד יתאימו גם לייצור כלי אחר
אחרי שתשלוט בטכניקות הסיתות על זכוכית תוכל להתחיל לחפש צור וליישם את אותן טכניקות
בהצלחה, מקווה שעזרתי
השתמשתי במסמר גדול בשביל השיבררור ובחתיכת עור בשביל להחזיק את החתיכה
ראש החץ יצא חד מאוד ושמיש לחלוטין, לקח המון זמן והרבה סרטונים ביו טיוב
אני מניח שזה מזל של מתחילים
אני ממליץ שתקרא באינטרנט על סיתות צור והטכניקות השונות ותראה סרטונים
ותיישם את הטכניקות על חומר זמין מאוד שהוא הרבה יותר נוח לעבודה מצור(זכוכית למשל)
לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין כלי הצור השונים(ראש חץ או סכין או כל כלי להב אחר) ולכן הטכניקות שמשמשות לייצור כלי אחד יתאימו גם לייצור כלי אחר
אחרי שתשלוט בטכניקות הסיתות על זכוכית תוכל להתחיל לחפש צור וליישם את אותן טכניקות
בהצלחה, מקווה שעזרתי
מוטי לזר אלוף בזה
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
אין לי מילים לתאר עד כמה המשפט הזה תלוש מהמציאות. אסתפק באמירה שקולה:yontam כתב:)
לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין כלי הצור השונים
לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין הסכינים השונות. (סכין שף, סכין טקטית, גרזן קרב, סכין מנתחים) ולכן הטכניקות שמשמשות לייצור כלי אחד יתאימו גם לייצור כלי אחר.
כל הטכניקות להכנת כלי מתכת הן הרף עין היסטורי לעומת המורשת העתיקה של הכנת כלי אבן.
זו לא טכניקה אחת אלא מכלול מגוון של טכניקות ואסטרטגיות. תרבויות שונות הכירו רק חלק מהטכניקות.
1. הוצאת את דברי מהקשרם.
2.בייצור סכינים מפלדה יש שתי טכניקות :
חישול והורדת חומר, עכשיו לא נכנס לפרטי פרטים אבל ההבדל בין סכין לסכין הוא בעיקר החומרים והעיצוב, טכניקת הייצור(למעט שיטת החיסום שמשתנה בין פלדה לפלדה) לא משתנה הרבה
גם סכין שף וגם סכין "טקטית" מחשלים או משחיזים או גם וגם
אין שיטות ייצור נפרדת לסכיני מטבח ולסכיני עבודה לשטח
ועד כמה שחקרתי בנושא המצב דומה בכלי אבן, יש כמה טכניקות עיבוד(אני יודע על שחיקה ועל שיברור עם כלים שונים)
אבל אין הרבה הבדל בין תהליך הייצור של ראש חץ מאבן לסכין מאבן קרי: סכין אבן הוא ראש חץ גדול יותר עם יותר דגש על חדות באזור החורפה מאשר בשפיץ, ראש גרזן אבן הוא סכין אבן עם צורה שמתאימה לחיבור לידית. נראה לי שהצלחתי להסביר את כוונתי
אני לא מתיימר להיות מומחה בנושא כלי אבן, הכנתי רק ראש חץ אחד.
2.בייצור סכינים מפלדה יש שתי טכניקות :
חישול והורדת חומר, עכשיו לא נכנס לפרטי פרטים אבל ההבדל בין סכין לסכין הוא בעיקר החומרים והעיצוב, טכניקת הייצור(למעט שיטת החיסום שמשתנה בין פלדה לפלדה) לא משתנה הרבה
גם סכין שף וגם סכין "טקטית" מחשלים או משחיזים או גם וגם
אין שיטות ייצור נפרדת לסכיני מטבח ולסכיני עבודה לשטח
ועד כמה שחקרתי בנושא המצב דומה בכלי אבן, יש כמה טכניקות עיבוד(אני יודע על שחיקה ועל שיברור עם כלים שונים)
אבל אין הרבה הבדל בין תהליך הייצור של ראש חץ מאבן לסכין מאבן קרי: סכין אבן הוא ראש חץ גדול יותר עם יותר דגש על חדות באזור החורפה מאשר בשפיץ, ראש גרזן אבן הוא סכין אבן עם צורה שמתאימה לחיבור לידית. נראה לי שהצלחתי להסביר את כוונתי
אני לא מתיימר להיות מומחה בנושא כלי אבן, הכנתי רק ראש חץ אחד.
בסדר
אם "הורדת חומר" זה טכניקת יצור אז אתה צודק. (כמעט) כל הסכינים נעשות באותה טכניקה. כולל צור ועץ ופלדה ועצם.
זה תיאורטי לגמרי כי מבחינה מעשית אדם שרכש מיומנות וכלים בהורדת פלדה ע"י שופין יהיה נטול שמץ של יכולת אם ידרש לעבוד בטכניקה של הורדת פלדה ע"י לייזר.
אם "הורדת חומר" זה טכניקת יצור אז אתה צודק. (כמעט) כל הסכינים נעשות באותה טכניקה. כולל צור ועץ ופלדה ועצם.
זה תיאורטי לגמרי כי מבחינה מעשית אדם שרכש מיומנות וכלים בהורדת פלדה ע"י שופין יהיה נטול שמץ של יכולת אם ידרש לעבוד בטכניקה של הורדת פלדה ע"י לייזר.
בעצם, אפילו בהגדרה הכוללנית הזו, צור כולל גם טכניקות שונות לגמרי שמאפשרות להוציא כלי מוכן בלי שיהיה צורך להוריד ממנו חומר.
איזה כלי אבן אפשר להכין בלי להוריד חומר?
אני מניח שכבודו מדבר על טכניקת levalois?שילה כתב:בעצם, אפילו בהגדרה הכוללנית הזו, צור כולל גם טכניקות שונות לגמרי שמאפשרות להוציא כלי מוכן בלי שיהיה צורך להוריד ממנו חומר.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
בטכניקות של הפקת להבים בסיתות ישיר או עקיף ניתן להגיע ללהב "מוכן" שכל מה שנותר זה לחבר לו ידית.
לבלואה זו טכניקה שאכן מוציאה כלים "מוכנים" אך ככל הידוע לי לא שימשה לסכינים אלא לחודים
לבלואה זו טכניקה שאכן מוציאה כלים "מוכנים" אך ככל הידוע לי לא שימשה לסכינים אלא לחודים
עקרונית אתה צודק, אני מדבר על יישום מודרני (תיאורטית, לצורך הדיון). בכל מקרה, יש מצב שכדי לקבל שפת חיתוך יש צורך בשברור נוסף, אחרי חילוץ הכלי המוכן כמעט מהגרעין.שילה כתב:בטכניקות של הפקת להבים בסיתות ישיר או עקיף ניתן להגיע ללהב "מוכן" שכל מה שנותר זה לחבר לו ידית.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
בהחלט יש מצב (לא בלבלואה) שיהיה צורך בשיברור (לא נוסף. סיתות הלהב לא נחשב שיברור) אך הנקודה הייתה שישנן גם טכניקות שלא מצריכות הורדת חומר כלל.
מה שמצחיק הוא שכיום חוזרים לסכינים קרמיות קשות ושבירות...
מה שמצחיק הוא שכיום חוזרים לסכינים קרמיות קשות ושבירות...
דיון רציני ומעניין - תודה *.
קל לשכוח שה"אדם הקדמון" הוא בעצם רוב ההיסטוריה האנושית, ולא איזה אפיזודה חולפת מהעבר
* דגתם אותי באמצע קריאה של בדיחות צ'אק נוריס - ממש בקצה השני של הרצינות
http://chuck-norris-jokes.com/
קל לשכוח שה"אדם הקדמון" הוא בעצם רוב ההיסטוריה האנושית, ולא איזה אפיזודה חולפת מהעבר
* דגתם אותי באמצע קריאה של בדיחות צ'אק נוריס - ממש בקצה השני של הרצינות
המציאות היא הזיה שנגרמת בגלל חוסר של אלכוהול בדם
אם להתחכם בצורה אקדמית, הרי שהאדם הקדמון, בתור שם קיבוצי מקיף, חי בכל התקופה המאד-ארוכה שלפני ההיסטוריה, כלומר התקופה המתועדת בכתב. בשפה פשוטה: אורך הפרהיסטוריה, באופן גס, כמיליון שנים. אורך ההיסטוריה, עד לרגע זה, כחמשת-אלפים שנה בלבד.חיימון כתב:דיון רציני ומעניין - תודה *.
שימוש באבן כחומר גלם עיקרי ללהבים נמשך הרבה לתוך ההיסטוריה.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 3 אורחים