מסור מתקפל של BAHCO
כבר תקופה שאני מחפש מסור מתקפל טוב שיהיה לו ניצרה לפתיחה ונעילת הלהב
ולא רק מין קליפס סגירה בגב המסור
ויצא לי לשמוע הרבה על החברה BAHCO השבדית מהדגם המוכר Laplander
בדקתי קצת במחשב לא מצאתי כלום אז קפצתי לחנות הגרעין ומצאתי מסור של BAHCO
אבל דגם אחר בשם pruning שהוא פשוט מאוד אותו הדבר רק בלי השחמה וצבע שונה
מגניב לגלות שבתכלס מי שמייצרת את אותו הדגם ל BAHCOהיא חברת קארשו המוכרת
טוב לביקורת עצמה:
ידית כתומה (שאני אישית מת על הצבע בולט לעין תמיד)מצופה בשכבת גומי דקה נוח מאוד ליד
לא מחליק גם ברטיבות ובלי כפפות
כמו שציינתי בהתחלה היה חשוב לי ניצרת נעילה ופתיחה ללהב פשוט לחצן לפתיחת הלהב שלא ישתחרר לי בתיק
הלהב באורך 7 אינץ מפלדה שבדית כלשהי מול עצים ירוקים העבודה קלה במיוחד
מול בולי עץ יבשים קצת יותר קשה העבודה אבל עדיין במהירות
אפשרי להחליף להבים הבנתי שיש הבדל בין שיניים לעץ יבש ורטוב
אני מוסיף תמונות של המסור ביחד עם ה Russell Boat knife והhobo stove(מין שיטה מהירה לחימום סיר בשטח)
מקווה שתהינו

ולא רק מין קליפס סגירה בגב המסור
ויצא לי לשמוע הרבה על החברה BAHCO השבדית מהדגם המוכר Laplander
בדקתי קצת במחשב לא מצאתי כלום אז קפצתי לחנות הגרעין ומצאתי מסור של BAHCO
אבל דגם אחר בשם pruning שהוא פשוט מאוד אותו הדבר רק בלי השחמה וצבע שונה
מגניב לגלות שבתכלס מי שמייצרת את אותו הדגם ל BAHCOהיא חברת קארשו המוכרת
טוב לביקורת עצמה:
ידית כתומה (שאני אישית מת על הצבע בולט לעין תמיד)מצופה בשכבת גומי דקה נוח מאוד ליד
לא מחליק גם ברטיבות ובלי כפפות
כמו שציינתי בהתחלה היה חשוב לי ניצרת נעילה ופתיחה ללהב פשוט לחצן לפתיחת הלהב שלא ישתחרר לי בתיק
הלהב באורך 7 אינץ מפלדה שבדית כלשהי מול עצים ירוקים העבודה קלה במיוחד
מול בולי עץ יבשים קצת יותר קשה העבודה אבל עדיין במהירות
אפשרי להחליף להבים הבנתי שיש הבדל בין שיניים לעץ יבש ורטוב
אני מוסיף תמונות של המסור ביחד עם ה Russell Boat knife והhobo stove(מין שיטה מהירה לחימום סיר בשטח)
מקווה שתהינו

Re: מסור מתקפל של BAHCO
היי,
יש תכנון שיניים שונה לניסור עץ יבש ועץ חי. למהדרין- יש גם מבנה שיניים שונה לניסור לאורך הסיבים ובניצב לסיבים.
למדתי לא מעט על מבנה שיני מסורים מספרו של לנארד לי the complete guide to sharpening.
רוב המסורים הנמכרים בחנויות כלי עבודה וחקלאות מיועדים לגיזום- חיתוך עץ חי בניצב לסיבים. בתור בנו של נוטע ותיק אני יכול להגיד שהמסורים הנחשבים ביותר (ובשנים האחרונות גם המזמרות הקלות הנחשבות) הם של חברת ARS היפנית. יש גרסה ארוכה לא מתקפלת משובחת וגרסה מתקפלת מעולה.
יש תכנון שיניים שונה לניסור עץ יבש ועץ חי. למהדרין- יש גם מבנה שיניים שונה לניסור לאורך הסיבים ובניצב לסיבים.
למדתי לא מעט על מבנה שיני מסורים מספרו של לנארד לי the complete guide to sharpening.
רוב המסורים הנמכרים בחנויות כלי עבודה וחקלאות מיועדים לגיזום- חיתוך עץ חי בניצב לסיבים. בתור בנו של נוטע ותיק אני יכול להגיד שהמסורים הנחשבים ביותר (ובשנים האחרונות גם המזמרות הקלות הנחשבות) הם של חברת ARS היפנית. יש גרסה ארוכה לא מתקפלת משובחת וגרסה מתקפלת מעולה.
היי רעי
חברת ARS אילו הכלים עם הידית האדומה לא?
לא אהבתי אותם רק מהסיבה שלא מצאתי אחד עם ניצרת פתיחה שלא יפתח לי בתיק
יצא לי לעבוד עם מסור שלהם והוא באמת עושה את העבודה השניים היו יותר מסיביות אין מה להגיד
רק הנעילה זה מה שהפריע לי
חברת ARS אילו הכלים עם הידית האדומה לא?
לא אהבתי אותם רק מהסיבה שלא מצאתי אחד עם ניצרת פתיחה שלא יפתח לי בתיק
יצא לי לעבוד עם מסור שלהם והוא באמת עושה את העבודה השניים היו יותר מסיביות אין מה להגיד
רק הנעילה זה מה שהפריע לי
היי,
יש גם אדומים- שלי אדום (לא מתקפל, אבל עם נרתיק).
לגבי הפתיחה הבלתי רצונית- אני יכול לחשוב על כמה פתרונות פשוטים, מאולתרים יותר או פחות (מחבק גומי שמשחילים על המסור המקופל ועד לנרתיק בד שאפשר לקנות). ראיתי אתמול במקרה גם חיקוי לא רע. כמה עשרות שקלים. כלי מדהים לשטח.
יש גם אדומים- שלי אדום (לא מתקפל, אבל עם נרתיק).
לגבי הפתיחה הבלתי רצונית- אני יכול לחשוב על כמה פתרונות פשוטים, מאולתרים יותר או פחות (מחבק גומי שמשחילים על המסור המקופל ועד לנרתיק בד שאפשר לקנות). ראיתי אתמול במקרה גם חיקוי לא רע. כמה עשרות שקלים. כלי מדהים לשטח.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים