מכשירי שלייף, ג'יג וכו'
בתור טירון, אשמח מאד לראות את מכשירי הליטוש שלכם ו/או את הרעיונות והאילתורים שלכם ע"מ לייצר כלי ליטוש במסגרת ביתית. אין לי מכשיר ליטוש כלל וגם לא מימון לכזה חדש ומיקצועי. הדבר היחיד שיש לי זה מקדחה איכותית ואולי אקבל שבוע הבא משחזת עמוד משומשת, כזאת שעומדת על מתקן או עמוד ושני אופנים מסתובבים עליה (מברשת ברזל ואבן ליטוש גסה).
תודה מראש!
תודה מראש!
גם אני הייתי מעונין לראות משחזות של היוצרים כאן. אבל אני לא בונה על זה. אני בא בעיקר בשביל פורום הקניה והמכירה.האמת היא שמידע על ציודים והדרכה בנושא יצירה עדיף למצוא במקומות אחרים. הנסיון מראה שהיוצרים כאן מפרסמים בעיקר עבודות גמורות ואין ממש דיון מסביב להכנת היצירות - רק תור קבוע של "איזה יופי".
משחזות? שמעתי בזמנו שרודי מכין משחזות מקצועיות וגם מלמד נפחות (בתשלום כמובן).
משחזות? שמעתי בזמנו שרודי מכין משחזות מקצועיות וגם מלמד נפחות (בתשלום כמובן).
קודם כל, תודה רבה ל- KD2 עבור הרצון לעזור, ולא תמורת תשלום...
לענין: שמתי לב מחיפושים ושוטטות בפורום הזה, שהרבה תגובות הן בסגנון של "שלח ה"פ" או צור קשר טלפוני. אני מבקש מ- KD2 שלא ייקח את זה באופן אישי, אבל אני לא מבין (ואשמח אם יסבירו לי מנהלי האתר הזה): האם האתר לא מיועד (גם) להעברת מידע? מה ירוויחו שאר המבקרים אם המידע יעבור באופן חשאי בין המבקרים ולא בפרהסיה? מה גם שאופצית החיפוש מתבטלת, בעצם.
אולי אני מפספס כאן משהו או אולי אני בהיותי חדש כאן, לא מעודכן בכל המנהגים.
בכבוד,
מיכה.
לענין: שמתי לב מחיפושים ושוטטות בפורום הזה, שהרבה תגובות הן בסגנון של "שלח ה"פ" או צור קשר טלפוני. אני מבקש מ- KD2 שלא ייקח את זה באופן אישי, אבל אני לא מבין (ואשמח אם יסבירו לי מנהלי האתר הזה): האם האתר לא מיועד (גם) להעברת מידע? מה ירוויחו שאר המבקרים אם המידע יעבור באופן חשאי בין המבקרים ולא בפרהסיה? מה גם שאופצית החיפוש מתבטלת, בעצם.
אולי אני מפספס כאן משהו או אולי אני בהיותי חדש כאן, לא מעודכן בכל המנהגים.
בכבוד,
מיכה.
אני אנסה להסביר לך מיכה:
השאלה שלך היא כללית. מישהו שמוכן לעזור לך ולענות לך בכיף לא מעוניין להתמודד עם מערכת העלאת התמונות הנוראית של האתר, ולהקליד הסברים שלוקחים למקליד-אצבע-אחת רבע שעה, בזמן שבעל פה הוא יוכל להבין בדיוק מה אתה רוצה ולהסביר לך בחמש דקות עולם ומלואו.
גם אני, שלעיתים מקליד כאן הסברים לא קצרים, לא מעלה תמונות פשוט כי זה מעצבן.
מהיכרותי עם כמה מהיוצרים פה- שימוש מושכל במשחזת זווית (דיסק 4.5") ביד חופשית נותן גמישות רבה ותוצאות יפות (לא לחמם!). מתקנים ייעודיים נפוצים הם מלטשות סרט צר 2-3 גלגלים (אצל חופי על בסיס גלגלת ומנוע, אצל רודי 2 גלגלות ומנוע). הסרטים עולים לא מעט, וצריך להזמין כמות כדי לקבל מחיר סביר. היתרון פה- עם גלגלים בקוטר שונה אפשר לקבל hollow grind לפי מידה. למקצוענים.
מלטשות סרט (שלייף) פשוטות אפשר לקנות בחנויות כלי עבודה- ראיתי תמונות של אחת או שתיים כאלו בשימוש חברים פה. הסרטים יותר סטנדרטיים (910*100 מ"מ) ואפשר לקנות גם בבודדים בחנויות המובחרות.
ויש גם מתקנים לא חשמליים- אפשר ישירות על אבנים, או עם ניירות לטש מוצמדים ללוח עץ או זכוכית (על העץ צריך להדביק, לזכוכית אפשר להצמיד ניירות מים עם מים). אם אתה עובד עם פלדה מורפה והולך לחסם אחר כך- אפילו פצירות יעבדו יפה.
בהצלחה
השאלה שלך היא כללית. מישהו שמוכן לעזור לך ולענות לך בכיף לא מעוניין להתמודד עם מערכת העלאת התמונות הנוראית של האתר, ולהקליד הסברים שלוקחים למקליד-אצבע-אחת רבע שעה, בזמן שבעל פה הוא יוכל להבין בדיוק מה אתה רוצה ולהסביר לך בחמש דקות עולם ומלואו.
מהיכרותי עם כמה מהיוצרים פה- שימוש מושכל במשחזת זווית (דיסק 4.5") ביד חופשית נותן גמישות רבה ותוצאות יפות (לא לחמם!). מתקנים ייעודיים נפוצים הם מלטשות סרט צר 2-3 גלגלים (אצל חופי על בסיס גלגלת ומנוע, אצל רודי 2 גלגלות ומנוע). הסרטים עולים לא מעט, וצריך להזמין כמות כדי לקבל מחיר סביר. היתרון פה- עם גלגלים בקוטר שונה אפשר לקבל hollow grind לפי מידה. למקצוענים.
מלטשות סרט (שלייף) פשוטות אפשר לקנות בחנויות כלי עבודה- ראיתי תמונות של אחת או שתיים כאלו בשימוש חברים פה. הסרטים יותר סטנדרטיים (910*100 מ"מ) ואפשר לקנות גם בבודדים בחנויות המובחרות.
ויש גם מתקנים לא חשמליים- אפשר ישירות על אבנים, או עם ניירות לטש מוצמדים ללוח עץ או זכוכית (על העץ צריך להדביק, לזכוכית אפשר להצמיד ניירות מים עם מים). אם אתה עובד עם פלדה מורפה והולך לחסם אחר כך- אפילו פצירות יעבדו יפה.
בהצלחה
אמת ויציב. - הגיע הזמן שמישהו יאמר את זה בצורה ישירה.מיכה כתב:האם האתר לא מיועד (גם) להעברת מידע? מה ירוויחו שאר המבקרים אם המידע יעבור באופן חשאי בין המבקרים ולא בפרהסיה? מה גם שאופצית החיפוש מתבטלת, בעצם.
מלטשות סרט מקצועיות (עם כיוון זוית, וכיוון מהירות) ניתן להשיג בשזר ובפולק במפרץ חיפה, זה לא יקר יחסית לציוד תעשייתי, ונע בין 300 ל 800 שקל תלוי בדגם.
שתי דוגמאות אקראיות מתוך מבחר דגמים:
http://www.shazar.net/scripts/prodView. ... roduct=729
http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp ... 9&catId=35
סרטים ניתן להשיג בגריטים שונים לפי הצורך וגם הם לא יקרים במיוחד
אני אישית משתמש במשחזת זוית - לפחות כך היה עד עכשיו, זה נתן תוצאות סבירות ביותר ומצריך לא מעט סבלנות על מנת להגיע לתוצאות יותר טובות, וזה מבחינת יצירת הפאזות השונות.
לא הכי נוח שבעולם אבל כאשר אין מלטשת סרט עושים עם מה שיש.
לי אין ידע בכלל על איך לבנות מלטשת סרט בכלל , ולא את הכסף להשקיע בחומר גלם וציוד לבניה עצמאית או לרכישה של מלטשת כזו.
יש כאן מס' קטן של אנשים שיצרו לבד אחד מהם אפילו שמו רמי, אם תריץ חיפוש באתר , ישנו שרשור שלו שבו הוא העלה תמונות מתהליך הבניה של המלטשת שלו כולל הסברים.
הנה לינק לגבי איזה חומרים הוא השתמש ושרטוטים ותמונות.
http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... ight=#8760
אני בטוח שאם תפנה לרמי בפרטי הוא יוכל לתת לך עיצות ולהסביר לך אולי קצת יותר בפירוט על איך הוא עשה זאת.
לא הכי נוח שבעולם אבל כאשר אין מלטשת סרט עושים עם מה שיש.
לי אין ידע בכלל על איך לבנות מלטשת סרט בכלל , ולא את הכסף להשקיע בחומר גלם וציוד לבניה עצמאית או לרכישה של מלטשת כזו.
יש כאן מס' קטן של אנשים שיצרו לבד אחד מהם אפילו שמו רמי, אם תריץ חיפוש באתר , ישנו שרשור שלו שבו הוא העלה תמונות מתהליך הבניה של המלטשת שלו כולל הסברים.
הנה לינק לגבי איזה חומרים הוא השתמש ושרטוטים ותמונות.
http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... ight=#8760
אני בטוח שאם תפנה לרמי בפרטי הוא יוכל לתת לך עיצות ולהסביר לך אולי קצת יותר בפירוט על איך הוא עשה זאת.
זה בדיוק הקטע. מה כל החשאיות הזאת? למה לא לנהל דיון כזה באופן ציבורי? מה? סודות מדינה? האירנים עוד יבינו בטעות איך בונים משחזת סרט?tutisdog כתב: אני בטוח שאם תפנה לרמי בפרטי הוא יוכל לתת לך עיצות ולהסביר לך אולי קצת יותר בפירוט על איך הוא עשה זאת.
האמת היא שלרוב החברה כאן פשוט אין מה להציע בתחום הטכני. כאן אפשר בעיקר למכור וליקנות סכינים. כל מה שנוגע לאופן ההכנה של הסכינים לא מפורט כאן ובטח שלא על ידי אנשי מקצוע בתחום שלרובם פשוט נמאס מהרמה הנמוכה. זה המצב. מה לעשות?!
לפי כמות התגובות שהוא קיבל , מי שיכל להציע את עזרתו אכן הציע.ארי_בר כתב:זה בדיוק הקטע. מה כל החשאיות הזאת? למה לא לנהל דיון כזה באופן ציבורי? מה? סודות מדינה? האירנים עוד יבינו בטעות איך בונים משחזת סרט?tutisdog כתב: אני בטוח שאם תפנה לרמי בפרטי הוא יוכל לתת לך עיצות ולהסביר לך אולי קצת יותר בפירוט על איך הוא עשה זאת.
האמת היא שלרוב החברה כאן פשוט אין מה להציע בתחום הטכני. כאן אפשר בעיקר למכור וליקנות סכינים. כל מה שנוגע לאופן ההכנה של הסכינים לא מפורט כאן ובטח שלא על ידי אנשי מקצוע בתחום שלרובם פשוט נמאס מהרמה הנמוכה. זה המצב. מה לעשות?!
ועכשיו קצת סטיה מהנושא המרכזי , כי יש לי משהו לומר לארי_בר, זה לא כל כך המקום אבל חשוב שהוא ועוד כמה חברים כאן יראו גם
ארי_בר זה שאתה לא אוהב את הפורום הבנו כבר, ואם גם הבנה של בין השורות קשה לך אז אסביר זאת בצורה יותר ברורה, שיפנה בפרטי כי רמי לא פעיל כפי שהיה והודעה פרטית תמיד בולטת גם לאחר זמן ששרשור בנושא מסוים יורד מדף הבית, ואז הסיכוי לקבל תגובה ממי שייצר משהו ויש לו קצת מהנסיון תהיה אפילו יותר מהירה.
אל תחפש להמציא כוונות שונות באמתלה של אנשים רוצים להסתיר מידע או לא לשתף , אחרת אף אחד לא היה מגיב בכלל כאן, ולכן ארי_בר תרד כבר מהעץ של חוסר הסובלנות שלך לפורום זה ופשוט תשוטט לפורום אחר שבו אולי לא יפריע לאחרים ההערות הסרקסטיות שלך לגבי פורום זה.
לי אישית זה קצת די מפריע לקרוא זאת כי הכרתי מספיק אנשים מכאן באופן אישי בכדי לדעת שיש כאן יותר מפורום ברשת. והנסיון שלך מזכיר לי קצת את מה שעשית בפורום השני עם המתכון שלך. ואתה זוכר את זה היטב כי אני הגבתי לך על הגועל הזה שם.
דבר חשוב נוסף , יש כאן גם אנשים שהם חובבנים ועושים נסיונות בצורה חובבנית בשביל הכיף והתחביב מעבר ללאסוף ולשים במגירה. אותך לא ראיתי עושה כלום מעבר לההערות הלא נחמדות כלפי אנשים וכלפי הפורום בכלל, מעבר לכך לא זכור לי שכל החברים כאן שהחליטו לנסות וליצור בעצמם טענו אי פעם למומחיות או טענו שהם יוצרים מקצוענים בתחום, מה שכן זכור לי שיש כאן מספיק אנשים נחמדים, טובים, עם ידע שהם חולקים, ועזרה שהם מציעים, שחלקם גם מנסה ליצור לבד ואכן כן טורח לשתף את האחרים מרצונו.
שום דבר לא נעשה בסתר כפי שאתה ארי_בר מנסה לגרום לחברים חדשים לחשוב . הקהילה הזו היא קטנה וחלק מהייחוד שלה הוא שישנם חברים כאן שאכן גם מעוניינים להכיר את שאר החברים לא רק דרך דפי פורום. אז אם לא טוב לך לשוטט כאן בינינו תעבור למקום אחר , אם כן מתאים לך לפחות תשמור את הסרקזם לעצמך , כי זה כבר נהיה שיטתי אצלך שבכל תגובה שלך להודעה שמפורסמת אתה משמיץ או את הפורום או חלק מחבריו בצורה כזו או אחרת. בוטה יותר או פחות , ואישית זה קצת נמאס.
ואני חוזר עבורך : אותך עוד לא ראיתי תורם לכאן , לא בידע , לא במקצועיות ובעצם לא בכלום.
אז כאשר תתחיל לעשות זאת יהיה לך מקום לבוא בטענות כלפי אחרים. כי מה שאתה עושה היום ובעצם מאז שאתה כאן הוא לעצבן עם הערותייך לא מעט אנשים. וכאשר תגיע לרמה האישית המקצועית והחברתית של חצי מהאנשים הקבועים כאן ואני לא מבקש של כולם אלא רק של חצי, אז תחזור לדבר איתי. הצלחת פעם אחת לעצבן אותי , נרגעתי , ועכשיו שוב הצלחת להגיע לנקודות שמרגיזות אותי.
אני מבקש משאר חברי הפורום סליחה על תגובתי לארי פשוט כבר לא יכולתי לסבול זאת יותר. גם אם זה יעלה בהשעיה שלי לתקופה מהפורום.
tutisdog, אין טעם להתרגז. בטח לא על מישהו שטוען נגד מי שמוכן ומתנדב לעזור לזולת בעוד שהוא לא תורם שום דבר לאתר( בעניין הטכני ואלי אף בכלל ).
אני הצעתי את עזרתי הצנועה גם פה (במתכונת בה אני מוכן לעזור) וגם בסדנת ההשחזה שרצינו להוציא לפועל.
ה"לא רציניים" הם אלו שרוצים תמונות...תמונות...תמונות - במקום להזיז ת'תחת, להרים את הטלפון, להגיע, להתחבר, ולרכוש ידע ומיומנות ואת כל הסודות עליהם אנשים פה שוקדים זמן רב +חומרים+הכוונה+ והכל חינם אין כסף (איפה בכלל יש דברים כאלו?).
שלא נדבר על זה....שאיך בדיוק תמונות יעזרו לכם אם מדובר בהשחזה ביד חופשית?
אם היה לכם חצי מושג בדברים הללו - הייתם יודעים שאין טעם לנסות ללמד את זה בהתכתבות.
אם תשתמשו באופציית החיפוש תראו שדלת כל האמנים בפורום פתוחה בפני כל מי שרק רוצה וכולם שמחים לעזור.
די להתבכיין.
אני הצעתי את עזרתי הצנועה גם פה (במתכונת בה אני מוכן לעזור) וגם בסדנת ההשחזה שרצינו להוציא לפועל.
ה"לא רציניים" הם אלו שרוצים תמונות...תמונות...תמונות - במקום להזיז ת'תחת, להרים את הטלפון, להגיע, להתחבר, ולרכוש ידע ומיומנות ואת כל הסודות עליהם אנשים פה שוקדים זמן רב +חומרים+הכוונה+ והכל חינם אין כסף (איפה בכלל יש דברים כאלו?).
שלא נדבר על זה....שאיך בדיוק תמונות יעזרו לכם אם מדובר בהשחזה ביד חופשית?
אם היה לכם חצי מושג בדברים הללו - הייתם יודעים שאין טעם לנסות ללמד את זה בהתכתבות.
אם תשתמשו באופציית החיפוש תראו שדלת כל האמנים בפורום פתוחה בפני כל מי שרק רוצה וכולם שמחים לעזור.
די להתבכיין.
Re:
ציטוט:
"מלטשות סרט מקצועיות (עם כיוון זוית, וכיוון מהירות) ניתן להשיג בשזר ובפולק במפרץ חיפה, זה לא יקר יחסית לציוד תעשייתי, ונע בין 300 ל 800 שקל תלוי בדגם.
סרטים ניתן להשיג בגריטים שונים לפי הצורך וגם הם לא יקרים במיוחד[/quote]".
שלום לכולם!
במקרה ניסיתי שתי אופציות המוזכרות לעיל. שני מכשירים מוגדרים כ "sander" (ולא "grinder") ואינם מיועדים לעיבוד מתכות (אלא לפרק זמן קצר עד שמנוע ישרף). ב"שזר" לא הציעו לי שום אופציות אחרות, ב"פולאק" - כן הציעו מכשיר ענק שלא יכנס לכל בית בעלות מעל מעל 1,500 ש"ח...
אם למישהו מהנוכחים יש לו ידע וניסיון ברכישת מכשיר ביתי - אשמח לרעיונות. אני דווקא חזרתי לשיטה איטית אך בטוחה למשחזות זווית ודיסק ליטוש למקדחה - ותוצאות סבירות, רק אתה זקוק ליד חזקה ומנוסה (ולמי יש כאלה...)
"מלטשות סרט מקצועיות (עם כיוון זוית, וכיוון מהירות) ניתן להשיג בשזר ובפולק במפרץ חיפה, זה לא יקר יחסית לציוד תעשייתי, ונע בין 300 ל 800 שקל תלוי בדגם.
סרטים ניתן להשיג בגריטים שונים לפי הצורך וגם הם לא יקרים במיוחד[/quote]".
שלום לכולם!
במקרה ניסיתי שתי אופציות המוזכרות לעיל. שני מכשירים מוגדרים כ "sander" (ולא "grinder") ואינם מיועדים לעיבוד מתכות (אלא לפרק זמן קצר עד שמנוע ישרף). ב"שזר" לא הציעו לי שום אופציות אחרות, ב"פולאק" - כן הציעו מכשיר ענק שלא יכנס לכל בית בעלות מעל מעל 1,500 ש"ח...
אם למישהו מהנוכחים יש לו ידע וניסיון ברכישת מכשיר ביתי - אשמח לרעיונות. אני דווקא חזרתי לשיטה איטית אך בטוחה למשחזות זווית ודיסק ליטוש למקדחה - ותוצאות סבירות, רק אתה זקוק ליד חזקה ומנוסה (ולמי יש כאלה...)
-
- תושב קבע בפורום
Re:
שניכם צודקים. אם מישהו רוצה להעלות תמונות תמיד ניתן לשלוח אליי אל המייל. ובנוסף אנו מזמינים כל חבר בפורום לשלוח אליי מאמרא אל המייל לצורך פרסום באתר. הרעיון הוא להגדיל את שיתוף המידע בין חברי האתר וגולשים, שאינם חברים עדיין ומגיעים דרך מנועי החיפוש, וליצורשימוש מושכל ואחראי בסכינים. לכן אל תהססו "להפציץ" את עומר או אותי במידע כתוב (או גרפי) לפרסום.רעי כתב:אני אנסה להסביר לך מיכה:
בהצלחה
ניתן ליצור קשר באמצעות טופס צור קשר: http://knife.co.il/index.php?option=com ... &Itemid=64
Re: מכשירי שלייף, ג'יג וכו'
הנושא התישן ומשום שמאוד מעניין אותי החלטתי להחיות אותו.
ובכן מלטשות סרט. איפה? כמה? נסיון אישי?
האם מישהו כאן ניסה לעבוד עם שתי המלטשות שהוזכרו (אחת משזר והשנייה מפולק):
http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp ... &catId=35
לי יש מלטשת סרט WOLF מהום סנטר (ברגע שיהיה לי מצלמה אציג אותה). מכשיר בצבע כחול 1010W שלא מיועד לסכינים אלא לליטוש עץ בעיקר. כדי להשתמש בו אני הופך אותו וקושר לשולחן עם אזיקונים. הסרט נע במקביל למישור השולחן, הנגישות אליו לא טובה למרות שאיכשהו הצלחתי להשחיז איתו זווית הלהב על HSS. האמת יצא חד אך לא יפה בכלל - אציג בהמשך.
ובכן מלטשות סרט. איפה? כמה? נסיון אישי?
האם מישהו כאן ניסה לעבוד עם שתי המלטשות שהוזכרו (אחת משזר והשנייה מפולק):
http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp ... &catId=35
לי יש מלטשת סרט WOLF מהום סנטר (ברגע שיהיה לי מצלמה אציג אותה). מכשיר בצבע כחול 1010W שלא מיועד לסכינים אלא לליטוש עץ בעיקר. כדי להשתמש בו אני הופך אותו וקושר לשולחן עם אזיקונים. הסרט נע במקביל למישור השולחן, הנגישות אליו לא טובה למרות שאיכשהו הצלחתי להשחיז איתו זווית הלהב על HSS. האמת יצא חד אך לא יפה בכלל - אציג בהמשך.
אומנם לא ניסיתי את המלטשת הזאת אבל דיברתי עם כמה אנשים וממה שהבנתי עוצמה של 370 וואט לא שווה הרבה כי זה פשוט לא מספיק חזק כדי הלהוריד מתכת.
אני חושב שהמלטשת שלך טובה הרבה יותר, למרות שלא נוח לעבוד איתה אבל העוצמה שלה חזקה מספיק כדי להוריד מתכת כמו שצריך בלי להאט או להיעצר.
בזמנו חשבתי ליקנות לי אחת כמו בתמונה אבל העוצמה של ה370 וואט לא היתאמה לי והמלטשות היותר חזקות יקרות בישבילי.
אז ליפני שבוע היתחלתי לבנות מלטשת עם מנוע של כ800 וואט,אתמול ניסיתי אותה על סכין מיטבח שאני מכין והתוצעות פשוט ניפלאות.
אז אל תחשוב אפילו לקנות אחת כמו בתמונה אלא אם זה מלטשת של 1000 וואט ומעלה , לא כדאי לשלם סכומים של 500 שח ומעלה על מכונות חלשות, אבל אם אתה בכל זאת רוצה לקנות אחת אז תקנה מכונה חזקה ולא 370 וואט.
אני חושב שהמלטשת שלך טובה הרבה יותר, למרות שלא נוח לעבוד איתה אבל העוצמה שלה חזקה מספיק כדי להוריד מתכת כמו שצריך בלי להאט או להיעצר.
בזמנו חשבתי ליקנות לי אחת כמו בתמונה אבל העוצמה של ה370 וואט לא היתאמה לי והמלטשות היותר חזקות יקרות בישבילי.
אז ליפני שבוע היתחלתי לבנות מלטשת עם מנוע של כ800 וואט,אתמול ניסיתי אותה על סכין מיטבח שאני מכין והתוצעות פשוט ניפלאות.
אז אל תחשוב אפילו לקנות אחת כמו בתמונה אלא אם זה מלטשת של 1000 וואט ומעלה , לא כדאי לשלם סכומים של 500 שח ומעלה על מכונות חלשות, אבל אם אתה בכל זאת רוצה לקנות אחת אז תקנה מכונה חזקה ולא 370 וואט.

אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.
רק רציתי להעיר לגבי חוזק המנוע במלטשת-סרט קנויה:
כל המכאניזם של קיבוע זויות וייצוב העובד - הוא בדיוק מה ששווה שם.
ראשית, קשה לי להאמין שיצרן יטרח לתכנן ולבנות מלטשת-סרט שלא תוכל לעמוד בשחיקת מתכת.
אם לא למתכת אז למה? לעץ? הרי עץ יפעיל על המלטשה התנגדות לא פחותה בהרבה ממתכת, ויסתום את הסרט תוך דקה.
אולי אני טועה, אבל מלטשת-סרט לעץ זה לא נשמע פרקטי במיוחד. לעץ משתמשים בראש-כירסום שטוח עם כנפי וידיה, ומשתמשים בו ליישור ולהחלקה, במקום המקצוע הידני הישן. לזויות, קנטים ופרופילים משתמשים בראשי-כרסום מיוחדים להקצעה.
אז כדאי לבדוק אצל מי שעובדת אצלו מלטשת עם מנוע דומה, איך היא עומדת בעומסים הדרושים, ורק אז להחליט אם המנוע מספיק חזק, או לפחות להתייעץ עם מי שכבר עובד עם מלטשת לגבי חוזק המנוע הדרוש.
שנית, אם מתברר מתוך עבודה, שהמנוע לא מספיק חזק, אז כבר עדיף להשקיע עבודה-עצמית בהחלפה למנוע חזק יותר, ואולי עם תוספת של טרימר (או ריאוסטט - לשליטה במהירות - לא תמיד המהירות הגבוהה ביותר היא מה שדרוש - בעיקר עם מנוע חזק) - מאשר להמציא מחדש את הגלגל, ולבנות את כל המכונה מאפס.
נכון כמובן גם לבדוק או לפחות לנסות להעריך, אם המבנה הקנוי יוכל לעמוד בעומסים שמפעיל עליו מנוע גדול יותר.
הסיבה?
אם מתבוננים במשחזות סרט שהחבר'ה בונים מאפס, רואים שבדרך כלל הן הכי פשוטות שיש, כי אין להם את אמצעי הייצור התעשייתיים שמאפשרים תכנון ובניה לקיבוע זויות וייצוב העובד, והכל באריזה קומפקטית עם Footprint מינימלי.
כל המכאניזם של קיבוע זויות וייצוב העובד - הוא בדיוק מה ששווה שם.
ראשית, קשה לי להאמין שיצרן יטרח לתכנן ולבנות מלטשת-סרט שלא תוכל לעמוד בשחיקת מתכת.
אם לא למתכת אז למה? לעץ? הרי עץ יפעיל על המלטשה התנגדות לא פחותה בהרבה ממתכת, ויסתום את הסרט תוך דקה.
אולי אני טועה, אבל מלטשת-סרט לעץ זה לא נשמע פרקטי במיוחד. לעץ משתמשים בראש-כירסום שטוח עם כנפי וידיה, ומשתמשים בו ליישור ולהחלקה, במקום המקצוע הידני הישן. לזויות, קנטים ופרופילים משתמשים בראשי-כרסום מיוחדים להקצעה.
אז כדאי לבדוק אצל מי שעובדת אצלו מלטשת עם מנוע דומה, איך היא עומדת בעומסים הדרושים, ורק אז להחליט אם המנוע מספיק חזק, או לפחות להתייעץ עם מי שכבר עובד עם מלטשת לגבי חוזק המנוע הדרוש.
שנית, אם מתברר מתוך עבודה, שהמנוע לא מספיק חזק, אז כבר עדיף להשקיע עבודה-עצמית בהחלפה למנוע חזק יותר, ואולי עם תוספת של טרימר (או ריאוסטט - לשליטה במהירות - לא תמיד המהירות הגבוהה ביותר היא מה שדרוש - בעיקר עם מנוע חזק) - מאשר להמציא מחדש את הגלגל, ולבנות את כל המכונה מאפס.
נכון כמובן גם לבדוק או לפחות לנסות להעריך, אם המבנה הקנוי יוכל לעמוד בעומסים שמפעיל עליו מנוע גדול יותר.
הסיבה?
אם מתבוננים במשחזות סרט שהחבר'ה בונים מאפס, רואים שבדרך כלל הן הכי פשוטות שיש, כי אין להם את אמצעי הייצור התעשייתיים שמאפשרים תכנון ובניה לקיבוע זויות וייצוב העובד, והכל באריזה קומפקטית עם Footprint מינימלי.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
המלטשות הנמכרות בחנויות לא נועדו במקור להכנת סכינים, אבל בהחלט יכולות להיות שימושיות.
הייתה לי מלטשת כזו שקיבלתי מחבר- ישנה, עם מנוע חלש, אבל להשחזות (בניגוד להכנת סכינים) היא עשתה יופי של עבודה. המהירות הנמוכה והמנוע החלש איפשרו עבודה עם הרבה פחות חימום של הלהב. היום אני משתמש במלטשת סרט בעבודה (כזו המורכבת על צידה של משחזת על עמוד, ובצד השני אופן מסתובב), ואני לא יכול לעבוד רצוף יותר מחצי דקה עד דקה בגלל החימום.
כמה הערות על דברי יובל בעניין- עבודה בעץ מהירה בהרבה, ואינה שוחקת את הסרטים כמו פלדה. הרבה מהמלטשות הללו הן מכשירים לשימוש כללי, ומהוות פשרה בין כלי המתאים לעיבוד עץ (קרי- סרט רחב עם משען רחב המאפשר יישור שטחים ועיגול פאזות) לכלי המתאים לעיבוד מתכת (בעיקר הורדת גרדים ועיגול פאזות, ואולי קצת עיצוב צורות ביד חופשית). הפרמטר העיקרי הקובע התאמה לעץ או למתכת אינו המכונה אלא בעיקר הסרט עצמו, וליתר דיוק חומר השחיקה ואופן יישומו על הסרט. אני מפנה את כל מי שמתעניין לאתר של גמל שריד, שם ניתן לקרוא בקטלוג המוצרים הגמישים שלהם כמה עמודים מעניינים על סוגי חומרי השחיקה בסרטי ליטוש. סרט ש"נסתם" בעץ ניתן לנקות בקלות בתנועה עם מברשת. מנסיון.
לגבי השימוש בסרט בעץ- למיטב ידיעתי אתה טועה: שימוש בכרסומים ובראוטר לעיבוד עץ אמנם שכיח, אבל יש דברים שגם היום עושים על השלייף- ויש בנגריה מצויה לפחות שניים כאלה.
המלטשות הייעודיות שבונים החבר'ה פה- וביניהם יצרני סכינים- מבוססות לרוב על סרטים צרים יותר, עם חומר שחיקה מתאים, ותוכנתן העיקרית היא הגמישות התפעולית- ניתן להחליף גלגל לקבלת רדיוס שונה, לעבוד בזוויות שונות עם מגשי משען שונים. הנחת העבודה שהמכונה מיועדת לעבודה ידנית- החזקת הלהב או החלק בידי המפעיל ועיבוד ביד חופשית. משחזות כלים ושטחים(מה שאתה אולי קורא מכשירים תעשייתים עם קביעת זוויות וקיבוע העובד) הם כלים מעניינים שלצורך בניית סכינים מאוד לא נוח להשתמש בהם- יודעים לעבוד מול משטחים וקווים ישרים בעיקר. אני מזמין אותך (יובל) לבוא ולראות כמה מכשירים כאלה במח' התבניות שלנו פה. אחרי שתראה תבין שאין יותר שימושי ונוח ממשחזת סרט צר כמו שיש לרודי או לחופי בסדנא. על משחזת העל של צליל אני לא מדבר בכלל- זה כבר מתקן ייעודי שמאפשר עבודה שיטתית ויעילה בהיקפי ייצור גדולים יותר ובגיאומטריות להב מגוונות.
הייתה לי מלטשת כזו שקיבלתי מחבר- ישנה, עם מנוע חלש, אבל להשחזות (בניגוד להכנת סכינים) היא עשתה יופי של עבודה. המהירות הנמוכה והמנוע החלש איפשרו עבודה עם הרבה פחות חימום של הלהב. היום אני משתמש במלטשת סרט בעבודה (כזו המורכבת על צידה של משחזת על עמוד, ובצד השני אופן מסתובב), ואני לא יכול לעבוד רצוף יותר מחצי דקה עד דקה בגלל החימום.
כמה הערות על דברי יובל בעניין- עבודה בעץ מהירה בהרבה, ואינה שוחקת את הסרטים כמו פלדה. הרבה מהמלטשות הללו הן מכשירים לשימוש כללי, ומהוות פשרה בין כלי המתאים לעיבוד עץ (קרי- סרט רחב עם משען רחב המאפשר יישור שטחים ועיגול פאזות) לכלי המתאים לעיבוד מתכת (בעיקר הורדת גרדים ועיגול פאזות, ואולי קצת עיצוב צורות ביד חופשית). הפרמטר העיקרי הקובע התאמה לעץ או למתכת אינו המכונה אלא בעיקר הסרט עצמו, וליתר דיוק חומר השחיקה ואופן יישומו על הסרט. אני מפנה את כל מי שמתעניין לאתר של גמל שריד, שם ניתן לקרוא בקטלוג המוצרים הגמישים שלהם כמה עמודים מעניינים על סוגי חומרי השחיקה בסרטי ליטוש. סרט ש"נסתם" בעץ ניתן לנקות בקלות בתנועה עם מברשת. מנסיון.
לגבי השימוש בסרט בעץ- למיטב ידיעתי אתה טועה: שימוש בכרסומים ובראוטר לעיבוד עץ אמנם שכיח, אבל יש דברים שגם היום עושים על השלייף- ויש בנגריה מצויה לפחות שניים כאלה.
המלטשות הייעודיות שבונים החבר'ה פה- וביניהם יצרני סכינים- מבוססות לרוב על סרטים צרים יותר, עם חומר שחיקה מתאים, ותוכנתן העיקרית היא הגמישות התפעולית- ניתן להחליף גלגל לקבלת רדיוס שונה, לעבוד בזוויות שונות עם מגשי משען שונים. הנחת העבודה שהמכונה מיועדת לעבודה ידנית- החזקת הלהב או החלק בידי המפעיל ועיבוד ביד חופשית. משחזות כלים ושטחים(מה שאתה אולי קורא מכשירים תעשייתים עם קביעת זוויות וקיבוע העובד) הם כלים מעניינים שלצורך בניית סכינים מאוד לא נוח להשתמש בהם- יודעים לעבוד מול משטחים וקווים ישרים בעיקר. אני מזמין אותך (יובל) לבוא ולראות כמה מכשירים כאלה במח' התבניות שלנו פה. אחרי שתראה תבין שאין יותר שימושי ונוח ממשחזת סרט צר כמו שיש לרודי או לחופי בסדנא. על משחזת העל של צליל אני לא מדבר בכלל- זה כבר מתקן ייעודי שמאפשר עבודה שיטתית ויעילה בהיקפי ייצור גדולים יותר ובגיאומטריות להב מגוונות.
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 13:10 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונות? האם תכל לתאר בפרטים את תהליך הבנייה כולל איפה לוקחים חומרים? אני מבין שזוהי בקשה כבדה, אך אם יש לך זמן לזה אני חושב שכולנו נלמד.על ידי ROMA ב 1:20 ,3 אוקטובר 2010, א'
אומנם לא ניסיתי את המלטשת הזאת אבל דיברתי עם כמה אנשים וממה שהבנתי עוצמה של 370 וואט לא שווה הרבה כי זה פשוט לא מספיק חזק כדי הלהוריד מתכת.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים