שאלות לגבי קשתות וחיצים
אני עובד עכשיו על קשת מעץ פקאן
מישהו אי פעם ניסה להכין מיתר לקשת (flat bow)
איזה חומר זול מתאים למיתר?
שמעתי על dacron b50 עשיתי חיפוש ומצאתי במקום אחד אבל במחיר גבוה אז החלטתי למצוא אלטרנטיבה
איזה נוצות עדיפות לחיצים(נוצות כנף או נוצות זנב)
כמה זמן צריך לתת לעץ להתייבש לפני שמתחילים לעבוד? מקור אחד אמר לי 4 שבועות ובמקור אחר היה כתוב 4 שנים
תודה רבה
מישהו אי פעם ניסה להכין מיתר לקשת (flat bow)
איזה חומר זול מתאים למיתר?
שמעתי על dacron b50 עשיתי חיפוש ומצאתי במקום אחד אבל במחיר גבוה אז החלטתי למצוא אלטרנטיבה
איזה נוצות עדיפות לחיצים(נוצות כנף או נוצות זנב)
כמה זמן צריך לתת לעץ להתייבש לפני שמתחילים לעבוד? מקור אחד אמר לי 4 שבועות ובמקור אחר היה כתוב 4 שנים
תודה רבה
Re: שאלות לגבי קשתות וחיצים
יונתן-
קשתות זה חלום ישן שטרם הגעתי להתעסק בו מעשית לעומק, אבל התקדמתי מספיק בנגרות כדי להתחיל.
לגבי מיתר- יש הסברים נהדרים ברשת על כך, חפש bow strink making, ראיתי שמשתמשים בחוט שניתן להשיג בחנויות תפירה ושוזרים אותו כמה וכמה פעמים סביב עצמו. נדמה לי שזה נקרא flemic brading או משהו כזה.
הקונץ העיקרי הוא עניין הלולאות, וגם על זה תוכל ללמוד. אם לא תמצא- תן קריאה ואחפש את ההסברים שראיתי בעבר.
לגבי עץ פקאן- מהמעט שהתעסקתי איתו זה עץ רך וסמרטוטי. יבוש עצים זו תורה בפני עצמה- ועצים לשימושים מיוחדים כמו כלי נגינה או קשתות היסטוריות (תן חיפוש על קשתות מעץ טקסוס- yew- או "תפוז אמריקאי"- osage orange, ותראה מה זה. עצים לכינורות נהגו לייבש עשרות שנים. אחרי שחותכים ענף ישר ועבה אוטמים את הקצוות, מייבשים לאט כדי שלא יתפתחו סדקים וכו'. אחרי הייבוש מבקעים את הסנדה המיובשת לאורך לכמה פלחים staves, ועליהם עובדים תוך שמירה קנאית על טבעות הצמיחה בחלק הקדמי של הקשת. המלצתי- אם אתה משקיע את מרצך בחתיכת עץ, קפוץ לעץ ועצה ליד מחנה 80, וחפש קרש ארוך של אלון, אגוז או אפילו אורן קרוליינה ללא עיניים ועבוד עליו.
לגבי הנוצות- יש לי תשובה עקרונית, אבל בתור צפר אני נגד מליקת נוצות מציפורים חיות... התשובה העקרונית היא שנוצות הזנב ישרות יותר.
קשתות זה חלום ישן שטרם הגעתי להתעסק בו מעשית לעומק, אבל התקדמתי מספיק בנגרות כדי להתחיל.
לגבי מיתר- יש הסברים נהדרים ברשת על כך, חפש bow strink making, ראיתי שמשתמשים בחוט שניתן להשיג בחנויות תפירה ושוזרים אותו כמה וכמה פעמים סביב עצמו. נדמה לי שזה נקרא flemic brading או משהו כזה.
הקונץ העיקרי הוא עניין הלולאות, וגם על זה תוכל ללמוד. אם לא תמצא- תן קריאה ואחפש את ההסברים שראיתי בעבר.
לגבי עץ פקאן- מהמעט שהתעסקתי איתו זה עץ רך וסמרטוטי. יבוש עצים זו תורה בפני עצמה- ועצים לשימושים מיוחדים כמו כלי נגינה או קשתות היסטוריות (תן חיפוש על קשתות מעץ טקסוס- yew- או "תפוז אמריקאי"- osage orange, ותראה מה זה. עצים לכינורות נהגו לייבש עשרות שנים. אחרי שחותכים ענף ישר ועבה אוטמים את הקצוות, מייבשים לאט כדי שלא יתפתחו סדקים וכו'. אחרי הייבוש מבקעים את הסנדה המיובשת לאורך לכמה פלחים staves, ועליהם עובדים תוך שמירה קנאית על טבעות הצמיחה בחלק הקדמי של הקשת. המלצתי- אם אתה משקיע את מרצך בחתיכת עץ, קפוץ לעץ ועצה ליד מחנה 80, וחפש קרש ארוך של אלון, אגוז או אפילו אורן קרוליינה ללא עיניים ועבוד עליו.
לגבי הנוצות- יש לי תשובה עקרונית, אבל בתור צפר אני נגד מליקת נוצות מציפורים חיות... התשובה העקרונית היא שנוצות הזנב ישרות יותר.
פקאן הוא כמעט זהה לhicory שממנו אני יודע בוודאות שאפשר להוציא קשתות מצויינות לא היה בנמצא טקסוס או עץ תות שהוא מאוד מאוד דומה לosage orange יש איזה בחור בערוץ בyou tube שנקרא primitive pathways יש לו סדרה נהדרת של 4 סרטונים על ייצור קשתות ממנו למדתי ואני חושב שהוא יוכל לעזור גם לך רעי
הנה תמונות של הקשת עדיין לא גמורה

הקשת בפרופיל החצי השני של הסנדה וחיצים לא גמורים חלק קנה וחלק צפצפה

הנה תמונות של הקשת עדיין לא גמורה

הקשת בפרופיל החצי השני של הסנדה וחיצים לא גמורים חלק קנה וחלק צפצפה

-
- חדש בפורום
בהחלט חלום רטוב גם אני צפיתי בבחור המדובר ביו טיוב הבחור בהחלט יודע מה הוא עושה
ולמען האמת גם אני רוצה לבנות קשת אבל הדרך ארוכה ורק חבל שבארצנו לא ניתן להשתמש בכלים המדהימים הללו
ולמען האמת גם אני רוצה לבנות קשת אבל הדרך ארוכה ורק חבל שבארצנו לא ניתן להשתמש בכלים המדהימים הללו
הגעתי עד למצב שמוצג בתמונה עם גרזן סכין ושופין לעץ
לא צריך כלים מיוחדים כדי לבנות קשת לדעתי זה אפשרי לבנות קשת רק עם סכין
לא צריך כלים מיוחדים כדי לבנות קשת לדעתי זה אפשרי לבנות קשת רק עם סכין
-
- חדש בפורום
מעניין יהיה לראות את הקשת בגמר העבודה
-
- חדש בפורום
ידוע לכם מתי העונה המתאימה בארץ לאיסוף חומר גלם לקשתות ?
לדעתי בקיץ
גם אפשר להוריד את הקליפה בקלות וגם אין בוץ אם אתה אוסף קנים לחיצים
גם אפשר להוריד את הקליפה בקלות וגם אין בוץ אם אתה אוסף קנים לחיצים
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד