איזון סכין עבודה
שלום לכולם, אני קורא פה מידי פעם כבר כמה שנים ועכשיו נרשמתי לרגל הסכין הראשונה שאני מנסה להכין. סכין כבדה בסגנון קופיץ שתשמש לעבודות עץ מסיביות.
יש לי כמה שאלות, נראה לי עדיף להפריד אותן לשרשורים שונים.
אני מתלבט בקשר לאיזון המשקל בסכין.
אני לא בטוח שאני מבין את מכלול השיקולים.
בסכינים שראיתי, נעשה מאמץ להקטין את המשקל בידית. בסכיני קיצוץ כבדות כמו קוקרי שמים הרבה משקל מקדימה.
להבנתי,
מרכז כובד הרחק קדימה = מנוף גדול יותר ויכולות קיצוץ חזקות יותר.
מרכז כובד אחורי, קרוב ליד האוחזת = יכולת דיוק טובה יותר וגם נוחות בעבודה לאורך זמן.
הבנתי נכון? יש עוד שיקולים בעניין?
תודה!
יש לי כמה שאלות, נראה לי עדיף להפריד אותן לשרשורים שונים.
אני מתלבט בקשר לאיזון המשקל בסכין.
אני לא בטוח שאני מבין את מכלול השיקולים.
בסכינים שראיתי, נעשה מאמץ להקטין את המשקל בידית. בסכיני קיצוץ כבדות כמו קוקרי שמים הרבה משקל מקדימה.
להבנתי,
מרכז כובד הרחק קדימה = מנוף גדול יותר ויכולות קיצוץ חזקות יותר.
מרכז כובד אחורי, קרוב ליד האוחזת = יכולת דיוק טובה יותר וגם נוחות בעבודה לאורך זמן.
הבנתי נכון? יש עוד שיקולים בעניין?
תודה!
Re: איזון סכין עבודה
ברוך הבא!
סקיצה של הסכין המדוברת תעזור, יהיה יותר ברור במה מדובר.
אני לא פנאטי לגבי הורדת חומר מהידית, אם כי עשיתי את זה בעבר. להגיד שההשפעה דרמטית? לא. אלא אם כן המטרה היא ליצור סכין במשקל נוצה, ואז כל גרם נחשב.
אני עובד עכשיו על שתי סכינים לHeavy duty ולא הורדתי שום חומר מהידית, לא מפריע לי בכלל. אבל כל אחד והעדפותיו.
שיהיה בהצלחה!
סקיצה של הסכין המדוברת תעזור, יהיה יותר ברור במה מדובר.
אני לא פנאטי לגבי הורדת חומר מהידית, אם כי עשיתי את זה בעבר. להגיד שההשפעה דרמטית? לא. אלא אם כן המטרה היא ליצור סכין במשקל נוצה, ואז כל גרם נחשב.
אני עובד עכשיו על שתי סכינים לHeavy duty ולא הורדתי שום חומר מהידית, לא מפריע לי בכלל. אבל כל אחד והעדפותיו.
שיהיה בהצלחה!
Re: איזון סכין עבודה
המטרה היא לא ליצור סכין במשקל נוצה.
להיפך, המטרה היא ליצור סכין כבדה!
השאלה שלי היא לגבי צורת הפיזור של המשקל הזה לאורך הידית-להב.
להיפך, המטרה היא ליצור סכין כבדה!
השאלה שלי היא לגבי צורת הפיזור של המשקל הזה לאורך הידית-להב.
Re: איזון סכין עבודה
שלום שילה,
לדעתי העניין הוא די פשוט - הכל תלוי בסוג הסכין והשימוש בה.
דוגמאות:
1) בסכיני גילוף\מרבית סכיני מטבח יותר משקל יהיה בידית, כי רוצים להשיג שליטה טובה ודיוק בחיתוך.
2) בסכיני עבודה שעשיתי מסוג full tang כן הורדתי חומר מהטאנג מהסיבה שגם ככה רוב המשקל היה בידית והורדה זו שמה (ברוב המקרים אצלי) את האיזון בחלק קידמי של הידית או אפילו בחיבור ידית-להב וביחד עם זאת סך המשקל קטן (ברוב המקרים, כמו שניק אמר, בצורה לא משמעותית להרגשה, אבל באחוזים זה בסביבות 10%. תחליט אתה אם זה חשוב לך.)
3) בסכין מסוג leuku שעשיתי השתדלתי להעביר כמה שיותר משקל ללהב כי יעודה של הסכין היא גם לעשות עבודות קיצוץ בעץ (בנוסף להיותה סכין עבודה גדולה), ככה שהאיזון יצא בשליש הלהב הקרוב לידית.
4) קוקרי מיועדת רק לקיצוץ לכן האיזון יהיה הרבה יותר קרוב לקצה הלהב.
לפי מיטב הבנתי אני איתך.מרכז כובד הרחק קדימה = מנוף גדול יותר ויכולות קיצוץ חזקות יותר.
מרכז כובד אחורי, קרוב ליד האוחזת = יכולת דיוק טובה יותר וגם נוחות בעבודה לאורך זמן.
הבנתי נכון? יש עוד שיקולים בעניין?
לדעתי העניין הוא די פשוט - הכל תלוי בסוג הסכין והשימוש בה.
דוגמאות:
1) בסכיני גילוף\מרבית סכיני מטבח יותר משקל יהיה בידית, כי רוצים להשיג שליטה טובה ודיוק בחיתוך.
2) בסכיני עבודה שעשיתי מסוג full tang כן הורדתי חומר מהטאנג מהסיבה שגם ככה רוב המשקל היה בידית והורדה זו שמה (ברוב המקרים אצלי) את האיזון בחלק קידמי של הידית או אפילו בחיבור ידית-להב וביחד עם זאת סך המשקל קטן (ברוב המקרים, כמו שניק אמר, בצורה לא משמעותית להרגשה, אבל באחוזים זה בסביבות 10%. תחליט אתה אם זה חשוב לך.)
3) בסכין מסוג leuku שעשיתי השתדלתי להעביר כמה שיותר משקל ללהב כי יעודה של הסכין היא גם לעשות עבודות קיצוץ בעץ (בנוסף להיותה סכין עבודה גדולה), ככה שהאיזון יצא בשליש הלהב הקרוב לידית.
4) קוקרי מיועדת רק לקיצוץ לכן האיזון יהיה הרבה יותר קרוב לקצה הלהב.
Re: איזון סכין עבודה
כלומר, בסכין שמיועדת לקיצוץ, השאיפה התיאורטית היא לכמה שיותר משקל כמה שיותר רחוק? (חוץ משיקולים של חוזק וצורה)
או שאם מגזימים זה כבר לא נוח לעבודה?
או שאם מגזימים זה כבר לא נוח לעבודה?
Re: איזון סכין עבודה
ממש כך. קודם כל, אין מדד אובייקטיבי כי נוחות עבודה עם כל כלי היא סובייקטיבית ואישית. מעבר לזה, יש לזכור שסכין איננה גרזן וגם אם נועדה בעיקר לקיצוץ צריך לשמור על פרופורציות (אבל לא חובה כמובן).שילה כתב:כלומר, בסכין שמיועדת לקיצוץ, השאיפה התיאורטית היא לכמה שיותר משקל כמה שיותר רחוק? (חוץ משיקולים של חוזק וצורה)
או שאם מגזימים זה כבר לא נוח לעבודה?
דוגמה: ברשותי Ontario RTAK, סכין גדולה לכל הדעות, רב שימושית, עם דגש על יכולת קיצוץ. משקלה נטו 650 גרם שזה הרבה, אבל מאחר שנקודת האיזון שלה נמצאת ממש בקצה הידית/ריקאסו, הרי שהיא מרגישה ממש קלילה וזורמת.
במאמר מוסגר, לדעתי כל המרדף של הפחתת משקל בידית מיותר, למעט מקרים מאד מיוחדים, נניח משהו דק ומינימליסטי. אני יכול לחשוב על סיבה נוספת אבל אולי זה לא המקום והזמן.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: איזון סכין עבודה
לא הבנתי
כתבת "ממש כך" ואז הבאת דוגמא הפוכה
כתבת "ממש כך" ואז הבאת דוגמא הפוכה
Re: איזון סכין עבודה
התגובה ל"אם מגזימים" וגו'.שילה כתב:לא הבנתי
כתבת "ממש כך" ואז הבאת דוגמא הפוכה
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: איזון סכין עבודה
הבנתי תודה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים