שרשור סכיני המטבח הגדול

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

שרשור סכיני המטבח הגדול

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 12:25 ,12 פברואר 2009, ה'

שלום בנים,

יש לכם סכיני מטבח מיוחדים? חדים ומיוחדים? עם להבים מלהיבים? עם ידיות ידידותיות? צלמו אותם והעלו אותם לשרשור סכיני המטבח הגדול של מליליה. כתבו מה מיוחד בהם ומדוע אתם מעדיפים אותם על אחרים. אני אתחיל:

השבוע קיבלתי את השלישיה הבוהקת הזאת של גלובל. קלות, חדות, ומאד נחמדות. עכשיו אני בדרכי לשוק לחפש קישואים טריים.



תמונה
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

ברווז
מנהל אתר
הודעות: 1478
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: חיפה
יצירת קשר:

הודעה על ידי ברווז » 12:36 ,12 פברואר 2009, ה'

הצלחת להדליק אותי :D
נראות נהדר, תתחדשי.
אישית אני עובד עם סכין שף עלומת שם אך איכות סבירה ++.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

דובון
אביר האפל
הודעות: 474
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: גוש דאנס
יצירת קשר:

הודעה על ידי דובון » 14:17 ,12 פברואר 2009, ה'

קודם כל-למקרה שמישהו לא מכיר למרות 1906 כניסות-שרשור סכיני המטבח שהיה לאגדה עוד בחייו:http://sakin.co.il/modules.php?name=For ... sc&start=0

ובאשר אלי:למרות מבחר של סכינים שלא היה מבייש שפים דגולים ממני,היד נוטה להשלח אל סכין השף 9 אינטש של HENKELS-פאר התעשיה הגרמנית ,ונוח גם לבעלי כפות ידיים גדולות.
יש לי גם קסטום שטרייס רינלדי נאות לעשות לי לאחר הפצרות מרובות-סנטוקו בגודל בינוני, ידיות קרבון פייבר מהמפעל שמייצר את מטוס ה"חמקן" ולהב CPM-S30V.אני מאד אוהב אותו ,אבל קשה לי להגיד שהוא חותך יותר טוב מהסכינים האיכותיים האחרים שלי.הוא פשוט ייחודי.טרייס אגב סיפר לי שנאלץ להגן עליו בגופו ,כי לפני ששלח לי אותו ארצה הציג אותו בתערוכת סכינים, וכולם רצו לקנותו ,וגם הציעו לו הרבה מעל מה שגבה ממני.
יום אחד כשאפתח יכולות דיגיטליות אצלם ואעלה לאתר.אם יהיה לחץ קיצוני אולי אשאיל אותו למישהו מהדיגיטליים של גוש דן כדי שיעשה זאת עבורי :wink:
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 14:32 ,12 פברואר 2009, ה'

דובון כתב:קודם כל-למקרה שמישהו לא מכיר למרות 1906 כניסות-שרשור סכיני המטבח שהיה לאגדה עוד בחייו:http://sakin.co.il/modules.php?name=For ... sc&start=0
מיותר.
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

Pesel

הודעה על ידי Pesel » 14:59 ,12 פברואר 2009, ה'

מליליה_צוקר כתב:
מיותר.
לא מיותר, דובון צודק בהחלת. יש שרשור קיים שעוסק בסכיני מטבח.
פתיחת שרשורים רבים באותו נושא מקשה על התמצאות בפורום.

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 15:07 ,12 פברואר 2009, ה'

סכין שף פשוטה של HENKEL לא מהסדרה היקרה ביותר (שייכת לאימי) מידי פעם אני מרגיש שף וחותך איתה.
מסוגלת לגלח את הפנים :D במיוחד בזכות יכולות ההשחזה שTC הוריש לי.

(רוחו של TC עם אתה שומע אותי. אז אתה תיתגאה בי בכך שהצלחתי להפוך אופינל קארבון BLUNT לתער החדש בבית :D, אומנם 6 שעות עבודה אבל בהחלט להב שמסוגל לפצל שערה ל2)

ד''א קבלו את אופינל הסמי קוסטום שלי ושל רוחו של TC :D (מהמצלמה מהפלאפון)
תמונה

תמונה

בברכה,
אלירן דהן
חובב נשק קר - שוביניסט

יש לי דה ג'א וו
לפני פחות מחודש היה אשכול על סכיני מטבח של דובון :wink:
בתודה,
אלירן דהן.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 15:20 ,12 פברואר 2009, ה'

Pesel כתב:
מליליה_צוקר כתב:
מיותר.
לא מיותר, דובון צודק בהחלת. יש שרשור קיים שעוסק בסכיני מטבח.
פתיחת שרשורים רבים באותו נושא מקשה על התמצאות בפורום.
שמעתם פעם את המושג Thread hijacker ? זה התייחסות לועזית בדיוק למה שדובון עושה - וזה מיותר. זכותי לפתוח כמה שרשורים באיזה נושאים בעלי ענין כאן בלי לספוג אש. ודובון האחרון שיש לו זכות דיבור בנושא פתיחת דיונים מופרזת שחוזרת על עצמה אז עשו לי טובה ותווקווקו לי מהשרשור ותודה שבאתם.


אלירן, זה אופינל פשוטה מאד אבל ניכר שמישהו מאד אוהב אותו. TC מורה טוב הוא זה שהתחיל אותי על כל נושא ההשחזה ויש לי גם כמה סכיני מטבח שלו. האיש פשוט דרדס עצבני ביותר אבל בפנים מותק של בן אדם.
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 15:26 ,12 פברואר 2009, ה'

צליל היא קראה לך דרדס!!
:lol: :lol:

סתם פשוטה? יש לי כמה סכינים שעולות עלייה במאות שקלים ולא עושות חצי ממנה :D
זאת הבייביי האולטימטיבית במחיר שלה :wink:
ד''א שימי לב לרוחב הלהב של האופינל שלי!!!!
זאתי אופינל 8 סטנדרטית

.תמונה
היא כיסחה לי להבים של פלדות הייטק יקרות ממנה בהמון, אל תקראי לאופינל שלי סתם :evil:

וד''א אין שום צורך לקבל אטרף על דובון ועל פסל, הם רק הזכירו לך שמישהו כבר עשה אשכול על זה.
בואו לא נדרדר את תרבות הפורום בבקשה
בתודה,
אלירן דהן.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 15:31 ,12 פברואר 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:16 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

קרמיט
אביר האפל
הודעות: 330
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

תרבות דיבור

הודעה על ידי קרמיט » 15:32 ,12 פברואר 2009, ה'

יקרים שלי,
לפני שנראה כיצד ההיסטוריה חוזרת על עצמה, פשוט תנסו לכתוב רק על סכינים וזהו. אני אשמח אם תצליחו להתעלות על עצמכם ולמרות תחושות אגו לא תשיבו לשום דבר אחר בשירשור הנ"ל למעט התייחסות לנושאו הראשי: סכיני מטבח (כולל היכולת להתעלות ואפילו לא להתייחס למה שאנוכי כתבתי ).

פשוט קחו את זה כתרגיל אישי, תתעלמו מכל הרעש (כולל שלי) והתייחסו לסכינים בלבד.

אוהב וותיק של הפורום וחרד אמיתי לעתידו,
רם (קרמיט)

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 15:32 ,12 פברואר 2009, ה'

הבנתי את זה :D
גם אני צחקתי איתה :P
ד''א אני מרים אליך שיחה :D
בתודה,
אלירן דהן.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 16:02 ,12 פברואר 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:17 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 16:14 ,12 פברואר 2009, ה'

ראיתי אותה בשלבי סיום :roll: היא באמת חתיכה מדהימה!
ד''א TC שלחתי לך הודעה פרטית.
בתודה,
אלירן דהן.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 16:54 ,12 פברואר 2009, ה'

אחת הסכינים האהובות עלי ביותר (מתנת יום הולדת ממשפחתי). סכין דבה בסגנון יפני שעשויה מפלדה בשכבות. לא סכין גדול כלל הלהב בערך 12 ס"מ. הידית עשויה עץ אגוז וקרן של צביא. הפלדה הזאת קשה מאד להשחזה אבל העבודה פשוט תענוג.



תמונה
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 16:56 ,12 פברואר 2009, ה'

מליליה, את במיקרה יודעת איזה דמשק זה?
אולי BLUE STEEL?
או White steel של היטאצ'י?
בתודה,
אלירן דהן.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 17:17 ,12 פברואר 2009, ה'

לא יודעת. צריך לשאול את TC הוא האבא של הסכין. :?:
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

דובון
אביר האפל
הודעות: 474
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: גוש דאנס
יצירת קשר:

הודעה על ידי דובון » 18:49 ,12 פברואר 2009, ה'

לא יודע אם הבחנתם אבל התגובה שלי כללה גם התייחסות עניינית לנושא.בעולם שאני בא ממנו לציין FOOTNOTE לאזכורים קודמים בנושא זה שיא הטעם הטוב-אני הרי לא מקבל סנט על כל הקלקה בשרשור שלי!
אם כאן זה נחשב למעשה לא חברי/חברתי-אקבל עלי בהכנעה את עונש הגירוש מהשרשור.באשר אלי-תמיד אשמח אם תגיבו למאמציי להוסיף פה ושם עניין,חיוך בבצורת או קצת תסיסה.אין צווי פינוי!
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 19:29 ,12 פברואר 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:15 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 10:10 ,14 פברואר 2009, ש'

TC לגבי ההערה שלך על קיצוץ הקישוא, לא הייתי רוצה להסתבך עם אישתך בקטע הזה. ראיתי מה היא יודעת לעשות עם סכין וזאת בחורה אחת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ממנה.

זכור שאני לא רק מקצצת קישואים, אני גם פדגוגית, ומכאן שצריך להיות גם ערך חינוכי בצד ההתעסקות הזאת. אתה אמנם לימדת אותי להשחיז ולהעריך פלדות שונות - אבל שנינו מחווירים לעומתה כשמדובר בטכניקות חיתוך ועיבוד מזון.

אני אמנם סיימתי את חוק לימודי אבל לא מתביישת ללמוד דברים חדשים. מהשרשורים השונים בהם קראתי כאן למדתי רבות אודות סכינים ונושאים נלווים. אבל יש כאן גם הרבה שרשורים שלא לימדו אותי דבר (למעט טיפשותם ורשעותם של בני אנוש, אבל את זה כבר ידעתי לפני כן).

עד עכשיו אני, אתה, ואלירן הם היחידים שהעלו תמונות מהאוספים או בתי המלאכה שלהם. האחרים שכתבו כאן אמנם שיתפו אותנו ברמה זו או אחרת בסוגי הסכינים שהם מחזיקים ועל כך אני מודה להם - כל השאר פשוט מיותר. אני מעוניינת במידע איכותי בלבד.

אני בטוחה ששמעתי על עוד יוצרים שמכינים סכיני מטבח כאן בארץ (לא זוכרת שמות כרגע) אבל אם הם חברים כאן באתר זה בהחלט לא מורגש או ניראה לעין כך שגם זה לא ממש רלוונטי לנושא.

עד עכשיו, אם לשפוט על סמך השרשור הזה מתקבלת ההרגשה שרוב המצ'ואים הגדולים כאן לא ממש יודעים או לא ממש אוהבים להשתמש בסכיני מטבח.

טעות בהערכה מצ'ואים קטנים שלי? אשמח אם תעמידו את האישה הקטנה על טעותה! (תמונות, מידות, ואינפורמציה מלאה על הפלדות, חומרי הידיות, בתי היוצר, יתקבלו בברכה )

וכן יש לי העדפה מובהקת לתגובות שמלוות בתמונה. אני דוגלת בעיקרון ה POSTFU : אלה הן ראשי תיבות לביטוי שלמדתי לא מכבר בפורום אחר:

Pictures Or Shut Th'a Fuck UP


:)
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 11:54 ,14 פברואר 2009, ש'

אני מבקש קצת רספקט לסכינאים הרגילים: הרי הכל התחיל מסכיני שדה וסכיני צייד. סכיני המטבח הופיעו בשלב הרבה יותר מאוחר בהיסטוריה.

כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.

כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא

דוד


תמונה


תמונה


האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש" פמיניסטית" כותבים ב"ט" :P
נערך לאחרונה על ידי dBu24 ב 12:14 ,14 פברואר 2009, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 11:57 ,14 פברואר 2009, ש'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:24 ,3 מאי 2009, א', נערך 2 פעמים בסך הכל.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 11:57 ,14 פברואר 2009, ש'

אני מבקש קצת רספקט לסכינאים הרגילים: הרי הכל התחיל מסכיני שדה וסכיני צייד. סכיני המטבח הופיעו בשלב הרבה יותר מאוחר בהיסטוריה.

כדי לא להשאר חייב אני מצרף פיק של הסכינים שלי, אלה שאני משתמש בהם לצורך קיצוץ בצל וירקות. את הסנטוקו היפני אני הרכבתי, כנ"ל הסכינון עם ידית העצם. את האופינל קניתי בעצמי.

כאשר מדובר במבצעים מיוחדים (מנגל, למשל), אז שולפים את הסכינים האמיתיים: לאוקואים פינים מפוארים, שהם סכינים לכל דבר לא פחות מאשר כל סכין מטבח באשר הוא

דוד


תמונה


תמונה


האשה שלי מוסרת שגם היא נורא אוהבת קשואים וש " פמיניסטית" כותבים ב"ט" :P
נערך לאחרונה על ידי dBu24 ב 12:14 ,14 פברואר 2009, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 12:01 ,14 פברואר 2009, ש'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:24 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 12:10 ,14 פברואר 2009, ש'

רוחו_של_TC כתב:וואו! פשוט וואו דויד.... זה עושה חשק ללכת לבשל (או להכין סכין). 8O
אם הכולסטרול קצת גבוה, אז "מבשלים" תה בלי סוכר ובונים סכין :lol:

דוד




אוווופס: הקודם יצא לי פעמיים- אפשר למחוק את המיותר. תודה

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 12:19 ,14 פברואר 2009, ש'

דויד, הסנטוקו הראשונה והלאוקו השניה מלמטה ממש עשו לי את זה. אתה מרכיב את הידיות על להבים שאתה קונה או מכין?

לאישתו של דויד: מילים בלועזית אפשר לכתוב איך שרק רוצים זה בין כה וכה פונטי. אבל על מנת לא לחרוג מהנורמה שיניתי את אופן הכתיב כעצתך. תודה על ההערה וההארה :o
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 12:34 ,14 פברואר 2009, ש'

מליליה_צוקר כתב:דויד, הסנטוקו הראשונה והלאוקו השניה מלמטה ממש עשו לי את זה. אתה מרכיב את הידיות על להבים שאתה קונה או מכין?
ל :o

הלאוקו הנדון הוא תוצרת STROMENG בנורווגיה. "ארגנתי" לי אותו במסע האחרון שלי ללפלנד באוקטובר האחרון.

חוץ ממנו , הראשון עם הלהב ההכי ארוך, הוא תוצרת IISAKKI JARVENPAA מפינלנד.

את היתר, הלהבים קנוים, לאורי וקנקנפאא הפינים, הידיות עשויות בבית: אחת מהבמבוק שגדל אצלי בגינה, שניה מאנטלר שהבאתי גם מלפלנד, וזה עם המראה ה RUSTIC (קצת מצ'וקמק, בעצם) הוא אנטלר ועץ על להב תוצרת בית

הלהב של הסנטוקו, בשפיץ שלו הוא כל כך דק שאם עושים עליו עם הציפורן, הוא משמיע "פלינג" חזק וברור.

דוד

Pesel

הודעה על ידי Pesel » 14:13 ,14 פברואר 2009, ש'

סכיני מטבח שסיימתי רק היום.
כמו שאומרים, חם מהתנור, עדיין לא מושחזים ועדיין מסריחים משמן פשתן.
תמונה

הסכין העליונה: להב ישן (סכין מטבח שאבה שלי שבר לה ידית), ידית מעץ Maple, פינים מעץ Mahogany. הסכין חוזרת לאמא שלי.

תמונה
תמונה

סכין שנייה:
קיבלתי להב מחוסמת, לפי דעתי מפלדת A2.
בולסטר: פליז ממטבע 10 אגורות
ידית: עץ זית ועץ מהגוני, ספייסרים עור.
מתנת יום האהבה לאשתי.
[תמונה
תמונה

שתיהם נעשו ללא ציוד חשמלי כלשהו, הכל עבודת יד. :(

EliranD
אביר האפל
הודעות: 295
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: ערד
יצירת קשר:

הודעה על ידי EliranD » 16:05 ,14 פברואר 2009, ש'

עם כבר מדברים על מתנות ליום האהבה אז הינה מה שאני קיבלתי מחברה שלי
Microtech Socom 1997 M/A ההשחזה הראשונה של הסוקום טנטו מושלם חדשה! + הקופסא
סכין מדהימה!
יום הולנטיין הוא במיקרה יוצא בתאריך של היומהולדת שלי שזה ב14.2
אז צ'ופרתי מכל הכיוונים :lol:
בתודה,
אלירן דהן.

tutisdog
הגורו הגדול
הודעות: 1072
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי tutisdog » 16:35 ,14 פברואר 2009, ש'

זה לא פעם ראשונה שהתמונות האלה בפורום, גם בשרשור הקודם על סכיני מטבח הם הופיעו בתוספת של עוד כמה שעשיתי ונתתי לאחיות שלי.

זה מה שאני משתמש בו אצלי במטבח

תמונה
תמונה

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 18:13 ,14 פברואר 2009, ש'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:22 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

GOREN55
אביר האפל
הודעות: 349
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי GOREN55 » 18:29 ,14 פברואר 2009, ש'

Pesel
איפה הטאנג ? מוסתר .?
אהבתי את השילוב של זית ומהגוני
אני מעדיף fulltang במיוחד בסכין מטבח.
היום גם אני עשיתי סכין אבל רק לצורך תרגיל סימרור פינים.
מיקרטה מהסוג שמשתמשים בלוחות חשמל {אינני זוכר את השם המדויק} בולסטר פליז להב פחמן
הסכין הזאת לא תהיה במטבח זה בטוח.
http://picasaweb.google.com/goren55/Kitch#

רעי
בלייד ראנר
הודעות: 683
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: משמרות
יצירת קשר:

הודעה על ידי רעי » 18:48 ,14 פברואר 2009, ש'

תמונה

נראה אם תעלה התמונה...

רעי
בלייד ראנר
הודעות: 683
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: משמרות
יצירת קשר:

הודעה על ידי רעי » 19:02 ,14 פברואר 2009, ש'

http://picasaweb.google.com/naamalivne/ ... 8572311378

זה הסט שלי- הדבר היחיד שבניתי בתמונה הוא הספסל עליו צולמו הנאשמים.

פרטים מיוחדים-
הפריט השמאלי הוא קופיץ שקניתי משומש מלובלינסקי. הם תיקנו ידית של קופיץ שנשברה עם צינור וידית גומי של אופניים. הלקוח המקורי לא אהב- אני דווקא כן. הכלי לא זוכה להנפות תדירות, אבל כשצריך לפרק שדרת קוטלטים או כמות של עופות הוא תמיד שמח לעזור. אני מחבב את הגב החבוט שלו- תעודה היסטורית ליחס שקיבל מבעליו הקודמים כסוס עבודה (מכות על הגב...) אצלי הוא זכה להשחזה עדינה וליטוש בזווית קהה (45-50 מעלות), כיאה לקופיץ.
את הסנטוקו וסכין השף הצמוד (הרחב ביותר) קיבלתי לניסוי כלים מבן-דוד שייבא אותם לארץ. הסנטוקו עשוי פלדה עבה יותר, והידית שמנמנה יותר- קצת יותר מדי בשבילי. סכין השף על אף המראה הזול התברר כנוח להפליא, מחזיק השחזה לא רע, והלהב הרחב נוח לגריפת המקוצצים למחבת או לקערת הסלט.
הסכין עם הידית הלבנה והלהב הכהה- ראיתי אצל חבר באוטו את הכלי הזה, ובערמומיות הצעתי לו להחליף במשהו אל-חלד (דווקא לא רע של דיק). להב הפחמן זכה להשחזה והוא הכלי המועדף ביציאות לשטח- חיתוך המרכיבים לפויקה ושליפת תפודים לוהטים. הוכחה חיה לעליונות הפלדה הפחמנית הפשוטה, וליעילות הפסיבציה.
שני הקטנים הם החברים הטובים של אשתי.

כל החבר'ה קופצים לסיבוב על האבנים פעם בחודש-חודשיים, רק כדי לשמור על הכושר.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 19:03 ,14 פברואר 2009, ש'

תמונה

רעי, הרשתי לעצמי לסיע מעט בהעלאת התמונה. במידה וזה יסתדר אסיר אותה מפוסט זה. הקופיצים ישר תפסו את תשומת הלב וגם סכין הפילה.
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

רעי
בלייד ראנר
הודעות: 683
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: משמרות
יצירת קשר:

הודעה על ידי רעי » 19:54 ,14 פברואר 2009, ש'

היי- על הקונץ הזה טרם השתלטתי...

סכין הפילט נרכש לפני כמה חודשים, בנסיון לשפר את כושר פילוט הדגים לסושי. אני מודה שעוד לא השקעתי את הזמן והחומר לליטוש המיומנות. מה שכן- את הסושי עצמו זה חותך לא רע (להרטיב את הלהב, ובסווישש אחד הגליל נחתך).

הקופיץ השני (עם ידית המתכת) הוא קופיץ ירקות סיני זול אך מפתיע בנוחיותו.

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 20:51 ,14 פברואר 2009, ש'

גם אני לא. האמת שאני נעזרת בבני להעלות תמונות. :oops:

הוא הסביר שההפניה לקובץ הגראפי חייבת להתחיל ב [IMG] ולהסתיים ב [IMG/] אחרת "אין אגוזים".
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

Pesel

הודעה על ידי Pesel » 21:23 ,14 פברואר 2009, ש'

פסל, זה ניראה טוב! אני אישית אשמח ליראות עוד מחייך אגב A2 מה מקור החומר? האם אתה מעבד אותו רפוי או קשה?
TC, תודה.
הסכינים צולמו מזוויות מחמיות בלבד, יש הרבה "פאקים" קטנים.
לא השכלתי לצלם את העבודות הקודמות והן כבר לא ברשותי.
את הלהב קיבלתי מתנה לפני הרבה זמן כבר מחוסם. כל העבודה נעשתה ללא הרפיה (אין לי ציוד הדרוש לחיסום) בעזרת אבני השחזה ושופין. עבודה סיזיפית שלקח המון זמן, לפחות שבועיים.
מקום עבודה וכילים זה סיפור עצוב מאוד, אני אפתח שירשור חדש כדי שתוכל לבכות/לצחוק יחד איתי
איפה הטאנג ? מוסתר .?
אהבתי את השילוב של זית ומהגוני
אני מעדיף fulltang במיוחד בסכין מטבח.
GOREN55
סכין בהירה היא 3/4 fulltang, העץ פתוח מלמעלה וה"לשון" תופס כ 3/4 ידית.
גם אני מעדיף fulltang במטבח, במיוחד בסכינים מעל גודל מסוים.
בסכינים קטנות יותר, שלא מיועדות לעבודות קשות, אני לא מקפיד.
היום גם אני עשיתי סכין אבל רק לצורך תרגיל סימרור פינים.
מיקרטה מהסוג שמשתמשים בלוחות חשמל {אינני זוכר את השם המדויק} בולסטר פליז להב פחמן
הסכין הזאת לא תהיה במטבח זה בטוח.
http://picasaweb.google.com/goren55/Kitch#
דווקא הייתי מאוד שמח לסכין כזאת במטבח, למה היא לא תגיע לשם?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 22:19 ,14 פברואר 2009, ש'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:27 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

lmordechai
חדש בפורום
הודעות: 6
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי lmordechai » 9:38 ,15 פברואר 2009, א'

למליליה_צוקר

אני חדש כאן ומאד אוהב לבשל. אני מתנצל מראש שלא צירפתי עדיין תמונה אבל אצלם היום את הסכינים שלי ואפרסם כאן. לא שהם משהו מיוחד. אם להגיד את האמת הם ממש זבלה ביחס למה שאני רואה כאן. אבל ביקשו תמונות. רציתי רק להכניס את הראש ולהגיד שלום.

לא הבנתי בדיוק מי מכם מכין בעצמו את הסכינים ומי רק קונה בעצמו את הסכינים אבל אני ממש ממש מתפאל מכמה מהסכינים שפורסמו כאן. זאת פעם ראשונה בחיים שלי שאני מבין עד כמה סכין מטבח זה יותר מסתם איזה סכין.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 12:20 ,15 פברואר 2009, א'

יאללה- אני ממש לא מאמין:

מפורום של סכינאים קשוחים ושעירי חזה חובבי חרבות וסכיני צייד אלימים, הדבר הזה התדרדר לחבורה של חובבי בישול לובשי סינר וסרט בשיער.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

לא ממש, סתם איזה דבר מטורף שעבר לי בראש

(אני מקסימום מקצץ בצל וירקות לסלט או מכין מרקים אינסטנט- ובזה מסתכם כל הכישרון הקולינרי שלי)

דוד

odedbuch
חדש בפורום
הודעות: 6
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי odedbuch » 12:53 ,15 פברואר 2009, א'

גם סכיני שף הם סכינים לא? חוץ מזה, על מה אתה רוצה שהדודה הזאת תפתח שרשור? על סכיני קומנדו? :D

tutisdog
הגורו הגדול
הודעות: 1072
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי tutisdog » 13:44 ,15 פברואר 2009, א'

odedbuch כתב:גם סכיני שף הם סכינים לא? חוץ מזה, על מה אתה רוצה שהדודה הזאת תפתח שרשור? על סכיני קומנדו? :D
זה גם דבר אפשרי :lol: אבל כנראה זה לא התחום שהכי מעניין אותה :lol:

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 13:56 ,15 פברואר 2009, א'

tutisdog כתב:
odedbuch כתב:גם סכיני שף הם סכינים לא? חוץ מזה, על מה אתה רוצה שהדודה הזאת תפתח שרשור? על סכיני קומנדו? :D
זה גם דבר אפשרי :lol: אבל כנראה זה לא התחום שהכי מעניין אותה :lol:

ממש לא מדוייק: הגב' מליליה דוקא התלהבה מאד מהסכין של STROMENG, שזה לאוקו פיני לפתיחת איילים עם ידיים קפואות ודביקות מדם החיה ולא סכין אל חלד עם ידית פלסטיק לפתיחת אבטיחים שנהיה דביק מהמיץ שנוזל.

כנראה שבכל זאת היה שם איזה ניצוץ :roll:

דוד

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 14:34 ,15 פברואר 2009, א'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 14:27 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

sagiexe

בהמשך לשירשור הסכינים: סכין שף של RUDI

הודעה על ידי sagiexe » 18:08 ,15 פברואר 2009, א'

שאלתם במה אני מעדיף להשתמש?
אז בבקשה....ללא מילים....זה סכין שפים!

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

Rudi

אמיר_לב
אביר האפל
הודעות: 431
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי אמיר_לב » 18:14 ,15 פברואר 2009, א'

מתי הספקת לבנות אותה?

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 18:49 ,15 פברואר 2009, א'

סכין יפה. יפה מאד אפילו אבל הנרתיק ממש לא לטעמי לצערי. אני מעדיפה לאכסן את הסכינים שלי במגרה. אגב אם אתה מעדיף אותה מדוע אתה מוכר? ואם אפשר אז מה בערך מחיר של זכיית חמד כזאת?
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

sagiexe

צרי קשר עם רודי לגבי מחירים

הודעה על ידי sagiexe » 19:06 ,15 פברואר 2009, א'

כל סכין בהזמנה אישית, מחירו משתנה.
נערך לאחרונה על ידי sagiexe ב 19:30 ,15 פברואר 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

dBu24
בלייד ראנר
הודעות: 637
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: קיבוץ ארצי ישראלי ג'
יצירת קשר:

הודעה על ידי dBu24 » 19:13 ,15 פברואר 2009, א'

יא חביבי!! איזה סכין! ותראה את ההמון המרושע הזה!

פססססססססססססססססססססססס!!! 8O

דבר כזה לא מפקירים בסתם ידיים קלמזיות שעלולות להפיל את הסכין לריצפה וחו"ח לעקם לו את השפיץ.

זה לא לעוזר שף או עוזר טבח. זה לשף בלבד!!

כמעט הסטרדיווריוס של סכיני המטבח.

מתאר לעצמי מה זה לפרוס שניצלים עם הדבר הזה!!

אבל אנחנו עוסקים בעצם בסכיני ציידים שלא איכפת להם להתפלש בבוץ. אהא??

:lol:
דוד

מליליה_צוקר
חדש בפורום
הודעות: 42
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי מליליה_צוקר » 19:18 ,15 פברואר 2009, א'

אני מבינה בעיקרון איך עובד הנושא של הזמנה אישית של סכין כפי שבטח הבנת ממה שכתבתי כאן בשרשור יש לי כמה סכינים בהזמנה אישית. אני לא מבינה מה הסוד הגדול בלומר מה פחות או יותר עלות של פריט מסוג זה. לי ממש אין בעיה לומר לך שסכין דומה מאד עלתה לי אצל TC בערך 1250 ש"ח.

לגבי השאלות בנושא חיי המקצועיים והאישיים, אני לא מעונינת לומר דבר מעבר למה שכבר כתבתי, ולאמיתו של דבר גם לא מעונינת לדעת דבר על איש פרט לנושא הסכינים, אבל תודה על הענין בכל מקרה :)
מליליה צוקר
פדגוגית - פמיניסטית
אספנית סכיני מטבח ומקצצת קישואים נלהבת

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד