סכין חבלים חדשה

פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
פרסם תגובה
lerman
אגדת הפורום
סכין חבלים חדשה

הודעה על ידי lerman » 20:08 ,26 יוני 2013, ד'

סכין חדשה עיצוב ישן

להב: CPM D2 בעובי 3.7ממ, 59-61 HRC
אורך כולל: 19סמ
ידית G10 כתום עם ספייסרים שחורים ופינים חלולים מנירוסטה.
נרתיק קיידקס ימין/שמאל לנשיאה עם או בלי חגורה

תלחץ כדי לראות תמונה בגודל מלא

עם חגורה
בלי חגורה

sprite2k

Re: סכין חבלים חדשה

הודעה על ידי sprite2k » 20:45 ,26 יוני 2013, ד'

יצא לי להחזיק קצת ולשחק קצת ולחתוך קצת...
חיה רעה. כשמה כן היא, בולעת חבלים!

איתי
אביר האפל

הודעה על ידי איתי » 0:54 ,27 יוני 2013, ה'

לפי דעתי סכין חבלים צריכה להיות משוננת כדי למקרה של חבלים ממש עבים אז שינון יכנס ביתר אגרסביות ויעשה את העבודה יותר קלה,אבל כמובן סכין מדהימה כמו שאתה יודע להכין,איך הצלחת להכין נדן לשמאליים וימניים?
בחיים תעשה חיים, כי בחיים לא תצא מהחיים בחיים!!!

sprite2k

הודעה על ידי sprite2k » 6:43 ,27 יוני 2013, ה'

הסכין הזאת עברה חבל סיזל מעל עשרה מילימטר במשיכה אחת ובלי הרבה כח ובלי משטח חיתוך, באוויר.
סכין חלקה חדה תחתוך חבל בצורה מצויינת וגם יהיה הרבה יותר גל לתחזק את החדות שלה בשטח מאשר סכין משוננת שהיא סיפור מהתחת להשחיז בעיקר בשטח.
אבל זאת רק דעתי!
גיא

Pesel

הודעה על ידי Pesel » 7:57 ,27 יוני 2013, ה'

יפה, עבודה מלוטשת ומדויקת.
דעתי על הגודל ידוע לך. :)

lerman
אגדת הפורום

הודעה על ידי lerman » 10:40 ,27 יוני 2013, ה'

אכן אני יודע פסל, אבל תמיד אפשר להגדיל את העיצוב בפרופורזיה לבעלי היידיים הגדולות :D

איתי
אביר האפל

הודעה על ידי איתי » 11:58 ,27 יוני 2013, ה'

sprite2k כתב:הסכין הזאת עברה חבל סיזל מעל עשרה מילימטר במשיכה אחת ובלי הרבה כח ובלי משטח חיתוך, באוויר.
סכין חלקה חדה תחתוך חבל בצורה מצויינת וגם יהיה הרבה יותר גל לתחזק את החדות שלה בשטח מאשר סכין משוננת שהיא סיפור מהתחת להשחיז בעיקר בשטח.
אבל זאת רק דעתי!
גיא
בינתיים היא תצליח לעשות עבודות קשות יחסית אבל תאר לך מה יקרה כשתלך ההשחזה,לעומת זאת סכין משוננת מאבדת את החדות הרבה אחרי סכין חלקה ומה הבעיה לקנות כלי מתאים לסכין משוננת?
הנה כמה מהאתר:
http://www.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... lade-Medic
http://www.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... iamond-Rod
זה גם נראה לי יתאים http://www.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... pening-Rod
ויש עוד בAMAZONE וEBAY לי באופן אישי יש של סמית' שמתאים גם ללהב חלק גם משונן וגם לשחזור חוד(טוב בעיקר לקרסי דייג).

IP
בלייד ראנר

הודעה על ידי IP » 12:41 ,27 יוני 2013, ה'

סכין מקסימה, אני מאוד אוהב את העיצוב,
הייתי נוכח בחיתוכי החבל סיזל, ביצועים מצויינים.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."

IP
בלייד ראנר

הודעה על ידי IP » 13:56 ,27 יוני 2013, ה'

איתי, לגבי סכין משוננת,
עמדתי לתת לך תשובה "מלומדת" אבל החלטתי לעצור את עצמי,
לאחרונה התחלתי להבין שחלק מהאמירות הן "חסרות כיסוי" במציאות, ומוטב לי לבדוק אותן לפני שאשתמש בהן...
אני חושב שהייתי שמח להכין ניסוי שיראה את ההבדל בין שני הסוגים חלק, משונן, בהקשרים שונים.

הסכין הזו ספציפית, מדהימה בעיניי, ראיתי איך היא משספת חבל עבה באבחה אחת (איזה עברית :D ),
מעוצבת נפלא לחבלים INHO - הקשתיות הפנימית מוסיפה אורך להב חיתוך, בלהב קצר יותר.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."

איתי
אביר האפל

הודעה על ידי איתי » 15:04 ,27 יוני 2013, ה'

IP הכל תלוי גם באיכות ההחברה למשל סכין חלקה של ויקטוריונקס או מורה חותכות לפי הניסיון שלי חבלים טוב יותר מסכין משוננת של לדרמן,כמובן שאני סומך על הסכינים של לרמן שהן איכותיות ויעשו את העבודה כראוי אני רק נתתי הערות למה דעתי צריכה להיות סכין חבלים,בנוסף אני מודה לך על שעצרת בעצמך בגלל שחלק באמירותיך הן חסרות כיסוי,היום רוב האנשים מעדיפים לתת מידע על משהו שהם לא יודעים או חושבים שהם יודעים או שהם "שמעו מישהו" שאומר משהו מסוים אבל לא בדקו מאשר לשתוק כי הם לא יודעים.

sprite2k

הודעה על ידי sprite2k » 15:42 ,27 יוני 2013, ה'

אכן אני יודע שאפשר להשחיז סכין משוננת...מעולם לא טענתי אחרת :) אבל להשחיז סכין חלקה לוקח הרבה פחות זמן ועם הקפדה על שימוש נכון והשחזה נכונה לאורך זמן זה מסתכם ב10 שניות כל פעם. ולעבור שן שן, שוב לפי דעתי, זה קצת מעצבן :).
עוד נקודה היא שהסכין הנ"ל יכולה לשמש כמעט לכל מטרה שתרצה אותה לעומת סכין משוננת שממש מציקה במשימות מסויימות.

yontam
אגדת הפורום

הודעה על ידי yontam » 15:44 ,27 יוני 2013, ה'

גיא, אני מסכים איתך ב100%

איתי
אביר האפל

הודעה על ידי איתי » 15:50 ,27 יוני 2013, ה'

גיא אני מסכים אבל שוב תלוי באיכות אצל ויקטורינוקס של חבר הסכין המשוננת טובה בדיוק כמו החלקה כלום גילוף חיתוכים מדוייקים ועוד אבל איש איש באומנותו יחיה.

sprite2k

הודעה על ידי sprite2k » 16:13 ,27 יוני 2013, ה'

נכון :) ושיהיה לנו המשך יום נעים!

איתי
אביר האפל

הודעה על ידי איתי » 16:17 ,27 יוני 2013, ה'

המשך יום נעים גם לך.

tutisdog
הגורו הגדול

הודעה על ידי tutisdog » 15:50 ,29 יוני 2013, ש'

הסכין נראית מצויין , אין לי מילים, אני אוהב לראות את יצירותיו של לרמן.
תמשיך ביצירות הנפלאות.

סליחה שאני מתערב בראות עולם של כל אחד מחובבי הסכינים, סכין חבלים יכולה להיות גם משוננת וגם חלקה, הכל תלוי היכן, ואיזה חבל אתם צריכים לחתוך.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני גדלתי סביב הים, ימאות, סירות, יאכטות וצי סוחר. מה שסכין חלק יחתוך בקלות חבל בעובי של 10-20 מ"מ, יהיה לו קשה יותר לחתוך חבל בקוטר של 2-5 אינץ' במיוחד אם אתה בים בהפלגה והכל רטוב.
אני אישית ומדגיש שוב אישית, יעדיף סכין חלק לתנאים מסויימים וסכין משונן לתנאים אחרים. אכן כן חבלים לא עבים עד 1 אינץ' עובי אין לי בעיה לחתוך עם להב חלק. במיוחד אם מדובר במקרה חירום, אבל אעדיף משונן לחבלים עבים יותר, וכבר יצא לי להיתקל במצב שהצריך חיתוך חירום של חבל קשירה לרציף ומה לעשות משונן היה טוב יותר לביצוע המשימה.
היה לי אולרי ימאים של באק, קרשאו, ספיידרקו ועוד כמה אולרי ימאים כאלה ואחרים. הקרשאו היה הכי מוצלח לכל סוגי החבלים, הספיידרקו קצת פחות כי השינון היה טוב לחבל עבה אבל לא נוח לחבל דק, הבאק היה טוב לרוב העבודות , אבל לחבלים עבים הייתי שולף את הקרשאו.

זו דעתי בנושא.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.

sprite2k

הודעה על ידי sprite2k » 17:29 ,29 יוני 2013, ש'

tutisdog כתב:הסכין נראית מצויין , אין לי מילים, אני אוהב לראות את יצירותיו של לרמן.
תמשיך ביצירות הנפלאות.

סליחה שאני מתערב בראות עולם של כל אחד מחובבי הסכינים, סכין חבלים יכולה להיות גם משוננת וגם חלקה, הכל תלוי היכן, ואיזה חבל אתם צריכים לחתוך.
אני לא יודע מה איתכם אבל אני גדלתי סביב הים, ימאות, סירות, יאכטות וצי סוחר. מה שסכין חלק יחתוך בקלות חבל בעובי של 10-20 מ"מ, יהיה לו קשה יותר לחתוך חבל בקוטר של 2-5 אינץ' במיוחד אם אתה בים בהפלגה והכל רטוב.
אני אישית ומדגיש שוב אישית, יעדיף סכין חלק לתנאים מסויימים וסכין משונן לתנאים אחרים. אכן כן חבלים לא עבים עד 1 אינץ' עובי אין לי בעיה לחתוך עם להב חלק. במיוחד אם מדובר במקרה חירום, אבל אעדיף משונן לחבלים עבים יותר, וכבר יצא לי להיתקל במצב שהצריך חיתוך חירום של חבל קשירה לרציף ומה לעשות משונן היה טוב יותר לביצוע המשימה.
היה לי אולרי ימאים של באק, קרשאו, ספיידרקו ועוד כמה אולרי ימאים כאלה ואחרים. הקרשאו היה הכי מוצלח לכל סוגי החבלים, הספיידרקו קצת פחות כי השינון היה טוב לחבל עבה אבל לא נוח לחבל דק, הבאק היה טוב לרוב העבודות , אבל לחבלים עבים הייתי שולף את הקרשאו.

זו דעתי בנושא.
מצוין לשמוע את מי שדעתו מעוגנת בעובדות בשטח! השכלתי.

lerman
אגדת הפורום

הודעה על ידי lerman » 20:42 ,29 יוני 2013, ש'

אני נוטה להסכים עם tutisdog, לכל אחד מהלהבים יש יתרונות וחסרונות ואני עצמי בעלים של לא מעט סכיני ספיידרקו משוננות (המרינר והוורקר שקניתי ממך, tutisdog, לפני שנים לדוגמא) אבל אני חושב שלהב חלק הוא הרבה יותר ורסטילי ולמרות שהסכין עוצבה עם דגש על חיתוך חבלים היה חשוב לי שהיא תהיה שימושית גם לדברים אחרים.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד