הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
שלום חברים, אני מרים כפפה שזרק יובל, ומתחיל צילום מפורט של עבודה על סכין חדשה.
עם התקדמות העבודה אצלם תמונות ואפרסם אותם.
אתם מוזמנים לרשום הארות וביקורת.
עם התקדמות העבודה אצלם תמונות ואפרסם אותם.
אתם מוזמנים לרשום הארות וביקורת.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
הכל מתחיל בהרהור פנימי מה לעשות.
שיטות באינטרנט, דפדוף בספרים, התבוננות בתקרה.
לעט לעט הרעיון נולד ואז מתחילים לצייר.
16.10.2011 נייר, עיפרון, מחק, סרגל.
הפעם אני הולך לכיוון של סכין אמריקאית מסורתית שנקראת בואוי (BOWIE) , אבל לא סתם בואוי, אלה אחת עם גארד (GUARD) כפול.
התמונה מספר של דוד דרום.
כמובן, שהסקיצה היא רק קונספט ויהיו עוד שינוים (הרבה שינוים), אבל הכיוון נבחר ואפשר לצאת לדרך.
16.10.2011 - בחירת חומרים.
פלדה O1 בעובי 3מ"מ.
פליז בעוביים שונים, עוד לא החלתי סופית על צורה של גארד.
שורש של מייפל
שיטות באינטרנט, דפדוף בספרים, התבוננות בתקרה.
לעט לעט הרעיון נולד ואז מתחילים לצייר.
16.10.2011 נייר, עיפרון, מחק, סרגל.
הפעם אני הולך לכיוון של סכין אמריקאית מסורתית שנקראת בואוי (BOWIE) , אבל לא סתם בואוי, אלה אחת עם גארד (GUARD) כפול.
התמונה מספר של דוד דרום.
כמובן, שהסקיצה היא רק קונספט ויהיו עוד שינוים (הרבה שינוים), אבל הכיוון נבחר ואפשר לצאת לדרך.
16.10.2011 - בחירת חומרים.
פלדה O1 בעובי 3מ"מ.
פליז בעוביים שונים, עוד לא החלתי סופית על צורה של גארד.
שורש של מייפל
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
שכחתי לציין מידות: אורך להב 170 מ"מ, ידית מתוכננת כ 115 מ"מ
18.10.2011 - חיתוך להב וצורה גסה
משחזת זווית לחיתוך והורדה גסה של חומר מיותר.
שלושה דיסקים שהשתמשתי בהם (משמאל לימין): דק לחיתוך, עבה לשיוף גס, דיסק שיוף בגריד 80. כולם תוצרת גמל שריד, אני מאוד מרוצה מאיכות המוצרים שלהם, המחיר קצת גבוה ביחס לדיסקים סיניים, אבל כשעובדים ב 10.000 סל"ד לא מתפשרים באיכות.
כמה מילים על משחזת זווית.
משחזת זווית זה כלי הכי מסוכן שיש בבית, התפרקות הדיסק במהירות זוויתית שהיא מספקת דבר לא נעים בהחלט. לבעלי קיבה רגישה לא אפרסם תמונות מתאונות עם משחזת, אבל תאמינו לי, לא נעים בעליל. חובה ציוד בטיחות: משקפיים (רצוי מסכה) וכפפות עבודה. המשחזת חייבת להיות עם מכסה בטיחות. בפעם ראשונה רצוי שמישהו מנוסה ידריך אותכם בשימוש נכון. טוב, מספיק.
לאחר כשעה עבודה וקולות אקסטזה של שכנים .
הלהב יורד בצורה סימטרית בצורה של V, ועוביו בתחתית כמעט אפס (למען הדיוק 0.3 מ"מ)
אפשר לעבור לשלב הבא.
18.10.2011 - חיתוך להב וצורה גסה
משחזת זווית לחיתוך והורדה גסה של חומר מיותר.
שלושה דיסקים שהשתמשתי בהם (משמאל לימין): דק לחיתוך, עבה לשיוף גס, דיסק שיוף בגריד 80. כולם תוצרת גמל שריד, אני מאוד מרוצה מאיכות המוצרים שלהם, המחיר קצת גבוה ביחס לדיסקים סיניים, אבל כשעובדים ב 10.000 סל"ד לא מתפשרים באיכות.
כמה מילים על משחזת זווית.
משחזת זווית זה כלי הכי מסוכן שיש בבית, התפרקות הדיסק במהירות זוויתית שהיא מספקת דבר לא נעים בהחלט. לבעלי קיבה רגישה לא אפרסם תמונות מתאונות עם משחזת, אבל תאמינו לי, לא נעים בעליל. חובה ציוד בטיחות: משקפיים (רצוי מסכה) וכפפות עבודה. המשחזת חייבת להיות עם מכסה בטיחות. בפעם ראשונה רצוי שמישהו מנוסה ידריך אותכם בשימוש נכון. טוב, מספיק.
לאחר כשעה עבודה וקולות אקסטזה של שכנים .
הלהב יורד בצורה סימטרית בצורה של V, ועוביו בתחתית כמעט אפס (למען הדיוק 0.3 מ"מ)
אפשר לעבור לשלב הבא.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
דימה, בהצלחה!
זה נקרא sub-hilt.Pesel כתב:, אבל לא סתם בואוי, אלה אחת עם גארד (GUARD) כפול.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
19-23.10.2011 -צורה סופית לפני החיסום
פספסתי כמה ימים בגלל החגים.
למען האמת פספסתי גם כמה תמונות, אולי אביים אותם בהמשך.
אז מה חסר? : עבודה עם שופין, ושלבים התחלתיים של עבודה עם ניירות שיוף.
ככה נראה "מתקן" שאיתו אני מקבע להב לשולחן ו"מתקן" שמחזיק ניירות.
התחלתי בנייר 120, ואז 220, 320, 500,
לאחר גריט 500 זה נראה כך
ממשיכים 600, 800, 1000.
זהו, מספיק.
צילום דרך זכוכית מגדלת
הלהב ישר, אין בורות ושריטות, השלב הזה נגמר.
דברים שחשובים.
לא מעלים את מספר הנייר לפני שכל השריטות מהמספר הקודם נעלמו.
אני תמיד עובד במקביל ללהב, אבל..... את הסיום של הנייר אני עושה במאונך.
וזה כדי לוודא שלא נשארות שריטות.
פספסתי כמה ימים בגלל החגים.
למען האמת פספסתי גם כמה תמונות, אולי אביים אותם בהמשך.
אז מה חסר? : עבודה עם שופין, ושלבים התחלתיים של עבודה עם ניירות שיוף.
ככה נראה "מתקן" שאיתו אני מקבע להב לשולחן ו"מתקן" שמחזיק ניירות.
התחלתי בנייר 120, ואז 220, 320, 500,
לאחר גריט 500 זה נראה כך
ממשיכים 600, 800, 1000.
זהו, מספיק.
צילום דרך זכוכית מגדלת
הלהב ישר, אין בורות ושריטות, השלב הזה נגמר.
דברים שחשובים.
לא מעלים את מספר הנייר לפני שכל השריטות מהמספר הקודם נעלמו.
אני תמיד עובד במקביל ללהב, אבל..... את הסיום של הנייר אני עושה במאונך.
וזה כדי לוודא שלא נשארות שריטות.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
תודה על ברכת 'הצלחה', sektor.
23.10.2011 מאוחר בערב
היום אני כבר לא אחסם.
אז קבלו חידה
מה זה הדבר הזה ומה הקשר שלו לחיסום?
23.10.2011 מאוחר בערב
היום אני כבר לא אחסם.
אז קבלו חידה
מה זה הדבר הזה ומה הקשר שלו לחיסום?
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 23:30 ,5 פברואר 2012, א', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
פסל, כל הכבוד למרים הכפפה וליובל על הרעיון, אני לעיתים קרובות מחפש באתרים זרים, שלבי ביצוע, וסופסוף אצלנו,
מאוד אוהב את הדגם עם הדאבל גארד, ועוד יותר שאתה משתף ומאפשר ללמוד ממך צעד אחר צעד.
ראיתי בשרטוט שאתה מתכוון לעשות גריינד ללהב, ויתרת או שזה עוד לא הזמן?
מבטיח לעקוב בקביעות.
המון תודה,
מאוד אוהב את הדגם עם הדאבל גארד, ועוד יותר שאתה משתף ומאפשר ללמוד ממך צעד אחר צעד.
ראיתי בשרטוט שאתה מתכוון לעשות גריינד ללהב, ויתרת או שזה עוד לא הזמן?
מבטיח לעקוב בקביעות.
המון תודה,
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
בוקר, IP, אם אתה לא בא אלי, אז אבוא אליך בדרך וירטואלית.
את הגריינד עושים בשלב ראשון.
ויתרתי, כי לא הצלחתי לעשות אותו חד, כשהוא מרוח לטעמי זה פחות יפה, אנשא לעשות מראה.
את הגריינד עושים בשלב ראשון.
ויתרתי, כי לא הצלחתי לעשות אותו חד, כשהוא מרוח לטעמי זה פחות יפה, אנשא לעשות מראה.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
הייתי מוכרח לנסות לפתור את החידה, אבל לא ממש הצלחתי,
קראתי שהחומר הזה הוא אחד מסדרה די מכובדת של חומרי סיכה משחתיים, כמדומני, הבנויים לעומס גדול וחלקם לחום גבוה מאוד,
אז הייתי מנחש שמריחת החומר לפני החיסום, תאפשר ניקוי נח יותר אחרי, הקטנת העיוותים או אולי לצורך חיסום דיפרנציאלי,
ואחרי שעברתי בערך על כל האפשרויות שעלו בדעתי אני מזכיר שזה רק ניחוש, אז אין טעם לשלוף ת'סכינים (-:
קראתי שהחומר הזה הוא אחד מסדרה די מכובדת של חומרי סיכה משחתיים, כמדומני, הבנויים לעומס גדול וחלקם לחום גבוה מאוד,
אז הייתי מנחש שמריחת החומר לפני החיסום, תאפשר ניקוי נח יותר אחרי, הקטנת העיוותים או אולי לצורך חיסום דיפרנציאלי,
ואחרי שעברתי בערך על כל האפשרויות שעלו בדעתי אני מזכיר שזה רק ניחוש, אז אין טעם לשלוף ת'סכינים (-:
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 23:30 ,5 פברואר 2012, א', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אחרי שכיסית את כל האפשרויות, גם פגעת.
אני רוצה ליצור חמון (CHAMON) עם דוגמה גלית, כמו שיפנים עושים בחרבות.IP כתב: לצורך חיסום דיפרנציאלי (-:
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אבל דימה, האם לא נוהגים לעשות המון בעזרת חימר ?
אולי אני טועה, אבל אני הייתי מעז לנחש שקיבול החום של סיליקט יותר גבוה מזה של שמן גם אם יש בו תוספים.
חוץ מזה, האם חימר לא יותר יציב (צורנית) על הלהב תחת חום - ואם לא כך - האם יש הסבר אלטרנטיבי מדוע דווקא החומר הזה ?
אולי אני טועה, אבל אני הייתי מעז לנחש שקיבול החום של סיליקט יותר גבוה מזה של שמן גם אם יש בו תוספים.
חוץ מזה, האם חימר לא יותר יציב (צורנית) על הלהב תחת חום - ואם לא כך - האם יש הסבר אלטרנטיבי מדוע דווקא החומר הזה ?
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
נכון, יפנים משתמשים בחימר, זו היא טכניקה מסורתית, לצערי אין לי חימר מתאים, במידה וייפול כזה לרשותי אשתמש בו ללא היסוס.יובל כתב:אבל דימה, האם לא נוהגים לעשות המון בעזרת חימר ?
אולי אני טועה, אבל אני הייתי מעז לנחש שקיבול החום של סיליקט יותר גבוה מזה של שמן גם אם יש בו תוספים.
חוץ מזה, האם חימר לא יותר יציב (צורנית) על הלהב תחת חום - ואם לא כך - האם יש הסבר אלטרנטיבי מדוע דווקא החומר הזה ?
למה OKS 250:
1. היה לי אותו במלאי
2. אדהזיה טובה למתכת
3. עמיד בחום עד 1400 מעלות
כדי ליצור חמון, החלק המכוסה צריך להתקרר לאט יותר מחלק החשוף. המשחה היבשה צריכה ליצור סוג של שמיכה, האם השמיכה היא די עבה?
כרגע אני לא יודע, זה סה"כ ניסיון, מקסימום לא יהיה חמון.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אני איתך- סיכוי טוב שזה יעבוד.
חשדתי בך כבר בליל אמש, אבל לא העליתי על הכתב.
מעניין מה התכונות המכניות של הציפוי לאחר שריפת הרכיב האורגני של המשחה. תחמוצת המוליבדן לבדה- איך היא מתנהגת?
הרבה הצלחה!
אגב- מחר אתה במשרד? אני בטכניון (הנדסת מזון) על הבוקר. אם כן- צפה ביקור
חשדתי בך כבר בליל אמש, אבל לא העליתי על הכתב.
מעניין מה התכונות המכניות של הציפוי לאחר שריפת הרכיב האורגני של המשחה. תחמוצת המוליבדן לבדה- איך היא מתנהגת?
הרבה הצלחה!
אגב- מחר אתה במשרד? אני בטכניון (הנדסת מזון) על הבוקר. אם כן- צפה ביקור
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
היום בערב אני אצפה במשחה ואשרוף אורגניקה עם פן תעשייתי (300 צלזיוס צריך להספיק)
כן, רעי, מחר מהבוקר אני במשרד.
מתי אתה בא?
כן, רעי, מחר מהבוקר אני במשרד.
מתי אתה בא?
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
הסיכוי לקבל המון בפלדה 01 הוא קלוש
לעטיפת הלהב בקלאי או בכל חומר יש השפעה מזערית, על הוצרות ההמון בפלדה הזאת, וזאת משתי סיבות {שאני יודע}
- אופי החיסום של 01 הוא חיסום לעומק, כך שהשפעת הקלאי לא אפקטיבית, והחיסום מגיע גם לחלקים המכוסים.
- סיבה שניה היא, הכרום. קשה לקבל המון בפלדות המכילות כרום.
תנסה w1
אפשר לראות קו-חיסום רק ע'י שימוש בחומצה, אבל לא הגלים שאתה רוצה לראות.
בקיצור, תחליף פלדה
לעטיפת הלהב בקלאי או בכל חומר יש השפעה מזערית, על הוצרות ההמון בפלדה הזאת, וזאת משתי סיבות {שאני יודע}
- אופי החיסום של 01 הוא חיסום לעומק, כך שהשפעת הקלאי לא אפקטיבית, והחיסום מגיע גם לחלקים המכוסים.
- סיבה שניה היא, הכרום. קשה לקבל המון בפלדות המכילות כרום.
תנסה w1
אפשר לראות קו-חיסום רק ע'י שימוש בחומצה, אבל לא הגלים שאתה רוצה לראות.
בקיצור, תחליף פלדה
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:11 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
לפני שאני פותח אינטרנט, אפשר או אי-אפשר?TC כתב:איזה בידור....GOREN55 כתב:הסיכוי לקבל המון בפלדה 01 הוא קלוש
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:11 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
24.10.2011 חמון
לקחתי את המשחה ויצרתי תבנית גלית על הלהב
בעזרת פן תעשייתי התחלתי לייבש. הפן הזה נותן טמפרטורה עד 350 מעלות.
יצאו קצת אדים והרבה עשן, וחשבתי: יופי, מוכן.
נתתי לכל העסק להתקרר, נוגע בעדינות עם אצבע, והמשחה נמרחת.
אמרתי לא נורא, איפה שהפן נכשל, להבה פתוחה תצליח.
כיריים גז, חימום, הרבה עשן, אני שמח, נותן להתקרר, נוגע בעדינות עם אצבע, רך ונמרח.
טוב, הלהב הזה יהיה בלי חמון.
לקחתי את המשחה ויצרתי תבנית גלית על הלהב
בעזרת פן תעשייתי התחלתי לייבש. הפן הזה נותן טמפרטורה עד 350 מעלות.
יצאו קצת אדים והרבה עשן, וחשבתי: יופי, מוכן.
נתתי לכל העסק להתקרר, נוגע בעדינות עם אצבע, והמשחה נמרחת.
אמרתי לא נורא, איפה שהפן נכשל, להבה פתוחה תצליח.
כיריים גז, חימום, הרבה עשן, אני שמח, נותן להתקרר, נוגע בעדינות עם אצבע, רך ונמרח.
טוב, הלהב הזה יהיה בלי חמון.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אבל אם כבר הלכת את כל המרחק הזה, למה לא להשאיר את המשחה ולעשות את החיסום כשהיא על הלהב?
מה נשאר עוד להפסיד ?
הרי את לא תחסם בטבילת הלהב בערימת-גחלים שיכולות להוריד משחה רכה, אלא באמצעות שהיה בגז - לא ?
והרי המטרה היא לא שהמשחה תתקשה בייבוש - אלא - שהיא תספוג קצת חום מהלהב בזמן החיסום.
המכסימום שיכול לקרות הוא, שהמשחה תתנזל בטמפרטורה המכסימלית של החיסום, ואז, ממילא לא הפסדת כלום.
במקרה הטוב, אולי המשחה בכל זאת תספוג אליה מספיק חום (אם השכבה מספיק עבה) ותצליח לעשות אפקט כזה או אחר.
אני מוכן להשתתף במגבית של כולנו כדי לממן את עלות הניסוי... - לפחות בגלל הסקרנות
מה נשאר עוד להפסיד ?
הרי את לא תחסם בטבילת הלהב בערימת-גחלים שיכולות להוריד משחה רכה, אלא באמצעות שהיה בגז - לא ?
והרי המטרה היא לא שהמשחה תתקשה בייבוש - אלא - שהיא תספוג קצת חום מהלהב בזמן החיסום.
המכסימום שיכול לקרות הוא, שהמשחה תתנזל בטמפרטורה המכסימלית של החיסום, ואז, ממילא לא הפסדת כלום.
במקרה הטוב, אולי המשחה בכל זאת תספוג אליה מספיק חום (אם השכבה מספיק עבה) ותצליח לעשות אפקט כזה או אחר.
אני מוכן להשתתף במגבית של כולנו כדי לממן את עלות הניסוי... - לפחות בגלל הסקרנות
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
26.10.2011 מחר חיסום, היום נכין בולסטר(GUARD) קידמי
חייב לציין, התאמה של בולסטר ללהב זו אחת המלאכות שאני פחות מצטיין בה ומבזבז עליה המון זמן.
חומרים וכלים: סרגל פליז 6 מ"מ, עט סימון, מסורית, מקדחת עמוד, פצירות דקות.
מסמנים קו אמצע ומיקום של חור מרכזי. מסמנים את מקומות הקידוח.
עובי הסכין 3מ"מ, אז אשתמש במקדח 2.5מ"מ.
את המרכז שבו יעבור הלשון קודחים "דוך" כמה שיותר צפוף, מקומות שבהם יהיו כתפיים של הלהב בערך עד האמצע.
עם הפצירה דקה מחברים את החורים במרכז ואז מרחיבים את השקעים של הכתפיים.
עובדים לעט, ומדי פעם מודדים. משייפים מודדים, משייפים מודדים.
שעתיים עבודה.
יופי נראה שהכל יושב טוב הלהב כ 3מ"מ בתוך הגארד.
יש חריץ דק, אותו אני אסגור על ידי כיפוף על הלהב המחוסמת.
כמובן, אנשים שיש להם גישה למכונת כרסום, עושים את הפעולה הזאת בחצי שעה.
אפשר להפוך את מקדחת עמוד שלי לכרסומת פשוטה ע"י הוספה של שולחן הזזה.
אם משהו יודע איפה אפשר להסיג שולחן הזזה במחיר סביר, אשמח לקנות.
חייב לציין, התאמה של בולסטר ללהב זו אחת המלאכות שאני פחות מצטיין בה ומבזבז עליה המון זמן.
חומרים וכלים: סרגל פליז 6 מ"מ, עט סימון, מסורית, מקדחת עמוד, פצירות דקות.
מסמנים קו אמצע ומיקום של חור מרכזי. מסמנים את מקומות הקידוח.
עובי הסכין 3מ"מ, אז אשתמש במקדח 2.5מ"מ.
את המרכז שבו יעבור הלשון קודחים "דוך" כמה שיותר צפוף, מקומות שבהם יהיו כתפיים של הלהב בערך עד האמצע.
עם הפצירה דקה מחברים את החורים במרכז ואז מרחיבים את השקעים של הכתפיים.
עובדים לעט, ומדי פעם מודדים. משייפים מודדים, משייפים מודדים.
שעתיים עבודה.
יופי נראה שהכל יושב טוב הלהב כ 3מ"מ בתוך הגארד.
יש חריץ דק, אותו אני אסגור על ידי כיפוף על הלהב המחוסמת.
כמובן, אנשים שיש להם גישה למכונת כרסום, עושים את הפעולה הזאת בחצי שעה.
אפשר להפוך את מקדחת עמוד שלי לכרסומת פשוטה ע"י הוספה של שולחן הזזה.
אם משהו יודע איפה אפשר להסיג שולחן הזזה במחיר סביר, אשמח לקנות.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אני עם יובל, הייתי מאוד סקרן לראות אותך מנסה עם המשחה הזאת, אבל משאיר לך, הפעם, את ההחלטה
המשחה רק מוכיחה שהיא עומדת בהצהרות היצרן, משחת סיכה לתנאים קיצוניים של לחץ וחום, היא שומרת על התכונות המשחתיות שלה גם בתנאי חום גבוה.
פסל תשלח לנו בבקשה, תמונה של הגארד / בולסטר מלמעלה, אני סקרן לראות איך החלק "מתיישב" על המדרגה בלהב.
למה יש מדרגה אחת, בצד אחד ולא בשני הצדדים?
איך חשבת לחבר בסוף, פין או הלחמה?
המשחה רק מוכיחה שהיא עומדת בהצהרות היצרן, משחת סיכה לתנאים קיצוניים של לחץ וחום, היא שומרת על התכונות המשחתיות שלה גם בתנאי חום גבוה.
פסל תשלח לנו בבקשה, תמונה של הגארד / בולסטר מלמעלה, אני סקרן לראות איך החלק "מתיישב" על המדרגה בלהב.
למה יש מדרגה אחת, בצד אחד ולא בשני הצדדים?
איך חשבת לחבר בסוף, פין או הלחמה?
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אני צריך להעביר את הלהב מהבית למקום החיסום, קצת מסובך לנהוג ברכב עם להב ביד ולשמור שלא יגע בשום דבר.יובל כתב:אבל אם כבר הלכת את כל המרחק הזה, למה לא להשאיר את המשחה ולעשות את החיסום כשהיא על הלהב?
מה נשאר עוד להפסיד ?
הרי את לא תחסם בטבילת הלהב בערימת-גחלים שיכולות להוריד משחה רכה, אלא באמצעות שהיה בגז - לא ?
אני מוכן להשתתף במגבית של כולנו כדי לממן את עלות הניסוי... - לפחות בגלל הסקרנות
סיבה נוספת, החיסום יתבצע בתנור שאני חייב לשמור על ניקיונו, אני לא יכול להסתכן בפליטה של פיח ממשחה ולזהם את התנור.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אין לי הרבה תמונות נוספות, נראה שזאת מסבירה הכי טוב.
מבט מצד החורפה, מדרגה ישרה, ומהצד השני המדרגה היא אלכסונית.
למה כך?
מגבלה של ציוד, עם כרסומת אין שום בעיה לעשות מדרגה ללא מוצא ב 90 מעלות. עם פצירה, לא מצאתי דרך.
לא יהיו פינים, ומה שיחזיק את כל הקונסטרוקציה במקום, זה עץ של ידית ודבק אפוקסי.
הלחמת כסף תסגור את החריצים הקטנטנים ביותר.
מבט מצד החורפה, מדרגה ישרה, ומהצד השני המדרגה היא אלכסונית.
למה כך?
מגבלה של ציוד, עם כרסומת אין שום בעיה לעשות מדרגה ללא מוצא ב 90 מעלות. עם פצירה, לא מצאתי דרך.
לא יהיו פינים, ומה שיחזיק את כל הקונסטרוקציה במקום, זה עץ של ידית ודבק אפוקסי.
הלחמת כסף תסגור את החריצים הקטנטנים ביותר.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
26.10.2011 יום חיסום
לפני שנתחיל לחסם נעשה קצת עבודה תאורטית.
לא הולך לטחון את כל הנושאים של חיסום פלדות (שכבר נתחנו בפורום עשרות פעמים) אלה אתמקד בפלדה ספציפית שיש O1.
הנתונים וגרפים הם מאתר http://www.navaching.com/forge/heattreat.html
אבל כמובן יש מלא אחרים.
שני דיאגרמות הכרחיות שצריך למצוא לפני טיפול טרמי: דיאגרמת TTT ו דיאגרמת הרפיה(TEMPERING).
הראשונה (TTT) אומרת לאיזו טמפרטורה לחמם וכמה מהר לקרר כדי לקבל קושיות רצויה.
השנייה (TEMPERING) אומרת באיזו טמפרטורה יש לבצע הרפיה.
אני, אישית מעדיף את CCT, כתחליף לTTT .
טמפרטורת אוסטניזציה של O1 היא 810 מעלות צלזיוס, זו היא טמפרטורה שבהינתן זמן מספיק ארוך כל הפזות יעברו לאוסטנית, פזה שאותה יפשר להפוך למרטנזית, הפזה הקשה ורצויה.
810 זו היא טמפרטורה מינימום, אני אעבוד ב 850 עם זמן השהיה של 10 דקות, אמור להספיק.
קושיות שאני רוצה להגיע, היא 62 HRC.
טוב, הקושיות פה בויקרס צריך להעביר לרוקוול. (טבלה למטה)
62 HRC זה בערך 750 HV, מהגרף CCT רואים שקצב קירור של כ 40 מעלות לשנייה נותן קושיות 64 HRC.
זמן קירור מ 810 ל 200 מעלות ב 15 שניות, מספיק זמן.
יותר מדי מלל, נכון?
תוכנית עבודה:
חימום ב 850 מעלות ל 10 דקות
חיסום בשמן 10 שניות לפי השעון
הוצאה והמשך קירור באוויר
הרפיה עוד לא החלטתי - פתוח להצעות
לפני שנתחיל לחסם נעשה קצת עבודה תאורטית.
לא הולך לטחון את כל הנושאים של חיסום פלדות (שכבר נתחנו בפורום עשרות פעמים) אלה אתמקד בפלדה ספציפית שיש O1.
הנתונים וגרפים הם מאתר http://www.navaching.com/forge/heattreat.html
אבל כמובן יש מלא אחרים.
שני דיאגרמות הכרחיות שצריך למצוא לפני טיפול טרמי: דיאגרמת TTT ו דיאגרמת הרפיה(TEMPERING).
הראשונה (TTT) אומרת לאיזו טמפרטורה לחמם וכמה מהר לקרר כדי לקבל קושיות רצויה.
השנייה (TEMPERING) אומרת באיזו טמפרטורה יש לבצע הרפיה.
אני, אישית מעדיף את CCT, כתחליף לTTT .
טמפרטורת אוסטניזציה של O1 היא 810 מעלות צלזיוס, זו היא טמפרטורה שבהינתן זמן מספיק ארוך כל הפזות יעברו לאוסטנית, פזה שאותה יפשר להפוך למרטנזית, הפזה הקשה ורצויה.
810 זו היא טמפרטורה מינימום, אני אעבוד ב 850 עם זמן השהיה של 10 דקות, אמור להספיק.
קושיות שאני רוצה להגיע, היא 62 HRC.
טוב, הקושיות פה בויקרס צריך להעביר לרוקוול. (טבלה למטה)
62 HRC זה בערך 750 HV, מהגרף CCT רואים שקצב קירור של כ 40 מעלות לשנייה נותן קושיות 64 HRC.
זמן קירור מ 810 ל 200 מעלות ב 15 שניות, מספיק זמן.
יותר מדי מלל, נכון?
תוכנית עבודה:
חימום ב 850 מעלות ל 10 דקות
חיסום בשמן 10 שניות לפי השעון
הוצאה והמשך קירור באוויר
הרפיה עוד לא החלטתי - פתוח להצעות
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:06 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
TC, קיבלתי לגבי הרפיה.
החיסום נשמע בסדר?
כתובת שלחתי לפרטי.
החיסום נשמע בסדר?
כתובת שלחתי לפרטי.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:06 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
טוב אצלי זה תנור חשמלי מעבדתי עם תרמוקאפל (צימוד תרמי), בטמפרטורות כאלו הוא מזייף עד 3 מעלות.
עד איזן טמפרטורה אתה מקרר ואיך?
עד איזן טמפרטורה אתה מקרר ואיך?
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
דימה- כמה דברים:
1. אם תקרר רק 10 שניות ותעבור לאוויר- טיפה גבולי, לא? למה לא לקרר עד הסוף בשמן, ולהוציא אחרי דקה נניח?
2. אתה יכול לעשות משהו שהרוב פה לא יכולים: טיפול קריוגני. אני יודע שיש חנקן נוזלי- ראיתי את המשאית של קלינטיקה מתדלקת אתמול ליד הבניין שלכם...בגמר החיסום ולפני ההרפיה הכנס לתרמוס חנקן נוזלי לכמה שעות עד יום. לאחר מכן הוצא והרפה ע"פ ההנחיות.
טוענים שמתפתחים קרבידים טובים שם מתחת לאפס. אמור לשפר את העמידות בשחיקה. שווה נסיון.
1. אם תקרר רק 10 שניות ותעבור לאוויר- טיפה גבולי, לא? למה לא לקרר עד הסוף בשמן, ולהוציא אחרי דקה נניח?
2. אתה יכול לעשות משהו שהרוב פה לא יכולים: טיפול קריוגני. אני יודע שיש חנקן נוזלי- ראיתי את המשאית של קלינטיקה מתדלקת אתמול ליד הבניין שלכם...בגמר החיסום ולפני ההרפיה הכנס לתרמוס חנקן נוזלי לכמה שעות עד יום. לאחר מכן הוצא והרפה ע"פ ההנחיות.
טוענים שמתפתחים קרבידים טובים שם מתחת לאפס. אמור לשפר את העמידות בשחיקה. שווה נסיון.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
1. תסתכל בקישור שנתתי:רעי כתב:דימה- כמה דברים:
1. אם תקרר רק 10 שניות ותעבור לאוויר- טיפה גבולי, לא? למה לא לקרר עד הסוף בשמן, ולהוציא אחרי דקה נניח?
2. אתה יכול לעשות משהו שהרוב פה לא יכולים: טיפול קריוגני. אני יודע שיש חנקן נוזלי- ראיתי את המשאית של קלינטיקה מתדלקת אתמול ליד הבניין שלכם...בגמר החיסום ולפני ההרפיה הכנס לתרמוס חנקן נוזלי לכמה שעות עד יום. לאחר מכן הוצא והרפה ע"פ ההנחיות.
טוענים שמתפתחים קרבידים טובים שם מתחת לאפס. אמור לשפר את העמידות בשחיקה. שווה נסיון.
Martensite is about 4% less dense than Austenite, thus during the A to M transformation steel expands. 4% is a huge amount of stress. This is why we're taking plenty of time with the Martensite transformation. Martensite is hard and strong and a cooling path which avoids Ferrite, converts most of the Austenite to Martensite. By and large, a successful cooling path is measured by the resultant hardness. Taking 15 minutes from 250C to 50C gives plenty of time for the Martensite transformation to take place in a smooth and trouble-free manner
2. לי אין גישה לחנקן נוזלי.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:07 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
26.10.2011 לילה - חיסום
על הפנים.
לפני תחילת החיסום כיסיתי את הלהב בשכבה מאוד דקה של משחה למניעת חימצון.
הכנסתי לתנור שחומם מראש ל 850 מעלות.
חיקיתי 10 דקות והוצאתי
אמבט שמן
קירור והוצאה
תוצאה
על הפנים.
לפני תחילת החיסום כיסיתי את הלהב בשכבה מאוד דקה של משחה למניעת חימצון.
הכנסתי לתנור שחומם מראש ל 850 מעלות.
חיקיתי 10 דקות והוצאתי
אמבט שמן
קירור והוצאה
תוצאה
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:07 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
ככל הנראה היא גם מחמצנת פלדה ויצורת שקעים.TC כתב:סתם בשביל הקטע, תרתיח קצת חומץ ותן ללהב 3-5 דקות בפנים...
נ.ב. הבעיה של המשחה היא אלסטיות ויובש - היא פשוט לא בנויה לזה.
התחלתי ליטוש מחדש, באסה לא נורמלית.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
לשים בחומץ רותח זה בשביל פטינה?
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
פסל,
שולח לך עידוד,
יכול להיות שזה בגלל חום גבוה מידי? היצרן של ה-O1 שאני משתמש ממליץ לחיסום על 780-800 מעלות, כלומר נמוך יותר.
יכול להיות שזה חלק מהבעיה ולא התחמצנות?
צירפתי את הוראות היצרן.
שולח לך עידוד,
יכול להיות שזה בגלל חום גבוה מידי? היצרן של ה-O1 שאני משתמש ממליץ לחיסום על 780-800 מעלות, כלומר נמוך יותר.
יכול להיות שזה חלק מהבעיה ולא התחמצנות?
צירפתי את הוראות היצרן.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
דימה, סלח לי על הבורות. בהסתכלות על התמונה של הסכין המחוסמת לא הבנתי מה "על הפנים" כאן? עד כמה הבורות האלה עמוקים?על הפנים.
ומה שיותר חשוב כמה HRC לפני ההרפייה וכמה אחרי?
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 23:30 ,5 פברואר 2012, א', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
אני חושב שהבורות / גומות הם התוצאה הניכרת של נקודות התחמצנות מקומית.IP כתב:יכול להיות שזה חלק מהבעיה ולא התחמצנות?
כדי לסגור פינה עם מה שאתה שואל, בהחלט ייתכן שחום גבוה מדי ביחס להמלצת היצרן, יכול להשפיע על קצב חימצון בשכבה החיצונית.
החימום מאיץ את החימצון, וברזל מחומצן שנפרד מהפחמן (בשכבה החיצונית) בזמן החימום, מאבד את האחיזה המכנית שלו בפלדה, ומחפש יסודות אחרים או תרכובות אחרות בסביבה המיידית שלו, כדי להיקשר אליהם.
אם אפשר לבצע את החימום באוירה של חנקן (או גז אינרטי אחר שיתאים למשימה), נדמה לי שהדבר יכול להאט את קצב החימצון
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
לדעתי אין שום דבר גרוע בבורות האלו כל עוד הן לא נוצרו על החוד עצמו וניתן להוריד אותם עם נייר ליטוש. אין לי ניסיון רב בחיסום אבל כשחיסמתי להבים שלי (1070,ליטוש עד גריט 600 לפני החיסום) גם קיבלתי פני שטח לא ישרים לגמרי וכן היו בורות. הייתי בטוח שזוהי תופעה נורמלית לחלוטין.
1) חבל שלא בדקתם קשיות, במיוחד אם יש אמצעים. הבנתי שזה ניסיון ראשון של שניכם עם פלדה זו ולכן חשוב לדעת בדיוק איזה תוצאות הגעתם ע"י מדידה ישר אחרי החיסום בכמה מקומות על הלהב משני הצדדים וגם אחרי ההרפיה.
2) בהנחה שעשיתם הכל נכון אז הבנתי שהקשיות של הלהבים שלך אמורה להיות 62-63 HRC. אם מדובר בלהבים שלך שהראית בפוסט מקביל הרי הם לא מיועדים לסכיני מטבח אלא לשימוש בשטח\טיולים\דייג, ולכן בפלדה פשוטה יחסית כמו O1 קשיות כזאת תבוא יד ביד עם גמישות פחות טובה ואפילו שבירות גדולה יותר של החוד במאמצים צדדיים שבהחלט יכולים להיות בשימוש בשטח. עדיף לך לדעתי תחום 55-59 HRC. להרפות עוד קצת תמיד תוכל אבל קודם צריך למדוד. רעי ו-TC אנא הגיבו אם אני צודק.
הבורות לא עמוקים, ניתן להוריד את הרוב עם נייר 120. בלהבים שלי יש גם כמה בורות, אבל קטנים יותר, ואני לא מרחתי כלום. כנראה שזה הקטע של התנור, או הפלדה לא הכי איכותית, קנינו את שני הסרגלים בו זמנית. לגבי הקושי- לא יודע מה עם הסכין של דימה, בסכינים שלי יש המון hrc, נייר 120 בקושי שורט אותם. עשיתי הרפיה 20 דקות ב170 מעלות. לא בדקנו קשיות.
1) חבל שלא בדקתם קשיות, במיוחד אם יש אמצעים. הבנתי שזה ניסיון ראשון של שניכם עם פלדה זו ולכן חשוב לדעת בדיוק איזה תוצאות הגעתם ע"י מדידה ישר אחרי החיסום בכמה מקומות על הלהב משני הצדדים וגם אחרי ההרפיה.
2) בהנחה שעשיתם הכל נכון אז הבנתי שהקשיות של הלהבים שלך אמורה להיות 62-63 HRC. אם מדובר בלהבים שלך שהראית בפוסט מקביל הרי הם לא מיועדים לסכיני מטבח אלא לשימוש בשטח\טיולים\דייג, ולכן בפלדה פשוטה יחסית כמו O1 קשיות כזאת תבוא יד ביד עם גמישות פחות טובה ואפילו שבירות גדולה יותר של החוד במאמצים צדדיים שבהחלט יכולים להיות בשימוש בשטח. עדיף לך לדעתי תחום 55-59 HRC. להרפות עוד קצת תמיד תוכל אבל קודם צריך למדוד. רעי ו-TC אנא הגיבו אם אני צודק.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:07 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
עד כמה שידוע לי בפלדה פשוטה (מרכיבים סטנדרטיים ללא הרבה מסגסגים עשויה בטכנולוגיה רגילה ) בטיפול תרמי "סטנדרטי" (בלי כל מיני טריקים של חיסום בסביבה אינרטית, קירור מתחת לאפס מעלות וכו. ) אין קסמים - יותר קשה אומר יותר שביר.שוב פעם המשפט השגור הזה. לא הבנתי עד עכשיו מה זה אומר?
לא צריך להסביר לך שיש כמה דרגות של "קשה" מול "גמיש". למה בסכיני הטלה (העשויים בד"כ גם מפלדה פחמחנית פשוטה) לא משאירים קשיות של 62HRC או דומה, אלא מורידים אותה לסביבות 55HRC? לדעתי היחס קשה\גמיש של 62-63HRC בפלדה O1 פחות מתאים לסכיני טיולים.בנוסף, לא ברור לי למה "קשה" ו"גמיש" לא יכולים לחיות בשלום יחד? הרי הם לא מבטלים זה את זה
עוד פעם אני לא אקספרט ולכן ביקשתי גם דעה של אחרים.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
הי דימה,
כמה מחשבות על החיסום שלך:
1. כנראה שהמשחה הזו לא עובדת לטובתך. היא נראית זוועה ביציאה מהתנור ואני מקוה שהיא לא גרמה לקירור לא אחיד.
2. 2 פתרונות שנעזרתי בהם בהקשר אחר בעבודה אצל במברגר ובמכון המתכות- גז מגן (SF6) בספיקה נמוכה בתוך התנור יכול להפחית חמצון על פני השטח, ורדיד נירוסטה יכול להפחית את אותו העניין בדרך אחרת. מן הסתם את הרדיד יש לשלוף מעל הלהב לפני החיסום.
3. בכל מקרה- לא נראה לי שעוד קצת שפשופים ירתיעו אותך... אתה טיפוס קשוח. עד עכשיו- כל המקצוענים שפגשתי מחסמים ומלטשים רק אחרי החיסום. פני השטח הללו "הולכים" בכל מקרה, אלא אם אתה רוצה את המראה הברוטלי של השמן השרוף והשקערוריות על הלהב.
עטלף- אני לא הייתי שש לקרוא ל- O1 פלדה פשוטה- היא אולי סלחנית יותר בטיפול תרמי מפלדות אחרות במובן של העיוותים, אבל כמו עוד הרבה פלדות דורשת מיומנות הן בחיסום והן בהרפיה, ולא מניבה אוטומטית ביצועים מושלמים. אגב- לכל חובבי ה"האמון" שמסתובבים פה, נראה לי שדווקא בפלדות עם עומק חיסום נמוך יותר יהיה קל יותר להשיג את האפקט הזה מאשר ב- O1. עם זאת, יש משהו בדבריך בהקשר של היחס ההפוך המתקיים בין הקושי והחוזק/חסינות השבר של הפלדה. ככל שנשארים על הצד הגבוה של הקושי, יש לחומר נטייה להיות רגיש יותר לשבר, ולהיפך- כאשר מרפים לרמת קושי נמוכה יותר החומר עמיד יותר לשבר. טיפול תרמי נכון הוא כזה שמותאם לשימוש הסופי- שם את הכלי על המקום המתאים מבחינת היחס קשיות/חסינות שבר (toughness). אין דין סכין מטבח כדין סכין "שטח" או גרזן.
כמה מחשבות על החיסום שלך:
1. כנראה שהמשחה הזו לא עובדת לטובתך. היא נראית זוועה ביציאה מהתנור ואני מקוה שהיא לא גרמה לקירור לא אחיד.
2. 2 פתרונות שנעזרתי בהם בהקשר אחר בעבודה אצל במברגר ובמכון המתכות- גז מגן (SF6) בספיקה נמוכה בתוך התנור יכול להפחית חמצון על פני השטח, ורדיד נירוסטה יכול להפחית את אותו העניין בדרך אחרת. מן הסתם את הרדיד יש לשלוף מעל הלהב לפני החיסום.
3. בכל מקרה- לא נראה לי שעוד קצת שפשופים ירתיעו אותך... אתה טיפוס קשוח. עד עכשיו- כל המקצוענים שפגשתי מחסמים ומלטשים רק אחרי החיסום. פני השטח הללו "הולכים" בכל מקרה, אלא אם אתה רוצה את המראה הברוטלי של השמן השרוף והשקערוריות על הלהב.
עטלף- אני לא הייתי שש לקרוא ל- O1 פלדה פשוטה- היא אולי סלחנית יותר בטיפול תרמי מפלדות אחרות במובן של העיוותים, אבל כמו עוד הרבה פלדות דורשת מיומנות הן בחיסום והן בהרפיה, ולא מניבה אוטומטית ביצועים מושלמים. אגב- לכל חובבי ה"האמון" שמסתובבים פה, נראה לי שדווקא בפלדות עם עומק חיסום נמוך יותר יהיה קל יותר להשיג את האפקט הזה מאשר ב- O1. עם זאת, יש משהו בדבריך בהקשר של היחס ההפוך המתקיים בין הקושי והחוזק/חסינות השבר של הפלדה. ככל שנשארים על הצד הגבוה של הקושי, יש לחומר נטייה להיות רגיש יותר לשבר, ולהיפך- כאשר מרפים לרמת קושי נמוכה יותר החומר עמיד יותר לשבר. טיפול תרמי נכון הוא כזה שמותאם לשימוש הסופי- שם את הכלי על המקום המתאים מבחינת היחס קשיות/חסינות שבר (toughness). אין דין סכין מטבח כדין סכין "שטח" או גרזן.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
רעי התיחסת יפה לתהליכים שליוו אותנו בשירשור של פסל.
לגבי
Stainless Steel Foil Wrap
משתמשים בדרך כלל לפלדות אויר ,ולא מוציאים את הסכין, אלא מקררים יחד עם ה Foil.
עשיתי זאת ב D2 וב VG10.
את הסכין עוטפים יחד עם חתיכות עיתוןשנשרף, ומכלה את החמצן שנשאר במעטפה,
הלהב יוצא די נקי ללא סקאלים,
לגבי ההתיחסות שלך להאמון ו01
נכון מאד הפלדות המתאימות להאמון
1050 1095
W1 w2
ההאמון יוצא משמעותי ודומיננטי.
עוד עניין חשוב הוא הטיפול התרמי.
חימום ל 20 דקות ? בטיפול תרמי עד 200 מעלות, כל 10 שעות של חימום, מוריד נקודה אחת,
ממה שהיתה אמור לקבל. העליה בטמפרטורה היא המשמעותית
20 דקות או שעה זה אותו דבר, כך שעדיף למשוך זמן רב יותר כדי שכל חלקי הסכין יקבלו את הטמפרטורה
פסל, נחמד כשיש נגישות לתנור כזה
בהצלחה
לגבי
Stainless Steel Foil Wrap
משתמשים בדרך כלל לפלדות אויר ,ולא מוציאים את הסכין, אלא מקררים יחד עם ה Foil.
עשיתי זאת ב D2 וב VG10.
את הסכין עוטפים יחד עם חתיכות עיתוןשנשרף, ומכלה את החמצן שנשאר במעטפה,
הלהב יוצא די נקי ללא סקאלים,
לגבי ההתיחסות שלך להאמון ו01
נכון מאד הפלדות המתאימות להאמון
1050 1095
W1 w2
ההאמון יוצא משמעותי ודומיננטי.
עוד עניין חשוב הוא הטיפול התרמי.
חימום ל 20 דקות ? בטיפול תרמי עד 200 מעלות, כל 10 שעות של חימום, מוריד נקודה אחת,
ממה שהיתה אמור לקבל. העליה בטמפרטורה היא המשמעותית
20 דקות או שעה זה אותו דבר, כך שעדיף למשוך זמן רב יותר כדי שכל חלקי הסכין יקבלו את הטמפרטורה
פסל, נחמד כשיש נגישות לתנור כזה
בהצלחה
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 15:08 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: הכנת סכין מצולמת ומדווחת בזמן אמת.
31.10.2011 - חזרנו
טוב, חזרנו, שוב על הסוס.
הלהב נראה גמור. ירדתי מעניין של ליטוש מראה, קצת גדול עלי ואני רוצה שסכין תראה 100%. אני הולך לכיוון של SATIN FINISH.
נשארה שאלה פתוחה של קושיות. רעי, יש מצב לבדיקה?
שלב הבא: הרכבת ידית.
טוב, חזרנו, שוב על הסוס.
הלהב נראה גמור. ירדתי מעניין של ליטוש מראה, קצת גדול עלי ואני רוצה שסכין תראה 100%. אני הולך לכיוון של SATIN FINISH.
נשארה שאלה פתוחה של קושיות. רעי, יש מצב לבדיקה?
שלב הבא: הרכבת ידית.
נערך לאחרונה על ידי Pesel ב 10:38 ,3 נובמבר 2011, ה', נערך פעם 1 בסך הכל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד