ידית- brown micarta
אורך- 24cm
הסכין הולכת לראות שימוש,
כך שלא גימרתי אותה לאותה רמה שאני מגמר את רוב הסכינים שלי.
העיצוב (או העדר העיצוב) נובע מחשיבה על שימושיות בלבד.

בסיסי זה אצלי בבית.lerman wrote: בהזדמנות אני אצלם את החדר עבודה שלי, אל תצפה ליותר מדי הוא די בסיסי, למרות שצפויים כמה שידרוגים בחודשים הקרובים.
האמת ששאלתי על תהליך החיסום הדיפרנציאלי עצמו. באיזו משחה\חומרים אחרים אתה שמתמש ומהם שלבי התהליך? יש לך תנור חיסום?פס החיסום שאתה רואה הוא תוצאה של חיסום דיפרנציאלי וצריבה בחומץ, זה די פשוט,מגמרים ( סטלה:) ) את הלהב למידה הרצויה אחרי החיסום וההרפיה ומבשלים בחומץ רגיל לחמש דקות, אפשר לתת פוליש עדין או להשאיר ככה, הצריבה נותנת את הגוון האפור ומדגישה את פס החיסום.

החיסום הוא באמת בסיסיlerman wrote:עטלף, כרגע אין לי תנור, אני מחמם את שפת הלהב בעזרת מבער גז/חמצן, וטובל בשמן חיסום,
כך שרק החלק התחתון של הלהב מחוסם והגב לא (בסיסי או לא!?)
בעוד חודשיים כשיגיע השלייף החדש התנור והכרסומת אז זה כבר לא יהיה בסיסי.
לאט לאט צוברים כלים, התחלתי עם משחזת שולחנית על שולחן בחצר לפני 7 שנים.
כמה שאלות:עטלף, כרגע אין לי תנור, אני מחמם את שפת הלהב בעזרת מבער גז/חמצן, וטובל בשמן חיסום,
כך שרק החלק התחתון של הלהב מחוסם והגב לא (בסיסי או לא!?)
מקווה בשבילך שאתה צודק. אני אישית כשעבדתי עם פלדת קפיצים 1070 גם עשיתי את ההרפייה לפי מה שכתוב בטבלאות (טמפרטורה וזמן).הסכין -אמורה- להיות 58-59 רוקוול, אין לי דרך למדוד, אבל לפי זמן ההרפיה בתנור (אם הוא מדוייק, והוא לא) אפשר לדעת את הקשיות,
לא מצאתי באתר שלו איך הוא עושה את החיסום (ובכלל חוץ מכמה תמונות לא ראיתי כלום על תהליך ייצור), מה שכן על רוב הסכינים שלו אפשר לראות את אותו פס החיסום...ataleph, אני עצמי לא מטלורג כך שאין לי בדיוק תשובות, וגם אין לי את הכלים בכדי לבדוק את הקשיות, אבל, אתה מוזמן להכנס לאתר של בחור בשם brian goode הוא יצרן סכינים מאוד מוקר ומצליח, והוא עובד בדיוק בצורה הזאת, הלקוחות מרוצים המבחנים באתר נראים טוב
+1חשבתי שיהיה נהדר לרכז את כל ה- KNOW HOW למקום אחד מקוטלג עפ"י הנושא (עיבוד, חיסום, הרפייה, עיצוב, השחזה, בחירת פלדות, בחירת חומר לידית, שיבוץ, מקורות לחומרים ועוד ועוד...)
כן, נכון עכשיו שאני חושב על זה הוא לא מפרט באתר שלו, אבל יש לו פורום בcustomknivesandguns.com ושם הוא מפרט על תהליכים, בכלל פורום נהדר, רק חייבים להרשם כדי לקרוא.ataleph wrote:לא מצאתי באתר שלו איך הוא עושה את החיסום (ובכלל חוץ מכמה תמונות לא ראיתי כלום על תהליך ייצור), מה שכן על רוב הסכינים שלו אפשר לראות את אותו פס החיסום...ataleph, אני עצמי לא מטלורג כך שאין לי בדיוק תשובות, וגם אין לי את הכלים בכדי לבדוק את הקשיות, אבל, אתה מוזמן להכנס לאתר של בחור בשם brian goode הוא יצרן סכינים מאוד מוקר ומצליח, והוא עובד בדיוק בצורה הזאת, הלקוחות מרוצים המבחנים באתר נראים טוב
רעי, אני דווקא זוכר שתיארת מקרה של טיפול תרמי למפסלת. שם הפריט חוסם אחיד אך ההרפייה נעשתה כאשר רק צד אחד שלו (הגב) חומם וכאשר הקצה החותך הגיע לצבע זהבהב, כל הפריט קורר. האם זה גם נקרא חיסום דיפרנציאלי? אני משאר שלא נוצר כאן פס אבל הקשיות שונה לרוחב הפריט. האם אני צודק?3. . לחמם ולחסם אחיד, אך להרפות במידה שונה באזורים השונים של הלהב. אפשרי תיאורטית, לא עולה בדעתי מקרה לדוגמה.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests