בישול הידית בשמן
תגידו אפשר להשאיר ידית מאץ ככהאו שחייב לשים ווקס או שמן ומה זה אומר בכלל איך עושים מה עושים איזה שמן חחח
Re: בישול הידית בשמן
קובי
באמת שיש את הנושא הזה כבר בפורום
ואני חושב שאפילו יש שרשור עם אותו השם שאתה בחרת
תעשה חיפוש זריז בפורום ותקבל תשובה
ניק:
תן לו הזדמנות
תגלה קצת יותר סבלנות
הוא יילמד
בסופו של דבר
באמת שיש את הנושא הזה כבר בפורום
ואני חושב שאפילו יש שרשור עם אותו השם שאתה בחרת
תעשה חיפוש זריז בפורום ותקבל תשובה
ניק:
תן לו הזדמנות
תגלה קצת יותר סבלנות
הוא יילמד
בסופו של דבר
Re: בישול הידית בשמן
ניק לא תוב לשפות הדם לפני שמקרים אותו
יונתן מצאתי מה אתה ממליץ שמן פשטן או טיק?

יונתן מצאתי מה אתה ממליץ שמן פשטן או טיק?
Re: בישול הידית בשמן
האמת שעוד לא יצא לי לנסות את השיטה הזאת
אבל נראה לי שעדיף שמן פשתן
אל תשכח לשים את הידיות כמה שעות טובות בשמש
קובי
לא היה עדיף לעשות את החיפוש לפני ולחסוך את השרשור הזה?
פעם הבאה תעשה חיפוש מקדים בפורום
ושמעתי שיש כזה דבר ממש מגניב
שנקרא GOOGLE
השמועה אומרת שיש שם המון מידע
אבל נראה לי שעדיף שמן פשתן
אל תשכח לשים את הידיות כמה שעות טובות בשמש
קובי
לא היה עדיף לעשות את החיפוש לפני ולחסוך את השרשור הזה?
פעם הבאה תעשה חיפוש מקדים בפורום
ושמעתי שיש כזה דבר ממש מגניב
שנקרא GOOGLE
השמועה אומרת שיש שם המון מידע
Re: בישול הידית בשמן
אז אין טעם לפורום הזה...
משום מה נותן לי הרגשה יותר טובה לשמוע את זה מאנשים שמבינים מה הם עושים זה גם עדכני ויש פה הרבה דעות וסגנונות שמכולם אפשר ללמוד קצת
משום מה נותן לי הרגשה יותר טובה לשמוע את זה מאנשים שמבינים מה הם עושים זה גם עדכני ויש פה הרבה דעות וסגנונות שמכולם אפשר ללמוד קצת
Re: בישול הידית בשמן
צודק ,לא הסברתי את עצמי כמו שצריך
יש מקום לשאלות בפורום ,על אחת כמה וכמה שאלות של מתחילים
אבל
עדיף לשאול את השאלות בשפה מקצועית הרי זה הוא פורום מקצועי
ואני לא יודע אם שמעת אבל יש מושג שנקרא "שחיקה" שזה בעצם תהליך שבו לאנשים המבינים והמנוסים אין סבלנות לשאלות של חדשים
למה? כי השאלות שנשאלות כבר נשאלו עשרות פעמים
אני לא הייתי רוצה שמצב כזה ייווצר בפורום שלנו אז כדאי ללמוד קצת לפני ולא הפנות מיד כל שאלה ואפילו הפעוטה ביותר לחברי הפורום
לפעמים יש בשרשורים ישנים מידע שהאנשים שנמצאים בפורום היום לא מכירים
כבר קרה לי כמה פעמים שחיפשתי משהו בגוגל ועלה שרשור ישן מהפורום קיבלתי המון מידע! שווה לנסות
אבל
ואני פונה פה בעיקר לחבר'ה הוותיקים
לדעתי עדיף אולי לגלות קצת יותר סבלנות שלא יקרה פה עוד פעם מצב שמומחה יחליט שלא מתאים לו יותר להשתתף בפורום בגלל איזה שרלטן
חבל להתרגש משטויות!
ועוד כאלה שיוצאות מפיו של אדם שאינו מבין בנושא!
יש מקום לשאלות בפורום ,על אחת כמה וכמה שאלות של מתחילים
אבל
עדיף לשאול את השאלות בשפה מקצועית הרי זה הוא פורום מקצועי
ואני לא יודע אם שמעת אבל יש מושג שנקרא "שחיקה" שזה בעצם תהליך שבו לאנשים המבינים והמנוסים אין סבלנות לשאלות של חדשים
למה? כי השאלות שנשאלות כבר נשאלו עשרות פעמים
אני לא הייתי רוצה שמצב כזה ייווצר בפורום שלנו אז כדאי ללמוד קצת לפני ולא הפנות מיד כל שאלה ואפילו הפעוטה ביותר לחברי הפורום
לפעמים יש בשרשורים ישנים מידע שהאנשים שנמצאים בפורום היום לא מכירים
כבר קרה לי כמה פעמים שחיפשתי משהו בגוגל ועלה שרשור ישן מהפורום קיבלתי המון מידע! שווה לנסות
אבל
ואני פונה פה בעיקר לחבר'ה הוותיקים
לדעתי עדיף אולי לגלות קצת יותר סבלנות שלא יקרה פה עוד פעם מצב שמומחה יחליט שלא מתאים לו יותר להשתתף בפורום בגלל איזה שרלטן
חבל להתרגש משטויות!
ועוד כאלה שיוצאות מפיו של אדם שאינו מבין בנושא!
Re: בישול הידית בשמן
מצדיק את מילותיך!
לדעתי הפורום צריך לרכז את המידע שתמיד שואלים עליו כמו איפה קונים מתכת לדף מרוכז.
וצריך פה עוד הרבה אנשים כמוך בפורום הזה אתה לא תאמין כמה תגובות שליליות סתמיות יש פה..
לדעתי הפורום צריך לרכז את המידע שתמיד שואלים עליו כמו איפה קונים מתכת לדף מרוכז.
וצריך פה עוד הרבה אנשים כמוך בפורום הזה אתה לא תאמין כמה תגובות שליליות סתמיות יש פה..
Re: בישול הידית בשמן
לדעתי גם התגובות השליליות שלפעמים אתה מקבל הן תוצאה של ה"שחיקה"
ולפעמים הן פשוט ביקורת בונה (דבר חשוב ממש בשביל התקדמות) שלא מנוסחת בצורה מושלמת
ואם לוקחים את הדברים כפשוטם הבחירה להתעצבן ולהיעלב היא קלה מאוד
או שאפשר לבחור לתת אינטרפרטציה שונה לדברים ולהיבנות משם
אני עדיין לא עייפתי משאלות של מתחילים בעיקר בגלל שאני לפעמים עוד מביא איזה שאלה של "נובים" ואני חושב שזה משפיע על זה שיש לי סבלנות לענות כמעט לכל שאלה
לגבי עניין המידע העדכני
מה שהיה נכון לפני 20 שנה עדיין עובד פשוט יש דברים טובים יותר (פלדות, טיפולים טרמיים,טיפולים בעץ וכו' )
אז אין פה כל כך סיבה לחפש את הדבר העדכני ביותר
ואפילו השרשורים הישנים ביותר ותקנו אותי אם אני טועה
הם מלפני 10 שנים גג אז לא השתנה כל כך הרבה
שוב אני אומר
אם חשוב לך להיות חלק מהפורום למנוע את ה"שחיקה" ולא לקבל תגובות "שליליות"
אז תעשה חיפוש בפורום,ניסוי מחשבתי,חיפוש בגוגל
ואם בא לך, אז מותר ורצוי אפילו לבדוק ולהתנסות במציאות ברעיונות חדשים וטכניקות חדשות(ואת התוצאות מפרסמים בפורום כן?
)
בהצלחה עם הידיות
אני אשמח אם תעלה תמונות תוך כדי עבודה
דבר אחד אחרון
קובי תנסה להיתמקד במטרה העיקרית של הפורום (ייצור סכינים והנאה)
ולא בתפל
ולפעמים הן פשוט ביקורת בונה (דבר חשוב ממש בשביל התקדמות) שלא מנוסחת בצורה מושלמת
ואם לוקחים את הדברים כפשוטם הבחירה להתעצבן ולהיעלב היא קלה מאוד
או שאפשר לבחור לתת אינטרפרטציה שונה לדברים ולהיבנות משם
אני עדיין לא עייפתי משאלות של מתחילים בעיקר בגלל שאני לפעמים עוד מביא איזה שאלה של "נובים" ואני חושב שזה משפיע על זה שיש לי סבלנות לענות כמעט לכל שאלה
לגבי עניין המידע העדכני
מה שהיה נכון לפני 20 שנה עדיין עובד פשוט יש דברים טובים יותר (פלדות, טיפולים טרמיים,טיפולים בעץ וכו' )
אז אין פה כל כך סיבה לחפש את הדבר העדכני ביותר
ואפילו השרשורים הישנים ביותר ותקנו אותי אם אני טועה
הם מלפני 10 שנים גג אז לא השתנה כל כך הרבה
שוב אני אומר
אם חשוב לך להיות חלק מהפורום למנוע את ה"שחיקה" ולא לקבל תגובות "שליליות"
אז תעשה חיפוש בפורום,ניסוי מחשבתי,חיפוש בגוגל
ואם בא לך, אז מותר ורצוי אפילו לבדוק ולהתנסות במציאות ברעיונות חדשים וטכניקות חדשות(ואת התוצאות מפרסמים בפורום כן?

בהצלחה עם הידיות
אני אשמח אם תעלה תמונות תוך כדי עבודה
דבר אחד אחרון
קובי תנסה להיתמקד במטרה העיקרית של הפורום (ייצור סכינים והנאה)
ולא בתפל
Re: בישול הידית בשמן
בשביל הגיוון,
מצרף תמונה מהלילה בין רביעי לחמישי - טבילה של צד ראשון.
אני משתמש בשמן של יעקובי, כתוב עליו שמן טיק (מכיל פשתן),
השמן הזה באופן קבוע מכהה צבע העץ, אני דווקא מעדיף שלא.

מצרף תמונה מהלילה בין רביעי לחמישי - טבילה של צד ראשון.
אני משתמש בשמן של יעקובי, כתוב עליו שמן טיק (מכיל פשתן),
השמן הזה באופן קבוע מכהה צבע העץ, אני דווקא מעדיף שלא.

"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: בישול הידית בשמן
IP,
למה הטבילה בחלקים? האם הטבילה של הצד השני יכולה לגרום לאיזה שהוא קו מפריד בין הצדדים על הידית לאחר הייבוש?
למה הטבילה בחלקים? האם הטבילה של הצד השני יכולה לגרום לאיזה שהוא קו מפריד בין הצדדים על הידית לאחר הייבוש?
Re: בישול הידית בשמן
עטלף, הטבילה בשני חלקים כי לא הייתה לי צנצנת מספיק גבוהה, אורך הידית כאן הוא 150 מ"מ.
לא חושב שנוצר קו מפריד. עם זאת, אני חושב שהספיגה של השמן בטבילת שני חלקים הרבה פחות טובה,
ראה בשרשור הזה - http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic.php?f=6&t=3232
עטלף, אתה יכול לומר לי באיזה שמן טיק אתה משתמש, של איזה חברה.
לא חושב שנוצר קו מפריד. עם זאת, אני חושב שהספיגה של השמן בטבילת שני חלקים הרבה פחות טובה,
ראה בשרשור הזה - http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic.php?f=6&t=3232
עטלף, אתה יכול לומר לי באיזה שמן טיק אתה משתמש, של איזה חברה.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: בישול הידית בשמן
אני משתמש בנוימן כמו בקישור הבא (מחירו הנורמלי הוא 48 ש"ח אצל אלי לבן רמת ישי)
http://www.adrtrading.co.il/Products/%D ... 7%9F/23504
מכהה את העץ בצורה לא משמעותית. לדעתי הוא בסדר.
דרך אגב הקולגות שלנו ברוסיה משתמשים בשמן לשימון עץ בסאונות (שלא מתפלמר) ומעליו שמן טיק\דני.
http://www.adrtrading.co.il/Products/%D ... 7%9F/23504
מכהה את העץ בצורה לא משמעותית. לדעתי הוא בסדר.
דרך אגב הקולגות שלנו ברוסיה משתמשים בשמן לשימון עץ בסאונות (שלא מתפלמר) ומעליו שמן טיק\דני.
Re: בישול הידית בשמן
קניתי בחוסר בררה שמן טיק של טמבור אז אפשר"לבשל" או בגלל שזה טיק פשוט למרוח על העץ בשכבות
Re: בישול הידית בשמן
עקרונית עד כמה שאני מבין הספגה עמוקה יותר תתאפשר כאשר "מבשלים" בשמן, המריחה היא גם בסדר רק שהשמן לא יכנס לעומק גדול, אלא יגן רק על פני השטח. שמן טיק מתפלמר מהר מאוד במיוחד אם מורחים שכבה דקה ממנו מה שגם ימנע חדירה עמוקה לתוך העץ.
מה שכן אתה יכול פשוט לשים את הידית בצנצנת עם שמן. ההספגה תהיה יותר איטית מ"בישול" (הייתי מחכה לפחות 12 שעות) אבל התוצאה בסוף מספיק טובה.
ועוד משהו - קראתי בכמה מקומות על השיטה של קירור העץ וחימום השמן והרבה טוענים שאין לזה ערך מוסף. אני הפסקתי עם הקירור ועומק ההספגה בבדיקה הוא בסדר גמור.
מה שכן אתה יכול פשוט לשים את הידית בצנצנת עם שמן. ההספגה תהיה יותר איטית מ"בישול" (הייתי מחכה לפחות 12 שעות) אבל התוצאה בסוף מספיק טובה.
ועוד משהו - קראתי בכמה מקומות על השיטה של קירור העץ וחימום השמן והרבה טוענים שאין לזה ערך מוסף. אני הפסקתי עם הקירור ועומק ההספגה בבדיקה הוא בסדר גמור.
Re: בישול הידית בשמן
מישהו מכיר את התהליך הייתי רוצה לדעת איזה שמן הוא מורח ראשון.. זה נראה מדהים!
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... QK03os1ysY
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... QK03os1ysY
Re: בישול הידית בשמן
מרחתי ניגבתי טבלתי בישלתי ונראה לי מכרו לי משהו לא טוב העץ נשאר באותו צבע ומרקם הוא פשוט נהייה דביק מה אני לא עושה בסדר???
Re: בישול הידית בשמן
אפשר תמונה?
Re: בישול הידית בשמן
קצת בעיתי אין מצלמה כרגע
Re: בישול הידית בשמן
תוריד את השכבה הדביקה עם קצת נייר זכוכית
קח את הידית שים בפריזר לכמה שעות
קח את השמן שלך שים בפחית ואת הפחית שים בסיר עם מים חמים
תחמם וכשזה חם תכניס את הידית
עד שהעץ מפסיק לבעבע אחר כך תוציא תנגב את העודפים ותניח בשמש ליום שלם
אחר כך תן לו פוליש קטן על גלגל בד וסיימת
בהצלחה
קח את הידית שים בפריזר לכמה שעות
קח את השמן שלך שים בפחית ואת הפחית שים בסיר עם מים חמים
תחמם וכשזה חם תכניס את הידית
עד שהעץ מפסיק לבעבע אחר כך תוציא תנגב את העודפים ותניח בשמש ליום שלם
אחר כך תן לו פוליש קטן על גלגל בד וסיימת
בהצלחה
Re: בישול הידית בשמן
בווידאו הוא לא מורח שמן בהתחלה אלא צבע על בסיס חומצה (ולא על בסיס שמן) שגם צובע מעט וגם מבליט את ה"ציור" של העץ- זה מה שאני מבין מהסרטון, שמעתי על השיטה, היא נהוגה מאוד עם מייפל, אבל לא ניסיתי בעצמי.
בהמשך הוא מלטש עם צמר פלדה עדין ומורח טרו אויל, שמן לגימור עץ של חברת birchwood casey, חמש שכבות.
יצא לי להשתמש בשמן טיק של יעקובי ולא היו לי שום בעיות, אבל אני לא בישלתי, אולי זה העניין.
בהמשך הוא מלטש עם צמר פלדה עדין ומורח טרו אויל, שמן לגימור עץ של חברת birchwood casey, חמש שכבות.
יצא לי להשתמש בשמן טיק של יעקובי ולא היו לי שום בעיות, אבל אני לא בישלתי, אולי זה העניין.
Re: בישול הידית בשמן
http://www.northcoastknives.com/northco ... _tips3.htm
מדריך לייצוב עץ בתנאים ביתיים
מה יכול להוות תחליף ל wood hardener?
מדריך לייצוב עץ בתנאים ביתיים
מה יכול להוות תחליף ל wood hardener?
Re: בישול הידית בשמן
לא הבנתי מה ציפית לקבל משמן טיק. זה שהצבע לא משתנה רק אומר שהשמן הוא טוב ולא מכהה את העץ. זה שהוא נהיה דביק גם ברור כי שמן טיק כמו שאמרתי קודם מתפלמר מהר מאוד.מרחתי ניגבתי טבלתי בישלתי ונראה לי מכרו לי משהו לא טוב העץ נשאר באותו צבע ומרקם הוא פשוט נהייה דביק מה אני לא עושה בסדר???
לא הבנתי איך בדיוק בישלת אותו, מקווה שקראת את השירשור הרלבנתי ועשית אמבטיה חמה ולא סתם בישלת בתוך סיר. חשוב לשים לב לטמפרטורה כדי שהאפוקסי לא יתפרק לך.
כדי להוריד את השכבה הדביקה עם נייר זכוכית צריך להיות מינימום מיליונר. יונתן, אתה ניסית את זה פעם? לדעתי לא! זה ממש לא "קצת נייר זכוכית ". בנוסף אם תשתמש בנייר גס אתה פוגע בגימור. אין שום צורך במצב הזה לשים במקפיא. הדבר הנכון הוא ישר לבשל ב"אמבטייה חמה" או לחמם קצת את הידית מעל כריים ולשים ליום בתוך שמן. אבל כל התהליך של הספגה נוספת כבר מיותר לדעתי משום שהעץ כבר "שתה" מספיק כראה בכל ההתעללויות שעבר. ודרך אגב במידה ומתוכנן גימור נוסף (קרנאובה למשל) את הייבוש בשמש אחרי שמן טיק הייתי עושה יומיים-שלושה.תוריד את השכבה הדביקה עם קצת נייר זכוכית
קח את הידית שים בפריזר לכמה שעות
קח את השמן שלך שים בפחית ואת הפחית שים בסיר עם מים חמים
תחמם וכשזה חם תכניס את הידית
עד שהעץ מפסיק לבעבע אחר כך תוציא תנגב את העודפים ותניח בשמש ליום שלם
Re: בישול הידית בשמן
צודק
השמן פשוט ייסתום את הנייר
השמן פשוט ייסתום את הנייר
Re: בישול הידית בשמן
בישלתי שלב שלב לפי מה שאמרו לי אני יניח אותה עוד יום בשמש ואתחיל לשייף לאט לאט ...
תגידו את השכבה הדביקה אפשר להוריד עם מים זורמים וסבון הרי גם ככה העץ כבר אטום לא?
תגידו את השכבה הדביקה אפשר להוריד עם מים זורמים וסבון הרי גם ככה העץ כבר אטום לא?
Re: בישול הידית בשמן
1) להבא - אחרי שסיימת את תהליך ההספגה ומדובר בשמן שמתפלמר מהר (כמו שמן טיק) מהר-מהר תנגב את הידית עם מטלית יבשה או אפילו מגבת נייר.
2) כמו שאמרתי נראה כי העץ כבר כן מספיק אטום אחרי מה שעשית לו. אין שום מניע להשאיר את השכבה הדביקה. עם מים זורמים וסבון לא תוכל להוריד אותה, במקום זאת קח מטלית ספוגה באצטון ותנגב איתה עד שפני השטח יהיו נקיים מהשמן. (אל תגזים עם האצטון)
בהצלחה!
2) כמו שאמרתי נראה כי העץ כבר כן מספיק אטום אחרי מה שעשית לו. אין שום מניע להשאיר את השכבה הדביקה. עם מים זורמים וסבון לא תוכל להוריד אותה, במקום זאת קח מטלית ספוגה באצטון ותנגב איתה עד שפני השטח יהיו נקיים מהשמן. (אל תגזים עם האצטון)
בהצלחה!
Re: בישול הידית בשמן
הצלחה! תודה רבה למי שעזר
הבעיה היתה שהשארתי את הידית עם שכבת השמן החיצונית בלי לנגב
הבעיה היתה שהשארתי את הידית עם שכבת השמן החיצונית בלי לנגב
Re: בישול הידית בשמן
מצטרף לשאלהyontam כתב:http://www.northcoastknives.com/northco ... _tips3.htm
מדריך לייצוב עץ בתנאים ביתיים
מה יכול להוות תחליף ל wood hardener?
Re: בישול הידית בשמן
קובי
תן תמונה
שנראה במה מדובר
אני בטוח שאני לא הסקרן היחיד
תן תמונה
שנראה במה מדובר
אני בטוח שאני לא הסקרן היחיד
Re: בישול הידית בשמן
יונתם, גם אני מאוד הייתי רוצה לדעת לגבי המייצב עץ. בכל אופן נראה לי שהרעיון הבסיסי שהוא מציג שם, מתאים גם להחדרה עמוקה של שמן לעץ.
חימום, הוצאת אויר, אטימה, ואקום כתוצאה מהקירור.
אני הולך לנסות זאת בהזדמנות הקרובה, אולי אפילו על חתיכת עץ שאפרוס אחרי התהליך כדי לראות האם השמן חדר עמוק.
חימום, הוצאת אויר, אטימה, ואקום כתוצאה מהקירור.
אני הולך לנסות זאת בהזדמנות הקרובה, אולי אפילו על חתיכת עץ שאפרוס אחרי התהליך כדי לראות האם השמן חדר עמוק.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: בישול הידית בשמן
שאלתי את הבנאדם הוא אמר שגם שמן פשטן וגם פוליורותיין
יעבוד אבל ייקח יותר זמן להתייבש
יעבוד אבל ייקח יותר זמן להתייבש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד