סכין בהכנה עצמית - אשמח לעצות ועזרה.
לפני כמה שבועות ראיתי באינטרנט סרטון על הכנת סכין באמצעים פרימיטיביים, מפצירת מתכת ישנה וכבדה, ריכוך במדורה, חיסום במדורה ובעזרת שמן מנועים. הכל נורא פשוט ולא אלקטרוני. חוץ ממשחזת הזווית בה הוא השתמש כדי לתת לסכין צורה והפצירות שאיתן הוא השחיז את הסכין.
התעניינתי מאוד, כי יוצא לי להיות בטיולים מספר פעמים בחודש. אני מדריך שלח צעיר, יש שיגידו מש"צ, בן 14, אך בבקשה אל תרתעו מהגיל, אני מבטיח לכם שכוונותי אינם זדוניות בכל הקשור למתכות וסכינים בפרט. אני עובד כבר כמה חודשים בchainmaille, שיריון טבעות ומוצריו. כל שאלה בנושא, אני יותר מאשמח לעזור למישהו שעוסק בתחום, אם זה בנוגע לשזירה, לאתרי עזר, למקומות שבהם ניתן להשיג חומרי גלם (חוט נירוסטה 304 לדוגמא) וכל דבר אחר. אל לנו לסטות, הבא נחזור לנושא שבגללו פתחתי את האשכול הזה.
חיפשתי ושמחתי למצוא מקום שימכור פלטת מתכת מחושלת בשמן, O-1, לשם שינוי לא במידות מטורפות כמו לזיון בטון. חצי מטר בעובי וברוחב שאני ארצה. הרצתי חיפוש בגוגל על עיצובי סכינים, קראתי והעמקתי, מצאתי את האתר הבא:
http://www.jayfisher.com/Custom_Knife_Patterns.htm
הבנתי שאני מחפש סכין בעלת להב רגיל מצד אחד ובגב משור. אני לא רוצה גם סכין ארוכה מדי מטעמי דיסקרטיות. קראתי באתר שעל להבים באורך הגדול מ10 ס"מ מחויבת הוכחה שהאחזקה אינה בכוונות זדון. האם זה תקף גם בטיולים, או שאני כן יכול לשאת להב של נגיד 15, 20 ס"מ ללא חשש? אף על פי כן, לא ארצה לעבור את ה10, 15 ס"מ מבחינת נפח, כי הסכין שאני אכין לא מתקפלת.
סכין שענתה על הקריטריונים שהצבתי הייתה הראשונה בעמוד הבא:
http://www.jayfisher.com/_borders/Knife ... age_21.jpg
The Kid. במקור לפי האתר סכין ששיש בה שימוש במשמות חיפוש וחילוץ, ועבודה בשטח באופן כללי. הסכין במציאות ולא כסקיצה:
http://www.jayfisher.com/_borders/KidHo ... mWood1.jpg
יש עוד תמונות באתר הראשון שנתתי אם נדרשות עוד זוויות צילום. רציתי לשאול מה העובי של הפלטה שאני מחפש, 3, 4, 5 מ"מ, אולי בכלל פחות? שאלה נוספת היא איך אני מייצר משור על הפלטה? לעומת להב רגיל שעיניינו השחזה פשוטה, (ובפשוטה אני לא מתכוון שההשחזה שלו היא דבר שהוא מובן מאליו, אבל יותר אינטואטיבית מהכנת משור) הכנץ משורת לדעתי היא שונה. האם העיניין מתבצע עם פצירות?
ברשותי ברנר המגיע ל1000 צלזיוס, מרווח טעות של 100 מעלות, כנראה למעלה. האם זה מספיק כדי לחסם את הלהב? במתכת לפי הספק, סגלוביץ' שיושבים בת"א אגב, יש אם אני זוכר נכון 0.98 אחוז פחמן (95-99, לא זוכר בידיוק, מצטער) והפלטה מגיע לא מחוסמת. באיזה שמן אני צריך לעשות לה quenching? אין ברשותי דלי שמן מנועים ישן שאוכל להשתמש בו. איך אעשה tempring לגב אם יש שם משור? זה לא יוריד מאיכותו? האם אני יכול לוותר על החלק המתכת הסוף הסכין, ה bolster האחורי ולעשות ידית עץ מהקטע בו הסכין מצר מהלהב לידית עד הסוף?
מודה מראש על העזרה, התרשמותי מהאתר הזה היא שהאתר בנוי בצורה טובה ואינפורמטיבית, כל מידע שנמצא פה היה מועיל מאוד. הייתי רוצה לראות מדריכים להכנה ביתית של סכינים, ואם הדבר יעלה בידי יפה, אשמח לכתוב מאמר בנושא בשביל הפורטל.
אלמוג.
התעניינתי מאוד, כי יוצא לי להיות בטיולים מספר פעמים בחודש. אני מדריך שלח צעיר, יש שיגידו מש"צ, בן 14, אך בבקשה אל תרתעו מהגיל, אני מבטיח לכם שכוונותי אינם זדוניות בכל הקשור למתכות וסכינים בפרט. אני עובד כבר כמה חודשים בchainmaille, שיריון טבעות ומוצריו. כל שאלה בנושא, אני יותר מאשמח לעזור למישהו שעוסק בתחום, אם זה בנוגע לשזירה, לאתרי עזר, למקומות שבהם ניתן להשיג חומרי גלם (חוט נירוסטה 304 לדוגמא) וכל דבר אחר. אל לנו לסטות, הבא נחזור לנושא שבגללו פתחתי את האשכול הזה.
חיפשתי ושמחתי למצוא מקום שימכור פלטת מתכת מחושלת בשמן, O-1, לשם שינוי לא במידות מטורפות כמו לזיון בטון. חצי מטר בעובי וברוחב שאני ארצה. הרצתי חיפוש בגוגל על עיצובי סכינים, קראתי והעמקתי, מצאתי את האתר הבא:
http://www.jayfisher.com/Custom_Knife_Patterns.htm
הבנתי שאני מחפש סכין בעלת להב רגיל מצד אחד ובגב משור. אני לא רוצה גם סכין ארוכה מדי מטעמי דיסקרטיות. קראתי באתר שעל להבים באורך הגדול מ10 ס"מ מחויבת הוכחה שהאחזקה אינה בכוונות זדון. האם זה תקף גם בטיולים, או שאני כן יכול לשאת להב של נגיד 15, 20 ס"מ ללא חשש? אף על פי כן, לא ארצה לעבור את ה10, 15 ס"מ מבחינת נפח, כי הסכין שאני אכין לא מתקפלת.
סכין שענתה על הקריטריונים שהצבתי הייתה הראשונה בעמוד הבא:
http://www.jayfisher.com/_borders/Knife ... age_21.jpg
The Kid. במקור לפי האתר סכין ששיש בה שימוש במשמות חיפוש וחילוץ, ועבודה בשטח באופן כללי. הסכין במציאות ולא כסקיצה:
http://www.jayfisher.com/_borders/KidHo ... mWood1.jpg
יש עוד תמונות באתר הראשון שנתתי אם נדרשות עוד זוויות צילום. רציתי לשאול מה העובי של הפלטה שאני מחפש, 3, 4, 5 מ"מ, אולי בכלל פחות? שאלה נוספת היא איך אני מייצר משור על הפלטה? לעומת להב רגיל שעיניינו השחזה פשוטה, (ובפשוטה אני לא מתכוון שההשחזה שלו היא דבר שהוא מובן מאליו, אבל יותר אינטואטיבית מהכנת משור) הכנץ משורת לדעתי היא שונה. האם העיניין מתבצע עם פצירות?
ברשותי ברנר המגיע ל1000 צלזיוס, מרווח טעות של 100 מעלות, כנראה למעלה. האם זה מספיק כדי לחסם את הלהב? במתכת לפי הספק, סגלוביץ' שיושבים בת"א אגב, יש אם אני זוכר נכון 0.98 אחוז פחמן (95-99, לא זוכר בידיוק, מצטער) והפלטה מגיע לא מחוסמת. באיזה שמן אני צריך לעשות לה quenching? אין ברשותי דלי שמן מנועים ישן שאוכל להשתמש בו. איך אעשה tempring לגב אם יש שם משור? זה לא יוריד מאיכותו? האם אני יכול לוותר על החלק המתכת הסוף הסכין, ה bolster האחורי ולעשות ידית עץ מהקטע בו הסכין מצר מהלהב לידית עד הסוף?
מודה מראש על העזרה, התרשמותי מהאתר הזה היא שהאתר בנוי בצורה טובה ואינפורמטיבית, כל מידע שנמצא פה היה מועיל מאוד. הייתי רוצה לראות מדריכים להכנה ביתית של סכינים, ואם הדבר יעלה בידי יפה, אשמח לכתוב מאמר בנושא בשביל הפורטל.
אלמוג.
http://www.equipped.com/devices4.htm
אני מציע שתקרא את המדריך על סכיני שדה של מר ריטר ואז תחליט איזה צורת סכין מתאימה לך. כהתחלה הייתי מציע שתשכח מהמסור בגב של הלהב: חבל על המאמץ.
באשר לשיטות יצור, ישנה שיטת הנפח, אשר דופק על הברזל עד שהוא מקבל צורת סכין ויש את השיטה של "להוריד את העודף" עד שהברזל מקבל צורה של סכין. כל שיטה היא טובה , ההבדל בכישורים שלך ובכלים שעומדים לרשותך.
הטיפול הטרמי זהה עבור כולם. בפרינציפ, לפחות
דוד
אני מציע שתקרא את המדריך על סכיני שדה של מר ריטר ואז תחליט איזה צורת סכין מתאימה לך. כהתחלה הייתי מציע שתשכח מהמסור בגב של הלהב: חבל על המאמץ.
באשר לשיטות יצור, ישנה שיטת הנפח, אשר דופק על הברזל עד שהוא מקבל צורת סכין ויש את השיטה של "להוריד את העודף" עד שהברזל מקבל צורה של סכין. כל שיטה היא טובה , ההבדל בכישורים שלך ובכלים שעומדים לרשותך.
הטיפול הטרמי זהה עבור כולם. בפרינציפ, לפחות
דוד
המאמר מצוייןdBu24 כתב:http://www.equipped.com/devices4.htm
אני מציע שתקרא את המדריך על סכיני שדה של מר ריטר ואז תחליט איזה צורת סכין מתאימה לך. כהתחלה הייתי מציע שתשכח מהמסור בגב של הלהב: חבל על המאמץ.
באשר לשיטות יצור, ישנה שיטת הנפח, אשר דופק על הברזל עד שהוא מקבל צורת סכין ויש את השיטה של "להוריד את העודף" עד שהברזל מקבל צורה של סכין. כל שיטה היא טובה , ההבדל בכישורים שלך ובכלים שעומדים לרשותך.
הטיפול הטרמי זהה עבור כולם. בפרינציפ, לפחות
דוד
תודה דוד!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים