לגבי פלדה H1- יש לי אולר מפלדה זו (טאסמן סולט), ובדקתי את הקשיות שלו- הוא מטופל ל- 56 רוקוול C. אני חושב שבפלדה זו להב משונן יחזיק את ההשחזה לא רע, להב חלק יתקהה קצת מהר מדי. מבחינת נוחות השימוש- לחיתוכים סתם (חבלים, בדים, דגים...) הוא פנתר, לעבודות עדינות יותר הוא קצת מעצבן. אישית בתור שמאלי אני נתקל גם בעניין ה"זריקה" של להבים שאינם מושחזים באופן סימטרי, והמשוננים של ספיידרקו אינם מושחזים סימטרית. הסיבה המקורית שקניתי את האולר הזה היא שימוש בחתירות בקיאקים בים.
לגבי ההגדרה של אולר טיולים שלא דורש טיפול אינטנסיבי ולא מתקהה בקלות- אני חושב שלא צריך לרוץ לדברים כ"כ אקזוטיים. עולה לי בראש איזה ויקטורינוקס מהסדרה עם הלהבים הננעלים- יש להם אולרים שנראים לי נהדרים, עם ידית ארגונומית, להב מפלדה מעולה והשחזה טובה. באים עם להב משונן או חלק, חלקם עם משור. תוכל לקנות אחד בארץ בפחות מ-200 שקל. הם גם נפתחים ביד אחת.
בעניין המשונן מול החלק- זו דילמה אמיתית. עד הטאסמן סולט לא היו לי אולרים מושננים בכלל. אני אוהב לגלף, ותמיד בטיולים השתמשתי באולרים לגילוף מקלות. להב משונן פשוט לא מתאים לגילוף, מה לעשות. אולרים חלקים קל יחסית להשחיז, וזה דורש קצת אימון ומעט ציוד. להב משונן תמיד ישמור איזה קטע חד בחלק הפנימי של השיניים, גם אם תנסה לחתוך איתו בטעות חוט ברזל (חוויה שיכולה להקהות אולר חלק בשניה אחת עצובה). מצד שני- לך תשחיז שן-שן, ותוריד גרד שן-שן, ותעשה תיקונים על קצה האבן או עם איזה מקל עטוף בנייר לטש... רוב הסיכויים שלהב משונן שיקהה פשוט ייזרק למגירה ולא יושחז.
לסיכום- למטרה שסימנת הייתי קונה אולר פשוט של חברה מוכרת, קונה אותו פה בארץ בחנות שתוכל לבדוק אם הוא נוח ביד ומתאים בגודלו למה שאתה מחפש. הייתי הולך על להב חלק ולומד קצת להשחיז על הדרך. בכל מקרה לפי הגיל עוד שנה או משהו כזה תגיע לצבא, ושם כבר יגנבו לך אותו בטירונות או שתצליח לשבור אותו בנסיון לפתוח איזה פחית לוף בשעה קשה... את האולרים היקרים יותר בייבוא אישי תשאיר לנו, הקשישים האמידים שמתפלספים פה להנאתם.