Busse
ערב טוב
מישהו מכיר את חברת Busse?
הסכין הספציפית מדגם sar-8
למה הסכינים של החברה הספציפית מאוד יקרות?
תודה
מישהו מכיר את חברת Busse?
הסכין הספציפית מדגם sar-8
למה הסכינים של החברה הספציפית מאוד יקרות?
תודה
Re: Busse
נראה כאילו מדובר בחברה שעוסקת ביצירת סדרות מוגבלות.
בקטלוג של הדגם SAR-6 ניכר כי להבי הסכין מושחזים בפרופיל קמור, כנראה למניעת הידבקות פני הסכין בבשר בעת החיתוך, ופרופיל קמור הוא די מסובך להשחזה מדוייקת.
http://www.bussecompanystore.com/knives.htm
בקטלוג של הדגם SAR-6 ניכר כי להבי הסכין מושחזים בפרופיל קמור, כנראה למניעת הידבקות פני הסכין בבשר בעת החיתוך, ופרופיל קמור הוא די מסובך להשחזה מדוייקת.
http://www.bussecompanystore.com/knives.htm
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
השערה:
האיש הוא יצרן קאסטום, שמעיד על עצמו שיש לו פלדה ייחודית (כנראה משהו סדרתי עם פרוטוקול טיפול תרמי מיוחד) ועין לא רעה.
לפי איך שנראות הידיות- הוא גם מכין את המיקרטות שלו לבד... על כל העבודה והמומחיות הזו הוא מעוניין שתשלם.
אם ניקח בחשבון שכל מה שהוא יכול להכין בחודש עבודה לא עולה על 8-10 סכינים, אז הכנסותיו לא עולות על 4000-5000$ בחודש טוב. אם תפחית הוצאות כמו טיפולים תרמיים (יש לו תנור או שהוא שולח ומשלם פר מנה), הוצאות סדנה (חמרים מתכלים) מיסים וכו', האיש מתפרנס בכבוד אך לא מתעשר.
ולגבי הפרופיל הקמור- באופן מוזר זה הפרופיל שלא רק שהכי קל לבנות, אלא שהוא נוצר באופן טבעי אצל רוב המשחיזים. בניית הלהב על רצועה ללא תמיכה תחתונה מאפשרת (עם קצת נסיון) להגיע לקימור די אחיד. ויתקנו אותי בעלי הנסיון העשיר.
האיש הוא יצרן קאסטום, שמעיד על עצמו שיש לו פלדה ייחודית (כנראה משהו סדרתי עם פרוטוקול טיפול תרמי מיוחד) ועין לא רעה.
לפי איך שנראות הידיות- הוא גם מכין את המיקרטות שלו לבד... על כל העבודה והמומחיות הזו הוא מעוניין שתשלם.
אם ניקח בחשבון שכל מה שהוא יכול להכין בחודש עבודה לא עולה על 8-10 סכינים, אז הכנסותיו לא עולות על 4000-5000$ בחודש טוב. אם תפחית הוצאות כמו טיפולים תרמיים (יש לו תנור או שהוא שולח ומשלם פר מנה), הוצאות סדנה (חמרים מתכלים) מיסים וכו', האיש מתפרנס בכבוד אך לא מתעשר.
ולגבי הפרופיל הקמור- באופן מוזר זה הפרופיל שלא רק שהכי קל לבנות, אלא שהוא נוצר באופן טבעי אצל רוב המשחיזים. בניית הלהב על רצועה ללא תמיכה תחתונה מאפשרת (עם קצת נסיון) להגיע לקימור די אחיד. ויתקנו אותי בעלי הנסיון העשיר.
הי רעי
ל-BUSSE פלדה באיכות מיוחדת שנקראת INFI
הפלדה הינה פלדה בפיתוח שלהם והיא איכותית ביותר
ראה דיון ב-BLADE FORUM על הנושא
http://www.bladeforums.com/forums/showt ... p?t=300977
לי יש BATTLE MISTRESS בתצורת בואי סכין מדהימה
השקעתי חצי שעה בשיטוט לאורך הדיון ששלחת, עומר.
בעמוד 3 בערך מתחילים לקבל הרכבים (חלקם סותרים), אבל יש הסכמה כללית על כמה דברים:
1. הפלדה איננה אלחלד- תכולת כרום של 8-9%
2. הפלדה היא פלדת חנקן- סביבות 0.1%
3. הפלדה, כיאה לפלדת חנקן, דלת פחמן יחסית- 0.5%
4. לפי אחד ההרכבים היא מכילה טיטניום סביב 0.2%- עד כמה שאני יודע זה הגיוני כי יש התאמה מבנית בין ניטריד הטיטניום למרטנזיט הפלדה. זה מאפשר הקשייה וחיזוק של הפלדה.
מה שכולם שם מסכימים עליו הוא שכל יצרן בוחר את הפלדה שלו, והגורמים המשמעותיים ביותר בקביעת ביצועי הסכין הם הגיאומטריה והטיפול התרמי הנכון לאותה הפלדה. לא ניכנס לסוגיות המטלורגיות המרתקות שמאחורי ההרכבים האקזוטיים כדוגמת INFI, אפשר לעשות סכינים מעולים גם מ- 1095, וגם מ- W1, S7 ו- BUCK אפילו מכינים אולרים מצוינים מ- 420, שלכל מבלטן היא מוכרת כפלדת אלחלד לתבניות בעלת ביצועים בינוניים.
ייתכן שטעיתי, ומדובר בפלדה מיוחדת שמייצרים עבור BUSSE. זה לא סביר כלכלית, ואולי לא הבנתי נכון והוא יצרן הרבה יותר גדול ממה שניתן להבין מהאתר שלו.
ולבסוף- מתי מריצים ניסוי השחזה על המתקן החדש שלכם?
בעמוד 3 בערך מתחילים לקבל הרכבים (חלקם סותרים), אבל יש הסכמה כללית על כמה דברים:
1. הפלדה איננה אלחלד- תכולת כרום של 8-9%
2. הפלדה היא פלדת חנקן- סביבות 0.1%
3. הפלדה, כיאה לפלדת חנקן, דלת פחמן יחסית- 0.5%
4. לפי אחד ההרכבים היא מכילה טיטניום סביב 0.2%- עד כמה שאני יודע זה הגיוני כי יש התאמה מבנית בין ניטריד הטיטניום למרטנזיט הפלדה. זה מאפשר הקשייה וחיזוק של הפלדה.
מה שכולם שם מסכימים עליו הוא שכל יצרן בוחר את הפלדה שלו, והגורמים המשמעותיים ביותר בקביעת ביצועי הסכין הם הגיאומטריה והטיפול התרמי הנכון לאותה הפלדה. לא ניכנס לסוגיות המטלורגיות המרתקות שמאחורי ההרכבים האקזוטיים כדוגמת INFI, אפשר לעשות סכינים מעולים גם מ- 1095, וגם מ- W1, S7 ו- BUCK אפילו מכינים אולרים מצוינים מ- 420, שלכל מבלטן היא מוכרת כפלדת אלחלד לתבניות בעלת ביצועים בינוניים.
ייתכן שטעיתי, ומדובר בפלדה מיוחדת שמייצרים עבור BUSSE. זה לא סביר כלכלית, ואולי לא הבנתי נכון והוא יצרן הרבה יותר גדול ממה שניתן להבין מהאתר שלו.
ולבסוף- מתי מריצים ניסוי השחזה על המתקן החדש שלכם?
Guest כתב:הי רעי
אהלן
אשמח לראות ולהרגיש את הסכין שיש לך
(לא ניתן להשאיר לך הודעה פרטית)
תודה
אפקט הילה מטורף יש סביב busse
סכין טובה, עוברת את ההתעללות שלה לא בגלל שהיא פלדה "מיוחדת" אלה בגלל עובי מטורף..
יצא לי לשחק איתה ואפילו היה לי אחת, יש יותר מידי hype סביב החברה הזאת.
היא אחלה של סכין באמת, אבל אל תהפכו אותה למשהו כל כך מיוחד. סכין טובה. כמו הרבה אחרות.
סכין טובה, עוברת את ההתעללות שלה לא בגלל שהיא פלדה "מיוחדת" אלה בגלל עובי מטורף..
יצא לי לשחק איתה ואפילו היה לי אחת, יש יותר מידי hype סביב החברה הזאת.
היא אחלה של סכין באמת, אבל אל תהפכו אותה למשהו כל כך מיוחד. סכין טובה. כמו הרבה אחרות.
בתודה,
אלירן דהן.
אלירן דהן.
ד"א לשאלתך המקורית, הסיבה שהחברה כל כך יקרה בגלל שהם חברת סמי קאסטום עם המון הייפ וקהל מעריצים דיי מבוסס.
570$ לסכין סמי קאסטום? שידחפו אותה.
בידיוק כמו שידחפו סטריידר ב500 דולר
וכל סמי קסטום איי שם.
570$ לסכין סמי קאסטום? שידחפו אותה.
בידיוק כמו שידחפו סטריידר ב500 דולר
וכל סמי קסטום איי שם.
בתודה,
אלירן דהן.
אלירן דהן.
כבודו
אני מעריך את כנותך והידע בנושא
אבל שאתה משווה סכין בסכינים אחרות
למה אתה לא מצרף לינקים?
תמונות?
אישית, לא ראיתי הרבה סכינים ב25 ס"מ אורך להב ומידת עובי שמתחרות ב BUSSE ולא מזכיר את ראנדל כרגע...
(ברור שיש ב15 ואף ב20 $ ...אבל זו לא כוונתי...)
ואישית, לא מכיר הרבה חברות בכללי בסוג הספציפי ודומות ל "בוצי" (BUSSE)
כך שאשמח להרחיב את הידע האישי שלי ושל קוראי פורום זה
תודה
אני מעריך את כנותך והידע בנושא
אבל שאתה משווה סכין בסכינים אחרות
למה אתה לא מצרף לינקים?
תמונות?
אישית, לא ראיתי הרבה סכינים ב25 ס"מ אורך להב ומידת עובי שמתחרות ב BUSSE ולא מזכיר את ראנדל כרגע...
(ברור שיש ב15 ואף ב20 $ ...אבל זו לא כוונתי...)
ואישית, לא מכיר הרבה חברות בכללי בסוג הספציפי ודומות ל "בוצי" (BUSSE)
כך שאשמח להרחיב את הידע האישי שלי ושל קוראי פורום זה
תודה
אני מעריך מאוד את BUSSE ויש לי כעת שני סכינים של חברת בת שלהן SWAMPRAT שאחת מהן בגודל של 7.5 INCH ובעובי רגיל מעולה ועומדת בכל עבודה הגיונית שעמדתי בפניה (אני לא מתעלל בסכינים) וכעת קיבלתי היום את הסכין הקטנה הזו 4-5/8 INCH שאני צריך לעשות לה נדן ולהתחיל להתרגל לעבוד איתה. הן נוחות מאוד ביד גם בעבודה ממושכת, לא כבדות מידי וגם מחזיקות חדות לאורך זמן וגם גמישות מאוד.
שרון

שרון

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים