סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
איטס אבאוט פאקינג טיים ..
פלדה - O1 מחוסמת לקשיות של 61RC
ידית - פאולו סנטו
דיבלים - מייפל
עדיין במצב של אבטיפוס ראשון (ז"א רחוק משלמות), הבעיות הן :
1. בעיית החלדה רצינית (לפחות פה בת"א) הסכין לא בשימוש, היא נמצאת עדיין באיזור העבודה, לא נחשפה למים וכבר מראה סימני חלודה קלים.
2. מה טיב החוד ? אשמח לשמוע מכם אמצעי בדיקה וניתוח טובים.
3. ההדבקה נעשתה עם דבק מסוג P50 - דבק על בסיס סיליקון גמיש - יכול להיות בעייתי. בפעם הבאה אשתמש בדבק פוליאוריטאני או אפוקסי.
פלדה - O1 מחוסמת לקשיות של 61RC
ידית - פאולו סנטו
דיבלים - מייפל
עדיין במצב של אבטיפוס ראשון (ז"א רחוק משלמות), הבעיות הן :
1. בעיית החלדה רצינית (לפחות פה בת"א) הסכין לא בשימוש, היא נמצאת עדיין באיזור העבודה, לא נחשפה למים וכבר מראה סימני חלודה קלים.
2. מה טיב החוד ? אשמח לשמוע מכם אמצעי בדיקה וניתוח טובים.
3. ההדבקה נעשתה עם דבק מסוג P50 - דבק על בסיס סיליקון גמיש - יכול להיות בעייתי. בפעם הבאה אשתמש בדבק פוליאוריטאני או אפוקסי.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
כמה מילים:
1. העיצוב חינני מאוד. בהחלט הייתי רוצה להחזיק ביד לבדוק. מבחינה פרקטית- אני מוצא את עצמי משתמש לא פעם בשפיץ של סכין השף. מעניין איך יהיה לעבוד עם השפיץ טאנטו הזה במטבח.
2. הידית- אני הייתי משתמש באפוקסי ולא מסתובב סביב כל מיני פתרונות אחרים. אם ההתאמה מצוינת- שים אפוקסי וחסל. הבחירה בפינים מעץ היא מעניינת- ויכולה למנוע מחלה שיש לכל מיני סכינים שנקראת קורוזיה גלוונית ונגרמת כתוצאה ממגע בין שתי מתכות שונות. מבחינה צורנית הייתי נמנע מגימור "תלול" של הפאות הניצבות לכיוון הסיבים, ואני מתכוון לקצה התחתון והקצה העליון של הידית. מכה על אחד הקצוות תוכל לגרום לשבר של שבב מהעץ. אני היית מעגל את החומר שם ולא משאיר את זה עם פינה חדה.
3. ההשחזה החד- צדדית פונה לציבור מאוד מסוים, ודורשת התנסות מסוימת. בתור שמאלי הייתי רוצה לראות אחות תאומה שמאלית לחבובה הזו.
4. הפוליש אמנם עוזר נגד נזקי חלודה, אבל מדגיש כל כתם הכי קטן. כלים מ- O1 כנראה לא נועדו להיות מבריקים, אלא בגוון אפור-מט עם פאטינה שנותנת להם הגנה וגם קצת מגמדת את הנראות של כתמי החלודה הכמעט בלתי נמנעים.
5. בדיקת השחזה- אני אוהב לחתוך נייר פשוט- החזק דף A4 באוויר בשמאלך ונסה לבצע בעדינות חתך אחד המעביר את כל אורך הלהב על הנייר. תוכל לראות את הנקודות בהן הלהב מחליק ולא חותך (שם להשחיז עוד) ואת הנקודות בהן הלהב נתפס או קורע סיבים מהנייר (שם צריך ללטש את ההשחזה). חיתוך חלק ללא מאמץ לאורך כל הלהב- ומצבך כבר לא רע.
בהצלחה
1. העיצוב חינני מאוד. בהחלט הייתי רוצה להחזיק ביד לבדוק. מבחינה פרקטית- אני מוצא את עצמי משתמש לא פעם בשפיץ של סכין השף. מעניין איך יהיה לעבוד עם השפיץ טאנטו הזה במטבח.
2. הידית- אני הייתי משתמש באפוקסי ולא מסתובב סביב כל מיני פתרונות אחרים. אם ההתאמה מצוינת- שים אפוקסי וחסל. הבחירה בפינים מעץ היא מעניינת- ויכולה למנוע מחלה שיש לכל מיני סכינים שנקראת קורוזיה גלוונית ונגרמת כתוצאה ממגע בין שתי מתכות שונות. מבחינה צורנית הייתי נמנע מגימור "תלול" של הפאות הניצבות לכיוון הסיבים, ואני מתכוון לקצה התחתון והקצה העליון של הידית. מכה על אחד הקצוות תוכל לגרום לשבר של שבב מהעץ. אני היית מעגל את החומר שם ולא משאיר את זה עם פינה חדה.
3. ההשחזה החד- צדדית פונה לציבור מאוד מסוים, ודורשת התנסות מסוימת. בתור שמאלי הייתי רוצה לראות אחות תאומה שמאלית לחבובה הזו.
4. הפוליש אמנם עוזר נגד נזקי חלודה, אבל מדגיש כל כתם הכי קטן. כלים מ- O1 כנראה לא נועדו להיות מבריקים, אלא בגוון אפור-מט עם פאטינה שנותנת להם הגנה וגם קצת מגמדת את הנראות של כתמי החלודה הכמעט בלתי נמנעים.
5. בדיקת השחזה- אני אוהב לחתוך נייר פשוט- החזק דף A4 באוויר בשמאלך ונסה לבצע בעדינות חתך אחד המעביר את כל אורך הלהב על הנייר. תוכל לראות את הנקודות בהן הלהב מחליק ולא חותך (שם להשחיז עוד) ואת הנקודות בהן הלהב נתפס או קורע סיבים מהנייר (שם צריך ללטש את ההשחזה). חיתוך חלק ללא מאמץ לאורך כל הלהב- ומצבך כבר לא רע.
בהצלחה
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
עבודה מרשימה...
אני לא ממש מתחבר לעיצוב, וכמו רעי אני מוצא הרבה שימושים לסכין "עם שפיץ" ומעדיף סכין כזאת בגימור מט, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.
האם הפוליש לא "מושלם" בכוונה ?
לגבי טיב החוד ראה סירטון קצר שיצרתי במסגרת העסק/תחביב שלי בכדי לנסות להסביר לאנשים איך להעריך כמה הסכין שלהם חד.
אישית, מכל "המבחנים" המוצגים בסירטון, אני מקבל את האינדיקציה הכי מלאה מהרגשת החוד ביד ואת האישור הסופי בגילוח, אבל אי אפשר לעשות זאת יותר מידי כי אחרת כל האצבעות שלך חתוכות ו/או נשים לא מוכנות להתקרב אליך.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 1&comments
(אם מישהו יצליח להעלות בצורה מסודרת, אני אשמח)
בהצלחה...
אני לא ממש מתחבר לעיצוב, וכמו רעי אני מוצא הרבה שימושים לסכין "עם שפיץ" ומעדיף סכין כזאת בגימור מט, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.
האם הפוליש לא "מושלם" בכוונה ?
לגבי טיב החוד ראה סירטון קצר שיצרתי במסגרת העסק/תחביב שלי בכדי לנסות להסביר לאנשים איך להעריך כמה הסכין שלהם חד.
אישית, מכל "המבחנים" המוצגים בסירטון, אני מקבל את האינדיקציה הכי מלאה מהרגשת החוד ביד ואת האישור הסופי בגילוח, אבל אי אפשר לעשות זאת יותר מידי כי אחרת כל האצבעות שלך חתוכות ו/או נשים לא מוכנות להתקרב אליך.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 1&comments
(אם מישהו יצליח להעלות בצורה מסודרת, אני אשמח)
בהצלחה...
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
ממש יפה.
עבודה מאוד מדוייקת של התאמת הידית
בעבר פרסמתי תמונות של סכין שציפיתי בכרום קשה. זה פתר לחלוטין את בעיות החלודה. אני משתמש כבד כבר שנה ואין בעיות בכלל.
שווה לך לפרק את הידית ולשלוח לציפוי (כ 150 שקל). זה מחזיק לנצח!
לדעתי העיצוב מעניין מאוד. יש לי סכיו עם קצה מעוגל (לא שפיצי) נוח מאוד לשימוש.
עבודה מאוד מדוייקת של התאמת הידית
בעבר פרסמתי תמונות של סכין שציפיתי בכרום קשה. זה פתר לחלוטין את בעיות החלודה. אני משתמש כבד כבר שנה ואין בעיות בכלל.
שווה לך לפרק את הידית ולשלוח לציפוי (כ 150 שקל). זה מחזיק לנצח!
לדעתי העיצוב מעניין מאוד. יש לי סכיו עם קצה מעוגל (לא שפיצי) נוח מאוד לשימוש.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
תודה על האינפוט, זה היה מאוד מועיל.
לגבי השפיץ - זה פשוט מסוג הדברים שהייתי חייב לנסות ולראות איך זה יצא.
הסכין חותכת מדהים, השאלה כמה זמן היא תמשיך כך והאם ישנו איזשהו מבחן או סדרה של בדיקות המקובלות על רוב האנשים,
למשל חיתוך נייר באורך מסויים מפירמה מדוייקת כך שזה יהיה אמפירי וניתן לקבל תוצאות ברות השוואה?
אני יודע שבתחום הזכוכית למשל קיימות בדיקות חוזק ושבירה מאוד אוניברסאליות
כמו הפלת כדור מתכת בקוטר 50מ"מ במשקל 500גרם מגובה קבוע מראש וכך ניתן להגיע לאומדנים אמפיריים.
גם בתחום הסכינים ישנם כילים אופטיים למדידת זוית הלהב וכל מיני תושבות אוטומאטיות החותכות עם הסכין בכוח ובמהירות קבועים.
אני חושב שיש לאיגוד הסכינאים האמריקאי איזשהו מבחן סיבולת לסכינים טקטיות.
לגבי השפיץ - זה פשוט מסוג הדברים שהייתי חייב לנסות ולראות איך זה יצא.
הסכין חותכת מדהים, השאלה כמה זמן היא תמשיך כך והאם ישנו איזשהו מבחן או סדרה של בדיקות המקובלות על רוב האנשים,
למשל חיתוך נייר באורך מסויים מפירמה מדוייקת כך שזה יהיה אמפירי וניתן לקבל תוצאות ברות השוואה?
אני יודע שבתחום הזכוכית למשל קיימות בדיקות חוזק ושבירה מאוד אוניברסאליות
כמו הפלת כדור מתכת בקוטר 50מ"מ במשקל 500גרם מגובה קבוע מראש וכך ניתן להגיע לאומדנים אמפיריים.
גם בתחום הסכינים ישנם כילים אופטיים למדידת זוית הלהב וכל מיני תושבות אוטומאטיות החותכות עם הסכין בכוח ובמהירות קבועים.
אני חושב שיש לאיגוד הסכינאים האמריקאי איזשהו מבחן סיבולת לסכינים טקטיות.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
אינפוט? יענו מה שאני העלתי?
אם אתה שואל שאלה כזאת, כנראה שלא התנסת מספיק במבחן הגילוח.
אגיד לך את דעתי האישית בנושא -
סכין שעוברת ומגלחת חלק לגמרי לגמרי, היא סופר חדה, וריאלית אין צורך במעבר לזה (כי גם על זה לא ניתן לשמור לאורך זמן),
ביו-טיוב תמצא כל מיני סירטונים על פיצול שערות, ששם ניתן לראות רמות גבוהות בטירוף של חוד, אבל זה נחמד כמעט אך ורק בשביל הספורט - "בשטח" זה לא פרקטי כי לא ניתן להחזיק רמה כזאת מעבר לכמה גילוחי שיער,שלא נדבר על חיתוכים אמיתיים.
ישנם גם מבדקים תחת מיקרוסקופ, אאל"ט PESEL העלה מתישהו מסמך אקדמאי עם מבחנים
לשיטות השחזה שונות תחת מיקרוסקופ קטלני ביותר.
המסמך הכי מועיל שקראתי בנושא השחזה (וקראתי כמה וכמה מאמרים וספרים).
אם אין לינק פעיל (תריץ חיפוש) אני אעלה אותו, אבל אני מזהיר, הוא באנגלית - וחופר.
אם אתה שואל שאלה כזאת, כנראה שלא התנסת מספיק במבחן הגילוח.
אגיד לך את דעתי האישית בנושא -
סכין שעוברת ומגלחת חלק לגמרי לגמרי, היא סופר חדה, וריאלית אין צורך במעבר לזה (כי גם על זה לא ניתן לשמור לאורך זמן),
ביו-טיוב תמצא כל מיני סירטונים על פיצול שערות, ששם ניתן לראות רמות גבוהות בטירוף של חוד, אבל זה נחמד כמעט אך ורק בשביל הספורט - "בשטח" זה לא פרקטי כי לא ניתן להחזיק רמה כזאת מעבר לכמה גילוחי שיער,שלא נדבר על חיתוכים אמיתיים.
ישנם גם מבדקים תחת מיקרוסקופ, אאל"ט PESEL העלה מתישהו מסמך אקדמאי עם מבחנים
לשיטות השחזה שונות תחת מיקרוסקופ קטלני ביותר.
המסמך הכי מועיל שקראתי בנושא השחזה (וקראתי כמה וכמה מאמרים וספרים).
אם אין לינק פעיל (תריץ חיפוש) אני אעלה אותו, אבל אני מזהיר, הוא באנגלית - וחופר.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
חפירות זה אני
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 13:15 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
יש כיום 4 מבחנים מקובלים בעולם כולו:
1.בדיקת על הציפורן של האצבע,עם זה מגרד ושורט את הציפורן זה אומר שהסכין חדה.
2.לחתוך דף נייר באויר,חלק בלי בעיות.
3.לחתוך עגבניה כאשר מחזירים את הלהב ב-2 אצבעת חלש מאוד ובלי לחץ מעבירים תחילת הלב לייד הידית עד סוף הלהב ועם זה עושה חתך/חריץ אז זה חד.
4.מבחן הגילוח,רמה השחזה מכובדת
1.בדיקת על הציפורן של האצבע,עם זה מגרד ושורט את הציפורן זה אומר שהסכין חדה.
2.לחתוך דף נייר באויר,חלק בלי בעיות.
3.לחתוך עגבניה כאשר מחזירים את הלהב ב-2 אצבעת חלש מאוד ובלי לחץ מעבירים תחילת הלב לייד הידית עד סוף הלהב ועם זה עושה חתך/חריץ אז זה חד.
4.מבחן הגילוח,רמה השחזה מכובדת
נערך לאחרונה על ידי nir92009 ב 10:37 ,30 יוני 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
בזמן הקצר שאני כאן זו עבודה ראשונה שלך שאני רואה,
אני מוצא שהסכין מוקפדת מאוד, התאמה יפה ובהחלט מושכת את העין, שלי לפחות.
ואם זו האב טיפוס אני אשמח מאוד לעקוב אחרי התקדמות המוצר הזה.
אני מוצא שהסכין מוקפדת מאוד, התאמה יפה ובהחלט מושכת את העין, שלי לפחות.
ואם זו האב טיפוס אני אשמח מאוד לעקוב אחרי התקדמות המוצר הזה.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
LOLnir92009 כתב:י
4.מבחן הגילוח,רמה השחזה מאוד מכובדת שקשה להשגה.
עכשיו באמת הצחקת אותי.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
לפחות אצלי זה ככה אני צריך לעבוד הרבה מאוד בשביל התוצאה אשמח לטיפים...
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
חצי שעה הדרכה אישית, השקעה של 100 דולר בציוד ותוך רבע שעה תוכל להביא סכין בעלת חדות בינונית לרמה של גילוח שיער על היד.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
/
נערך לאחרונה על ידי nir92009 ב 15:02 ,13 יולי 2013, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
משחזת שולחן, משחזת זווית, מסור אנכי, שטול, חגורה, חלון של אותו:), ספלי קרמיקה לקפה וניירות לטש עם צריך.
כל אלו לא ממש תורמים להשחזה.
כל אלו לא ממש תורמים להשחזה.
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
/.
נערך לאחרונה על ידי nir92009 ב 15:03 ,13 יולי 2013, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: סוף סוף אבטיפוס ראשון לסכין השף
ומי יכול לתת הדרכה אישית עכשיו צריך לחפש ולמצוא זמן פנוי בין המבחנים.
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד