מי אמר ספיידרקו ולא קיבל?

פורום זה הינו הפורום הראשי של האתר.
במקביל לפורום זה יפתחו פורומים נוספים לפי הצורך...
פרסם תגובה
רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

מי אמר ספיידרקו ולא קיבל?

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 21:39 ,26 מרץ 2009, ה'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:15 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

קרמיט
אביר האפל
הודעות: 330
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי קרמיט » 23:35 ,26 מרץ 2009, ה'

אוסף מאוד מרשים. חלק מהדגמים היו לי.
אבל..... אחרי שהתרגלתי לפלדה פחמנית אפילו כל האוסף הזה לא מספיק כדי להחזיר אותי ל - Stainless.

רם (קרמיט)

מוטי לזר
אביר האפל
הודעות: 353
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
מיקום: הרצליה
יצירת קשר:

סטיינלס

הודעה על ידי מוטי לזר » 9:43 ,28 מרץ 2009, ש'

אכן מרשים.

לגבי הפלדה הפחמנית - גם אני מצטרף לרם, אין כמוה
מה גם שקצת חלודה מוסיפה ארומה וטעם לאוכל.
שלא לדבר מוסיפה ברזל "מעובד" כבר למחזור הדם. :lol:

למרות שבמטבח (עדיין) לא הצלחתי לשכנע בסיפור שלעיל את אשתי, והסטיינלס שולט ביד רמה. :cry:

רוחו_של_TC
אביר האפל
הודעות: 267
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי רוחו_של_TC » 11:03 ,28 מרץ 2009, ש'

vini vidi vadis
נערך לאחרונה על ידי רוחו_של_TC ב 12:16 ,3 מאי 2009, א', נערך פעם 1 בסך הכל.

אורים
חדש בפורום
הודעות: 47
הצטרף: 2:00 ,1 ינואר 1970, ה'
יצירת קשר:

הודעה על ידי אורים » 13:02 ,28 מרץ 2009, ש'

למרות שלא אבחר בספיידרקו כסכין מטבח (לאישתי יש - מתנה מגיא), אין לי ביקורת כנגד סכיני אל-חלד. בעוונותי אני מעריך גם פלדות אל-חלד, מבלי שהדבר גורע כהוא זה מכבודה של הפחמנית.
יש לי סנטוקו 165 מ"מ להב פלדת ZDP 189 (סאן מאי) ידית מהוגני.
גם נאקירי 165 מ"מ של גאקו, פלדת V10 דמסק 15 שכבות, ידית פאקה שחורה.
יש לי גם סט של גלובל.
כולן טובות, מצוינות ואין מילה רעה.
למרות זאת סכין הדגל היא פחמנית מעשה ידי TC :
תמונה
סנטוקו, להב 200 מ"מ אורך, עובי 3 ממ' רוחב 65 מ"מ, שיפוע ימני, חד-צדדי.
זאת הסכין המועדפת. אני לא בטוח שבגלל הפחמנות של הפלדה או בגלל הסך הכל. היא יושבת לי טוב ביד, היא כבדה מספיק בשביל שתהייה לה נוכחות ואני משחיז אותה על אבן באליצות.
היא טובה גם לגילוח עגבניה, גם לפריסת חלה רכה וגם לייצור קוביות מבשר חצי קפוא.
כפי שסיפרתי כבר, ידעתי שני מיקרי החלדה (שטחית קלה) בגלל מחדלי בני ואשתי - עובדה שגרמה לי לשמן את הסכין בתום כל שימוש. לכן, מטעמי עצלנות, צמצמתי השמוש בפחמנית האהובה.
כאן המקום לציין שמתוך תגובות החברים למדתי שהם נוהגים לשטוף ולנגב תוך כדי ובתום השימוש - ולא סובלים מהחלדה. ניסיתי במשך השבועיים שחלפו - ואכן הסכין לא החלידה גם לאחר ניגוב - ללא שימון.
עכשיו - משאין לי צורך לשמן כל פעם, אני נהנה להשתמש בפחמנית לכל משימה - קלה כחמורה.
הללויה.

פרסם תגובה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד