החיפוש הניב 68 תוצאות
- 18:00 ,31 יולי 2012, ג'
- פורום: פורום כניסה
- נושא: בעיות עם ממשק האתר
- תגובות: 6
- צפיות: 1417
Re: בעיות עם ממשק האתר
אין צורך. יגמרו לדוג כאן ויעברו לחוף מכמורת...
- 21:08 ,28 יולי 2012, ש'
- פורום: פורום היוצרים
- נושא: סכין מס' 5
- תגובות: 30
- צפיות: 5320
Re: סכין מס' 5
ניר, אני שם כאן את התמונות שלך ובשבילך, כל תמונה עם הטקסט שהצמדת לה זה הסכין כשהיא רק הגיעה, הרבה שריטות ובורות מהגלגל שעשיתי איתו את הגריינד http://i1160.photobucket.com/albums/q496/Zilbeng/01-.jpg אילן ליטש וחידד מעט את השפיץ עם השליף שלו http://i1160.photobucket.com/albums/q496/Zilbeng/02-.jpg לפ...
- 1:50 ,15 דצמבר 2009, ג'
- נושא: הסכין האחרונה שהכנתי-המון תמונות מהתהליך!
- תגובות: 16
- צפיות: 4104
- 10:03 ,15 נובמבר 2009, א'
- נושא: אוופסס....
- תגובות: 12
- צפיות: 3085
- 19:41 ,14 נובמבר 2009, ש'
- נושא: אוופסס....
- צפיות: 3085
יציקה וחיסום יוצרים מתח פנימי במתכת שגורם לפריכותה (שבירותה), ולכן לכל סגסוגת יש עקומת חימום וקירור משלה, בה מוכתב תוך כמה זמן עליה להגיע לטמפרטורה המכסימלית, כמה זמן עליה לשהות בטמפרטורת השיא הרצויה, ותוך כמה זמן, ובאיזה סביבה כימית (גאז אמביאנט) יש לקרר אותה. תפקיד ההרפיה הוא לשחרר חלק מהמתח (לחץ)...
- 2:41 ,5 אוקטובר 2009, ב'
- נושא: האוסף של לורי
- תגובות: 15
- צפיות: 3074
האם אפשר להבין מדבריך שאתה מתנגד נחרצות גם להזכרת נושאים עקיפים, גם לבניית כינורות מפלדה, וגם לבניית להבים מעץ מייפל ? לפרה יש לסתות של אוכלי-עשב כמו שלכריש יש לסתות של טורפי-ים - זה לא בהכרח לצרכי הגנה-עצמית. את הפרטים האלה קובעת הברירה הטבעית באבולוציה - ולא הגיון של בני אדם אבל כמו שאמרת - "אין ת...
- 22:48 ,4 אוקטובר 2009, א'
- נושא: האוסף של לורי
- תגובות: 15
- צפיות: 3074
להב עשוי Carbon Fiber לא יהיה עמיד טוב בשחיקה, כך שלהב סכין היא לא כל כך הגיונית. אולי הדוגמה בצילום, היא ניסיון לבנות כלים מחומר אקזוטי כדי לבחון את ההתנהגות שלהם תחת מאמץ מסהסוג שעובר סכין - ואולי בדרך הזו לורי השיג עותקים בשני עיצובים שונים. לגבי כלי נגינה - זו אופרה אחרת לגמרי. לחומרים מרוכבים (...
- 16:50 ,4 אוקטובר 2009, א'
- פורום: פורום המומחים
- נושא: עצה ממבינים
- תגובות: 35
- צפיות: 10915
...הגעה לרמות ליטוש שלא ניתן להגיע אליהן בגילוף עם להב טונגסטן קרביד. זילבנג- אם תרצה לפתח את הדיון אפשר בשרשור אחר, בתור מי שמתפרנס מהנדסת חומרים ועובד על פרויקט של טונגסטן קרביד כבר למעלה משנה יש לי כמה פיסות מידע מעניינות... בשמחה. הנקודה החשובה בויכוח היתה לדעתי, לא רק ברמת החדות או בקלות הביצו...
- 2:33 ,25 ספטמבר 2009, ו'
ל קרמיט , אינני יודע באיזה מכשיר השתמשת כי לא ציינת שם חברה או דגם (צצו רבים כאלה בשנה האחרונה, ואני לא זוכר שראיתי מכשירים כאלה לפני יותר משנתיים-שלוש) בכל אופן, אני מקוה שאתה לא מדבר על הדגמים האלה , כי לא בהם מדובר למרות שחיצונית הם דומים מאד, אבל הם עובדים על שחיקה - כמו הכל השחזת-אבן או יהלומים...
- 23:51 ,24 ספטמבר 2009, ה'
חבר'ה, תירגעו, אחרת אין לזה סוף. מדובר באמצעי-עזר שנועד להקל על ההשחזה של סכינים רגילות, ולהגיע לתוצאה חדה מאד תוך 5-10 שניות, ותוך הורדת כמות מיקרוסקופית של חומר מחוד הלהב. דוגמה: לי לקח בערך 10 שנית להשחיז להב S30V שהספיק להתקהות. זה מעט, זה הרבה, יחליט כל אחד לעצמו. זה שווה, או זה סתם דרעק וחברות...
- 10:59 ,23 ספטמבר 2009, ד'
גריט? - שיהיה גריט. מבחינתי גריד תמיד היה סריג (מטריצה) עם מקדם צפיפות נתון - כך וכך אלמנטים לס"מ רם, בויכוח לעיל לא דובר על מכונות V להשחזה, מהסוג בו יש שני גלגלי אבן או מתכת הנוגעים אחד בשני ומסתובבים בכיוונים מנוגדים כלפי חוץ, כאשר מקום המפגש שלהן הוא חריץ ההשחזה. חלקן מכונות זולות יחסית, כמו למש...
- 8:03 ,23 ספטמבר 2009, ד'
- 7:22 ,23 ספטמבר 2009, ד'
חובת ההוכחה לא עלי משום שאתה זה שמציע את הדרך השונה, החדישה והלא מוכחת, השיטות בהם אני תומך הוכיחו את עצמם לא אני הוא זה שמציע שיטה "לא-מוכחת" כדבריך, אלא חברות בעלות מוניטין בינלאומי כמו Victorinox השויצרית או Russell האמריקאית ועוד. אחת מהן תומכת במוצר שלה באחריות לכל החיים, והמוצר הזה נמצא על המ...
- 6:52 ,23 ספטמבר 2009, ד'
לגבי פני השטח- אין טעם להתווכח באויר - תביא סימוכין, משהו עובדתי קביל שאומר שבגילוף שכזה פני השטח חלקים יותר אני נדרש להוכיח את מה שאתה שולל ? אדרבא, תוכיח אתה שפני שטח מושחזים חלקים יותר מפני שטח בחיתוך שבבי - הדרישה להוכיח מה שאינו קיים נקרא "טאוטולוגיה" וזהו פגם מחשבתי בדרך הטיעון שלך. 3. אי אפש...
- 5:34 ,23 ספטמבר 2009, ד'
אני גאה מאוד בכך שאני משחיז סכינים בצורה ידנית ומגיע לתוצאות מרשימות, שימוש במכשיר שכל הדיוט יכול להשחיז בעזרתו סכינים - מוציא את כל הכיף והאתגר מהדבר. עכשיו יצא המרצע מן השק: ברור למה אתה מרגיש פגוע עד שאתה נדרש לעלבונות אישיים: מכשיר שכל אידיוט יכולה לחדד איתו בקלות, כל להב חלק (לא מתאים כמובן לל...
- 1:06 ,23 ספטמבר 2009, ד'
לדעתי, מכשירים דוגמת זה שהוצע פה, אשר לא מציעים אפשרות החלפה לאותם אלמנטים שוחקים המצויים ב-V ( או CON-VEX\CAVE ) הם לא דבר רציני... ..מעבר לכך, ההגיון שלי אומר שכאשר משחיזים בצורה זו של הסרה כנגד אלמנטים שוחקים, כאשר הכוח מופנה ישירות אליהם דרך חודו של הסכין - סופו של החוד יכול להיות חד רק עד מידה...
- 17:33 ,20 ספטמבר 2009, א'
החיסרון העיקרי של כל סוגי חידוד הסכין בהשחזה הוא בלאי מצטבר על שפת החיתוך של הסכין. כך, משך הזמן השפה הולכת ונסוגה, הולכת ונסוגה אל כיוון מרכז הלהב. כיום ישנה שיטה חדשה שאני ממליץ עליה ללא היסוס, והיא חידוד הלהב בגילוף. חידוד הלהב בגילוף מוריד שבב מיקרוני שקשה לראות אותו בעין בלתי מזויינת, והתוצאה ה...
- 2:29 ,15 ספטמבר 2009, ג'
- נושא: "הגנה עצמית" ואחזקת סכין
- תגובות: 79
- צפיות: 39266
יובל, משטרה "אימפוטנטית" היא פונקציה של מדיניות ממשלתית ועדיפות תקציבית. ככל שהנושא הוזנח משך שנים רבות יותר, כך עלות התיקון היא גדולה יותר, ויש מקרים בהיסטוריה (כמו למשל המשטר הוויימארי בגרמניה לאחר מלחמת העולם הראשונה) שבהם האנרכיה גדלה למצב שהמדינה מאבדת את העשתונות, ומשתלטת עליה כנופיה רודנית. א...
- 0:12 ,15 ספטמבר 2009, ג'
- נושא: פלדת zdp
- תגובות: 4
- צפיות: 1756
ZPD זו רק התרכובת, כלומר, הסגסוגת שמגיעה מיצרן המתכת אל יצרן הסכינים - כחומר גלם. לפעמים היצרן ישלח את הסגסוגת של חומר הגלם לעיבוד נוסף, למשל - קיפול תרמי להשגת פלדה דמשקאית. היות ופלדות מסויימות (כמו למשל ZDP) אינן מתאימות לקיפול תרמי, נוהגים לרתך את השכבה הדמשקאית לצידי סגסוגת הלהב הקשה יותר, באמצ...
- 1:35 ,14 ספטמבר 2009, ב'
- נושא: פלדת zdp
- תגובות: 4
- צפיות: 1756
ZDP היא פלדת כלים עתירת פחמן וכרום מתוצרת Hitachi המאופיינת בעמידות מיוחדת לשחיקה. בעיבוד הכלי זה אומר שקשה יותר להשחיז אותה, אבל מצד שני היא תשמור טוב יותר על חדותה כסכין (עד פי 2 או 3) ביחס לפלדות כלים נפוצות כיום כמו 440C או 154CM, D2 ,S30V וכדומה. הפלדה משמשת כיום יצרני סכינים כמו Spyderco לייצו...
- 1:52 ,8 ספטמבר 2009, ג'
- נושא: טכניקה של קרב-מגע, לניטרול אקדח מטווח קרוב
- תגובות: 0
- צפיות: 1002
- 23:45 ,6 ספטמבר 2009, א'
- נושא: קניית חרב ארוכה מהמותר
- תגובות: 5
- צפיות: 1820
למי ששאל את עצמו במה מדובר, מסתבר שאותה קטאנה שנקראת "אוניורי" היא חרב נינג'ה, ובלינק המצורף בהמשך, ישנם כמה סרטוני וידאו שמדגימים את ביצועי החרב הזו:
http://www.sword-buyers-guide.com/authe ... sword.html
http://www.sword-buyers-guide.com/authe ... sword.html
- 15:47 ,2 ספטמבר 2009, ד'
- נושא: חרב קטאנה שלי
- תגובות: 32
- צפיות: 9518
כל פלדה היא תרכובת של ברזל ופחמן. אין ברזל טהור כמתכת, אלא רק במעבדה, ותחת מעטפת של גז אינרטי כמו חנקן (כי אחרת הברזל הופך לתחמוצת - חלודה - תוך כמה שעות), וגם אז הוא רך כמו גבינה. גם בטבע הברזל מצוי רק כתחמוצת, בדרך כלל כחלודה שאותה צריך לחזר, אלא אם היה תהליך גיאולוגי שערבב אותו עם פחמן בטמפרטורה ...
- 11:04 ,14 אוגוסט 2009, ו'
- נושא: מבקש עזרה בזיהוי
- צפיות: 3215
ברווז צודק - תלוי מה הרכב הסגסוגת. השם "כרום ונאדיום" רק אומר שיש בסגסוגת תוספות של כרום ושל ונאדיום לפלדה. השם הזה לא אומר הרבה מבחינת התכונות המכאניות והכימיות המדויקות של המתכת, וגם לא לגבי טיפול או עיבוד נוסף שהסגסוגת עברה לאחר היציקה הראשונית. זה שם כללי של משפחת מתכות, לכלים בדרך כלל. יותר מכך...
- 12:32 ,6 אוגוסט 2009, ה'
- נושא: מחפש רעיון ,עיצה ,הדרכה
- תגובות: 21
- צפיות: 3812
- 12:24 ,6 אוגוסט 2009, ה'
- נושא: סכין חדשה שהכנתי
- תגובות: 14
- צפיות: 4350
לחיסום רצוי להוסיף גם הרפיה, כדי לשחרר את המתכת מלחץ פנימי שגורם לשבירות של המתכת בעקבות החיסום, וגם כדי להוסיף למתכת את הגמישות הדרושה בחיסום, מחממים את המתכת בחימום איטי, ומקררים אותה בקירור מהיר ביותר, בסביבה גזית או נוזלית קרה, שתספוג מיידית את החום שנאגר במתכת בהרפיה, מחממים את המתכת בחימום איט...
- 6:25 ,5 אוגוסט 2009, ד'
- נושא: בקשר לאולרים שווצריים
- צפיות: 2836
האחריות של Victorinox
האחריות של Victorinox היא אחריות לכל החיים על טיב ושלמות החומרים ופעולת הייצור, אבל היא לא מכסה שימוש לקוי או בלתי סביר, כפי שניתן להבין לפי פרטי התקלה, כאשר המוצר נמסר ליבואן. (הכתוב לעיל, נמצא בכל ספרון-שימוש המצורף למוצר, ונמצא בסופו תחת הכותרת Warranty) את המוצר ניתן למסור ישירות ליבואן, או דרך ...
- 19:16 ,16 יולי 2009, ה'
- נושא: כידון מאוזר מס'42.
- תגובות: 6
- צפיות: 2024
בשנת 1900 ואילך, כבר היו פלדות-כלים מרוכבות מסוג Compound שפותחו עבור ייצור רובים ותותחים במסות גדולות. פלדות כגון M2 Highspeed וכדומה יוצרו בכמויות תעשייתיות. http://books.google.co.il/books?id=brpx-LtdCLYC&pg=PA157&lpg=PA157&dq=1910+tool+steel&source=bl&ots=7tq0s2Szb2&sig=9LDml93AVQo4deBCSdQrB9ilt...
- 23:04 ,2 יולי 2009, ה'
- נושא: סוף טוב הכל טוב
- תגובות: 31
- צפיות: 5996
Re: בקשר לנשיאת סכין
האם מבחינת החוק מותר לי לשאת סכין בעודי על מדים,והאם יש חוק כלשהו בהקשר לזה? ניק. בשיא הרצינות, נסה לשאול קצין במשטרה הצבאית או קצין בפצ"ר, לגבי הסוגיה הזאת, ובקש לראות ציטוט של לשון החוק. כך תדע בדיוק את זכויותיך, ללא אפשרות של מישהו לעבוד עליך בנידון - כל אחד והאינטרסים שלו. - - - - אני זוכר מקרה...
- 22:21 ,2 יולי 2009, ה'
tutisdog כאשר אמרתי "מזל רע" באמת התייחסתי למה שכתבת, אבל כאשר הזכרתי פרנויה הכוונה לא היתה אליך, אלא לאיזו אוירה שאני מרגיש מכמה דברים שקראתי כאן, שהצביעה על איזו פרנויה מסויימת. נהוג לקרוא לזה בשם "עקרון הדוברמן". הכוונה היא - אם אתה בורח מדוברמן, הוא ירדוף אותך, אבל אם אתה רודף אחרי דוברמן, הוא י...
- 15:48 ,2 יולי 2009, ה'
לא צריך להיגרר למושגים של "מזל רע". שוטר שבודק ומוצא משהו, מייחס את זה לתחום ההנחיות שהוא מקבל קבע, ומנסה לפעול כך שהוא יהיה מכוסה אם יתפתח מאוחר יותר משהו רע, שקשור איכשהו לתחום אחריות שלו. כשזה מגיע למעצר זה כבר משהו שהוא בתחום הסמכות של קצין, כי רק לו יש סמכות לעכב לחקירה על פי שיקול דעתו, וללא צ...
- 9:10 ,23 יוני 2009, ג'
- פורום: קנייה ומכירה
- נושא: למכירה- קשת קומפאונד
- תגובות: 24
- צפיות: 6136
- 21:00 ,22 יוני 2009, ב'
- נושא: מחפש לקנות סכיני הטלה
- תגובות: 9
- צפיות: 3071
כל מי שמכיר קצת את הנושא של סכיני הטלה יודע שהסכינים שבהן משתמשים הן מראש איכות נמוכה, וביקרות אף-פעם לא משתמשים, כי הן טובות רק לטיפוח באוסף, או לאיזה הופעת ראוה. סכיני הטלה הן הסכינים שעוברות את ההתעללות הכי קשה שאפשר לדמיין, מכל סוגי הסכינים שיש, אפילו יותר מסכיני הפרפר או מאצט'ות, ולכן גם חברות ...
- 18:37 ,21 יוני 2009, א'
http://www.knife-depot.com/knives-258.html
לא יודע אם הם מייצאים לישראל, אבל הלינק הבא הוא דגם שאפשר לכוון את הבלנס שלו:
http://www.knife-depot.com/knife-199650.html
לא יודע אם הם מייצאים לישראל, אבל הלינק הבא הוא דגם שאפשר לכוון את הבלנס שלו:
http://www.knife-depot.com/knife-199650.html
- 17:38 ,21 יוני 2009, א'
- 11:14 ,20 יוני 2009, ש'
- נושא: האם מישהו יכול לעזור בזיהוי סכין?
- תגובות: 8
- צפיות: 1762
לפי ההנחה של סער (טנטו של פול צ'ן אחרי מודיפיקציה), אכן מצאתי את הלינק הבא, תשפטו בעצמכם: http://www.knifeoutlet.com/shop/10Expand.asp?ProductCode=PC2092 המודיפיקציה על הידית נראית כמו חול גס (חצץ עדין?) טבול באפוקסי או פוליקרבונט, שנעשה כדי להגביר את החיכוך ביד, שיטה שמשתמשים בה על רצפה חיצונית של ...
- 20:18 ,19 יוני 2009, ו'
- נושא: האם מישהו יכול לעזור בזיהוי סכין?
- צפיות: 1762
היא נראית לכאורה כמו עיצוב יפאני מסורתי, עם Hamon (אמיתי או מזוייף - ראה לינק) על שפת החיתוך של הלהב, עם Guard עגול בסגנון אופייני לסכיני טאנטו וכולי. הנדן עם תפס-הנעילה רומז על כיוון צבאי כלשהו (כדי למנוע שיקשוק בתנועה - אולי סכין קומנדו) - אבל כל אלה ניחושים בעלמא. http://www.chenessinc.com/hamon....
- 17:59 ,19 יוני 2009, ו'
- נושא: ספרים בנושא יצירת סכינים.
- תגובות: 51
- צפיות: 11329
אני לא יכול להגיד שזה לא היה צפוי-עם כל חיבתי והערכתי לפסל ולמאמצים שהוא עושה למען הכלל.אני יודע שבעידן הזה נוטים לזלזל בקניין רוחני ובזכויות יוצרים,אבל אפילו הסינים-שאצלם הכל היה מופקר ופרוץ לחלוטין-הבינו שיש כמה כללים שכדאי לכבד אם רוצים להשתייך לאומות בנות התרבות.עד היום לא אמרתי לאיש מילה בעניי...
- 14:31 ,19 יוני 2009, ו'
- נושא: פלדה ללהב
- צפיות: 8007
פלדה של משור ופלדה של קפיץ עלה הם בחירה מצויינת לסכין,אם בוחרים במשור ובקפיץ הנכונים. אפילו פצירות יכולות להיות להב חזק במיוחד, אם כי חלק מהן יכולות להישבר ממכה קשה מאד. כמובן שאפשר לעצב אותן רק בשחיקה על אבן, ואי-אפשר לחורר או לחתוך אותן כי הם ברמת קושי מעל רוקוול-60. זה גם היתרון שלהם, חישול, חיסו...
- 10:57 ,18 יוני 2009, ה'
אינני נפח, אבל הדרך הפשוטה ביותר לחסם להב באופן דיפרנציאלי כדי להקשיח את איזור החיתוך של הלהב הוא לחמם את כל הלהב, ולהרוות (במים, בבוץ-חרס או בשמן) רק את איזור השפה החותכת. חימום והרוויה דיפרנציאליים דורשים מומחיות מיוחדת ולכן בתנאים ביתיים כדאי לחמם את כל הלהב ולא רק את חלקו. עקרונית החיסום דורש שי...
- 21:03 ,17 יוני 2009, ד'
להב של סכין זקוק לעיבוד, כדי לא להתפורר לך ביד תוך כדי שימוש. העיבוד דורש ידע, קורנס ידני או הידראולי, מקור חום מתאים למתכת ואמצעי צינון שונים. הלהב זקוק לחישול כדי למנוע פגמים פנימיים, לאחר מכן חיסום כדי לקבל קשיחות, ולבסוף הרפיה כדי למנוע ממנה להיות פריכה או שבירה כתוצאה מהחיסום. יש חיסום דיפרציאל...
- 14:40 ,13 יוני 2009, ש'
- נושא: פריט חדש לאוסף שלי :)
- תגובות: 7
- צפיות: 2265
- 10:54 ,13 יוני 2009, ש'
- נושא: פריט חדש לאוסף שלי :)
- תגובות: 7
- צפיות: 2265
- 22:17 ,12 יוני 2009, ו'
- נושא: נקודות חלודה על הסכין
- תגובות: 3
- צפיות: 2225
נקודות החלודה עלולות להופיע במקום בו היו למשל טיפות-מים, טיפות-זיעה, או חומר חומצי אחר, ומשך הזמן הצליחו לחמצן את הנקודות הללו בהיותן סגורות בקופסה, בה לא יכלו להתאדות מספיק מהר, בטרם יתחילו לגרום להתחמצנות. בדרך-כלל, במקומות קרובים לים, האויר עצמו רווי חומרים משתכי מתכת, ובמקומות אלה תופיע חלודה יו...
- 11:29 ,11 יוני 2009, ה'
- נושא: הסכין הכי מכוער שלך שאתה לא יכול בלעדיו!
- תגובות: 11
- צפיות: 2850
יש לי להציג משהו ממש, אבל ממש מכוער, שאני שומר עליו רק מתוך אמפתיה למדרובים, שכנראה טבועה בי עמוק באופי, והמשהו הזה אפילו לא יודע לחתוך כמו שצריך, אבל אני לא יודע איך מציבים תמונה בתוך הפוסט כמו שראיתי כאן את החבר'ה עושים פה ושם, כדי להראות איך הוא נראה (יש למישהו מהותיקים איזו הצעה בנידון?). אחרי ה...
- 0:54 ,11 יוני 2009, ה'
- נושא: קנייה | המלצות
- צפיות: 2777
- 2:18 ,10 יוני 2009, ד'
- נושא: קנייה | המלצות
- צפיות: 2777
http://www.msport.co.il/scripts/prodVie ... roduct=741
קנה שתי סכינים זהות, הן לא יקרות לפי מה שאני רואה, ותקהה את הלהב של אחת מהן לצורך אימונים
נ.ב
הקישור השני שצירפת הוא אולר שנפתח מהצד, ורק מעוצב בצורה חיצונית שדומה לסכין פרפר
קנה שתי סכינים זהות, הן לא יקרות לפי מה שאני רואה, ותקהה את הלהב של אחת מהן לצורך אימונים
נ.ב
הקישור השני שצירפת הוא אולר שנפתח מהצד, ורק מעוצב בצורה חיצונית שדומה לסכין פרפר
- 6:07 ,9 יוני 2009, ג'
- פורום: ביקורות,מבחנים והמלצות לסכינים
- נושא: עזרה עם מתכות ובחירת סכין
- תגובות: 34
- צפיות: 10282
הקישור של ויקטורינוקס: קודם כל הוא עוסק בסכיני המטבח. בשום מקום, גם לא בקטלוג שלהם, הם לא כותבים מאיזו פלדה הם עושים את הסכינים. הפלדות המתוארות בהתחלה הן פלדות סכו"ם אוסטניטיות רכות. בתור אחד שהלך שנים עם אולר שוויצרי בכיס, וגם השחיז אותו רבות, אני חושב שמה שהיה שם בלהבים הוא כן 440C, ובחלק מהכלים...
- 5:36 ,9 יוני 2009, ג'
המספר בנוסח "1.4115" שציטטת (או מספרים דומים בקטלוג שלהם) מציין את גירסת הרכב-הלהבים (גירסת-הערכה) של כל כלי. לכל כלי שלהם יש כמה גירסאות של הרכב-להבים, וניתן לראות את ההסבר לכך, הן בקטלוג, והן ובפרוספקט הרכישה של כל כלי. לדוגמא: הכלי הנקרא Swisstool מגיע בכמה גירסאות-להבים. גירסת 3.0326 הידועה גם כ...
- 5:21 ,9 יוני 2009, ג'
תודה על התגובות, לא הצלחתי למצוא באתר של ויקטורינוקס את שם הפלדה בה הם משתמשים לכלי שהזכרת, אני משער שהם לא משתמשים בפלדה איכותית יותר מאשר זו של האולרים של לדרמן (שהיא 440, כמו שיש לסכין שלי ושאני מעוניין לשדרג). אלי, ויקטורינוקס ידועים בכך שהם שומרים על סודיות הקשורה גם לגבי החומרים שבהם הם משתמש...