כמה מילים בעניין הוואקס לשימור

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
Post Reply
יובל
אגדת הפורום
Posts: 699
Joined: 2:00 ,1 January 1970, Thu
Location: באר שבע
Contact:

כמה מילים בעניין הוואקס לשימור

Post by יובל » 20:21 ,4 January 2010, Mon

למי שעדיין מורח על הלהבים שלו שמן, גריז או ואזלין, כמה מילים נוספות על הוואקס לשימור שהוצע בפורום לפני כמה ימים.

המטרה כמובן היא למרוח שכבה שתגן על הלהב מחלודה, שמופיעה אפילו על להבי נירוסטה.

כידוע, שמן הוא חומצי, ולכן הוא משנה את צבעו כשהוא מתייבש, ומתרכז בטיפות קטנטנות חומות, שאוכלות משך השנים בורות קטנים בלהב, ובכך השמן המיובש מסוגל לאורך הזמן לפגום בפיניש של הלהב.

דרך אחת למנוע את זה, היא לנגב את השמן עם ממיס, ולמרוח אותו מחדש אחת לכמה זמן כדי למנוע את ההתייבשות שלו לטיפות ולגרום לאכילת הלהב.

חלק מהאספנים מכירים את התופעה, ומשתמשים לשימון הלהב בנפט, שהוא איננו חומצי כמו השמן, אבל גם לנפט יש חסרונות משלו, כמו התנדפות, כתמים והדגשת טביעות-אצבע, ועוד, מלבד הריח הדוחה.

חלק אחר של האספנים מורחים על הלהבים שלהם וואזלין, אבל גם לואזלין יש חסרונות דומים לנפט, כי שניהם מוצרים של שמן-אדמה, למרות שזהו חומר אחר. בנוסף, הוא אטום, כלומר הוא נוטה להסתיר מתחתיו את הפיניש של מתכת הלהב, ונגיעה בו משאירה טביעות אצבע ברורות..

לעומתם, וואקס לשימור, מבוסס על תרכובת שיש לה מירקם של מיקרו-קריסטלין, והיא ניתנת למריחה דקה כמו וואזלין, אבל בניגוד לוואזלין יש לה התייבשות והתקשות מיידית של שכבה דקה, עמידה, ושקופה מאד, שמגלה ואף מדגישה את הפיניש של הלהב.

לאחר התייבשות הוואקס, יש להמתין 24 שעות, ואז אפשר להבהיק את הוואקס היבש באמצעות שיפשוף עם מטלית. התוצאה היא פילם (ציפוי) דק מאד, שקוף וקשוח, דוחה חימצון, דוחה מים, ודוחה טביעות-אצבע.

התכשיר שהוצע כאן למכירה, דהיינו "רנסאנס", הוא תכשיר מיקרו-קריסטלין ידוע בכל העולם, והוא טוב גם לשימור עצם, עור, חומרים פלסטיים, ועץ.

וסרמן
תושב קבע בפורום
Posts: 70
Joined: 2:00 ,1 January 1970, Thu
Contact:

ואקס לשימור

Post by וסרמן » 10:04 ,5 January 2010, Tue

שלום
רק רציתי לציין כי נשארה קופסה אחרונה במשלוח זה.

בנוסף, לגבי שימור עור אינני משתמש בואקס זה אלא בואקס מיוחד לשימור עור עתיק
של חברת פאקרד שנספג בצורה מושלמת בעור ומוני התייבשות וסידוק
יש משלוח בדרך, עעדכן ברגע שיגיע
במידה ומישהו רוצה להזמין כבר עכשיו, אפשרי
אבל עדיין אין לי מחיר סופי כי איני יודע את עלות המכס והמע"מ בינתיים

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests