טוב,, דבר ראשון כלב - יש לו עצם ב.. - מניח שאפשר לעשות ממנה סכין עצם קטן בטח מהסוג שלוחם נועז באיים מסתיר בין חט חזיר הבר ומחוש החיפושית באף.
פין כנשק רחמנה לצלן ולא עלינו יש לי כאן על הקיר - "פטיש אבן אינדיאני" שקיבלתי תמורת נוצות עיט לפני כ15 שנה במפגש "אינדיאני" בגרמניה. [למי שלא מכיר זה חברה שנהנים בזמנם הפנוי ללבוש ג'ילדות תפורות בגידים, רקומות בחרוזים, להתקשט בנוצות לגור באהלים ולשמוע שירים בלאקוטה ובקיצור לשחזר כמיטב יכולתם את חיי האינדיאנים - או במקרים אחרים מתיישבים, חיילי הצפון, חיילי הדרום, הונים, ויקינגים או מה שליבם חפץ- כשיש שבוע עבודה של מקסימום 5 ימים, אין מילואים ומספיק זמן וכסף לא עלינו, זה קורה].
הפטיש, פין של פר מיובש בתליה עם אבן כמשקולת כדי שיהיה מה שיותר ארוך וישר, אח"כ מצמידים לו לולאת עור ליד, לולאת עור בקצה השני עם דבק עצמות או משהו דומה שאוחזת חלוק אבן בגודל אגרוף, ואת זה מקשטים בנוצות וחרוזים והולכים להרוג חוורי פנים [או שלא].
ואם כבר פין כנשק
סבא שלי שנשא אקדחים ורובים ברשיון בתקופת המנדט, והיה מסתובב על הסוס או החמור לבדו בפרדסים, במטעים ובשדות, נהג לשאת איתו "קורבאצ' " -בערך אותו הרעיון רק בלי האבן בקצה לטענתו כדי לא לירות בתוקף ערבי ואח"כ לסחוב על המצפון נקמת דם [גיבורי בני דודנו יכולים לחפש ולנקום במישהו אחר] הוא העדיף להפיל את הישמאלים שתקפו אותו במכה מהקורבצ'
מה שנותן פירוש קצת אחר ל"אתה על ה..."
בתור מי שגדל על הסיפורים שלו ומחזיק במקום העבודה תמונה מוגדלת שלו כצעיר על סוסה לבנה עם ביקס על הכתף, אני מחפש את הקורבצ' המדובר עד היום.