השחזות וזוויות?
שלום לכולם שמעתי כבר כמה כמה פעמים שלכל סכין יש השחזה אם זווית אחרת.
לדוגמא סכין קופיץ של עצמות כ50-60 מעלות
סכין יפנית מסורתיתי באזור ה15-25 מעלות וכו'....
יש הסבר או טבלה קטנה של סוגי הסכינים השונים (רק כמה סכינים עיקריות כגון:סכיני שף,יאנאגי וכו'...)והמעלות להשחזה.
תודה מראש,
ניר
לדוגמא סכין קופיץ של עצמות כ50-60 מעלות
סכין יפנית מסורתיתי באזור ה15-25 מעלות וכו'....
יש הסבר או טבלה קטנה של סוגי הסכינים השונים (רק כמה סכינים עיקריות כגון:סכיני שף,יאנאגי וכו'...)והמעלות להשחזה.
תודה מראש,
ניר
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
Re: השחזות וזוויות?
זוית ההשחזה תלויה בשימוש שמיועד לאותו סכין
זוית חדה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים רכים
זוית קהה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים קשים
כמה דוגמאות לא מחייבות (תמיד יהיה מי שיחליט לבנות סכין ציד דווקא עם זוית של 20 מעלות או גרזן עם 70 מעלות)
- להב לחיתוך עדין של חומרים רכים (בשר, גבינה וכולי) כמו למשל סכין שף - 10+10, כלומר כ 20 מעלות זוית כוללת
- להב לחיתוך מגוון של דרגות-קושי שונות - כמו למשל סכין ציד - 15+15, כלומר כ 30 מעלות זוית כוללת
- להב לביקוע וקיצוץ של חמרים קשים - כמו למשל גרזן - 25+25, כלומר כ 50 מעלות זוית זוית כוללת
זוית חדה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים רכים
זוית קהה יותר ויותר - לחיתוך של חומרים קשים
כמה דוגמאות לא מחייבות (תמיד יהיה מי שיחליט לבנות סכין ציד דווקא עם זוית של 20 מעלות או גרזן עם 70 מעלות)
- להב לחיתוך עדין של חומרים רכים (בשר, גבינה וכולי) כמו למשל סכין שף - 10+10, כלומר כ 20 מעלות זוית כוללת
- להב לחיתוך מגוון של דרגות-קושי שונות - כמו למשל סכין ציד - 15+15, כלומר כ 30 מעלות זוית כוללת
- להב לביקוע וקיצוץ של חמרים קשים - כמו למשל גרזן - 25+25, כלומר כ 50 מעלות זוית זוית כוללת
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים