מה דעתכם על הכלים מברונזה לעומת הכלים מפלדה?
מה דעתכם על הכלים מברונזה לעומת הכלים מפלדה?
איך האיכות של החיתוך וכושר ההשחזה של הלהבים מברונזה ביחס לאלו מפלדה? אני שואל כי ידוע לי שדווקא הלהבים הפרהיסטוריים מאבן היו אמנם שבירים, אך מאוד-מאוד חדים, בעלי כושר חיתוך עצום. ומה עם ברונזה?
Crocodile Dandy said: That's a knife!
הכל תלוי בקושי של החומר: להבים מאבן, בעיקר צור, מסוגלים להיות חדים בצורה שלא תיאמן. אבל זה בא על חשבון השבירות, בערך סמו פצירה מודרנית, אם היא נופלת על הריצפה אז נשברת.
ברונזה זה חומר יותר קל לעיצוב, אפשר לצקת אותו לתבניות ולחשל עם פטיש אבל יחסית לאבן או אפילו לברזל הוא רך ומהר מאד מאבד את החדות שלו.. אני מתאר לעצמי שהמשתמשים הקדמונים ידעו להסתדר עם זה והיו מוכנים לשלם את המחיר של חידוד לעיתים תכופות.
כמו בכל חברה, יש את צורך בשיפור מתמיד ( תקו ISO/TS 16949:2002(, שמחייב את זה תואם את יצר הסקרנות של בני האדם והצורך למצוא, במקרה הזה, כלי בעל תכונות משופרות ביחס לאלה שבידי האוייב.
וככה הגיעו לברזל, פלדות למיניהם וטונגסטן חודר שיריון ואפילו אורניום
דוד
ברונזה זה חומר יותר קל לעיצוב, אפשר לצקת אותו לתבניות ולחשל עם פטיש אבל יחסית לאבן או אפילו לברזל הוא רך ומהר מאד מאבד את החדות שלו.. אני מתאר לעצמי שהמשתמשים הקדמונים ידעו להסתדר עם זה והיו מוכנים לשלם את המחיר של חידוד לעיתים תכופות.
כמו בכל חברה, יש את צורך בשיפור מתמיד ( תקו ISO/TS 16949:2002(, שמחייב את זה תואם את יצר הסקרנות של בני האדם והצורך למצוא, במקרה הזה, כלי בעל תכונות משופרות ביחס לאלה שבידי האוייב.
וככה הגיעו לברזל, פלדות למיניהם וטונגסטן חודר שיריון ואפילו אורניום
דוד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 2 אורחים