הודעה של יחיאל על ידית מקרן
יש לי קרן של אייל ואני מעוניין להכין ממנה ידית לסכין שהכנתי אשמח לקבל עזרה טכנית\טיפים
קרניים בירושלים
בזמן האחרון ישנו שפע של קרניים למכירה בירושלים
(גם בעיר העתיקה) במחירים זולים.
כנראה שהגיע "משלוח" מאפריקה או מאחת מארצות ערב.
קרניים מסולסלות כמו של שופר תימני וישרות של ראם שיפודי.
כאוהב חיות צר לי על הרג חיות מכל סוג וסיבה,
וידוע שברוב הארצות הנאורות יבוא כזה הינו בלתי חוקי.
בארץ כנראה שהחוק פרוץ וחבל!
אני מקווה (אך לא מאמין) שהחיות מתו מזיקנה,,,
(גם בעיר העתיקה) במחירים זולים.
כנראה שהגיע "משלוח" מאפריקה או מאחת מארצות ערב.
קרניים מסולסלות כמו של שופר תימני וישרות של ראם שיפודי.
כאוהב חיות צר לי על הרג חיות מכל סוג וסיבה,
וידוע שברוב הארצות הנאורות יבוא כזה הינו בלתי חוקי.
בארץ כנראה שהחוק פרוץ וחבל!
אני מקווה (אך לא מאמין) שהחיות מתו מזיקנה,,,
מזל שאיילים למיניהם לא חייבים להיהרג כדי לחלוק איתנו את קרניהם. הרי ידוע שהם משילים אותן בעצמם! אבל זה לא תקף לבע"ח אחרים, כגון פרים, עזים, אנטילופות למיניהן, קרנפים וכו'. המסקנה - צריך להישתמש ב - STAG ANTLERS בלבד. ידיות יפות, חזקות, קלאסיות והעיקר - ללא צורך בהריגות מיותרות.
Crocodile Dandy said: That's a knife!
לא צריך לקפוץ - מדינת ישראל חתומה על האמנה הבינ"ל למניעת הפצת בעלי-חיים נדירים וחלקיהם. אכיפת האמנה, כמו בכל מדינה, נעשית במכס (יש תפיסות, לפעמים בהיקף גדול). אין אכיפה על מה שכבר נמצא בפנים.
סחר בקרני בקר וצאן למיניהו חוקי למהדרין, בכל מקרה זו תעשיית-לוואי של גידול בהמות לבשר, בדיוק כמו תעשיית העורות (לא פרוות!). הקרניים המסולסלות מיובאות לתעשיית השופרות ממרוקו. קרני ראם בהחלט אסורות.
סחר בקרני בקר וצאן למיניהו חוקי למהדרין, בכל מקרה זו תעשיית-לוואי של גידול בהמות לבשר, בדיוק כמו תעשיית העורות (לא פרוות!). הקרניים המסולסלות מיובאות לתעשיית השופרות ממרוקו. קרני ראם בהחלט אסורות.
יחיאל שלום
אני יכל לומר לך מנסיוני הקצר, שדבר ראשון צריך לשחרר את המעטפת החיצונית של הקרו
מהעצם הפנימית . [ וזה במידה והקרן חדשה ] זאת עושים בהשריה במים חמים אבל בזהירות ,
כי הקרו מתרככת, מחכים שהמים ימיסו את השומן שבין העצם לקרו, מידי פעם להוציא ולנסות
יש את בעית הריח והסירחון . אני מכסה במלח בישול כמה שקיות מלח על הקרניים
שבועיים שלושה , הקרניים מתיבשות , ואחר כך במי סיד , לחילופין אפשר לזרוק על הגג ולתת לטבע לעשות את שלו הקרניים משתחררות מעצמן או שהחתולים גונבים אותם
את הקרן החלולה ניתן למלא ברזין או אפוקסי חזק אחר מקצרים את הטאנג למידה הרצויה חורצים לרוחב ומקבעים בחומר להקפיד שהלהב יהיה בציר אחד עים הקרן ניתן ללטש את הקרן ומקבלים קרן חלקה ויפה מורחים בווקס
כרגע במקרה אני עובד על סכין כזאת מקרניים שהורדתי מפגר בדרום
מצרף קישור
http://picasaweb.google.com/goren55/AntlerKnives1
בהצלחה
אני יכל לומר לך מנסיוני הקצר, שדבר ראשון צריך לשחרר את המעטפת החיצונית של הקרו
מהעצם הפנימית . [ וזה במידה והקרן חדשה ] זאת עושים בהשריה במים חמים אבל בזהירות ,
כי הקרו מתרככת, מחכים שהמים ימיסו את השומן שבין העצם לקרו, מידי פעם להוציא ולנסות
יש את בעית הריח והסירחון . אני מכסה במלח בישול כמה שקיות מלח על הקרניים
שבועיים שלושה , הקרניים מתיבשות , ואחר כך במי סיד , לחילופין אפשר לזרוק על הגג ולתת לטבע לעשות את שלו הקרניים משתחררות מעצמן או שהחתולים גונבים אותם
את הקרן החלולה ניתן למלא ברזין או אפוקסי חזק אחר מקצרים את הטאנג למידה הרצויה חורצים לרוחב ומקבעים בחומר להקפיד שהלהב יהיה בציר אחד עים הקרן ניתן ללטש את הקרן ומקבלים קרן חלקה ויפה מורחים בווקס
כרגע במקרה אני עובד על סכין כזאת מקרניים שהורדתי מפגר בדרום
מצרף קישור
http://picasaweb.google.com/goren55/AntlerKnives1
בהצלחה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד