japanese yanagiba

פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
פרסם תגובה
lerman
אגדת הפורום
הודעות:828
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:נתניה
japanese yanagiba

הודעה על ידי lerman » 12:29 ,30 יוני 2011, ה'

שלום לכולם,
חבר טוב שלי ביקש שאכין לי סכין מטבח, הוא בשלן מוכשר ובתור חובב סכיני מטבח יפניות הוא ביקש שאכין לו יאנאגי, עם אינטרפרטציה שלי.
אני עצמי אומנם חובב בישול אבל לא מבין גדול בסכיני מטבח, כך שכל ביקורת ממביני הדבר תתקבל בברכה.

להב 3מ"מ O-1
ידית אבוני וקרן של כבש
אורך 32ס"מ

תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

יובל
אגדת הפורום
הודעות:699
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:באר שבע

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי יובל » 13:44 ,30 יוני 2011, ה'

לרמן אתה לא מפסיק להפתיע.

רואים חור עגול בידית - לצורך חיבור הלהב. כיצד חוברו הלהב והידית ?
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

nir92009
אביר האפל
הודעות:296
הצטרף:18:35 ,20 יוני 2011, ב'

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי nir92009 » 19:40 ,30 יוני 2011, ה'

יפה מאוד משתפר מפעם לפעם!צל''ש
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

ataleph
אביר האפל
הודעות:380
הצטרף:23:58 ,16 מרץ 2010, ג'
מיקום:יקנעם

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי ataleph » 21:03 ,30 יוני 2011, ה'

אני גם לא מבין גדול בסכיני מטבח, אבל העבודה נראית מאוד נקיה. אהבתי במיוחד את השילוב של אבוני וקרן כבש בידית.
אומנם אני חושד שעם 3מ"מ עובי ואורך כזה הסכין יצאה קצת כבדה לסכין מטבח. יש לך דרך לשקול אותה?
חוץ מזה הלהב מ-O1 תחליד אם לא תקבל שטיפה וניגוב טוב כל פעם אחרי השימוש. על זה דיברו הרבה כאן בפורום - אם חבר שלך יקפיד על הכללים של פלדה מחלידה אז הכל בסד. בעיניי סכין מטבח צריכה להיות עשוייה מפלדת אל-חלד.
כרגיל כמה שאלות:
1) מה רוחב הסכין? האם הצלחת להגיע לסימטריה טובה בזויית הלהב?
2) האותיות\ציורים על הלהב - מה הטכנולוגיה כאן?

lerman
אגדת הפורום
הודעות:828
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:נתניה

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי lerman » 14:33 ,1 יולי 2011, ו'

שמח שאהבתם, הסכין עברה לבעליה החדשים, והוא מרוצה מאוד.
אז ככה, יובל, החור משמש כמובן לחיבור הלהב לידית, הלשונית של הלהב מודבקת באפוקסי מעורבב עם אבק אבוני, כדי שיהיה שחור.

עטלף, כשרק חתכתי את הלהב חשבתי גם שהוא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שהוא "חלול" בצד אחד ויש לו פאזה גבוהה יחסית בצד השני הוא מאוד קל, אחת הסכיני מטבח הכי קלות שהחזקתי, הזוית שלה דקה מאוד כמו שאתה יכול לראות באחת התמונות.
לגבי החלדה, 80% מהסכינים שהחבר משתמש בהן במטבח הן קרבון, כך שהו מתורגל בתחזוקה, לכל מתכת יש את החסרונות והיתרונות שלה.

רוחב הסכין הוא בערך 3.5 ס"מ, הלהב לא סימטרי בשני הצדדים , אבל הפאזה בצד האחד נעשתה על "ג'יג" , זווית, כך שהיא מושלמת.
האותיות הן ראשי התיבות של החבר, הן נעשו בעזרת שפיץ, קצה מחודד, של פצירה מחוסמת ופטיש, לא ממש טכנולוגיה :)

ataleph
אביר האפל
הודעות:380
הצטרף:23:58 ,16 מרץ 2010, ג'
מיקום:יקנעם

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי ataleph » 19:13 ,1 יולי 2011, ו'

הלהב לא סימטרי בשני הצדדים
כן, בהסתכלות שנייה על התמונה הרלבנטית, הבנתי ששאלתי היתה מיותרת. דרך אגב זו גאומטריה מיוחדת לסכיני מטבח יפניים?
שמח בשבילך שהסכין יצאה קלה.

סמל אישי של המשתמש
ישראל
חדש בפורום
הודעות:49
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:רעננה

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי ישראל » 11:24 ,3 יולי 2011, א'

היי לי,

הסכין יפה מאד וגם "יושבת" טוב ביד ממה שהספקתי להתרשם.
שמחתי לראות את הפנים מאחורי הפלדה (וואללה יצאה לי פואימה) , תמשיך כך .

ישראל

lerman
אגדת הפורום
הודעות:828
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:נתניה

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי lerman » 13:22 ,3 יולי 2011, א'

תודה רבה, גם אני שמחתי מאוד להכיר

nir92009
אביר האפל
הודעות:296
הצטרף:18:35 ,20 יוני 2011, ב'

Re: japanese yanagiba

הודעה על ידי nir92009 » 6:34 ,9 יולי 2011, ש'

אני לא מפסיק להתפעל מעבודתך
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד