בולסטר ראשון - סכין חדשה (5)
פעם ראשונה שהכנתי בולסטר, לקח לי המון זמן וחלק מהפעולות עשיתי יותר מפעם אחת.
פלדת O1, חיסום דיפרנציאלי.
הפינים והבולסטר מפליז.
אשמח ואודה להערות, הארות וביקורת.

קצת תמונות מהדרך של הסכין הזו:
התוכנית:

סימון גוף הסכין על פס הפלדה:

חיתוך גוף הסכין:

עבודה על הגריינד:

חיסום דיפרנציאלי בשמן:

ניקוי וליטוש אחרי החיסום חושף טקסטורה בפלדה באיזור שלא חוסם (רק בצד אחד).

התאמת הבולסטר:

הבולסטר אחרי סימרור והתחלת עבודה על הידית:

התאמת ידית העץ לקימור של הבולסטר, נורא הצטערתי בשלב הזה שלא בחרתי חיבור ישר...

הדבקה של ידית העץ

אחרי ההדבקה:

הצורה לידית העץ:

אחרי ליטוש ומשיחה בשמן (ללא הברקה).

פלדת O1, חיסום דיפרנציאלי.
הפינים והבולסטר מפליז.
אשמח ואודה להערות, הארות וביקורת.
קצת תמונות מהדרך של הסכין הזו:
התוכנית:

סימון גוף הסכין על פס הפלדה:
חיתוך גוף הסכין:
עבודה על הגריינד:
חיסום דיפרנציאלי בשמן:
ניקוי וליטוש אחרי החיסום חושף טקסטורה בפלדה באיזור שלא חוסם (רק בצד אחד).
התאמת הבולסטר:
הבולסטר אחרי סימרור והתחלת עבודה על הידית:
התאמת ידית העץ לקימור של הבולסטר, נורא הצטערתי בשלב הזה שלא בחרתי חיבור ישר...
הדבקה של ידית העץ
אחרי ההדבקה:
הצורה לידית העץ:
אחרי ליטוש ומשיחה בשמן (ללא הברקה).
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: בולסטר ראשון - סכין חדשה (5)
הסכינים שלך עם הזמן מתחילות לקבל צורה יותר מקובלת ,למרות שבאומנות הכל מקובל (ולדעתי ייצור סכינים זאת אומנות).
מאוד אהבתי את צורת הידית, עם זאת לדעתי יש יותר מידי פליז. הבולסטר,הפינים והחור בקצה הידית, לדעתי רק הבולסטר היה מספיק.
הלהב לדעתי קצת מעוגל מידי קצת חוד בקצה לא היה מזיק לו.
סך הכל סכין מרשימה סכין שמתאימה לעבודה.
תמשיך כך ותציג עוד סכינים
מאוד אהבתי את צורת הידית, עם זאת לדעתי יש יותר מידי פליז. הבולסטר,הפינים והחור בקצה הידית, לדעתי רק הבולסטר היה מספיק.
הלהב לדעתי קצת מעוגל מידי קצת חוד בקצה לא היה מזיק לו.
סך הכל סכין מרשימה סכין שמתאימה לעבודה.
תמשיך כך ותציג עוד סכינים

אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.
הי,
ראשית תודה על השיתוף בשלבי העבודה
מעניין ומחכים
אני דווקא אהבתי את הפליז בידית (הכל ענין של טעם)
גם אני חושב שקצת חוד לא היה מזיק....
האם הקימור בחורפה הוא פגם או שמכוון?
סך הכל יפה ונראה שימושי לגמרי
מצטרף לברכות
ראשית תודה על השיתוף בשלבי העבודה
מעניין ומחכים
אני דווקא אהבתי את הפליז בידית (הכל ענין של טעם)
גם אני חושב שקצת חוד לא היה מזיק....
האם הקימור בחורפה הוא פגם או שמכוון?
סך הכל יפה ונראה שימושי לגמרי
מצטרף לברכות
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
תודה על פרסום תהליך העבודה! סכין יפה.
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:29 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
אהבתי את הצורה הכללית (מלבד שהלהב יותר מידיי drop בעניי). רוצה לציין את ההתאמה הטובה בין הבולסטר לבין העץ - זה לא פשוט לעשות את החיבור לא ישר (ככה שדילגת פה על השלב של חיבור ישר) אבל הצלחת. אולי תשטף מה היו השלבים בהתאמה?
לגבי הדברים לשיפור - מסכים עם הערות של TC, ורוצה להוסיף: לדעתי הכלי עם שמן בו אתה מחסם את הלהבים שלך הוא קטן מידי, כך שמהירות הקירור לא גדולה מספיק. האם אתה עושה הרפייה אח"כ? האם מדדת קשיות של הלהבים?
בסה"כ אתה משתפר, ישר כח!
לגבי הדברים לשיפור - מסכים עם הערות של TC, ורוצה להוסיף: לדעתי הכלי עם שמן בו אתה מחסם את הלהבים שלך הוא קטן מידי, כך שמהירות הקירור לא גדולה מספיק. האם אתה עושה הרפייה אח"כ? האם מדדת קשיות של הלהבים?
בסה"כ אתה משתפר, ישר כח!
איזה כיף לחזור למחשב ולמצוא התייחסויות מפרגנות ומלמדות.
כרגע בכלל אני משתמש בפליז, כי זה החומר היחיד שזמין לי.
בעיצוב המקורי יש באיזור עקב הלהב קימור פנימה שחשבתי שיתן אופי מיוחד לסכין, אבל המציאות...
אני כרגע לומד בעיקר מהאינטרנט, לגריינדר שלרשותי אין שולחן או משטח צמוד לגלגל, שמאפיין את הסירטונים שראיתי, נראה לי שאצטרך לנסות לבנות משטח עזר כזה.
אם משהו יכול לכוון אותי לסרטון או הדרכה ממוקדת להכנת הגריינד (ישר) אני מאוד אודה.
TC תודה מיוחדת על ההערות מאירות העיניים.
מעבר לעניין של טעם, אם הייתי רוצה להשאיר רק את הבולסטר, הייתי יכול להוריד את הפליז מהחור למיתר אבטחה, (למרות שאותו אהבתי במיוחד, והייתי גאה שהצלחתי איתו), אבל אין לי רעיון לגבי הפינים, אני לא מכיר פינים כהים?ROMA כתב:... עם זאת לדעתי יש יותר מידי פליז. הבולסטר,הפינים והחור בקצה הידית, לדעתי רק הבולסטר היה מספיק.
כרגע בכלל אני משתמש בפליז, כי זה החומר היחיד שזמין לי.
הידית גם לדעתי בולבוסית בחלק האחורי, ביום שישי קיבלתי הדרכה קצרה על משור סרט, אני חושב שעכשיו חתיכות עץ דקות יותר הן בהישג ידי.TC כתב: התחושה היא שהידית עדיין מעט "בולבוסית" והיה ניתן לדקק אותה קצת בצדדים. יתכן שזה מכוון (בנוי ליד ענקית) - אבל אני בספק. אני שם לב שאתה מדביק חתיכות עץ מרשימות בעוביין ואולי רצוי לדקק אותן מעט לפני ההדבקה.
קו הגריינד הוא עדיין תעלומה עבורי, לשמחתי עומדים לרשותי לא מעט כלים, אבל את הגריינד עדיין לא הצלחתי לפענח ורואים זאת בצורה צורמת בעבודות שלי, ולמען האמת גם באחת האצבעות שלי שנשחקה מהגריינדר בניסיוןTC כתב:מסתמנת אצלך בעיה "למטה" בערך שליש הדרך בין עקב הלהב לחוד - שוב זוית כהה יחסית שמשנה לך את הגאומטריה.

בעיצוב המקורי יש באיזור עקב הלהב קימור פנימה שחשבתי שיתן אופי מיוחד לסכין, אבל המציאות...
אני כרגע לומד בעיקר מהאינטרנט, לגריינדר שלרשותי אין שולחן או משטח צמוד לגלגל, שמאפיין את הסירטונים שראיתי, נראה לי שאצטרך לנסות לבנות משטח עזר כזה.
אם משהו יכול לכוון אותי לסרטון או הדרכה ממוקדת להכנת הגריינד (ישר) אני מאוד אודה.
TC - אני מבין שאתה מתכוון שיכולתי להסתפק בבולסטר בפין אחד בלבד ולהיעזר ב"לחץ" שיוצרת חתיכת העץ על הבולסטר (אני חושב על שני צירים) ועוזרת בקיבועו?TC כתב: בבולסטר כמו שהכנת כאן אין צורך בשני פינים - מספיקה התאמה בין העקומה החיובית של הבולסטר לבין העקומה השלילית של העץ על מנת לקבע את הבולסטר במקומו. זכור שככל שהעקומה מתונה יותר (שואפת לישר) הקיבוע יהיה חזק יותר.
TC תודה מיוחדת על ההערות מאירות העיניים.
עטלף, בחיסום מלא השתמשתי בצינור רחב, הפעם רציתי דיפרנציאלי, מדובר במיכל שהגיע בהזמנה מיוחדת שיאפשר את זה, פחית בירה ריקהataleph כתב: לדעתי הכלי עם שמן בו אתה מחסם את הלהבים שלך הוא קטן מידי, כך שמהירות הקירור לא גדולה מספיק. האם אתה עושה הרפייה אח"כ? האם מדדת קשיות של הלהבים?

מבין עכשיו שזה פוגם ביכולת להוציא מהפלדה את המיטב, אשפר.
אני תמיד מבצע הרפייה, אבל אין לי דרך לבדוק קשיות, אז אני מקלף קצת שבבי פלדה מ-O1 לא מחוסמת או מברזל בניין.
יש לי הרגשה שבעניין הזה אני עונה לקריטריון של "מזל של מתחילים", הייתי מופתע שההתאמה יצאה ממש טוב.ataleph כתב:רוצה לציין את ההתאמה הטובה בין הבולסטר לבין העץ - זה לא פשוט לעשות את החיבור לא ישר (ככה שדילגת פה על השלב של חיבור ישר) אבל הצלחת. אולי תשתף מה היו השלבים בהתאמה?
בתמונה של ההתאמה, פיסת העץ במלחציים רחבה מעט מן הסכין, זה אפשר לי לעבוד עם שופין ביד אחת וביד השניה החזקתי את הסכין, כמה שיפשופים עם השופין, הצמדת הסכין בנוחיות (בגלל הרווח ברוחב) מלמטה, ושוב כמה שיפשופים במקום שראיתי שצריך.

נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 0:33 ,6 פברואר 2012, ב', נערך פעם 1 בסך הכל.
ניק, השארת לי חיוך ענק על הפנים, ככה לפני השינה.
המון תודה על המחמאות ובעיקר ההערות שיעזרו לי לשפר.
אני חושב שהסקיצה שעשית כדי להראות איך אפשר לשנות ע"י הורדת חומר, היא סטרטאפ, ממש הברקה.
באיזה תוכנה השתמשת ?
אני עם הראש כבר בסכינים הבאות, אבל ברגע שאחליט לעשות מקצה שיפורים, אחרי שאשתפר בגריינד, זה יהיה הכיון.
המון תודה.
המון תודה על המחמאות ובעיקר ההערות שיעזרו לי לשפר.
אני חושב שהסקיצה שעשית כדי להראות איך אפשר לשנות ע"י הורדת חומר, היא סטרטאפ, ממש הברקה.
באיזה תוכנה השתמשת ?
אני עם הראש כבר בסכינים הבאות, אבל ברגע שאחליט לעשות מקצה שיפורים, אחרי שאשתפר בגריינד, זה יהיה הכיון.
המון תודה.

נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 0:34 ,6 פברואר 2012, ב', נערך פעם 1 בסך הכל.
ניק - ואוו, יפיפיות, תוצאה יפה מאוד שמתחילה במחשבה תחילה ותכנון, כל הכבוד.
אני גר בעדי (בין צומת המוביל לצומת סומך)
אני גר בעדי (בין צומת המוביל לצומת סומך)
פשוט סכין יפה , ותודה על התמונות .
להתראות ביום ראשון ?? ....יש דברים חשובים בחיים ויש דברים חשובים יותר ...!!
ביי
דורי
להתראות ביום ראשון ?? ....יש דברים חשובים בחיים ויש דברים חשובים יותר ...!!
ביי
דורי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים