סיכום של 4 חודשי עבודה.
סכינים שעשיתי ב 4 חודשים אחרונים. סוף סוף התפנתי לצלם אותם.
כל הסכינים מיועדות למכירה בפורום רלוונטי, פה אשמח לדון בפרטים טכניים.
1. REMAKE של סכין ספרדית שהייתה ברשותי
אורך כללי: 295 מ"מ
להב: 165 מ"מ, פלדה 440
ידית: פליז ,עץ אלון
נרתיק: עור

2. קצת השתוללתי עם הצורה וצבע. מה שיצא: סכין מאוד נוחה לחיתוך שקשה לאבד אותה.
אורך כללי: 225 מ"מ
להב: 105 מ"מ, פלדה STAINLESS 440
ידית: DIAMOND WOOD

3. סכין קטנה ונחמדה לג'נטלמן אמיתי.
אורך כללי: 111 מ"מ
להב: 55 מ"מ, פלדה STAINLESS 440
ידית: שיש מלכותי של אבן קיסר

4. רעיון לסכין זו קיבלתי מסכיני קצבים מסוף מאה 19 שהיו מאוד נפוצות בארה"ב.
סכין מאוד חדה אבל דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
להב: 175 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080

5. לכל חובבי סכינים גדולות וחזקות.
אורך כללי: 245 מ"מ
להב: 130 מ"מ, פלדה 440 STAINLESS
נרתיק: קיידקס. ניסיון ראשון שלי עם החומר. נרתיק עושה את התפקיד שלו, אבל לא אלגנטי במיוחד. בהזדמנות אתפור נרתיק עור.

6.
להב: 175 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080 דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
ידית: עץ זית ומיקרטה אדומה

7. סכין מגף, מאוד קלה עם להב גמיש.
אורך כללי: 210 מ"מ
להב: 105 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080 דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
ידית: עץ אגוז אמריקאי ומיקרטה אדומה
נרתיק: עדיין אין

8. סכין קטנה ונחמדה מספר 2.
אורך כללי: 140 מ"מ
ידית: עץ זית מטופל.

כל הסכינים מיועדות למכירה בפורום רלוונטי, פה אשמח לדון בפרטים טכניים.
1. REMAKE של סכין ספרדית שהייתה ברשותי
להב: 165 מ"מ, פלדה 440
ידית: פליז ,עץ אלון

2. קצת השתוללתי עם הצורה וצבע. מה שיצא: סכין מאוד נוחה לחיתוך שקשה לאבד אותה.

אורך כללי: 225 מ"מ
להב: 105 מ"מ, פלדה STAINLESS 440

3. סכין קטנה ונחמדה לג'נטלמן אמיתי.
אורך כללי: 111 מ"מ
ידית: שיש מלכותי של אבן קיסר

4. רעיון לסכין זו קיבלתי מסכיני קצבים מסוף מאה 19 שהיו מאוד נפוצות בארה"ב.
סכין מאוד חדה אבל דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
להב: 175 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080

5. לכל חובבי סכינים גדולות וחזקות.
אורך כללי: 245 מ"מ
להב: 130 מ"מ, פלדה 440 STAINLESS
נרתיק: קיידקס. ניסיון ראשון שלי עם החומר. נרתיק עושה את התפקיד שלו, אבל לא אלגנטי במיוחד. בהזדמנות אתפור נרתיק עור.

6.
להב: 175 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080 דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
ידית: עץ זית ומיקרטה אדומה

7. סכין מגף, מאוד קלה עם להב גמיש.
אורך כללי: 210 מ"מ
להב: 105 מ"מ, פלדה CARBON 1070 או 1080 דורשת טיפול, לא מומלץ לאנשים שלא רגילים לפלדות פחמן.
ידית: עץ אגוז אמריקאי ומיקרטה אדומה

8. סכין קטנה ונחמדה מספר 2.
אורך כללי: 140 מ"מ
ידית: עץ זית מטופל.

Re: סיכום של 4 חודשי עבודה.
חכה תן לעכל, כזאת כמות...
כמה שאלות:
לגבי הפלדה 440 מי עשה את החיסום ? האם אתה עשית וכיצד, אשמח לקבל קצת פרטים.
לגבי הצבע הירוק של הידית בסכין מס 2 , באיזה צבע השתמשת? כי זה רעיון מעניין וגם נשארו הקוים של העץ ככה שזה יצא לא רע.
לגבי סכין מס 5 - האם השינון שנופל בחלקו על הידית נעשה בכוונה על מנת לשמש מעיין נקודת חיכוך לבוהן לאחיזה טובה יותר או שיצא כך במקרה?
לגבי נרתיק הקיידקס, - תוכל לספר קצת קצת על היכן מצאת את החומר ומה היה תהליך ההכנה ?
----------
מס הערות - דעה אישית שלי בלבד :
אני דווקא מאוד אהבתי את הגימור של סכין מס 5 למעט הנושא של הפינים , קצת יותר מידי פינים לטעמי.
מאוד אהבתי את הסכין מגף במיוחד השילוב של המיקרטה האדומה בידית, יוצר ניגוד צבעים נחמד ביותר.
את הסכין עם הידית של השיש , אהבתי את צורת הלהב, פחות את השיש, למרות שאם זה היה סוג של שיש מבריק יותר זה היה הרבה יותר נחמד.
את הסכין בסגנון הקצבים עם הידית הכחולה אהבתי למרות שהייתי מנסה לתת צבע יותר בהיר קצת לידית, על מנת שיבליט את קוי העץ בצורה שמזכירה את הידית הירוקה.
לגבי הסכין האחרון הקטן אהבתי את בחירת הידית ואת המשחק עם הזויות בגב הלהב, מה שלא יצא כל כך מתאים זה שילוב של סוגי פינים , אולי אם היית עושה את כולם אותו דבר , ואני דווקא הייתי הולך על נירוסטה זה היה יותר מבליט את הקטע בידית, הפינים החלולים מנחושת נחמד אבל לא בולט בצורה יפה כל כך על העץ עצמו וחבל, כי לדעתי האישית לפינים יש נוכחות אסתטית ולא רק פרקטית וזה חלק מיופי של ידית.
מעבר לכך סה"כ כל הכבוד על העבודה וההשקעה, גם על הנרתיקים עבודות נאות ביותר.
כמו שאמרתי בעיניי מצא חן הכי הרבה סכין המגף, פשוט וקלאסי למראה.
לגבי הפלדה 440 מי עשה את החיסום ? האם אתה עשית וכיצד, אשמח לקבל קצת פרטים.
לגבי הצבע הירוק של הידית בסכין מס 2 , באיזה צבע השתמשת? כי זה רעיון מעניין וגם נשארו הקוים של העץ ככה שזה יצא לא רע.
לגבי סכין מס 5 - האם השינון שנופל בחלקו על הידית נעשה בכוונה על מנת לשמש מעיין נקודת חיכוך לבוהן לאחיזה טובה יותר או שיצא כך במקרה?
לגבי נרתיק הקיידקס, - תוכל לספר קצת קצת על היכן מצאת את החומר ומה היה תהליך ההכנה ?
----------
מס הערות - דעה אישית שלי בלבד :
אני דווקא מאוד אהבתי את הגימור של סכין מס 5 למעט הנושא של הפינים , קצת יותר מידי פינים לטעמי.
מאוד אהבתי את הסכין מגף במיוחד השילוב של המיקרטה האדומה בידית, יוצר ניגוד צבעים נחמד ביותר.
את הסכין עם הידית של השיש , אהבתי את צורת הלהב, פחות את השיש, למרות שאם זה היה סוג של שיש מבריק יותר זה היה הרבה יותר נחמד.
את הסכין בסגנון הקצבים עם הידית הכחולה אהבתי למרות שהייתי מנסה לתת צבע יותר בהיר קצת לידית, על מנת שיבליט את קוי העץ בצורה שמזכירה את הידית הירוקה.
לגבי הסכין האחרון הקטן אהבתי את בחירת הידית ואת המשחק עם הזויות בגב הלהב, מה שלא יצא כל כך מתאים זה שילוב של סוגי פינים , אולי אם היית עושה את כולם אותו דבר , ואני דווקא הייתי הולך על נירוסטה זה היה יותר מבליט את הקטע בידית, הפינים החלולים מנחושת נחמד אבל לא בולט בצורה יפה כל כך על העץ עצמו וחבל, כי לדעתי האישית לפינים יש נוכחות אסתטית ולא רק פרקטית וזה חלק מיופי של ידית.
מעבר לכך סה"כ כל הכבוד על העבודה וההשקעה, גם על הנרתיקים עבודות נאות ביותר.
כמו שאמרתי בעיניי מצא חן הכי הרבה סכין המגף, פשוט וקלאסי למראה.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
תודה על התגובה והפירגון.
אנשה לענות לפי הסדר.
השיקול העיקרי בבחירת 440 היה קלות שאפשר לחסם אותה ביחס לפלדות אקזוטיות אחרות כמו D2 לדוגמה ודפורמציה זניחה בזמן החיסום.
השלב הקריטי הוא חימום לטמפרטורה בין 1010 ל 1070 מעלות, חימום יתר יביא לאובדן קושיות. קירור יכול להתבצע בשמן או האוויר. מיד חייבים לבצע הרפיה. שעה ב 300 מעלות מביא קושיות של 60 רוקוול.
https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... &cPath=124
למעלה בדף יש גם הסבר לתהליך הכנה של נדן.
לפי דעתי צריך להשתמש בדק, שלי עבה מדי.
אם תרצה להזמין מ BRISA, אשמח להצטרף להזמנה כדי להוריד מעלות המשלוח.
אנשה לענות לפי הסדר.
לא, אני עשיתי לא את החיסום. בבית אין לי אופציה, ובעבודה עוד לא השמשתי את התנורים זה יקח קצת זמן.tutisdog כתב: לגבי הפלדה 440 מי עשה את החיסום ? האם אתה עשית וכיצד, אשמח לקבל קצת פרטים.
השיקול העיקרי בבחירת 440 היה קלות שאפשר לחסם אותה ביחס לפלדות אקזוטיות אחרות כמו D2 לדוגמה ודפורמציה זניחה בזמן החיסום.
השלב הקריטי הוא חימום לטמפרטורה בין 1010 ל 1070 מעלות, חימום יתר יביא לאובדן קושיות. קירור יכול להתבצע בשמן או האוויר. מיד חייבים לבצע הרפיה. שעה ב 300 מעלות מביא קושיות של 60 רוקוול.
DIAMOND WOOD הוא לא בדיוק עץ. זה שכבות דקות של עץ זול, בד"כ בוק, צבועות בכל מיני צבעים(לפעמים ביזאריים לחלוטין) מודבקות בדבק אקרילי. התוצאה: סוג של מיקרטה מעץ, חומר מאוד עמיד וקשה. אפשר להזמין באינטרנט.tutisdog כתב: לגבי הצבע הירוק של הידית בסכין מס 2 , באיזה צבע השתמשת? כי זה רעיון מעניין וגם נשארו הקוים של העץ ככה שזה יצא לא רע
בכוונה.tutisdog כתב: לגבי סכין מס 5 - האם השינון שנופל בחלקו על הידית נעשה בכוונה על מנת לשמש מעיין נקודת חיכוך לבוהן לאחיזה טובה יותר או שיצא כך במקרה?

את הקיידקס אפשר להזמין מפהtutisdog כתב: לגבי נרתיק הקיידקס, - תוכל לספר קצת קצת על היכן מצאת את החומר ומה היה תהליך ההכנה ?
https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... &cPath=124
למעלה בדף יש גם הסבר לתהליך הכנה של נדן.
לפי דעתי צריך להשתמש בדק, שלי עבה מדי.
אם תרצה להזמין מ BRISA, אשמח להצטרף להזמנה כדי להוריד מעלות המשלוח.
אם לא שמת לב, יש לי חולשה לפינים.tutisdog כתב: אני דווקא מאוד אהבתי את הגימור של סכין מס 5 למעט הנושא של הפינים , קצת יותר מידי פינים לטעמי.

הצבע יותר קרוב לאפור-שחור, התמונה קצת משקרת. כמו שאמרתי קודם, החומר בא מוכן.tutisdog כתב: את הסכין בסגנון הקצבים עם הידית הכחולה אהבתי למרות שהייתי מנסה לתת לידית צבע קצת יותר בהיר, על מנת שיבליט את קוי העץ בצורה שמזכירה את הידית הירוקה.
עכשיו צייר לי נרתיק בשבילה.tutisdog כתב: כמו שאמרתי, בעיניי מצא חן הכי הרבה סכין המגף, פשוט וקלאסי למראה.

...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 13:38 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
פרגון לפסל: נפגשנו וראיתי את כל הנ"ל מקרוב. מה שהוא לא אמר זה שאת הלהבים לסכינים בסגנון האמריקני עשה בעצמו והגימור נהדר. אפשר גם לראות שיפור הדרגתי בכל פרוייקט כשבודקים את הסדר הכרונולוגי. להזמנתי ביצע שני נרתיקים מעניינים, תמונות בקרוב.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
מה דעתכם?לסכין מגף הכי מתאים (לדעתי) נרתיק כמה שיותר חלק עם קליפס רציני שניתן לתפוס על המגף באופן שבו הקצה האחורי של הידית בולט מעט מעל למגף.

...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 14:25 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
גם לטעמי הקליפס נמוך.TC כתב:קליפס נמוך קצת לטעמי אבל נרתיק יפיוף.

הפקתי לקחים, מבטיח להשתפר.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 14:24 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
חוץ מגובה הקליפס, העבודה פיקס!
רק עוד הערה קטנה: לטעמי התפר מצד של הקליפס נגמר באמצע בצורה לא כל-כך יפה. לדעתי יש שתי פתרונות: 1) לסיים את התפר בקצה ואז השריפה של חוטים פחות בולטת, 2) כדי לסיים תפר באמצע, לוקחים שתי סטיטצ'ים אחורה ומכניסים את קצוות החוט בין העורות או פשוט חותכים כמה שיותר קרוב לחור בלי לשרוף. זה מספיק חזק והתפר לא יחלש מזה.
רק עוד הערה קטנה: לטעמי התפר מצד של הקליפס נגמר באמצע בצורה לא כל-כך יפה. לדעתי יש שתי פתרונות: 1) לסיים את התפר בקצה ואז השריפה של חוטים פחות בולטת, 2) כדי לסיים תפר באמצע, לוקחים שתי סטיטצ'ים אחורה ומכניסים את קצוות החוט בין העורות או פשוט חותכים כמה שיותר קרוב לחור בלי לשרוף. זה מספיק חזק והתפר לא יחלש מזה.
הי פסל
האם הכיתוב על להב הסכין (הטבעה ) נעשתה על ידך או שהלהב הגיע מוכן?
סכינים יפות ועבודה יפה!
אייל,
סכינים יפות ועבודה יפה!
אייל,
תודה על המחמאות אייל.אייל כתב:הי פסל
סכינים יפות ועבודה יפה!
אייל,
אם הכוונה לסכין ראשונה, אז להב והחריטה של יצרן ספרדי יחסית ידוע.
שברתי את הידית המקורית ועשיתי UPGRADE/CUSTOMIZATION.

בסכין מס' 1, הידית מאוד מתאימה באופי לשלה ללהב של "אנדוהר". לקח לי הרבה זמן להגיב על זה, אבל אני חושב שיש כאן הרבה מחשבה ועבודה מאופקת ושמרנית - ובצדק.
סכין מס' 5 נעשתה בעיצוב שמאד מדבר לטעם שלי. למי שתהה על המספר והמיקום של הפינים בקת אני מציע להרגע - נראה שהיוצר הגיע לתוצאה הזאת לאחר מחשבה ותוך-כדי עבודה. אני דווקא אוהב את הסידור של הפינים.
אני מקווה שיימצא קונה אסיר-תודה על העבודות האלה, כי אני מעריך שפסל הוא משקיען רציני.
סכין מס' 5 נעשתה בעיצוב שמאד מדבר לטעם שלי. למי שתהה על המספר והמיקום של הפינים בקת אני מציע להרגע - נראה שהיוצר הגיע לתוצאה הזאת לאחר מחשבה ותוך-כדי עבודה. אני דווקא אוהב את הסידור של הפינים.
אני מקווה שיימצא קונה אסיר-תודה על העבודות האלה, כי אני מעריך שפסל הוא משקיען רציני.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד