Project number one
מחר תקבלו עוד פרטים.
בינתיים תמונות

פלדת 01 מחוסמת דפרנציאלית X3 62-64 רוקוול.
בולסטר דמשק 470 שכבות 5160 ועוד כמה שאני לא זוכר, מחוסם X1.
פינים נירוסטה אל חלד.
עץ אבוני גבון שחור במיוחד מאפריקה.
נרתיק עור עבודת יד מעור פרה.
השחזת טוגי שעדיין אני עובד עלייה עם אבנים יפניות וארקנסו.
חיית שטח.
מחר עוד פרטים.
בינתיים תמונות

פלדת 01 מחוסמת דפרנציאלית X3 62-64 רוקוול.
בולסטר דמשק 470 שכבות 5160 ועוד כמה שאני לא זוכר, מחוסם X1.
פינים נירוסטה אל חלד.
עץ אבוני גבון שחור במיוחד מאפריקה.
נרתיק עור עבודת יד מעור פרה.
השחזת טוגי שעדיין אני עובד עלייה עם אבנים יפניות וארקנסו.
חיית שטח.
מחר עוד פרטים.
בתודה,
אלירן דהן.
אלירן דהן.
אלירן סגנון העבודה הזאת מזכיר לי מאד
עבודה של חבר שלנו.
גם אני סימתי היום אחת,
אבל היא בטח לא תזכיר לך סגנון של מישהוא
http://picasaweb.google.com/goren55/Fultang#
להב תוצרת יפן 440c.
את הידית שיניתי כמה פעמים עד שהחלטתי על הצורה
הזאת .
העץ ז'טובה קשה מאד.
פינים פליז corby
קרבון פיבר אדום.
אני מאד אהב אותה,והיא גם חדה מאד.
עבודה של חבר שלנו.
גם אני סימתי היום אחת,
אבל היא בטח לא תזכיר לך סגנון של מישהוא
http://picasaweb.google.com/goren55/Fultang#
להב תוצרת יפן 440c.
את הידית שיניתי כמה פעמים עד שהחלטתי על הצורה
הזאת .
העץ ז'טובה קשה מאד.
פינים פליז corby
קרבון פיבר אדום.
אני מאד אהב אותה,והיא גם חדה מאד.
-
- אביר האפל
גורן, הסכין הזאת ממש מתחננת שיחתחו איתה משהו. עבודה יפה ונקיה. יש הרבה מה לומר בזכות הפשטות והפונקציונאליות של הכלי.
==========================
מפעם לפעם מגיע אלי חבר ואנחנו מסטלבטים קצת ו"משחקים" עם כלי העבודה שבסדנה. אתמול היה לי יום "חופש" ואלירן הגיע לביקור. העיצוב 100% אלירן הביצוע 95% אלירן תחת עיני ועינה הפקוחה של החצי הטוב יותר שלי. אלירן בחור יצירתי ומוכשר להפליא ואם יתמיד יגיע להערכתי רחוק מאד. הסכין כמובן היתה משהוא שולי לחלוטין - העיקר היתה ההנאה שבעשיה וחברה מהנה.
==========================
מפעם לפעם מגיע אלי חבר ואנחנו מסטלבטים קצת ו"משחקים" עם כלי העבודה שבסדנה. אתמול היה לי יום "חופש" ואלירן הגיע לביקור. העיצוב 100% אלירן הביצוע 95% אלירן תחת עיני ועינה הפקוחה של החצי הטוב יותר שלי. אלירן בחור יצירתי ומוכשר להפליא ואם יתמיד יגיע להערכתי רחוק מאד. הסכין כמובן היתה משהוא שולי לחלוטין - העיקר היתה ההנאה שבעשיה וחברה מהנה.
-
- אביר האפל
זאת בהחלט סכין "שפויה" להתחיל איתה מבחינת עיצוב ומטרה. כשאלירן הראה לי את הסקיצה שלו הדבר הראשון שעבר לי בראש היה "זה מאד דומה ל Nessmuk . הסכין המקורית היא Hidden Tang ובעלת ידית קרן, אבל הצורה הכללית השתמרה בעיצוב המחודש של אלירן מבלי שאפילו היה מודע לנסמוק או ספרו.
מדובר בסכין ציידים ואנשי יערות מסורתית אמריקאית. מין הסתם היא קיימת הרבה לפני שהיא מופיעה בספרות המקצועית תחת שם ה"אבא הספרותי" שלה. אני מכיר אותה מספרו של Nessmuk (שאת שמו האנגלי איני יודע, למרות שמטחרית שלו המופיע בשער הספר ניתן להבין מייד שלא היה אינדיאני). בספרו Woodcrafts and Camping (פורסם לראשונה על ידי Forest & Stream publishing Co.' New-York , 1920 ושוב ב 1963 תחת הוצאת Dover) מתוארת סכין זו כאחת הצלעות לשילוש המקודש של אנשי היערות: הסכין, האולר, והגרזן. מה שנקרא Never leave home without it. על הסכין ניכתב בספר:

"מילה עודות הסכין או הסכינים. אלה הכרחיים באופן ראשוני ועליהם להיות עשויים מהטוב שבטוב - הן מבחינת הצורה והן מבחינת החיסום. סכיני ה Bowie ו ה Hunting Knives שבדרך כלל מוצעים למכירה הם עבים, ומגושמים עם מעין רכס לאורכם, בעלי מראה רצחני, אך לא שימושיים במיוחד. הם מותאמים יותר כאביזר ברומן זול או על חגורתו של Billy the Kid מאשר בין אביזריו של הצייד. זה הניראה בתחריט בעל להב דק ויעיל לפשיטת עורות חיתוך בשר, ולשימוש בזמן הארוחה. האולר בעל שני הלהבים החזקים הוא המודל הטוב ביותר בו ניתקלתי עד כה, וביחד עם הסכין הגדול מספיק לכל הצרכים במחנה."

הספר היה, ובחוגים מסוימים כמו תנועות נוער בארה"ב הינו עדיין אבן היסוד לכל פעילות השדאות והמחנאות ביערות ארה"ב.
מדובר בסכין ציידים ואנשי יערות מסורתית אמריקאית. מין הסתם היא קיימת הרבה לפני שהיא מופיעה בספרות המקצועית תחת שם ה"אבא הספרותי" שלה. אני מכיר אותה מספרו של Nessmuk (שאת שמו האנגלי איני יודע, למרות שמטחרית שלו המופיע בשער הספר ניתן להבין מייד שלא היה אינדיאני). בספרו Woodcrafts and Camping (פורסם לראשונה על ידי Forest & Stream publishing Co.' New-York , 1920 ושוב ב 1963 תחת הוצאת Dover) מתוארת סכין זו כאחת הצלעות לשילוש המקודש של אנשי היערות: הסכין, האולר, והגרזן. מה שנקרא Never leave home without it. על הסכין ניכתב בספר:

"מילה עודות הסכין או הסכינים. אלה הכרחיים באופן ראשוני ועליהם להיות עשויים מהטוב שבטוב - הן מבחינת הצורה והן מבחינת החיסום. סכיני ה Bowie ו ה Hunting Knives שבדרך כלל מוצעים למכירה הם עבים, ומגושמים עם מעין רכס לאורכם, בעלי מראה רצחני, אך לא שימושיים במיוחד. הם מותאמים יותר כאביזר ברומן זול או על חגורתו של Billy the Kid מאשר בין אביזריו של הצייד. זה הניראה בתחריט בעל להב דק ויעיל לפשיטת עורות חיתוך בשר, ולשימוש בזמן הארוחה. האולר בעל שני הלהבים החזקים הוא המודל הטוב ביותר בו ניתקלתי עד כה, וביחד עם הסכין הגדול מספיק לכל הצרכים במחנה."

הספר היה, ובחוגים מסוימים כמו תנועות נוער בארה"ב הינו עדיין אבן היסוד לכל פעילות השדאות והמחנאות ביערות ארה"ב.
דרך אגב אלירן אני לא אמרתי זאת בצורה רעה, שהסכין לא מאיימת .
אני דווקא מאד אהבתי את הצורה של הלהב. יש בה מן הייחודיות והיא נראית מצויין
מזכיר לי סכין שרואים בשווקים בשביל הפירות כמו אננס, עושה חשק עכשיו לפרק איזה אננס או מנגו מה גם שעבור מי שאוכל כאן בשר אני חושב שזה סכין שעושה חשק לחתוך איזה חתיכה יפה של סטייק עם סכין כזה.
דרך אגב מה עובי הלהב ומה האורך?
אני דווקא מאד אהבתי את הצורה של הלהב. יש בה מן הייחודיות והיא נראית מצויין

מזכיר לי סכין שרואים בשווקים בשביל הפירות כמו אננס, עושה חשק עכשיו לפרק איזה אננס או מנגו מה גם שעבור מי שאוכל כאן בשר אני חושב שזה סכין שעושה חשק לחתוך איזה חתיכה יפה של סטייק עם סכין כזה.
דרך אגב מה עובי הלהב ומה האורך?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד