השחזות וזוויות?

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
פרסם תגובה
nir92009
אביר האפל
הודעות:296
הצטרף:18:35 ,20 יוני 2011, ב'
השחזות וזוויות?

הודעה על ידי nir92009 » 21:31 ,3 פברואר 2012, ו'

שלום לכולם שמעתי כבר כמה כמה פעמים שלכל סכין יש השחזה אם זווית אחרת.

לדוגמא סכין קופיץ של עצמות כ50-60 מעלות

סכין יפנית מסורתיתי באזור ה15-25 מעלות וכו'....

יש הסבר או טבלה קטנה של סוגי הסכינים השונים (רק כמה סכינים עיקריות כגון:סכיני שף,יאנאגי וכו'...)והמעלות להשחזה.

תודה מראש,
ניר
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

יובל
אגדת הפורום
הודעות:699
הצטרף:2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום:באר שבע

Re: השחזות וזוויות?

הודעה על ידי יובל » 23:44 ,3 פברואר 2012, ו'

זוית ההשחזה תלויה בשימוש שמיועד לאותו סכין
זוית חדה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים רכים
זוית קהה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים קשים

כמה דוגמאות לא מחייבות (תמיד יהיה מי שיחליט לבנות סכין ציד דווקא עם זוית של 20 מעלות או גרזן עם 70 מעלות)

- להב לחיתוך עדין של חומרים רכים (בשר, גבינה וכולי) כמו למשל סכין שף - 10+10, כלומר כ 20 מעלות זוית כוללת
- להב לחיתוך מגוון של דרגות-קושי שונות - כמו למשל סכין ציד - 15+15, כלומר כ 30 מעלות זוית כוללת
- להב לביקוע וקיצוץ של חמרים קשים - כמו למשל גרזן - 25+25, כלומר כ 50 מעלות זוית זוית כוללת
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים