מה זה??
-
- תושב קבע בפורום
http://www.myg.co.il/index.php?loc=gallery&id=490
הפריט הנ"ל נקנה בזמן מלחמת ששת הימים מסוחר עתיקות..זה מעין גרזן..קישוט..או..אלה נורא דקה?! אולי למישהו יש מושג מה זה יכול להיות?
תזכרו שהמצלמה מעלה 5 ק"ג אז הוספתי השוואה אל מול בקבוק ליטר וחצי של מיץ כלשהו.
כמו כן הפריט לא חד, יש כיתוב ערבי, והחומר ממנו הוא עשוי גם לא ידוע..אולי נחושת? יש בו מעט קורוזיה לבנה..
הפריט הנ"ל נקנה בזמן מלחמת ששת הימים מסוחר עתיקות..זה מעין גרזן..קישוט..או..אלה נורא דקה?! אולי למישהו יש מושג מה זה יכול להיות?
תזכרו שהמצלמה מעלה 5 ק"ג אז הוספתי השוואה אל מול בקבוק ליטר וחצי של מיץ כלשהו.

כמו כן הפריט לא חד, יש כיתוב ערבי, והחומר ממנו הוא עשוי גם לא ידוע..אולי נחושת? יש בו מעט קורוזיה לבנה..
http://en.wikipedia.org/wiki/Halberd
זה נראה כמו "הלברד" או ה"אלברדה" הספרדית: מאין גרזן/כידון קרב מהמאה ה14-15.
הפריט שלך לא נראה לי מי יודע מה אוטנטי אבל יכול להיות שאני טועה. לפי הקורוזיה הלבנה , יתכן שזה בכלל אלומיניום או זמק עם פטינה בצבע נחושת. בלי למשש עם היד קשה לדעת.
דוד
זה נראה כמו "הלברד" או ה"אלברדה" הספרדית: מאין גרזן/כידון קרב מהמאה ה14-15.
הפריט שלך לא נראה לי מי יודע מה אוטנטי אבל יכול להיות שאני טועה. לפי הקורוזיה הלבנה , יתכן שזה בכלל אלומיניום או זמק עם פטינה בצבע נחושת. בלי למשש עם היד קשה לדעת.
דוד
-
- תושב קבע בפורום
אממ..
ההלברד מיועד לקרב והרכבה על גבי מוט, הפריט שברשותי לא חד, לא חזק ולא מספיק גדול בשביל תקיפה (קצת יותר גדול מבקבוק ליטר וחצי)...וגם לא נישא על גבי מוט..
בנוסף לכל הוא מעוטר בערבסקות למיניהן, ועל השפיץ יש סימן של צלב ושושנת מלכות, לדעתי נעשה בעבודת יד..כמו כן אין וו תליה.
הפריט עצמו נקנה לפני 41 שנה בחנות עתיקות, אז לא ניתן לדעת ממתי הוא ומה מטרת השימוש, אם הוא לא לקישוט..
ואני לא חושב שזה מחזיק לנייר טואלט
בנוסף לכל הוא מעוטר בערבסקות למיניהן, ועל השפיץ יש סימן של צלב ושושנת מלכות, לדעתי נעשה בעבודת יד..כמו כן אין וו תליה.
הפריט עצמו נקנה לפני 41 שנה בחנות עתיקות, אז לא ניתן לדעת ממתי הוא ומה מטרת השימוש, אם הוא לא לקישוט..
ואני לא חושב שזה מחזיק לנייר טואלט

זה פריט מזכרת תיירותי כמותו מצויים בשפע בעיר העתיקה, כמו גם במרכזי תיירות אחרים במזה"ת.
רובם יציקת פליז, אם כי נתקלתי גם ביציקות אלומיניום. זאמאק זו לא המומחיות של השוק פה.
המעצב של הכלי הזה השתעשע בחיבור מוטיבים איסלמיים עם אירופים מובהקים, כאלה שלא יעלה על הדעת למצוא שוכנים יחדיו...
רובם יציקת פליז, אם כי נתקלתי גם ביציקות אלומיניום. זאמאק זו לא המומחיות של השוק פה.
המעצב של הכלי הזה השתעשע בחיבור מוטיבים איסלמיים עם אירופים מובהקים, כאלה שלא יעלה על הדעת למצוא שוכנים יחדיו...
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
-
- תושב קבע בפורום
תודה!
תודה!! עכשיו אני בטוח שזה לא מחזיק לנייר טואלט
מעניין אם היצרן עדיין חי ומשתעשע לו על חשבונם של אנשים תמימים שלא יודעים מה הוא בעצם מייצר..

מעניין אם היצרן עדיין חי ומשתעשע לו על חשבונם של אנשים תמימים שלא יודעים מה הוא בעצם מייצר..

-
- תושב קבע בפורום
צודק
מה שנכון נכון!
אולי אני אתחיל אוסף "דברים עתיקים שאף אחד לא יודע מה עושים איתם"

אולי אני אתחיל אוסף "דברים עתיקים שאף אחד לא יודע מה עושים איתם"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד