הכנת סכין ראשונה
שלום אני רוצה כבר הרבה זמן להכין סכין והלחטתי ללכת על זה אבל אין לי ניסיון יש לי את כל הכלים הבסיסים אבל אני לא יודע באיזו מתכת להשתמש ומאיפה להשיג אני ממש רוצה להתחיל ליצור אותה ולעבוד עלייה אשמח מאד עם מישהו יוכל לתת לי עצות ולעזור לי לאורך הדרך עם אתקל בבעיות
תודה קובי
תודה קובי
Re: הכנת סכין ראשונה
שלום לך קובי,
לא יודע איזה כלים יש לך, אבל אני את הסכין הראשונה שלי הכנתי בעזרת משחזת זוית קטנה, פצירות, ניירות ליטוש, מקדחה שלא נוחה לעבודה של קידוח חורים בידית (שרפתי הרבה מקדחים כך), לגבי מתכת , אני רכשתי פלדת O1 מסגלוביץ' ברח' הרצל בת"א, הפלדה באה בצורה של סרגלים לפי מידות שונות של רוחב ועובי, האורך הוא בד"כ 500 מ"מ, האמת שלי היה קל לעבוד עם הפלדה הזו כי כך גם חיסמתי אותה לבד , אבל יכול להיות שימליצו לך על פלדות אחרות , הכל תלוי איך אתה מתכוון לחסם את הסכין, לבד או שאתה מתכוון לשלוח אותה לחיסום.
לגבי עצות ועזרה, אני בטוח שאם תתחיל ותיתקל בבעיה, אתה תמצא כאן תמיד מי שיעזור לך כאן.
לגבי איך להתחיל, תעבור ככה על פורום היוצרים, יש הרבה חברה כאן שעושים לבד ורובם גם מצלמים את התהליך אז ככה שזה יכול לתת לך מושג.
לרוב לאחר שיש לך הפלדה שאתה רוצה, תיצור שבלונה בדוגמא של הסכין שאתה רוצה ליצור, סמן מסביב לשבונה את הציור על הפלדה ותצבע את השרטוט על מנת שתוכל לראות בקלות את המקומות שיש צורך בהסרת החומר. תתחיל עם זה ותעבור בשרשורים נוספים על מנת לראות שלבים נוספים.
בהצלחה וברוך הבא לפורום.
סול
לא יודע איזה כלים יש לך, אבל אני את הסכין הראשונה שלי הכנתי בעזרת משחזת זוית קטנה, פצירות, ניירות ליטוש, מקדחה שלא נוחה לעבודה של קידוח חורים בידית (שרפתי הרבה מקדחים כך), לגבי מתכת , אני רכשתי פלדת O1 מסגלוביץ' ברח' הרצל בת"א, הפלדה באה בצורה של סרגלים לפי מידות שונות של רוחב ועובי, האורך הוא בד"כ 500 מ"מ, האמת שלי היה קל לעבוד עם הפלדה הזו כי כך גם חיסמתי אותה לבד , אבל יכול להיות שימליצו לך על פלדות אחרות , הכל תלוי איך אתה מתכוון לחסם את הסכין, לבד או שאתה מתכוון לשלוח אותה לחיסום.
לגבי עצות ועזרה, אני בטוח שאם תתחיל ותיתקל בבעיה, אתה תמצא כאן תמיד מי שיעזור לך כאן.
לגבי איך להתחיל, תעבור ככה על פורום היוצרים, יש הרבה חברה כאן שעושים לבד ורובם גם מצלמים את התהליך אז ככה שזה יכול לתת לך מושג.
לרוב לאחר שיש לך הפלדה שאתה רוצה, תיצור שבלונה בדוגמא של הסכין שאתה רוצה ליצור, סמן מסביב לשבונה את הציור על הפלדה ותצבע את השרטוט על מנת שתוכל לראות בקלות את המקומות שיש צורך בהסרת החומר. תתחיל עם זה ותעבור בשרשורים נוספים על מנת לראות שלבים נוספים.
בהצלחה וברוך הבא לפורום.
סול
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
http://www.d.co.il/16094860/13950/ אתה מתכוון אליו נכון?
דרך אגב אני מתכוון לעשות הכל לבד כולל החיסום
ותוכל להסביר לי בבקשה למה דווקא פלדת 01?
תודה רבה על העזרה דרך אגב...קובי
מישהו מוכן לעזור לי בבקשה??
לגבי המתכת 01 ואיך מחסמים אותה?
לגבי המתכת 01 ואיך מחסמים אותה?
הגעת לשלב החיסום?
לא כי אמרו לי שהחיסום שונה למרות שאני די בטוח שגם בו זה רק חימום עד עיבוד מגנטיות ואז קירור בשמן אני צודק?
kobibity כתב:http://www.d.co.il/16094860/13950/ אתה מתכוון אליו נכון?
כן אני מתכוון אליו, לגבי הפלדה עצמה למה בחרתי דווקא בה, הסיבה הראשונה כי הומלץ לי ע"י יוצרים אחרים שזו פלדה שיחסית קלה לחסם אותה ולא צריך לשבור את הראש יותר מידי, ישנם הרבה סוגים של פלדות אחרות שיצריכו אותך לשלוח את הפלדה לחיסום על מנת שתשיג תוצאות טובות מבחינת קשיות הלהב, בפלדה O1 אתה תוכל לנסות ולהתנסות בחיסום ואם תעשה זאת נכון תשיג תוצאות טובות, ובמידה ולא יהיה לך קל להחזיר אותה למצב רפוי ולחסם אותם מחדש.
אני לא אומר שבהכרח לא תעשה טעויות או שישר על החיסום הראשון אתה תשיג את התוצאה הרצויה, אבל מכל המומחים שהיו כאן בפורום וייעצו לי בזמנו, רובם המליצו לי על זו. ורכן מאוד נהניתי לעבוד איתה, הרסתי כמה להבים בדרך והצלחתי עם לא מעט אחרים.
לגבי תהליך החיסום עצמו בעיקרון עד אובדן המגנטיות ועוד קצת בתוך התנור, אח"כ טבילה לאורך הלהב בשמן על מנת לקרר, אח"כ הרפייה בתנור. מה שכן אם אתה ניגש לסגלוביץ' , על רוב הסרגלים יש עטיפה של נייר שעליה רשום המלצות היצרן לגבי החיסום וההרפייה, מבחינת טמפ' רצויות וזמן שבו הלהב יהי בכל טמפ' כזו.
מעבר לכך יש גם עניין של צבע הפלדה כאשר אתה מחסם אותה, אם אני זוכר טוב הצבע הרצוי הוא להגיע איתה לצבע כתום בוהק בזמן החיסום ורק אז להעביר אותה לקירור בשמן, יכול להיות שאני טועה מבחינת הצבע הרצוי אז אם מישהו יכול לתקן או לאשר זה יעזור.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
צודק, אתה יכול להתחיל.kobibity כתב:לא כי אמרו לי שהחיסום שונה למרות שאני די בטוח שגם בו זה רק חימום עד עיבוד מגנטיות ואז קירור בשמן אני צודק?

סרגל פלדה O1 מסגלוביצ' (אל תלך לכיוון עובי מטורף, 3 גג 4 מ"מ)
דף ועט
משחזת זוית
שופין טובה
פצירה וניירות לטש
--------------------------------------------------
זה כל מה שדרוש להכנת להב
תודה רבה מחר אני יקפוץ לגוגלוביץ' הזה ואני יתחיל לעבוד עלייה אני אולי יעלה תמונות השבוע
תודה רבה על העזרה זה חשוב לי
תודה רבה על העזרה זה חשוב לי

בהצלחה
איך מעלים תמונות הייתי שמח לשתף אותכם בתהליך ההכנה
תעלה את התמונה לpicasa
קליק ימני על התמונה תקבל תפריט שיהיה כתוב בו "בדוק מרכיב"
לחץ על "בדוק מרכיב"
ייפתח לך מעיין קוד עם שורה או שתיים מסומנות
תלחץ על החלק המסומן
זה יעביר אותך לדף אחר עם התמונה
ולמטה יהיה שורה שכתוב בה
URL https://lh3.googleusercontent.com/-_YSKeylNbt8/T2d608oMSlI/AAAAAAAAAZc/rB9IEd4Jd9A/w500-h375-k/edc%2Bknife%2Bin%2Bo1%2B018.jpg
פחות או יותר
קח את זה תלחץ על הכפתור Img בעורך המלא
ייפתח לך משהו כזה
[img]לפה-מעתיקים-את-השורה[/img]
תעתיק ותדביק את השורה ההיא שמתחת לתמונה
לבין התגיות ככה
[img]xxxxxxx[/img]
תלחץ על "תצוגה מקדימה" אם מתחשק לך לראות את התוצאה
ואז על "שלח" כדי לפרסם
קליק ימני על התמונה תקבל תפריט שיהיה כתוב בו "בדוק מרכיב"
לחץ על "בדוק מרכיב"
ייפתח לך מעיין קוד עם שורה או שתיים מסומנות
תלחץ על החלק המסומן
זה יעביר אותך לדף אחר עם התמונה
ולמטה יהיה שורה שכתוב בה
URL https://lh3.googleusercontent.com/-_YSKeylNbt8/T2d608oMSlI/AAAAAAAAAZc/rB9IEd4Jd9A/w500-h375-k/edc%2Bknife%2Bin%2Bo1%2B018.jpg
פחות או יותר
קח את זה תלחץ על הכפתור Img בעורך המלא
ייפתח לך משהו כזה
[img]לפה-מעתיקים-את-השורה[/img]
תעתיק ותדביק את השורה ההיא שמתחת לתמונה
לבין התגיות ככה
[img]xxxxxxx[/img]
תלחץ על "תצוגה מקדימה" אם מתחשק לך לראות את התוצאה
ואז על "שלח" כדי לפרסם
http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic.php?f=6&t=3163 התחתי לעבוד למי שפיספס 

מי מחובר