סכין מטבח קאסטום מבית TC

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
רעי
בלייד ראנר
הודעות:683
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:משמרות
סכין מטבח קאסטום מבית TC

הודעה על ידי רעי » 9:28 ,12 מאי 2009, ג'

לפני חודשיים-שלושה עברה לרשותי (בעסקה עלומה ומפוקפקת) סכין מטבח מבית מדרשו של TC.
הלהב מפלדת O1 בתצורת סנטוקו צר יחסית וארוך (מעל 20 ס"מ אורך, כ- 4 ס"מ רוחב בבסיס), והשחזה א-סימטרית שמאלית. ידית רבועה full tang משילוב של עצים כהים ופלדת שכבות.
לסכין פאטינה יפה כהה עם ניקוד זהוב (איך הוא עשה את זה?). קיבלתי אותה לא מושחזת, כדי שתהיה לי הזדמנות להכניס בה גם מנשמתי.
הקדשתי כמה שעות להשחזה, ואיפסנתי חזרה בנרתיק המקורי הרבוע לאחר שימון דק והנחתי על המקרר.
כל סכין צריכה לעבור אצלי תקופת דגירה עד שאני מרשה לעצמי להשתמש בה (כלי חדש ויפה- לא חבל?), ופה עקב שירות מילואים הדגירה נמשכה כאמור כמה חודשים עד אתמול.
אתמול רגע לפני חיתוך הסלט לארוחת ערב הציצה הידית הרבועה מעל המקרר, ואני נכנעתי וביצעתי את הסיפתח- חיתוך סלט ומלון לארוחת הערב. ההשחזה הייתה כצפוי על הכיפאק, אבל נוחות האחיזה, האיזון והקשת המינימלית של הלהב הפכו את חיתוך העגבניה והבצל הירוק לתענוג אמיתי. בימינו אני חותך לרוב עם סכיני שף ארוכות יותר, רחבות יותר ודקות יותר. הלהב העבה מעט וההשחזה החד-צדדית זורקים את החתיכות הצידה, וזה נחמד.
היום כשאשוב הביתה אצלם ואשים איזו תמונה.

קרמיט
אביר האפל
הודעות:330
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי קרמיט » 10:38 ,12 מאי 2009, ג'

מניסיון: סכיני המטבח של TC וזוגתו (זו עבודה משותף והקרדיט מגיע לשניהם) הם טענוג צרוף.

רם (קרמיט)

Guest

הודעה על ידי Guest » 6:58 ,13 מאי 2009, ד'

מסכים עם כל מילה :lol: מייק

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים