מפוחית אבוני+תמונות מהתהליך
שלום לכולם, הנה הפרויקט האחרון שלי לא סכין אומנם אבל חשבתי שאולי יעניין.
חבר טוב שלי הוא נגן מפוחית מוכשר, הרבה זמןו שחקנו עם הרעיון של להכין מפוחית, הנה התוצאה.
לשוניות קנויות של חברת SEYDEL.
מסרק וכיסויי אבוני.
לרוב מפוחיות מיוצרות עם כיסויי פח נירוסטה, מעט חברות מיצרות מפוחיות עץ, ההבדל בצליל ניכר, צליל עמוק ומעוגל ולא צווחני כמו במפוחיות הפח, החבר מרוצה מאוד, יש כבר הזמנה לשניה.

סליחה על התמונות, לרוב אני מצלם באור יום אבל זה קשה במזג אויר הזה.

חבר טוב שלי הוא נגן מפוחית מוכשר, הרבה זמןו שחקנו עם הרעיון של להכין מפוחית, הנה התוצאה.
לשוניות קנויות של חברת SEYDEL.
מסרק וכיסויי אבוני.
לרוב מפוחיות מיוצרות עם כיסויי פח נירוסטה, מעט חברות מיצרות מפוחיות עץ, ההבדל בצליל ניכר, צליל עמוק ומעוגל ולא צווחני כמו במפוחיות הפח, החבר מרוצה מאוד, יש כבר הזמנה לשניה.

סליחה על התמונות, לרוב אני מצלם באור יום אבל זה קשה במזג אויר הזה.

נערך לאחרונה על ידי lerman ב 21:21 ,29 ינואר 2012, א', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: מפוחית אבוני
רעיון נחמד
האם רק החלפת את הכיסויים או שיש להשיג בלנק ?
האם רק החלפת את הכיסויים או שיש להשיג בלנק ?
חוץ משתי הפלטות מתכת שבמרכז הכל יוצר מבלוק אבוני, הפלטות קנויות.
לרמן, איתי עדיין מסתובבת בתרמיל מפוחית (הונר) מאז הבר מצווה.
אהבתי מאוד את הרעיון והביצוע.
אבוני נותן הרגשה של עמידות ויוקרה, יכול להיות שזה גם קצת כבד ביד?
אהבתי מאוד את הרעיון והביצוע.
אבוני נותן הרגשה של עמידות ויוקרה, יכול להיות שזה גם קצת כבד ביד?
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
לי.
מהמם.
דיברנו כבר על כוס קפה על האהבה שלי למפוחית. איזה יופי לראות את הגיוון בעבודות.
אני זוכר שדובר גם על חוטי כסף...
נשמח אם החבר שלך גם יעלה ביצוע עם המפחוית ליוטיוב
)
מהמם.
דיברנו כבר על כוס קפה על האהבה שלי למפוחית. איזה יופי לראות את הגיוון בעבודות.
אני זוכר שדובר גם על חוטי כסף...
נשמח אם החבר שלך גם יעלה ביצוע עם המפחוית ליוטיוב

If you can't see the bright side of life, polish the dull side
מאוד יפה אסטטי ויוקרתי. את הצליל שישפטו המוסיקאים שביננו אחרי שתהיה התצוגה. 
רק דבר אחד קטן - שריטות על המסרק לא מתיישבות עם הגימור החלק של הפלטות.

רק דבר אחד קטן - שריטות על המסרק לא מתיישבות עם הגימור החלק של הפלטות.
תודה לכולם.
לגבי ביצוע ביוטיוב, זה יהיה קצת חסר טעם כי אי אפשר לשפוט את איכות הצליל דרך הרמקולים הביתיים של כל אחד מאיתנו
עטלף, הסריטות הן בעצם סיביי העץ שבולטים יותר מכוונים מסוימים,
לגבי ביצוע ביוטיוב, זה יהיה קצת חסר טעם כי אי אפשר לשפוט את איכות הצליל דרך הרמקולים הביתיים של כל אחד מאיתנו

עטלף, הסריטות הן בעצם סיביי העץ שבולטים יותר מכוונים מסוימים,
רק עכשיו שמתי לב שצילמת ליד המאסטר לבדיקת קושי שהבאתי לך
עכשיו רק נשאר להביא לך מכשיר לבדיקת קושי ביתי (היה זרוק אצלי אחד במשרד על בסיס עיקרון מעניין שלא הבנתי...)

If you can't see the bright side of life, polish the dull side
נחמד מאוד.
כמה דברים שהפריעו לי:
1. הברגים פנימיים הם בעלי ראש עגול ובולטים מלמטע. שימוש בברגים עם ראש שטוח או קוני והתאמת מידות, כדי שלא יבלתו גם מלמעלה וגם מלמטע, יתרמו למראה הכללי.
2. איון מבט מעל( מאוד חסר), ממה שאפשר לראות השארת חורים פתוחים, אם זה לצורך פירוק, אז מעניין לראות את ראש הבורג. בכל מקרה הייתי סוגר את החורים עם פינים מעץ או מזאיק.
כמה דברים שהפריעו לי:
1. הברגים פנימיים הם בעלי ראש עגול ובולטים מלמטע. שימוש בברגים עם ראש שטוח או קוני והתאמת מידות, כדי שלא יבלתו גם מלמעלה וגם מלמטע, יתרמו למראה הכללי.
2. איון מבט מעל( מאוד חסר), ממה שאפשר לראות השארת חורים פתוחים, אם זה לצורך פירוק, אז מעניין לראות את ראש הבורג. בכל מקרה הייתי סוגר את החורים עם פינים מעץ או מזאיק.
1. הברגים הפנימיים הגיעו עם הלשוניות הקנויות, האזור הפנימי לא נראה לעין כל כך, בתמונה הוא מודגש בגלל התאורה , הברגים ארוכים כדי שתהיה האפשרות לפרק ולהרכיב על מסרק עבה יותר.
2. החורים פתוחים כדי שתהיה האופציה לפרק ולהתאים לכל אחת מסט המפוחיות של הנגן, אחת בכל סולם, אין טעם לסתום את החורים.
אני מודע ל"בעיות" שיש במפוחית, היא אב טיפוס, הבאה תהיה יותר טובה.
2. החורים פתוחים כדי שתהיה האופציה לפרק ולהתאים לכל אחת מסט המפוחיות של הנגן, אחת בכל סולם, אין טעם לסתום את החורים.
אני מודע ל"בעיות" שיש במפוחית, היא אב טיפוס, הבאה תהיה יותר טובה.
סחתיין סחתיין!
בתור מפוחן נלהב- בעליהן הגאה של 5 מפוחיות ונגן לעת מצוא- אני שמח על הפרויקט.
כמה הערות:
1. זה ממש יפה!
2. לא מבין למה להשקיע את כל העבודה בפלטות של SEYDEL. אפשר לקנות פלטות של HOHNER ללא מפוחית במחירים סבירים באתר שלהם- מה שנקרא C-SHOP . נדמה לי שזה פחות מ- 20 יורו לסט למפוחית דיאטונית. ה- SEYDEL שיש לי היא מפוחית עלובה בהשוואה ל- HOHNER.
3. אני הייתי הולך על שפה קדמית מתכתית, או לפחות פוליש מאוד גבוה ושימון רציני, אחרת נתפסות השפתיים. ב- SEYDEL שיש לי החלק הקדמי הוא פלסטי והוא ממש פוצע את השפתיים עקב "הידבקות" אחרי רבע שעה נגינה. העץ אני חושש לא יהיה נעים למשתמש לאורך זמן.
4. אם אתה רוצה- אני יכול לתרום לפרויקט איזו מפוחית ישנה, או לחילופין לקפוץ ולהשתעשע בהחלפת הפחיות של ה- marine band שלי לעץ. במידה ואקבל הזמנה- מבטיח להנעים את זמנך במיטב שירי סשה ארגוב, וילנסקי ושות'.
בתור מפוחן נלהב- בעליהן הגאה של 5 מפוחיות ונגן לעת מצוא- אני שמח על הפרויקט.
כמה הערות:
1. זה ממש יפה!
2. לא מבין למה להשקיע את כל העבודה בפלטות של SEYDEL. אפשר לקנות פלטות של HOHNER ללא מפוחית במחירים סבירים באתר שלהם- מה שנקרא C-SHOP . נדמה לי שזה פחות מ- 20 יורו לסט למפוחית דיאטונית. ה- SEYDEL שיש לי היא מפוחית עלובה בהשוואה ל- HOHNER.
3. אני הייתי הולך על שפה קדמית מתכתית, או לפחות פוליש מאוד גבוה ושימון רציני, אחרת נתפסות השפתיים. ב- SEYDEL שיש לי החלק הקדמי הוא פלסטי והוא ממש פוצע את השפתיים עקב "הידבקות" אחרי רבע שעה נגינה. העץ אני חושש לא יהיה נעים למשתמש לאורך זמן.
4. אם אתה רוצה- אני יכול לתרום לפרויקט איזו מפוחית ישנה, או לחילופין לקפוץ ולהשתעשע בהחלפת הפחיות של ה- marine band שלי לעץ. במידה ואקבל הזמנה- מבטיח להנעים את זמנך במיטב שירי סשה ארגוב, וילנסקי ושות'.
איזה יופי לשמוע שיש עדיין מפוחנים בארץ, אני שמח שאהבת את הפרויקט.
אני עצמי לא מנגן אגב, אבל אני נהנה לשמוע, בבלוז, ברוק...
המפוחית ניבנתה בשביל חבר טוב שהוא נגן נהדר, תלמיד של גיא דגן אם אתה מכיר.
אני עצמי לא מבין גדול בתחום, לחבר יש סט של 16 מפוחיות של סידל והוא מעוד מרוצה, לפני היו לו כמה דגמים זולים של סידל והוא לא היה מרוצה מהן , בנוסף יש לו גם כמה בודדות של הונר, ממה שאני מבין ההבדל בין הסדרות בכל חברה הוא משמעותי.
לגבי בעיית ההחלקה, מכיוון שהעץ הוא אבוני הוא קיבל פוליש מדהים (שלא רואים טוב בתמונות) והוא מחליק לא רע בכלל אבל צריך לראות איך יגיב לאורך זמן , היום הוא אמור להופיע יחד עם עוד חבר על גיטרה בפאב באזור, נראה איך המפוחית תתפקד.
אז כפי שאתה מבין המפוחית כבר לא ברשותי, אבל אתה מוזמן בכל מקרה
.
אני עצמי לא מנגן אגב, אבל אני נהנה לשמוע, בבלוז, ברוק...
המפוחית ניבנתה בשביל חבר טוב שהוא נגן נהדר, תלמיד של גיא דגן אם אתה מכיר.
אני עצמי לא מבין גדול בתחום, לחבר יש סט של 16 מפוחיות של סידל והוא מעוד מרוצה, לפני היו לו כמה דגמים זולים של סידל והוא לא היה מרוצה מהן , בנוסף יש לו גם כמה בודדות של הונר, ממה שאני מבין ההבדל בין הסדרות בכל חברה הוא משמעותי.
לגבי בעיית ההחלקה, מכיוון שהעץ הוא אבוני הוא קיבל פוליש מדהים (שלא רואים טוב בתמונות) והוא מחליק לא רע בכלל אבל צריך לראות איך יגיב לאורך זמן , היום הוא אמור להופיע יחד עם עוד חבר על גיטרה בפאב באזור, נראה איך המפוחית תתפקד.
אז כפי שאתה מבין המפוחית כבר לא ברשותי, אבל אתה מוזמן בכל מקרה

Re: מפוחית אבוני+תמונות מהתהליך
הוספתי תמונות מהתהליך, קצת באיחור
בתמונה השמינית מלמעלה,זה משחזת שרודי בנה?
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
לרמן, תענוג לעקוב אחרי שלבי עבודתך,
מדהים לראות מרחב עבודה קטן, מאורגן כל כך יפה, שאפו.
איך אתה מתמודד עם השבבים מהמלטשות?
מדהים לראות מרחב עבודה קטן, מאורגן כל כך יפה, שאפו.
איך אתה מתמודד עם השבבים מהמלטשות?
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
ניר, כן זה גריינדר שרודי בנה.
IP תודה רבה, באמת נהיה לי מאוד צפוף, למרות שאני לא מתלונן, מאז התמונות הוספתי גם מסור סרט קטן כך שעכשיו אפילו יותר צפוף.
לגבי השבבים יש לי דלי פח מלא מים שאני תולה על וו מתחת לגלגל של הגריינדר.
IP תודה רבה, באמת נהיה לי מאוד צפוף, למרות שאני לא מתלונן, מאז התמונות הוספתי גם מסור סרט קטן כך שעכשיו אפילו יותר צפוף.
לגבי השבבים יש לי דלי פח מלא מים שאני תולה על וו מתחת לגלגל של הגריינדר.
אהבתי לראות את שלבי העבודה , וגם את חדר העבודה עם כל הכלים הנפלאים הללו.
כל הכבוד על העבודה שמבחינתי היא די מדהימה , מעולם לא יצא לי לפרק או לראות כיצד מפוחית בעצם בנויה. אז כך שזה נחמד לראות זאת מבוצע ע"י אחד מחברי הפורום
אני מאחל לכל יושבי הפורום - סבלנות, רצון טוב , והכי חשוב : חדר עבודה עם ציוד מכל טוב.
כל הכבוד על העבודה שמבחינתי היא די מדהימה , מעולם לא יצא לי לפרק או לראות כיצד מפוחית בעצם בנויה. אז כך שזה נחמד לראות זאת מבוצע ע"י אחד מחברי הפורום
אני מאחל לכל יושבי הפורום - סבלנות, רצון טוב , והכי חשוב : חדר עבודה עם ציוד מכל טוב.

עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
+1000
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד