הסכין הראשונה
סוף סוף סיימתי אותה! בנתיים תמונות, הפירוט בהמשך...
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0714.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0715.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0713.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0716.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0717.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0718.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0714.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0715.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0713.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0716.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0717.JPG[/img]
[img]D:\Roman's%20private\Fotki\IMG_0718.JPG[/img]
Re: הסכין הראשונה
להב אפשר להגיד בסדר, אבל ידית יותר מידי גדולה בכל מיקרה מזל טוב
RIF נשק קר - עולם הגבר
Re: הסכין הראשונה
סך הכל סכין יפה אבל הידית גדולה וגסה מיד,
אבל לסכין ראשונה סכין טובה מאוד .
(היתה רואה את הסכין הראשונה שלי, הסכין הראשונה שלך יחסית לסכין הראשונה שלי זה יצירת מופת)
אבל לסכין ראשונה סכין טובה מאוד .
(היתה רואה את הסכין הראשונה שלי, הסכין הראשונה שלך יחסית לסכין הראשונה שלי זה יצירת מופת)
אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.
Re: הסכין הראשונה
תודה לכולם על התגובות!
תהליך ייצור בקצרה:
- הלהב 8ס"מ נעשתה מסכין מטבח ישנה ודי גדולה, קיצרתי אותה בהרבה כי רציתי סכין עבודה קטנה שמתאימה לשמשל לחיתוך ירקות, קילוף תפןחי אדמה וכו. עבודה עם דרמל(חיתוך עם דיסק), השחזה עם משחזת דיסקים. ליטוש עם נייר זכוכית עם grit הולך וקטן כל פעם ב-90 מעלות לפעם שקדמה לה.
- הבולסטר עובי פנימי כמילימטר וחצי סך עובי של 1ס"מ הוא בעצם מן מכסה עם הברגה עשוי פליז קנוי בחנות לשרברבים. הוא בעצם זה שהגדיר קוטר בסיסי של ידית(רואים טוב בתמונה השנייה) ולכן היא יצאה די גדולה לטענת המגיבים, למרות שהורדתי עץ איפה שאפשר כך שהידית התאימה בדיוק לכף יד שלי בצורה מאוד נוחה והרבה אפשרויות לאחיזה(ואין לי יד גדולה).
- הידית 12ס"מ מחתיכת עץ שנלקחה מידית של טורייה(ראיתי את העיצה כאן באתר). שוב עבודה עם דרמל לרוב עם תוספת #115, מאוד נוח. ליטוש עם נייר זכוכית, ניקוי עם צמר פלדה. טבילה וספיגה בשמן פשתן(אחרי קירור במקפיא) בהתחלה עם חימום לבערך 60 מעלות ואחר כך פשוט בטמפרטורת החדר במשך 3 ימים. ייבוש של שבוע. פיניש עם שמן דני ופוליש בעזרת דרמל עם גלגל בד. כל זה כמובן אחרי חיבור הלהב עם אפוקסי וניט.
- הניט עשוי ממוט נחושת בעזרת חלק עגול של פתיש עם צד אחד רגיל וצד שני עגול.
כעת הסכין אצל הורים של חברה שלי במטבח, נראה מה הם יגידו...
דרך אגב יש לי "מכשיר" ליצירת ניטים ממוטות פליז\נחושת\נרוסטה - חתיכת ברזל עם חורים בקוטר שונה. עוד לא נישיתי, אם זה יעבוד אספר כאן איך יצא...
תהליך ייצור בקצרה:
- הלהב 8ס"מ נעשתה מסכין מטבח ישנה ודי גדולה, קיצרתי אותה בהרבה כי רציתי סכין עבודה קטנה שמתאימה לשמשל לחיתוך ירקות, קילוף תפןחי אדמה וכו. עבודה עם דרמל(חיתוך עם דיסק), השחזה עם משחזת דיסקים. ליטוש עם נייר זכוכית עם grit הולך וקטן כל פעם ב-90 מעלות לפעם שקדמה לה.
- הבולסטר עובי פנימי כמילימטר וחצי סך עובי של 1ס"מ הוא בעצם מן מכסה עם הברגה עשוי פליז קנוי בחנות לשרברבים. הוא בעצם זה שהגדיר קוטר בסיסי של ידית(רואים טוב בתמונה השנייה) ולכן היא יצאה די גדולה לטענת המגיבים, למרות שהורדתי עץ איפה שאפשר כך שהידית התאימה בדיוק לכף יד שלי בצורה מאוד נוחה והרבה אפשרויות לאחיזה(ואין לי יד גדולה).
- הידית 12ס"מ מחתיכת עץ שנלקחה מידית של טורייה(ראיתי את העיצה כאן באתר). שוב עבודה עם דרמל לרוב עם תוספת #115, מאוד נוח. ליטוש עם נייר זכוכית, ניקוי עם צמר פלדה. טבילה וספיגה בשמן פשתן(אחרי קירור במקפיא) בהתחלה עם חימום לבערך 60 מעלות ואחר כך פשוט בטמפרטורת החדר במשך 3 ימים. ייבוש של שבוע. פיניש עם שמן דני ופוליש בעזרת דרמל עם גלגל בד. כל זה כמובן אחרי חיבור הלהב עם אפוקסי וניט.
- הניט עשוי ממוט נחושת בעזרת חלק עגול של פתיש עם צד אחד רגיל וצד שני עגול.
כעת הסכין אצל הורים של חברה שלי במטבח, נראה מה הם יגידו...
דרך אגב יש לי "מכשיר" ליצירת ניטים ממוטות פליז\נחושת\נרוסטה - חתיכת ברזל עם חורים בקוטר שונה. עוד לא נישיתי, אם זה יעבוד אספר כאן איך יצא...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים