רוצה לקנות לדרמן

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
פרסם תגובה
דין
חדש בפורום
רוצה לקנות לדרמן

הודעה על ידי דין » 15:47 ,12 פברואר 2009, ה'

אני רוצה לקנות לדרמן אבל אני לא יודע איזה הכי טוב עם מישהו יכול לענות לי אני ישמח [אני חושב לקנות את הCHARGE TTI]

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 21:41 ,12 פברואר 2009, ה'

ה-TTI לא מצדיק את המחיר שלו. בכלל, לדעתי , סדרת ה-CHARGE לא מצדיקה את עצמה.
סוס העבודה של החברה, והכלי הנפוץ ביותר שלהם כיום- הוא ה-WAVE החדש. הוא הכלי שהייתי ממליץ לך ללכת עליו.
ידיות הטיטניום זה נחמד אבל מייקר את העסק בצורה דראסטית, ואת הכלים שיש בו יש לך גם ב-WAVE. ההבדלים הם, שבWAVE אין לסכין GUT-HOOK שהיא שימושית רק כשאתה יוצא לציד (לפחות בתצורה הזו שלה, בתצורה אחרת יכלה להיות יעילה יותר), הטבעת לאבטחה (ניתנת לקנייה בנפרד עבור ה-WAVE) והתוספת המשוגעת של הכלי בקצה הפלאייר שאין בו מי יודע מה שימוש ומגביל את השימוש בפלאייר.
WAVE עולה חצי מחיר מהצ'ארג'ים-משהו כמו 410 שקל, ונותן את התמורה הטובה ביותר לכל אגורה.
מפי משתמש כבד של הWAVE החדש...
אני לא יוצא מהבית בלעדיו.
למה אגב אתה מגביל עצמך לפירמה של לדרמן? יש גם סוג,(SOG) גרבר(GERBER) וסוויסטול(SWISSTOOL).
גגל אותם ותראה מה יוצא לך.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

drorhermesh
נושא - כלים

victorinox

הודעה על ידי drorhermesh » 0:58 ,13 פברואר 2009, ו'

אני מסתובב כבר 8 שנים עם swisstool. הוורסיה של אולר הפלייר מבית victorinox. הכלי נמצא בשימוש מסיבי ויום יומי ומוכיח עצמו פעם אחר פעם ככלי עבודה שימושי וורסטילי. מאחר ואני עוסק בטכנאות רכשתי את הערכה המלאה (והיקרה יותר 700~) המכילה בנרתיק גם מברג בעל ראשים שונים.
מבחינת החומרים, אינני מתיימר להבין במתכות במידה המקובלת בשיחות פה, אך יש שלוש אינדיקציות לטובתו:
א. בשטח או בעיר המכשיר לא דרש טיפול או שימון כדי לעבוד כראוי.
ב. למרות השימוש הרב אני מרגיש את הבלאי העיקרי בנרתיק, כל הכלים שמישים.
ג. הקטר שבפלאייר חותך 10 אגורות, פעולה שהלדרמן אינו מבצע (לפחות לפני כמה שנים).

כמו שצויין פה, מומלץ גם לבדוק האם הכלים השונים מתאימים לצרכים שאתה מתכנן. טכנאות, בניית גדירות וצייד ניתן לעשות עם כל כלי, אך הכלי הנכון יכול לשפר את החיים מאוד. גם ל-swithtool יצאו גרסאות שונות עם כלים שונים.

KD2
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי KD2 » 12:56 ,13 פברואר 2009, ו'

גם בלדרמן אין צורך לשמן או להגן על הכלי.
הפלייר של כל הכלים חותך מטבע 10 אגורות בקלות(גם בדגם הפחות מאובזר מכל המוליטולים - הKICK לו יש אותו פלייר כמו אחיו הגדולים יותר ), בכלל... הוא נקודת החוזק המשמעותית ביותר של הלדרמן.
לי יש קצת בעיה עם השחיקה של המברגים והסכינים בכלים החדשים (WAVE&KICK), שציפיתי מהם לקצת יותר עמידות, אבל בסך הכל אני מרוצה.
בנוגע לבחירת הכלי המתאים - הכל תלוי בתקציב , לכל החברות יש כלים שמכילים כל מה שרק חלמת עליו - השאלה כמה כסף אתה מוכן להשקיע ?
בהיצע הכלים של לדרמן הכלי המשתלם ביותר לדעתי הוא ה"BLAST" ואחריו ה"WAVE".

EliranD
אביר האפל

הודעה על ידי EliranD » 13:55 ,13 פברואר 2009, ו'

ברווז צודק, ההבדל המהותי היחידי בין הצ'ארג' לוויב זה שהצ'ארג' מיתפאר בלהב 154CM ובדגם שאתה בחרתה יש S30V
שמע אותי זה היה קונה, אבל זה לא אמור להפריע ללקוח הפשוט ההבדל בין 440C לבין 154CM

לי אישית יש ויקטורינוקס פשוט והוא עושה בידיוק מה שאני צריך ממנו (כמובן + סכין שאני בוחר לאותו יום)
בתודה,
אלירן דהן.

SAAM007
תושב קבע בפורום

הודעה על ידי SAAM007 » 14:48 ,13 פברואר 2009, ו'

הכלים הכי מסיבים וחזקים הם ה PowerLock של SOG הם multitools חזקים שיכולים לעבור התעללות קשה. והיתרון הגדול ביותר על ה SOG PowerLock (ובעוד כמה multitools שלהם) שניתן לקנות כלים ולבצע את הקומבינציה שמתאימה לך (הכוונה במספריים / להבים / מסורים / מברגים וכו'). החיסרון זה הגודל של ה PowerLock והמשקל אבל מבחינת יעילות אז זה הכלי הכי מומלץ לדעתי.

Leatherman ... זה לא מה שהיה פעם... לפחות לא בכלים הזולים כגון Blast / Kick / Fuse / Core - אין להשוות אותם ל SuperTool / PST הישנים והטובים. הכלים הזולים החדשים פשוט נשברים על ימין ועל שמאל בזמן שה- SuperTool / PST הישנים היו זולים והחזיקו מעמד זמן רב. אני ממש לא ממליץ לקנות אחד מהנ"ל אם אתה הולך להשתמש בו באופן מסיבי.
ה Wave / Charge / Surge - כלים חזקים ועמידים אבל מחירם לא כל כך זול. כמו שציין הברווז ה Wave נותן תמורה טובה ביחס לעלות.
יש לשים לב שה Charge TTi הוא מסידרת ה Charge הישנה ואילו ה Charge AL ו ALX מהחדשה.
Surge - זה המלך אם יש לך ידיים גדולות ואין לך בעיית משקל.

* ה bits של Leatherman הם לא בגודל של bits סטנדרטים למברגה - הם צרים יותר - ניתן לבצע התאמה של bits סטנדרטים על ידי שיוף.

Gerber - אני אישית לא מתחבר לכלים שלהם (את רוב הכלים שהיה לי שלהם החלפתי באולרים לאוסף שלי. כרגע נשאר לי רק ה Legend 800) אבל בסה"כ הם זולים יחסית ונותנים תמורה טובה. המלצה קטנה אל תקנה Recoil או 400 או 600 - נכון שזה מגניב שהפלאייר נשלף בליחצה / תנועת יד קלה אבל יש לזה כל מני הגבלות (כמות קטנה של כלים אחרים / לא נוח לפתוח את הכלים האחרים).

Victorinox - נראה לי שהסמל שליד הכינוי שלי אומר הכל :lol: הם מעולים והיום יש מגוון דגמים עם כלים שונים. יש להם 2 סדרות: SwissTool - ידיות מרובעות, מסיבי וגדול, SwissTool Spirit - "אורגונומי".

בכל מקרה במה שתחליט מומלץ ללכת להרגיש את הכלי ביד לפני רכישה. אם בחרת בכלי יקר שווה לבדוק אתרי יד שנייה ולחפש כלי משומש במצב טוב ולחסוף מאות שקלים. וגם ebay הוא אופצייה מעולה - את רוב הכלים תמצא שם במחירים שכולל משלוח לארץ ומכס אם צריך יצא זול יותר ממחיר הכלים בארץ.
[url=http://victorinox.saam007.com/gallery.php]תמונות מאוסף ה Victorinox שלי[/url]

ברווז
מנהל אתר

הודעה על ידי ברווז » 17:59 ,13 פברואר 2009, ו'

גם אם הלדרמן חותך מטבע של 10 אגורות זה לא אומר שזה שימוש לגיטימי!!!
להיפך, זה שוחק את הקטר שלו, ומהר.
קטרים נוצרו לשימוש עם מגבלות מסויימות של עובי חוט וקשיותו. שימוש בקטר לחוטים רכים על תיל קשיח יהרוס את הקטר כמעט מייד.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים