השחזת סכין...

פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
פרסם תגובה
Big_White
חדש בפורום
הודעות:36
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
השחזת סכין...

הודעה על ידי Big_White » 2:05 ,16 מרץ 2010, ג'

יש לי סכין של MUELA דגם TORNADO... זה סכין "קומנדו/השרדות" אין לי מושג אפילו איך לקרוא לה
בקיצור סכין גדולה.


הלהב לא פגום או משהו...
אבל משום מה אני לא מצליח להביא אותו למצב שהלהב תחתוך...

הסכין חודרת מצויין ל 6-7 סנטימטר ללוח סנדוויצ' בעוב של 6 מילימטר...

אבל לחתוך היא מסרבת,לדעתי הזווית של ההשחזה כהה מדי. לצערי גיליתי את זה מאוחר מדי כשהייתי צריך להישתמש בה בעט מילוי תפקידי ביחידה...

יש הצעות? כמה יעלה להשחיז אותה?

Nik88

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Nik88 » 5:32 ,16 מרץ 2010, ג'

:D
נערך לאחרונה על ידי Nik88 ב 0:05 ,6 פברואר 2012, ב', נערך פעם 1 בסך הכל.

Big_White
חדש בפורום
הודעות:36
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Big_White » 9:24 ,16 מרץ 2010, ג'

האמת שלא קרה כלום לחוד שלה נישאר חד כמו שהיה.
מה בקשר לזווית?
לעשות זווית חדה יותר?

Pesel

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Pesel » 9:53 ,16 מרץ 2010, ג'

האם מדובר בסכין הזאת?
תמונה
לאיזה מצב של חדות אתה רוצה להביא אותה?(גילוח, חיתוך נייר באוויר, חיתוך לחם טרי)
יש לי סכין אחד של MUELA, דגם STORM
תמונה
שתיהם כנראה מיוצרות מאותו סוג של פלדה.
מה שהוא לא בסדר איתה, כנראה טיפולים טרמיים, למרות שמוצהר 56-58 HRC.
ניסיתי כמה זויות ושיטות השחזה.
בקיצור, לא הצלחתי להסיג בה חדות ועמידות להב לאורך זמן, בגלל זה עברתי לסכינים אחרות.

Big_White
חדש בפורום
הודעות:36
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Big_White » 10:53 ,16 מרץ 2010, ג'

אכן מדובר בסכין מספר 2. לאחר שקראתי קצת באינטרנט הדגם הזה באמת לא הכי מוצלח אצלם ו הטאנטו יותר מוצלחת עד כדי גילוח...
המוזר הוא שהלהב חדה לפחות לפי השיטה ששמים את הלהב על הציפורן ורואים אם היא מחליקה... ( שיטה שלמדתי שעבדתי כקצב בטיב טעם)


בקשר לסכין...
חודש הבאה אני מזמין
COLD STEEL KOBUN...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... AQ:US:1123

ניראה איך היא... מקסימום ם לא נזמין cold steel OSS/ISS מהחנות הזאת.
עדכון, אחרי 20 דקות של ישיבה על התחת מול שולחן עם צלחת מים ואבן השחזה לא ידועה וממש עדינה
הצלחתי להביא אותה ל מצב שהוא חותכת בצל ועגבניה בלי להיתאמץ הרבה.

מישהו מכיר את החברה KA-BAR?

יובל
אגדת הפורום
הודעות:699
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:באר שבע

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי יובל » 9:19 ,22 מרץ 2010, ב'

לעגבניה יש עור דק, ודי קשה לחתוך אותה לפרוסות דקות מבלי לחרבש אותה לחתיכות.

אם הסכין שלך חותכת בקלות עגבניה לפרוסות דקות, היא כנראה גם מספיק חדה לשמש בציד או בפיקניק.

Pesel

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Pesel » 10:00 ,22 מרץ 2010, ב'

אני קצת חולק בקשר ל"מבחן עגבניה".
גם סכים משוננת בחמש שקל מהשוק יודעת לחתוך עגבניות.
בשבילי מדד לחדות הסכין אם היא מגלחת דבר ראשון, ודבר שני עם היא יכולה לחצות עגבנית שרי הנזרקת לאוויר.
מבחינתי כל סכין שלא עושה אחד מהדברים האלה היא לא חדה מספיק.
וכמובן שמירת החוד גם מאוד חשובה, אבל זה מתקשר יותר לסוג הפלדה, גאומטריה של הלהב וזווית השחזה.

רעי
בלייד ראנר
הודעות:683
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:משמרות

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי רעי » 12:01 ,22 מרץ 2010, ב'

אם אפשר להוסיף ל"מבחן הגילוח" ו"מבחן העגבניה המעופפת" גם את מבחן ההשחזה התקני שלי-
חיתוך חלק ולא מאומץ של דף נייר רגיל.
אם חותך בקלות לאורך כל הלהב במשיכה איטית וגם בדחיפה איטית, בלי סיבים שנתקעים על הלהב ובלי לקרוע את הדף- השחזה אחידה וטובה לאורך כל הלהב. אם חותך גם בהנפות מהירות- מצוין.

nir92009
אביר האפל
הודעות:296
הצטרף:18:35 ,20 יוני 2011, ב'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי nir92009 » 10:15 ,17 דצמבר 2011, ש'

איזו השחזה ואיך לעשותה צריך בשביל להביא סכין למצב גילוח/חיתוך נייר באוויר מה לעשות איך לעשות?
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

TC
אביר האפל
הודעות:448
הצטרף:20:27 ,27 אוגוסט 2010, ו'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי TC » 12:23 ,17 דצמבר 2011, ש'

...
נערך לאחרונה על ידי TC ב 16:16 ,28 ינואר 2012, ש', נערך פעם 1 בסך הכל.

יובל
אגדת הפורום
הודעות:699
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:באר שבע

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי יובל » 14:29 ,17 דצמבר 2011, ש'

כדאי להזכיר כאן, שבפורומים רבים לסכינאות, די מסתייגים מהמנהג הנפוץ לבדוק חדות של סכין באמצעות חיתוך של נייר.

הטענה היא שהיות והנייר מכיל בסיבים שלו סיליקה, עצם הבדיקה שוחקת את החוד - כלומר - כבר לאחר הבדיקה הוא כבר הרבה פחות חד ממה שהיה לפני חיתוך הנייר.

היות ואני עצמי נוהג לבדוק את החוד באמצעות חיתוך נייר, אני יכול להעיד שיש בטענה הזו ממש, אלא שאין לי דרך אלטרנטיבית לבדוק את החוד. אני לא נוהג לגלח את שערות ידי עם סכין מכמה סיבות שונות, וממילא אני מזוקן.

לפיכך, אני הייתי מציע לבדוק את החוד לאחר גמר ההשחזה, בחיתוך נסיוני של האובייקט המיועד ממילא לחיתוך רגיל באמצעות הסכין.

סכין לירקות בחיתוך ירקות, סכין לבשר בחיתוך בשר וכדומה.

הסמוראים למשל, נהגו לבדוק את החרבות שלהם באמצעות חיתוך אנשים ממעמד נחות יותר - ולהשומע ינעם...
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

סמל אישי של המשתמש
omery
מנהל אתר
הודעות:1089
הצטרף:10:10 ,20 ינואר 2010, ד'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי omery » 16:00 ,17 דצמבר 2011, ש'

Big_White כתב:יש לי סכין של MUELA דגם TORNADO... זה סכין "קומנדו/השרדות" אין לי מושג אפילו איך לקרוא לה
בקיצור סכין גדולה.
הלהב לא פגום או משהו...
אבל משום מה אני לא מצליח להביא אותו למצב שהלהב תחתוך...
הסכין חודרת מצויין ל 6-7 סנטימטר ללוח סנדוויצ' בעוב של 6 מילימטר...
אבל לחתוך היא מסרבת,לדעתי הזווית של ההשחזה כהה מדי. לצערי גיליתי את זה מאוחר מדי כשהייתי צריך להישתמש בה בעט מילוי תפקידי ביחידה...
יש הצעות? כמה יעלה להשחיז אותה?
הי,

למי שאין ניסיון בהשחזה, כדאי להיזהר לא להרוס סכין טובה או יקרה
שווה להתחיל בסכינים זולות או כאלה שלא יכאב הלב לקלקל
אני בתור משחיז מהלא מקצועיים שיש משחיז על משטח יהלום דו צדדי גדול ומגיע לחדות סבירה
אני מתחיל בזווית קטנה מאוד (30-40 תנועות) ולאחר שיוצר פאזה חוזר על הפעולה לצד שני
לאחר מכן אני מגדיל את הזווית ל-30 מעלות בערך וחוזר על הפעולה
התוצאה בדרך כלל הינה סבירה, יש לי אבנים מסוגים שונים אבל עם יהלום קל לי יותר
אל תצפו מסכין ציד או סכין טקטית שתגיע לחדות תער כמו סכין מטבח דקה - זו גאומטריה שונה ומטרה שונה של סכין
אם אני מעוניין לתקן פאזה או להביא להשחזה מקצועית אני נעזר בחברים לא פעם, זה לא בושה
ברמת השרון יש את אלקס שמגר - הוא מסטר בהשחזה ואני בטוח ששווה לבקר אצלו פעם
בצפון יש לכם חברים מהפורום שרבים מהם בטח מדהימים בהשחזה
כנ"ל בדרום....
שב"ש
עומר יעבץ
מנהל האתר

"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.

Melkor
אביר האפל
הודעות:407
הצטרף:22:41 ,17 אפריל 2011, א'
מיקום:jerusalem

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי Melkor » 17:43 ,17 דצמבר 2011, ש'

nir92009 כתב:איזו השחזה ואיך לעשותה צריך בשביל להביא סכין למצב גילוח/חיתוך נייר באוויר מה לעשות איך לעשות?
אני רק רוצה להוסיף, שלא כדאי להרוס סכין טובה על איזה אבן במשחזיה... אם הסכין בלאי- מילא, אבל אבנים כאלו נועדו להשחיז גרזנים גסים, ולא סכינים טקטיות של קולדסטיל...
אם לחירות יש משמעות כלשהי- הרי זו הזכות להגיד לאנשים את מה שאינם רוצים לשמוע.

סער
הגורו הגדול
הודעות:1090
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי סער » 17:49 ,17 דצמבר 2011, ש'

רק שיהיה ברור: זה גריינדר ולא מתקן חידוד; בעברית צחה "גייצת".
לא מחדדים על זה שום דבר שלא רוצים להרוס או לשרוף לו את החיסום.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

סמל אישי של המשתמש
omery
מנהל אתר
הודעות:1089
הצטרף:10:10 ,20 ינואר 2010, ד'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי omery » 18:41 ,17 דצמבר 2011, ש'

סער כתב:רק שיהיה ברור: זה גריינדר ולא מתקן חידוד; בעברית צחה "גייצת".
לא מחדדים על זה שום דבר שלא רוצים להרוס או לשרוף לו את החיסום.
אהבתי את הגייצת :idea:
:D
עומר יעבץ
מנהל האתר

"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.

סער
הגורו הגדול
הודעות:1090
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

Re: השחזת סכין...

הודעה על ידי סער » 20:24 ,17 דצמבר 2011, ש'

כך במילון מונחי מסגרות ונפחות של ועד הלשון העברית. מלשון גיצים.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד