השחזה השחזה ועוד השחזה
אחרי שהגעתי לשלב הזה בסכין שאני יוצר (מפלדת שופין - תמונות בהקדם) הגעתי לשלב השחזה, אני יודע שזה לא פשוט וזאת תורה בפני עצמה אבל עד כה לא ממש הצלחתי להשחיז את הסכין כמו שצריך.
עשיתי שליף אחר כך אבן שמן ואחר כך נייר זכוכית ועור ועוד לא ממש מצליח
מומחינו מתבקשים לסייע בטיפים בנושא למרות שהדבר מסובך מלהסבירו במילים פשוטות
עשיתי שליף אחר כך אבן שמן ואחר כך נייר זכוכית ועור ועוד לא ממש מצליח
מומחינו מתבקשים לסייע בטיפים בנושא למרות שהדבר מסובך מלהסבירו במילים פשוטות
לגבי שופין אין לי מה לומר לצערי את הראשון שלי עוד לא כיסחתי, בינתיים כיסחתי כמה להבים ישנים , וכל שמרתי לא להרוס את החיסום אז גם ההשחזה הייתה סבירה יחסית לזה שאין לי מושג לגבי השחזה נכונה חוץ מכמה דברים בסיסיים שהצלחתי להבין מהחברה כאן לשמור על הזוית המקורית כמה שיותר ולעבוד נכון עם האבן , שמן , מים וכד' ולעבור דרגות שונות אבן ופעם בכמה השחזות להחליף צד הלהב במידה וזה לא CHISEL GRIND . אני בטוח שיש מה לתקן אותי , אבל זה עד מיטב ידיעתי כרגע. אולי פארוק יוכל לענות לך.
בונה סכינים גדול אני לא, אבל השחזתי פה ושם...
על השלייף עושים את העבודה הגסה, שהיא חשובה ביותר- עיצוב הזוויות של הכלי. את הלהב כולו אני מניח שאתה מלטש ברמה כזו או אחרת שיהיה יפה. את ה"חוד" אתה רוצה להשחיז. בהשחזה צריך להיצמד לתכנית- להגדיר את הזווית שרוצים (היו פה בעבר דיונים- תלויה בשימוש הסביר, בסוג הפלדה ובטיפול התרמי), ולהגיע אליה. הדרך הכי פשוטה ובלתי מזיקה שאני מצאתי היא עם אבן שמן או אבן מים. פשוט תן 15-20 מעברים על האבן מצד אחד ואז תהפוך לצד השני (לקבלת השחזה סימטרית). לא להפעיל לחץ רב בעת ההשחזה. כשתרגיש את הגרד בצד העליון (בניגוד לצד התחתון שנמצא על האבן כרגע) עבור להשחזה עדינה יותר, עד שתרגיש את הגרד לאורך כל הלהב. זה הזמן לעבור לאבן עדינה יותר. אם אין אבן עדינה- פס נייר מים על קרש ישר וחלק או על פיסת זכוכית יעשו את העבודה.
על השלייף עושים את העבודה הגסה, שהיא חשובה ביותר- עיצוב הזוויות של הכלי. את הלהב כולו אני מניח שאתה מלטש ברמה כזו או אחרת שיהיה יפה. את ה"חוד" אתה רוצה להשחיז. בהשחזה צריך להיצמד לתכנית- להגדיר את הזווית שרוצים (היו פה בעבר דיונים- תלויה בשימוש הסביר, בסוג הפלדה ובטיפול התרמי), ולהגיע אליה. הדרך הכי פשוטה ובלתי מזיקה שאני מצאתי היא עם אבן שמן או אבן מים. פשוט תן 15-20 מעברים על האבן מצד אחד ואז תהפוך לצד השני (לקבלת השחזה סימטרית). לא להפעיל לחץ רב בעת ההשחזה. כשתרגיש את הגרד בצד העליון (בניגוד לצד התחתון שנמצא על האבן כרגע) עבור להשחזה עדינה יותר, עד שתרגיש את הגרד לאורך כל הלהב. זה הזמן לעבור לאבן עדינה יותר. אם אין אבן עדינה- פס נייר מים על קרש ישר וחלק או על פיסת זכוכית יעשו את העבודה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים