טיפול בעץ לידית
השגתי עץ לידית אין לי מושג מה הוא אבל נראה די דחוס ומתאים לידית.
השאלה איזה טיפול אני צריך להעביר את העץ לפני שאני הופך אותו לידית, שמן פשתן או משהו אחר ? עצות המלצות יתקבלו בחום.....
השאלה איזה טיפול אני צריך להעביר את העץ לפני שאני הופך אותו לידית, שמן פשתן או משהו אחר ? עצות המלצות יתקבלו בחום.....
custom is a knife with spirit
מה שניסיתי עד כה, הוא ייבוש העץ במשך מספר חודשים מכריתתו (אוסף גזם ברחובות, המסור ב- Charge Ti עוזר מאוד), ולאחר ההרכבה וסיום עיבוד הידית- מבשל בפשתן בטכנולוגיה שתיאר pesel.
עדיין לא ניסיתי לשלב שעווה, ובמקום לחמם/לקרר אני מבשל כשעה וחצי (עד סוף יציאת הבועות).
לאחר מכן מניח לו להתייבש כמה ימים במקום מואר אך ללא קרני שמש ישירות (קראתי שסוג של קרינה מסייע לפולימריזציה של השמן).
קיים שמן פשתן למאכל ולציור, עד כה זה של המאכל התייבש היטב אצלי, בפעם הבאה אנסה את זה של הציור. לא שמעתי עד כה על תוספת טרפנטין...
מקווה שעזרתי יותר מאשר בלבלתי
עדיין לא ניסיתי לשלב שעווה, ובמקום לחמם/לקרר אני מבשל כשעה וחצי (עד סוף יציאת הבועות).
לאחר מכן מניח לו להתייבש כמה ימים במקום מואר אך ללא קרני שמש ישירות (קראתי שסוג של קרינה מסייע לפולימריזציה של השמן).
קיים שמן פשתן למאכל ולציור, עד כה זה של המאכל התייבש היטב אצלי, בפעם הבאה אנסה את זה של הציור. לא שמעתי עד כה על תוספת טרפנטין...
מקווה שעזרתי יותר מאשר בלבלתי
כמו ש Tengir הזכיר, הייבוש (פלמור) של שמן לוקח כמה ימים, זירזתי קצת את התהליך על ידי חימום במייבש שיער של אשתי. אל תספרו לה, היא תהרוג אותי. שעווה מזרזת את הפילמור עוד יותר, אבל מעיטה את הספיגה לתוך העץ.
dBu24: הייתי נזהר להרתיח שמן עם טרפנטין, העדים יכולים להיות נפיצים.
תמיד השתמשתי בשמן פשתן לציור. דרך הגב אני ממחזר אותו, בגלל זה גם משתדל לא להביא שמן לרתיחת, הוא נהיה מאוד עכור עם גושים מוזרים.
תמיד השתמשתי בשמן פשתן לציור. דרך הגב אני ממחזר אותו, בגלל זה גם משתדל לא להביא שמן לרתיחת, הוא נהיה מאוד עכור עם גושים מוזרים.
הלכתי ובדקתי שוב את סוגיית שמן הפשתן עם טרפנטין: הערבוב הנכון הוא שמן "מורתח" ולא רותח עם הטרפנטין.Pesel כתב:כמו ש Tengir הזכיר, הייבוש (פלמור) של שמן לוקח כמה ימים, זירזתי קצת את התהליך על ידי חימום במייבש שיער של אשתי. אל תספרו לה, היא תהרוג אותי. שעווה מזרזת את הפילמור עוד יותר, אבל מעיטה את הספיגה לתוך העץ.
אני מוסיף קישור למקום שם מספרים הכל ומראים הכל (מי שזוכר את הסיפור של ג'ניפר פלאוורס בפלייבוי.... )
http://home.howstuffworks.com/guide-to- ... es-ga6.htm
דוד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד