מי ומתי המציא סכינים אוטומטיות?
שאלה: האם ידוע שם של מי שהמציא סכינים אוטומטיות? מתי התחילו לייצר אותן ואיזו חברה הייתה הראשונה בתחום? מאיזו סיבה המציאו אותן? אני בטוח שלא ככלי לתקיפה, זה בטח קרימינלים אח"כ החליטו שזה נוח להם...
Crocodile Dandy said: That's a knife!
אי אפשר להצביע על ממציא או חברה ספציפיים עם זכות ראשונים מאחר שזו המצאה עתיקה למדי, אם כי לא ממש היתה מקובלת. היו סכינים, או למעשה כלי להב אוטומטיים עוד ברנסאנס - מקלות מקפיצי להב, רפיירים מאריכי להב או מקפיצי להב נוסף מהפומל, פגיון יד שמאל עם להבי-צד קופצים, רובים ואקדחים עם ביונטים קופצים ועוד.
בסוף המאה ה-19 התחילו לייצר סכינים אוטומטיות קטנות ומהודרות בתור פתרון לגברות שלא רצו לשבור את הציפורניים בשליפת הלהבים. לא מעט חברות מסחריות גדולות שפעלו במחצית הראשונה של המאה ה-20 יצרו לפחות דגם אחד של סכין אוטומטית. חברת שרייד הידועה בגלגולה כשרייד-וולדן התמחתה באוטומטיות כולל דגמים שהקפיצו שני להבים - אחד מכל צד. במלה"ע II שרייד יצרה דגמים אוטומטיים מיוחדים לכוחות המוצנחים של צבא ארה"ב.
בסוף המאה ה-19 התחילו לייצר סכינים אוטומטיות קטנות ומהודרות בתור פתרון לגברות שלא רצו לשבור את הציפורניים בשליפת הלהבים. לא מעט חברות מסחריות גדולות שפעלו במחצית הראשונה של המאה ה-20 יצרו לפחות דגם אחד של סכין אוטומטית. חברת שרייד הידועה בגלגולה כשרייד-וולדן התמחתה באוטומטיות כולל דגמים שהקפיצו שני להבים - אחד מכל צד. במלה"ע II שרייד יצרה דגמים אוטומטיים מיוחדים לכוחות המוצנחים של צבא ארה"ב.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
גימור מעולה, חומרים טובים, מנגנון מעולה זה התמצית של מיקרוטק, כמו שאמר PESEL , שווה כל שקל .
אני מכרתי את המיקרוטק שלי, אם לא הייתי צריך את הכסף , לא הייתי מוכר אותו גם עוד כמה שנים. יש בו משהו מיוחד, התחושה ביד של כלי איכותי שבנוי היטב ולא כבד , עם מנגנון פתיחה חזק שלא יכול להיפתח במקרה, להב D2 .
לאחר שהיה לי בידיים במשך שנתיים לא יכול למצוא שום דבר רע על מיקרוטק.
אני מכרתי את המיקרוטק שלי, אם לא הייתי צריך את הכסף , לא הייתי מוכר אותו גם עוד כמה שנים. יש בו משהו מיוחד, התחושה ביד של כלי איכותי שבנוי היטב ולא כבד , עם מנגנון פתיחה חזק שלא יכול להיפתח במקרה, להב D2 .
לאחר שהיה לי בידיים במשך שנתיים לא יכול למצוא שום דבר רע על מיקרוטק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד