הכנת להב מקפיץ עלים (כמה שאלות)
אהלן, ראיתי בכמה סרטונים שמכינים להב מקפיץ עלים, השאלה שלי כמה זה יכול להיות איכותי, איזה פלדה מדובר בדרך כלל, ואם אני מחסם אותה אז מבחינת זמנים של קירור ועוד פרטים כאלו איך אני מגיע לתוצאה??
מדובר במערכת קפיצים הימנית אם מישהו לא הבין

תודה מראש לעוזרים והתמעניינים..
מדובר במערכת קפיצים הימנית אם מישהו לא הבין


תודה מראש לעוזרים והתמעניינים..
Re: הכנת להב מקפיץ עלים (כמה שאלות)
קפיץ עלה עשוי בד"כ מפלדת 1070 או 1080. זו פלדה חשילה מעולה שבטיפול תרמי נכון מתאימה גם ללהב ארוך ועמיד בזעזועים. יש חזרה כיום לשימוש בפלדה מהסדרה, בעיקר 1095 - למשל TOPS, KABAR. הבואי הגדול של KABAR עשוי 1080 וזו אחת הסכינים הטובות ביותר שהיו לי מבחינת אחזקת חוד, שימורו וגיאומטריית ההשחזה (עשיתי בה שימוש אגרסיבי לאורך זמן). החיסום במים אבל תצטרך לחפש טבלת זמנים וטמפרטורות, לא מומלץ למתחיל להתעסק איתן כי יש להן נטייה להיסדק.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: הכנת להב מקפיץ עלים (כמה שאלות)
הבנתי אותך קראתי והשכלתי מהפוסט הזה: http://www.knife.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=2582
הבנתי שהאינדיקציה שלי זה מגנט, ככה אני יכול לדעת מתי ''חיסמתי'' את הפלדה...
כמה דברים שלא הבנתי בדיוק
*ברגע שחיממתי את הפלדה ובדקתי עם המגנט הוצאתי מהאש והכנסתי לקירור במים\שמן, אז אני חוזר על אותה פעולה של החימום והקירור כמה פעמים או שאני מבצע את החימום והקירור פעם אחת?
*איך אני מבצע הרפייה נכונה, זאת אומרת כמה זמן ומה החום?
הבנתי שהאינדיקציה שלי זה מגנט, ככה אני יכול לדעת מתי ''חיסמתי'' את הפלדה...
כמה דברים שלא הבנתי בדיוק
*ברגע שחיממתי את הפלדה ובדקתי עם המגנט הוצאתי מהאש והכנסתי לקירור במים\שמן, אז אני חוזר על אותה פעולה של החימום והקירור כמה פעמים או שאני מבצע את החימום והקירור פעם אחת?
*איך אני מבצע הרפייה נכונה, זאת אומרת כמה זמן ומה החום?
Re: הכנת להב מקפיץ עלים (כמה שאלות)
למה להקפיץ עלים ?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים