אחזקת סכינים בצה"ל
חבר שמשרת בחיל הלוגיסטיקה שלח לי... מרעננים את הפקודה בקרוב, יש המלצות?
(כדי שאף אחד לא יכול לבוא אלי בטענות, הורדתי מספרי פקודות וכו', כי כתוב שזה "מוגבל" ולא "בלתי מסווג", למרות שזה ממש לא חשוב).
(כדי שאף אחד לא יכול לבוא אלי בטענות, הורדתי מספרי פקודות וכו', כי כתוב שזה "מוגבל" ולא "בלתי מסווג", למרות שזה ממש לא חשוב).
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.
Re: אחזקת סכינים בצה"ל
חשבתי שהכידון של הAK47 החליף לגמרי את הKIFFE כסכין פלסים,לא ידעתי שהKIFFE עדיין קיים בצה"ל.
"!I got a Kershaw neatly tucked inside my waist"
אהבתי את סעיף ניקיון הלהב בדם.
סכין חבלה(פלסים), מתייחס כנראה לכידון AK-74.
סכין חבלה(פלסים), מתייחס כנראה לכידון AK-74.
אני גם חושב כך (לגבי הAK47).
התרשים בדף השלישי מזכיר KABAR USMC, מישהו יודע אם מנפקים כזה (או סביר יותר להניח, חיקוי שלו)?
התרשים בדף השלישי מזכיר KABAR USMC, מישהו יודע אם מנפקים כזה (או סביר יותר להניח, חיקוי שלו)?
בהתחלה היה את הUSMC כסכין של לוחמים והיא היתה ה"קומנדו"(אותה המילה שתקוע עד היום אצל הרבה ילדים),ומאוד אהבו אותה בגלל זה היא הגיע לסיכה של גולני.Melkor כתב:אני גם חושב כך (לגבי הAK47).
אחרי שהן "נעלמו" מצה"ל הגיע הKIFFE שהיא העתקה יפנית באיכות גרוע של הUSMC,היא נהייתה הסכין פלסים של צה"ל.
אחרי כמה זמן גם היא "נעלמה" בדרך מסתורית והוחלפה בכידון של הAK47.
הקטע הוא שלפי הצילומים למעלה הKIFFE חזרה בצורה מוזרה לצה"ל כסכין לוחמה.
סכין פלסים יפנית לא נעלמה ולא נעליים. היא פשוט מצאה מקום מנוחה בימ"חים.
סתם דוגמא, כל נגמ''ש זלדה (M113) שעומד בתוך כיסוי קונדום- מכיל בנוסף לברוסים של תחמושת ארגז של פנסים, שטויות וזר של 20 סכינים כאלה.
סתם דוגמא, כל נגמ''ש זלדה (M113) שעומד בתוך כיסוי קונדום- מכיל בנוסף לברוסים של תחמושת ארגז של פנסים, שטויות וזר של 20 סכינים כאלה.
אני הבנתי שהם גם נגנבו כמו הUSMC ושהסכינים היחידים שיש לצה"ל זה הכידונים של הAK47 ובימ"חים יש את הכידונים של הM16
מעדויות של חברים בהנדסה - הם מקבלים כל מיני סכינים שונים בתור סכיני פלסים... ואף אחד מהם לא מדהים
הנה תמונה של חבר עם סכין במהלך פינוי מוקשים או משהו, זיהוי מישהו?
הנה תמונה של חבר עם סכין במהלך פינוי מוקשים או משהו, זיהוי מישהו?
בתור מוהנדס במילואים (ובשעותו גם בסדיר ) הסכינים שמקבלים ממש לא להיט
לא מזמן קיבלנו אפילו סוג של אולר (למרות שלא ממש נראה לי רציני להשתמש בו במקום סכין)
ואם אני לא טועה מה שיש לחבר שלך מעל הנעל זה סכין AK-47 אבל יש פה מקצוענים יותר ממני בזה
הסכין הכי ימנית
חוץ מזה שגם הסכין הזו לא ממש מיועדת לשימוש הנדסי וגם היא סוג של אלתור צהלי
לא מזמן קיבלנו אפילו סוג של אולר (למרות שלא ממש נראה לי רציני להשתמש בו במקום סכין)
ואם אני לא טועה מה שיש לחבר שלך מעל הנעל זה סכין AK-47 אבל יש פה מקצוענים יותר ממני בזה
הסכין הכי ימנית
חוץ מזה שגם הסכין הזו לא ממש מיועדת לשימוש הנדסי וגם היא סוג של אלתור צהלי
AK-74 ולא 47.
בתמונה של MELKOR או AK-74 בולגרי או AK-74 רוסי דגם 89.(צריך לראות מקרוב)
בצילום של big_k כידון AK-74 רומני.
בתמונה של MELKOR או AK-74 בולגרי או AK-74 רוסי דגם 89.(צריך לראות מקרוב)
בצילום של big_k כידון AK-74 רומני.
היום עברתי בחנות צבאית קטנה בירושלים ("דיפנס" במדרחוב בן יהודה) וראיתי שם ביונט עם הטבעה של צה"ל למכירה...
זה ניראה כמו הכידון של AKM/74/47 או אחד מה"העתקות שלו" שצה"ל משתמש ובגלל זה יש את החותמת על הלהב,המדבקה על הנדן נראית לי סתם משהו בשביל היופי שהמוכר בחנות הדביק אבל אני בטוח שיש פה אנשים שיגידו מה זה בצורה טובה יותר.
nikrex16 כתב:זה ניראה כמו הכידון של AKM/74/47 או אחד מה"העתקות שלו" שצה"ל משתמש ובגלל זה יש את החותמת על הלהב,המדבקה על הנדן נראית לי סתם משהו בשביל היופי שהמוכר בחנות הדביק אבל אני בטוח שיש פה אנשים שיגידו מה זה בצורה טובה יותר.
ובנימה רצינית יותר, גם אני הבנתי את כל הנ"ל. נחכה למישהו שמבין יותר שיתן גושפנקא.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד