גבולות האחריות של האתר ויושביו...

אספנים ותיקים עם אוסף מוגדר, העוסקים בתחום האיסוף שנים, ומתעניינים באיסוף של פריטים איכותיים, ושיחות עומק על נשק קר.
tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 20:23 ,16 July 2008, Wed

טעם לוואי או לא, יצא כך שהנושא עלה בסמוך לתפיסת הנער, ואולי טוב שכך, כי הבעיה קיימת והדעה הציבורית קיימת ולא תשתנה אם לא נעשה משהו על מנת לשנות. לא צריך אולי לקום ולעשות רעש ציבורי אבל מספיק שכל אחד מאיתנו גם אורחים וגם החברים יסבירו לילדים שלהם ויעבירו הלאה את הנושא בין חבריהם כך נזיז משהו גם ללא רעש ציבורי מעל דפי עיתונים או במפגשי העמותה או בכל דרך שסתם תמשוך אש כלפינו. אבל אני חושב שדווקא מחובתינו לעשות שינוי.
עדיף כלב חבר, מאשר חבר כלב.

ברווז
מנהל אתר

Post by ברווז » 21:22 ,16 July 2008, Wed

זו תפיסת עולם יפה, אך נאיבית למדיי לצערי.
תחשוב על זה כך:
בצבא עברתי כל כמה חודשים "שטיפת מוח" על נושא נהיגה נכונה.
הכוונה ללא לשתות ולנהוג, לא לנהוג מהר, לא לנהוג ככה, לא לנהוג אחרת...וכולי.
ולא רק אני-למעשה כל הבסיס עבר את הדבר הזה אחת לתקופה.
לכמה מהנוכחים זה נכנס לראש? על כמה אנשים זה השפיע?
מה אתם אומרים?
אתם חושבים שאחר כך לא שתו ונהגו? ועוד במהירות מופרזת?
וגם אני זילזלתי בנושא.
ההבדל הוא, שהירשיתי לעצמי לזלזל בנושא, כי מעולם לא עליתי לרכב כשאני עייף מידיי או אחרי ששתיתי משהוא, בלי שום קשר לבילבולי המוח הנ"ל, אלא מבחירה אישית.
האחרים, שאין להם חוש אחריות מפותח(אין לי דרך אחרת להסביר את זה), עדיין עשו מה שבא להם.

אני שומר על עצמי,כמו שאומרים-אני יודע מה לא לעשות. אני אעביר את הידע הזה הלאה למשפחה וחברים, בזה אין ספק ואני מסכים אתך.
אבל משם, באמת אי אפשר לצפות שזה יתקדם לאן שהוא מעבר לאנשים הקרובים אליי.
אנשים פשוט לא מקשיבים.
ואחד התרוצים עדיין יהיה "אבל האחרים עדיין מסתובבים עם סכין. הוא לא יודע על מה הוא מדבר".
עצוב.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...

סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.

tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 23:01 ,16 July 2008, Wed

אנשים לא אוהבים להתאמץ........ואנשים לא מקשיבים.......אנשים לא רוצים לשמוע..........זה לא מעניין אותם.......אני אולי יעשה וחברים קרובים אולי גם אבל מה מעבר לקרובים.........

סיבות למה אי אפשר ליצור שינוי גם אני יכול למנות מעכשיו ועד סוף ימי חיי. החכמה היא לא להגיד כמה קשה וכמה אי אפשר, החכמה היא לעשות ולעשות את השינוי בעצמינו , כמו כל דבר אחר בעולם, צריך אחד בשביל להתחיל.

גם לחברים הקרובים יש חברים קרובים משלהם. ההסבר צריך להיות פשוט אבל קולע, אם לא נחנך את הילדים והנוער של היום, מחר זה יכול להיות הילד שלנו שיקבל דקירה או יירצח, ואולי חס וחלילה זה יכול להיות גם הרוצח או הדוקר.

שינוי מתחיל ממקום כלשהו , הוא לא מגיע לבד , ואם לא נזיז את עצמינו לשנות, אז זה לא יבוא לבד.

ברווז - אל תבין לא נכון , אסור לך לחשוב שמעבר לחברים הקרובים זה לא יעבוד מהסיבה המאד פשוטה של איך אתה מעביר את הדברים. אם אתה לא תזעזע את הסביבה אז נכון לחלק זה ייכנס באוזן אחת וייצא בשנייה.
ודבר נוסף אני מעדיף לדעת שלפחות חצי מהאזרחים במדינה יבינו ויפנימו את חשיבות הנושא ומוכנים שיהיה שינוי , מאשר שלא לנסות או לחשוב רק בצורה שלילית. אני פשוט מסתכל על החצי כוס המלאה ולא הריקה.
וכן אולי זו גישה תמימה אבל לצערי אני עדיין מאמין שיש עוד אנשים טובים בארץ שרוצים לראות דברים אחרת.

ברווז
מנהל אתר

Post by ברווז » 18:54 ,17 July 2008, Thu

אני לא פסימי אני ריאלי.
אנשים שלא אוספים סכינים, ולא מתעסקים בהם יום-יום והוגים בהם לילה ולילה, מניסיוני עם כל מי שדיברתי איתו-לא מבין את הקטע.
הזילזול בסכין פשוט שולט. ברגע שאתה מזלזל בסכין, אתה תזלזל גם במה שהיא יכולה לעשות לבן אדם, ומשם הדרך לשימוש בה כנשק, קצרה מאד.

כמה אנשים הביעו עניין בשיחה על סכינים בסביבה המיידית שלכם-חברים, עבודה וכו?
כשאני מדבר עם הקולגה שלי על סכינים, הוא לא מקשיב!!!...לא מעניין אותו. לא עניינו, והוא לא מבין בזה. כך שגם אם הייתי מנסה "לחנך" אותו, הייתי נופל על אזניים ערלות.
מצד שני הוא לא בדיוק קהל היעד להסתובבות עם סכין במועדונים, בגילו המתקדם... :twisted:

tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 19:16 ,17 July 2008, Thu

צודק ולא צודק, גם אצלי אפילו במשפחה הקרובה זה לא מעניין אותם הסכינים חוץ מאשר מתי שצריך לחתוך סלט, אבל לא לשם אנו מכוונים, לא לגרום להם להבין את האהבה שלנו לתחום, ולא לשכנע אותם לאהוב סכינים כמונו. המטרה היא נקודה אח ת בכל התחום הנ"ל וזה לא לעודד מכירה לקטינים ולא לעודד הסתובבות עם סכין למקומות שלא צריך וכן ללמד את האחריות שאתה מחזיק גם כלי וגם כלי נשק ביד . כמו שמלמדים אנשים שמחזיקים אקדח איך לשמור על כמה כללי בטיחות בסיסיים, אותו דבר לגרום לחברים להבין שאם הילד שלהם מחזיק אולר בכיס אז אולי הם צריכים לבדוק למה ומאיזה סיבות הילד מחזיק את הסכין בכיס. וכן ללמד אותו שסכין לא הולכים לכל מקום ובטוח שלא למקומות בילוי או ציבוריים ובטוח שלא להוציא מהכיס על מנת לפתור סכסוך.

הנוער של היום הולך ומתחרפן, ותקנו אותי אם אני טועה , האחריות היא שלנו ולא של מערכת החינוך ולא של המשטרה. ההורים אחראים על הילדים שלהם ועל החינוך הבסיסי, לא בי"ס ולא שוטר שיעמוד ויבדוק כל אחד.

וגם אם אתה ריאלי ברווז , אל תשכח דבר חשוב, שכל שינוי הכי קטן בעולם התחיל ממקום כלשהוא, אני בטוח שהאפרו-אמריקאים שחיים עכשיו באמריקה היו ריאלים לפני שהפסיקו עם העבדות , והם לא חשבו שיהיה סוף לעבדות , אבל הפלא ופלא משהו השתנה.

ההבדל בינינו לבינם הוא לא גדול, גם עם ישראל לא חשב שתהיה לו מדינה אבל ראה מה קרה.

מי שרוצה משנה ומזיז. ומי שלא לא.

ברווז
מנהל אתר

Post by ברווז » 22:40 ,17 July 2008, Thu

אני משוכנע,TC, שהסדר הוא כמו שאמרתי. הזילזול בחיי אדם הוא שלוחה של הזילזול בסכין ובמה שהיא יכולה לעשות, ולא להפך.
לא כל אחד שיש לו אקדח הולך ויורה באנשים.
בכל מקרה, הרבה הרבה פחות מאשר מי שיש לו סכין ודוקר.
למה זה?
אקדח הוא כלי נשק, וכלי נשק בלבד-ללא שום שימוש אחר, בניגוד לסכין. לכן הוא גם נתפס ברצינות יותר אצל מי שמחזיק בו, ומבין את ההשלכות של העניין. בנוסף, מן הסתם תורמת העובדה שאדם בעל אקדח עובר הדרכות שימוש נכון ומטווחים, באווירה של משמעת נוקשה.
בגלל שסכין לא משמשת רק כנשק, היא לא נתפסת כדבר חמור כמו אקדח-ומכאן הזילזול,בהיעדר מילה טובה יותר, הסופני הזה.
טוטיסדוג,
נסה להטיף לאדם שלא מעוניין לשמוע על מה אתה מדבר, ועוד לא חולק בכבוד שיש לך לסכינים.
אתה באמת חושב שאדם כזה יוכל לשלוט בעצמו בסיטואצייה מסוכנת?
ברור שאנחנו לא מנסים "להמיר אותם לדת שלנו" ולאהוב סכינים.
אבל חלק מההסברה היא בנושא של מה סכין יכולה לעשות, ושסכין נחשבת כנשק, על כל המשתמע מכך-כמו אקדח, רק יותר גרוע כי כל אדיוט וסליחה על הביטוי יכול להשיג אחת בניגוד לנשק חם.
ובוודאי שצריך ללמד את הילדים על הנושא, ולחנך כמו שצריך. עם זה אין וויכוח.
גם עם העובדה שהאחריות היא שלנו אני לא מתווכח כלל.
אבל האחריות היא לא רק "שלנו-חברי אנק"ה והפורום" אלא "שלנו-מדינת ישראל". ומה לעשות, חיים פה הרבה אנשים לא אחראיים.
בנוגע לאפרו-אמריקאיים-אל תשכח שהעבדות הסתיימה כתוצאה ממלחמת אחים...
ואנחנו זכינו במדינה בגלל שכמעט הכחידו אותנו.
אלימות, אלימות, אלימות.
"מי שרוצה משנה ומזיז" - אתה תוכל להזיז מישהוא שלא מעניין אותו בכלל מעמדותיו הנלוזות? אני ניסיתי. לא הצלחתי.
אני יודע דבר אחד-אישתי לעתיד, החבר הכי טוב והמשפחה יודעים את עמדותיי.מבינים את עמדותיי וגם הם מתנהגים בהתאם לעמדותיי. לפחות לידי... :roll:
יותר מזה אני לא מאמין שאני יכול לעשות, אך זה עדיין לא עצר אותי מלנסות.

tutisdog
הגורו הגדול

Post by tutisdog » 23:55 ,17 July 2008, Thu

אני חולק על חלק מדעותיך בנושא ההסברה והיכולת שלנו לגרום לשינוי,
עכשיו אם כל אחד יצליח לשכנע רק את המשפחה הקרובה ואולי חבר או שניים על הדרך, תאמין לי שבסוף זה יגיע לכולם. אין מלחמה שהיא קלה, ואני רואה זאת כמעיין מלחמה על עתיד הילדים ועל עתיד המדינה בדרך עקיפה, אני לא מעוניין שנהיה כמו ברזיל או דרום אפריקה. שלרוב אין ערך לחיי אדם, וזה לא קשור בכלל עם יש לך נשק או לא. אחד שאין לו כבוד לכלום גם אין לו כבוד לבני אדם ואם תשים נשק חם או קר בידיים של אחד כזה , תהיה בטוח שיקרה אסון מתישהו.

ודרך אגב לא אמרתי שזה באחריות אנקה או הפורום אמרתי במפורש שזה אחריות ההורים
דבר חשוב לי לומר לך, אני נלחם כבר מספיק שנים בתופעה אחרת שקשורה בבעלי חיים ובשמירה על איכות הסביבה , אני מתנדב ותורם כספים לארגונים ירוקים וארגונים של בעלי חיים , וכן הצלחתי להשפיע על חלק ממכרי , אבל הצלחתי גם לשכנע אנשים קשים, לשנות את חשיבתם. וגם אם לא לשנות אצל כל החברה הקשים אז לפחות פתחתי את עיניהם שיש גם דרך אחרת , לא כל אדם שלא אוהב משהו , הוא אוטומטית שונא אותו או לא מעוניין להקשיב, רובם פועלים מתוך כח ההרגל ולא מתוך ידע. כפי שיש בורות בנושא הסכינים והאספנות יש בורות רבה גם בדברים אחרים, אבל כל זה עד שמחליטים להאיר את עיני השואלים וגם את אלה שלא שואלים שאלות .

שאל את הפמיניסטיות אם הם חשבו אי פעם שיוויון, רובם יגידו לך שכן כי הם האמינו בדרכם ובזה שאפשר לשנות ושם לא הייתה מלחמה ולא ניסו להכחיד את המין הנשי, וכן הגיעו לאן שרצו, נכון שיש עוד מה לשפר אבל עדיין השיגו המון. ורק בגלל אמונה שאפשר. וזו רק דוגמה לדברים ורעיונות ששינו דרכים או משנות, ללא מלחמה וללא הכחדה.
אני הצלחתי לגרום למשפחה והחברים ועוד רבים אחרים שאין להם קשר אישי אליי , שיש דרך אחרת.
גם בנושא הסכינים יש דרך אחרת. אתה שינית והזזת מבלי לשים לב ורק ע"י זה שהסברת למשפחה שלך ולחברים הקרובים שלך את נקודת המבט שלך על סכינים. עכשיו אם תיקח את שאר האזרחים במדינה שאוהבים סכינים וכל אחד מהם יספר רק לחבר או שניים ולמשפחה, מבלי לרצות עשית המון, ונגעת בהמון אנשים. מספיק שתגיע רק לחצי מהאזרחים ומשם הכדור יכול להתגלגל הרבה יותר מהר .

לגבי זה שהעליתי את נושא הקמת המדינה והעבדות, הרעיונות היו והדרך להגיע אליהם אולי לא הייתה הכי טובה, אבל הרעיונות לא מתו. לא הייתה לי כוונה להיכנס לדיוק הסטורי על הס"מ הייתה לי פואנטה להעביר ששינוי מתחיל תמיד מיחיד או מקבוצה, ואם יש רצון גם השינוי יבוא.
לבוא ולומר כל אלה שלא מעניין אותם התחום של הסכינים ולכן הם יקשיבו. אז גורמים להקשיב ע"י נגיעה בנקודות הכי רגישות, אם יש למישהו ילד אז כן לנגן על המצפון של מה יקרה אם הילד יחזור עם דקירה או לא יחזור בכלל במקרה הרע יותר. ומעבר לזה אני לא מסכים שכל אחד שאין לו עניין בסכינים אז אוטומטית הוא אדם שעלול לא לשלוט במעשיו בסיטואציה מסוכנת זו שטות , כי אם כך אז 70 אחוז מהמדינה לפחות צריכם להיות רוצחים בפוטנציה. ואתה באמת מאמין שרובנו רוצחים בפוטנציה?? אני לא חושב.

ברווז
מנהל אתר

Post by ברווז » 19:17 ,18 July 2008, Fri

TC.
אני מסכים חלקית. מי שמזלזל בחיי אדם יכול להרוג גם עם דג זהב וכנראה יעשה זאת בהזדמנות הראשונה שתיקרה בדרכו.
אך גם אנשים שחונכו קצת יותר טוב מגיעים לסיטואציות שבהם נישלף עליהם נשק כלשהוא(וברוב המקרים בעל פוטנצייאל נזק יותר חמור מדג זהב...)ואז הם שולפים חזרה. ההבדל הוא שלעומת שרשרת או אלה מאולתרת, הרבה יותר קל פשוט ומהיר לגרום לנזק רציני ומוות עם סכין, ולוקח הרבה פחות זמן לעשות זאת.
ובכלל, אחרי שה"כבוד העצמי" נפגע, אתה חושב שנשאר מקום לכיבוד חיי אדם אצל המפלצות האלה? כשאדם מהווה את כל עולמו עבור עצמו, פגיעה גם קלה ב"כבודו" תגרום כמעט מייד לשליפה, בלי מחשבה אפילו על חיי אדם.
הדור הצעיר נעשה יותר ויותר חשוף לפגעי האי-חינוך - ההורים רוב או כל היום בעבודה ולא מדברים כבר עם הילדים כמעט בכלל. תוסיפו לזה את ההורמונים המשתוללים של הנערים, את האנרגיות שיש בגיל צעיר כזה בגוף, את העובדה שיש להם תסביך נטישה ברמה זו או אחרת(ההורים לא בבית כל היום...זוכרים?),ואת העובדות המצערות שהילד לומד דברים ממשחקי-מחשב וקולנוע, ולומד מחברים, שגם הם שרויים באותו *ר* כמוהו.
חבית נפץ.
וזה בלי שום קשר לזילזול בחיי אדם.

טוטיסדוג-
אנחנו מתווכחים על קוצו של יוד ששנינו מסכימים על זה שהוא שם. זה דיון אקדמי ומיותר.
אני לא מאמין שאוכל לעשות הבדל מעבר לחוג משפחתי הקרובה. זה לא עצר אותי מלהמשיך לנסות. אני מסכים אתך לחלוטין, רק שאני קצת יותר סקפטי ממך בנוגע לתוצאה הסופית.
מה שכן, אני לא טענתי כלל שמי שאין לו עניין בסכינים הוא רוצח בפוטנצייה. ההיפך. דווקא מי שכן אוהב סכינים הוא הבעייה מבחינתי :roll: .
כמו שאמרו בסרט הוליוודי שראיתי פעם-"אני לא פוחד מזה שרוצה לקנות 8 ראשי נפץ גרעיניים, אלא מזה שרוצה לקנות רק אחד".
דווקא אלה שכן רוצים וקונים ולוקחים סכין איתם לכל מקום, גם כשלא צריך, הם הבעייה. הצרה היא שרוב הנוער כבר מסתובב עם משהוא בכיס בגלל שלרוב הנוער יש משהוא בכיס. מעגל קסמים.
אני גם לא מאמין שרוב הנוער הם רוצחים בפוטנצייה.
אבל המחשבה על כמות בני הנוער שמחזיקים סכין מבהילה משהוא.

Post Reply