vini vidi vadis

פורום זה הינו עבורכם- היוצרים הישראליים.
פרסם תגובה
רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
vini vidi vadis

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 18:07 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:17 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 18:15 ,17 מרץ 2009, ג'

סכין חתיכה ביותר !
איך אתה מונע ממנה חלודה ?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 18:24 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 18:28 ,17 מרץ 2009, ג'

למה שלא תשתמש ב440C וכך תמנע את כל הבלגאן ?

אורים
חדש בפורום
הודעות:47
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי אורים » 18:36 ,17 מרץ 2009, ג'

זה עתה בלא שאדע התייחסתי לנושא בשרשור של של USUBA.:
TC ידידי,
למרות חיבתך הבלתי מסוייגת ל 01 ותכונותיה המוכחות, היא נוטה להחליד.
שף מקצועי מצוי במטבח שעות, חותך וקוצץ ירקות ומה לא, כל היום.
לגביו זה בהחלט סביר - לנקות ולשמן את הסכין בסוף היום.
לטבח בייתי שמכין סלט - הצורך לשמן את הלהב לפני שאתה מכניס את הסכין למקומה - זו טרחה שלפעמים מעיקה ולפעמים מוחמצת.
מנסיוני העגום - בני יקירי קיבל על עצמו מצוות חיתוך עגבניה. אח"כ שטף את הסנטוקו היפה והמלוטשת ושם במעמד ללא שימון. מה שכן, מחלידה יפה תוך דקות. כמי שרואה עצמו חובב קאטנות ובעל טאנטו מפוארת, הוא יאלץ לחיות עם הבושה שנים רבות.
לימים, רצה הגורל והמושלת נטלה את הסכין ללא רשות, וחתכה סלט פירות מדהים. שטפה את הסכין ושמה בין שאר כלי הסכום המטפטפים - התוצאה זהה רק ללא כל בושה.
השאלה, האם יש מצב שתחליט ללא כל לחץ, מיוזמתך, לעבד להבים מפלדות חסינותי חלודה.
אני משוכנע שלמרות הלפלפות - יש בהן תועלת.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 18:42 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 18:56 ,17 מרץ 2009, ג'

אולי אני מפספס פה משהו אבל 01 לא חלשה יותר מ440C ?
ו - ATS 34 הכי עמיד מכולם ?

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 19:18 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 20:02 ,17 מרץ 2009, ג'

הערך לחיסום דיפרנציאלי בוויקיפדיה :
http://en.wikipedia.org/wiki/Differential_hardening[url][/url]

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 20:20 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 22:22 ,17 מרץ 2009, ג'

הערך זה רק בשביל מי שלא מכיר את המושג .
ולגבי סוגי הפלדות ,אני מבין את המקום של האומן (עם שורוק) בעוד שאני מסתכל על זה בצורה פראקטית - מה יביא לי את התוצאות הכי אידיאליות ,אם השף שמשתמש בסכין הזו צריך להסתגל אליה אזי היא לא פרקטית כמוצר ..

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 22:58 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:18 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

דובון
אביר האפל
הודעות:474
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:גוש דאנס

הודעה על ידי דובון » 23:24 ,17 מרץ 2009, ג'

TC
חילופי הדברים שלך עם זארב "מהדהדים"אותי אל השרשורים הקודמים שלי לגבי סכיני מטבח,ולא הסתרתי בהם שבעיני סטינלס עתיר פחמן שטופל כהלכה עשוי להיות אופטימלי.
אני מודה שאני סקרן להתנסות יום אחד בסכין שף מסיבי מעשה ידיך להתפאר,אבל סכין קילוף קטן וזמין מושך בד"כ גם את הלא מקצוענים(בגלל חזותו הלא מאיימת),ונעשה בו שימוש תכוף ,אבל בעבודות עדינות ומדוייקות,המשתלבות בקיצוץ המסיבי יותר.
אני משתמש בסכינים כאלה של דרייצק -TRIDENT-פאר תוצרת סולינגן,ואני לא מוצא שהידידותיות שלהם מבחינת תחזוקה מקפחת במשהו את יכולות הביצוע שלהם.אולי אין להם אישיות כובשת,אבל כשאתה משתמש ב-10 סכינים שונים אתה לא רוצה להכנס לשגרת טיפולים של חניך קורס מט"קים!
!אני מסכים שבשביל "הנשמה" בשלנים מתקדמים צריכים סכין אחד לפחות עם אופי-בשבילי זה סנטוקו גדול למדיי.
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 23:38 ,17 מרץ 2009, ג'

עזוב זה סובייקטיבי לחלוטין ,פשוט אני התחנכתי על form follows function ואילו אתה יוצר אותם מ"הנשמה" זה סבבה לגמרי

בלי קשר לזה האם אתה יודע כיצד ליצור גימור אדום למתכת ?
הבנתי שיש שיטה בה המתכת מתחמצנת בסביבה מבוקרת עד להשגת הצבע הזה
ואילו מצד שני ראיתי דוגמאות בהן ישנו מעין ציפוי אנודייז למתכת עצמה

ומה לעזאזל זה sparta coat ?

אני בטוח ש01 עם הטיפול הנכון תתן את התוצאות להן אני מצפה מסכין שף בשימוש כבד .
יתרה מזאת אני שואף למטרה נעלה יותר - A KNIFE FOR LIFE סכין שתעבור במשפחה .

מצד שני אולי נסחפתי קצת ..

http://www.arizonacustomknives.com/products/?id=8260

http://www.arizonacustomknives.com/products/?id=8297

http://www.arizonacustomknives.com/products/?id=5750

http://www.arizonacustomknives.com/imag ... /val15.jpg
נערך לאחרונה על ידי zarb123 ב 23:43 ,17 מרץ 2009, ג', נערך פעם 1 בסך הכל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 23:41 ,17 מרץ 2009, ג'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:19 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

דובון
אביר האפל
הודעות:474
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:גוש דאנס

הודעה על ידי דובון » 0:04 ,18 מרץ 2009, ד'

כמו שכתבתי-אני בהחלט סקרן,וכשיגיע היום לפנק את עצמי בעוד סכין שף-לא אהסס לפנות אליך.במקרה הגרוע-אתמכר!
במקרה העוד יותר גרוע-לא אתחבר ,אציע כאן למכירה סכין שלך במצב MINT,ואחסוך למישהו אחר את תקופת ההמתנה! אני מצהיר מראש כדי לא להחשב ל"סוכן" בניגוד לכללים :lol:
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 0:10 ,18 מרץ 2009, ד'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:19 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 0:30 ,18 מרץ 2009, ד'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:19 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 19:49 ,18 מרץ 2009, ד'

מצאתי מידע בנושא צבעים הנוצרים מחום על פלדת פחמן -

קבל לינק :

http://www.mailleartisans.org/articles/ ... i?key=9110

מסתבר שזו שכבת תחמוצת על פני שטח הפלדה ושכבה זו גם היא מעקבת את החמצון והקורוזיה שעל פני השטח של הלהב

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות:267
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 20:25 ,18 מרץ 2009, ד'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 13:19 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

רעי
בלייד ראנר
הודעות:683
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:משמרות

הודעה על ידי רעי » 20:42 ,18 מרץ 2009, ד'

תמיד חיבבתי את הצבעים הללו שמופיעים על פני השטח בחימום...
בקורס הנפחות אצל חופי לומדים לבצע הרפיה לאחר חיסום בשיטת הצבעים- אחרי חיסום במים של אזמל מנקים על מלטשת סרט, ומחממים עד שהגוון הזהוב זוחל בפס רחב אל הס"מ הראשון של הלהב. מקררים, משחיזים וחותכים פחים עבים בלי בעיות.
TC צודק שזוהי שכבת תחמוצת דקיקה שנשחקת מאוד בקלות.
אני חושב שאינני היחיד פה שבבעלותו ספרו המצולם של דוד דרום contemporary folding knives. בתחילת הספר מאמר קצר של אחד האמנים על ציפויים אנודיים (או קתודיים- לא זוכר) עם טיטניום המניבים צבעים שנים כתלות בעובי הציפוי, שנקבע ע"י הזמן, הריכוזים בתמיסה ומתח התא.
שוחחתי על הנושא עם רודי היום (במקרה עברתי בצפון, אז קפצתי לקפה), וראיתי שהוא עשה ציפוי יפה כחלחל כזה על אולר. הוא טוען שהמאמר אצל דוד דרום נחמד אבל לא נכון, כלומר לא מגלה את הקונצים...
בכל מקרה- אם זה ממש מעניין אותך אני מקווה שאמצא כמה דקות לחזור ולקרוא, ואביא סיכום קצר. בכל מקרה מדובר על ציפוי של כמה מיקרונים טובים שאמור להחזיק לא רע לתקופה מסוימת.

zarb123
תושב קבע בפורום
הודעות:55
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי zarb123 » 1:18 ,19 מרץ 2009, ה'

מכיר את הספר הזה של ד"ד הוא באמת מדהים ולמעשה משם נחשפתי לראשונה לסכיני קאסטום מתקפלות ברמות לא נורמאליות .

אם אינני טועה ציפוי אנודייז עובד רק על אלומיניום וטיטאניום ,בעוד שלסגסוגות עם ברזל לא ניתן להעביר את אותו התהליך .

בטח מאותה סיבה שרתכת CO2 לא מרתכת טיטאניום ואלומיניום - משהו עם התנגדות והולכת חשמל ..

מה עם צמנטיזציה ?

רעי
בלייד ראנר
הודעות:683
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:משמרות

הודעה על ידי רעי » 8:05 ,19 מרץ 2009, ה'

אני אבדוק שוב, אבל בעיקרון ציפוי זה דבר אחד ואנודיזציה זה סיפור אחר:
כאשר יש תחמוצת שגדלה באופן טבעי (למשל על אלומיניום או טיטניום) והיא אטומה לחמצן, היא מפסיקה לגדול בשלב כלשהו. אם רוצים שכבת תחמוצת עבה יותר מספקים עוד אנרגיה לתהליך ע"י הפעלת מתח חשמלי בתמיסה. בתנאים אלו אנו מחמצנים בכוח את הגוף שלנו (גורמים לו לתרום אלקטרונים). ניתן לגדל שכבת תחמוצת עבה יותר, ולפעמים גם לשלוט בכל מיני תכונות שלה (למשל באלומיניום בסביבה חומצית או בסיסית השכבה שגדלה היא בעלת נקבוביות ננומטריות צינוריות ניצבות לפני השטח...)
ציפוי קתודי הוא קונץ הפוך- אם יש לי גוף מתכתי מוליך, ואני מכניס אותו לתמיסה עם יוני מתכת (אפילו זרה) ומפעיל מתח, יוני המתכת מתחזרים (קרי- קולטים אלקטרונים על פני הגוף המתכתי)ושוקעים כמתכת על גבי הגוף הנ"ל. את טיב ההדבקה אפשר לשפר ע"י טיפולי פני שטח מתאימים לפני הציפוי, אבל זהו תהליך תעשייתי ומעבדתי מקובל.

עכשיו בוא נחשוב רגע- נניח שאתה רוצה להב אדום כלהבה, ונניח שלשם כך צריך תחמוצת טיטניום בעובי של 0.8 מיקרון. אתה יכול לשקע על הלהב בציפוי קתודי כמה מיקרונים של טיטניום, ואז לעשות לציפוי אנודיזציה בדיוק בעובי המתאים, לא? מה שאני טוען שאפשר לשחק עם המון דברים.
אם יש לך גישה לספר- קרא שוב בעיון את המאמר, ואם יש לך שאלות אנסה לעזור (במגבלותיי...)
אני משוכנע שניתן לעשות גם על פלדה- ראיתי דברים כאלה במו עיני.
לגבי צמטיזציה אני לא בטוח למה אתה מתכוון- אם אתה מתכוון לפיחמון של פני השטח ע"י החדרת אטומי פחמן בדיפוזיה ושינוי הרכב הפלדה שם.... אני לא בטוח שזה מה שאתה רוצה בפלדת אלחלד 440C, או בכלל. אם תוכל להסביר למה אתה מתכוון אוכל להתייחס. סתם לידע כללי- הקרביד הפשוט של הברזל Fe3C נקרא צמנטיט. הוא נוכח ברוב הפלדות ובכל ברזלי היציקה.

יום טוב,

רעי

KD2
תושב קבע בפורום
הודעות:91
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'

הודעה על ידי KD2 » 15:11 ,19 מרץ 2009, ה'

zarb123 כתב: בטח מאותה סיבה שרתכת CO2 לא מרתכת טיטאניום ואלומיניום - משהו עם התנגדות והולכת חשמל ..
רתכת MIG* מרתכת אלומיניום ובתיאוריה יכולה גם לרתך טיטניום.
באלומיניום התהליך מאוד נפוץ ובטיטניום התוצאה המתקבלת לא מספיק טובה ותכונות הריתוך לא תואמות את איכות חומר האב ולכן מרתכים בשיטות מתקדמות יותר ( גם כאשר רוצים איכות גבוהה יותר באלומיניום משתמשים בשיטות ריתוך אחרות ).

*רתכת MIG בשפת עמךישראל = CO או CO2.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד