קופיץ
-
- תושב קבע בפורום
- הודעות:77
- הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
Re: קופיץ
כרגיל לא פחות ממושלם..
יישש כווייח..
יישש כווייח..
Re: קופיץ
עם כל היידיש שרץ כאן אני מרגיש שיש סיכוי שהקופיץ הזה יגיע לידיים של מוהל
ואני ממש מרחם על זה שיעשו לו ברית עם דבר כזה.
10 אינץ זה מפלצת לפירוק בשר ללא רחמים .
שוב מוצר יפה מידיו של צליל .

10 אינץ זה מפלצת לפירוק בשר ללא רחמים .
שוב מוצר יפה מידיו של צליל .
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.
Re: קופיץ
מה הוא קופיייץ?
אפשר לקבל כמה פרטים- עובי, משקל, אולי גם צילום של זווית ההשחזה של הלהב? מנסיוני הדל גיאומטריית השחזת קופיצים שונה מהשחזת סכיני מטבח אחרים. גם הטיפול התרמי (בעיקר במקרה של כלים כבדים ועבים) קצת שונה.
מעניין אותי איך ולאן הלכת עם זה.
אפשר לקבל כמה פרטים- עובי, משקל, אולי גם צילום של זווית ההשחזה של הלהב? מנסיוני הדל גיאומטריית השחזת קופיצים שונה מהשחזת סכיני מטבח אחרים. גם הטיפול התרמי (בעיקר במקרה של כלים כבדים ועבים) קצת שונה.
מעניין אותי איך ולאן הלכת עם זה.
Re: קופיץ
מעניין- אני תמיד מביא את הקופיץ כדוגמא קלאסית של שימוש בחיסום דיפרנציאלי:
הרי הלהב חייב להיות מחוסם (חיסום נמוך כמו שהגדרת אותו מתאים מאוד), אולם גב הלהב והעוקץ דווקא טוב להם רכים יותר- גם כדי להעביר פחות זץ מהפגיעה בעצמות, וגם כי לפעמים עוד מוסיפים ודופקים על הקופיץ מאחור.
נראה לי שבעוד 3 דורות הנין של הקצב שעבורו בנית את הקופיץ (שאז כבר ישקול 620 גרם, ורוחב הלהב שלו כבר יירד ל- 65 מ"מ) יחליט שנמאס לו מהקופיץ הישן הזה, והוא קונה קופיץ לייזר חדש, כמו שיש לכל הקצבים, אלו שעוד מפרקים נתחים ולא מזמינים סטייקים מתרביות רקמה. עד אז אני בטוח שהוא יחזיק.
הרי הלהב חייב להיות מחוסם (חיסום נמוך כמו שהגדרת אותו מתאים מאוד), אולם גב הלהב והעוקץ דווקא טוב להם רכים יותר- גם כדי להעביר פחות זץ מהפגיעה בעצמות, וגם כי לפעמים עוד מוסיפים ודופקים על הקופיץ מאחור.
נראה לי שבעוד 3 דורות הנין של הקצב שעבורו בנית את הקופיץ (שאז כבר ישקול 620 גרם, ורוחב הלהב שלו כבר יירד ל- 65 מ"מ) יחליט שנמאס לו מהקופיץ הישן הזה, והוא קונה קופיץ לייזר חדש, כמו שיש לכל הקצבים, אלו שעוד מפרקים נתחים ולא מזמינים סטייקים מתרביות רקמה. עד אז אני בטוח שהוא יחזיק.
Re: קופיץ
עכשיו זה מתחיל להיות מעניין!
אני מבין ומקבל את שיקוליך בטיפול התרמי.
אולי בגלל חיתוך המים כתוב על הבשר הקפוא "עד 10% מים מוספים"...
אני מבין ומקבל את שיקוליך בטיפול התרמי.
אולי בגלל חיתוך המים כתוב על הבשר הקפוא "עד 10% מים מוספים"...
Re: קופיץ
הלואי - אז מה הם יכתבו עכשיו על גבינה לבנה - זו שפעם היית חותך אותה לפרוסות ועכשיו אתה מטפטף אותה - למריחה הם אומרים?
איך בדיוק אפשר למרוח מים - גם אם הם מין עיסת מים לבנים ויש בהם 5 אחוז שומן ?
זה לא גבינה, זה מים בטעם גבינה. 80 אחוז מים...
בסופו של דבר מסתבר שמחיר המים עולה, גם כשזה נמכר בצורה של גבינה למריחה, חומוס, בשר, ועוד היד נטויה.
בעצם שוב מוכרים לנו מים ביוקר -הפעם במסווה של כל מיני ממרחים ומוצרים קפואים
איך בדיוק אפשר למרוח מים - גם אם הם מין עיסת מים לבנים ויש בהם 5 אחוז שומן ?
זה לא גבינה, זה מים בטעם גבינה. 80 אחוז מים...
בסופו של דבר מסתבר שמחיר המים עולה, גם כשזה נמכר בצורה של גבינה למריחה, חומוס, בשר, ועוד היד נטויה.
בעצם שוב מוכרים לנו מים ביוקר -הפעם במסווה של כל מיני ממרחים ומוצרים קפואים
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: קופיץ
והזרקת מים לבשר, חומוס, גבינה, דגים, - זה פחות מעניין מחיתוך במים ?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
אחד ניגש לפקידה בבנק עם אקדח ואומר לה "זה שוד - תוציאי את הכסף ותשימי לי אותו מיד בשקית"
ההיא מסתכלת עליו, מסתכלת על האקדח, ואומרת "תגיד לי אתה עושה צחוק? - זה אקדח מים !"
אז הוא עונה לה "כן, אבל זה מים מהקריות"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
אחד ניגש לפקידה בבנק עם אקדח ואומר לה "זה שוד - תוציאי את הכסף ותשימי לי אותו מיד בשקית"
ההיא מסתכלת עליו, מסתכלת על האקדח, ואומרת "תגיד לי אתה עושה צחוק? - זה אקדח מים !"
אז הוא עונה לה "כן, אבל זה מים מהקריות"
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: קופיץ
נו טוב. זה היה לחבר'ה מהצפון.
לתל-אביבים זה צריך להיות:
אז הוא אומר לה "כן, אבל זה מים מהירקון"
לתל-אביבים זה צריך להיות:
אז הוא אומר לה "כן, אבל זה מים מהירקון"
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד