את הפטנט של נייר לטש מודבק על קרש אני מכיר ויש לי כמה בביתעטלף, השתמשתי במשחזת בעיקר כדי להוריד חומר מיותר, זה כלי ברוטאלי מדי לעבודה עדינה של יישור קו הזווית. תסתכל על הלהב בתמונה מס' 4, הכל גלי ולא ישר, רק כרסמתי בפלדה.
בקיצור, עקב מחסור בציוד מתוחכם כמו שלייף, נאלצתי להסתדר איכשהו. ואם ההר לא בא אל מוחמד...
לוקחים חתיכת עץ ישרה, במקרה שלי MDF. מדביקים עליה נייר זכוכית גס משני הצדדים. ראה תמונה מס' 10. לוקחים עוד אחת, מדביקים נייר עדין יותר. ראה תמונה מס' 5. וקדימה. זה עובד גם על הידית. למעשה אפשר להגיד שהסכין הזאת גולפה ידנית. תאמין לי זה לקח הרבהההה זמן.אבל ככה אתה שולט כמעט בכל מילימטר בסכין. בגלל שהקרש ישר, שחיקה בתנועות ישרות תתן לך,ובכן, קו ישר. הכי חשוב זה להצמיד את הלהב לנייר בזווית רצויה.
לגבי הגימור- אותו הרעיון,אבל הפעם MDF לא מתאים, הוא מתנפח ממים. נייר מים+ חתיכת עץ מלבנית כלשהי. ואותו הרעיון. לא מדדתי זמנים על כל גריט, אבל בדקתי את הלהב מול מנורה ע''י סיבוב הלהב-עד שלא רואים שריטות גדולות מהגריט הקודם, ואז המשכתי לגריט גבוה יותר.
הקו הזה קרוב לידית נקרא קו ריקסו ולא עליו דיברתי. אלא אם תמשיך ללכת על קו ריקסו הזה ותפנה לכיוון חוד הלהב יש לך קו ארוך שהולך כמעט עד החוד ומפריד בין החלק המושחז לחק הלא מושחז. לא יודע איך להסביר ברור יותר.אהה,הבנתי,אתה מתכוון כנראה לחלק שקרוב לידית.

Nik88 wrote:אכן,לא היה מזיק לי שלייף קטן כמו שלך.איפה ניתן לקנות כזה ומה הנזק הכספי?לפי איך שזה נראה, המגבלה העיקרית שלך כרגע היא הכלים
הפלדה היא כנראה פלדת פחמן(1%~) עם תוספת סיליקון.Nik88 wrote:לא עשיתי חיסום והרפיה, עבדתי עם הפצירה כמו שהיא.
סוג הפצירה- אין לי מושג, היא של חברת ניקולסון, אני משער שזאת פלדת כלים.
מגרעין קודם.nir92009 wrote:ניק אתה מלטש עם הנייר זכוכית עד להעלמת הסריטות מאותו בגרעין?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest