פריטים שרציתי לחלוק
בזמן שחיפשתי פריטים לתרומה, נתקלתי בשני פריטים מדהימים של יצרנים ישראליים. החלטתי לחלוק עימכם את מה שמצאתי:
סכין מבית היוצר של זאב סימפסון. להב 3 אינצ'. פלדה O-1. עבודה מוקפדת מאוד.
רם (קרמיט)
סכין מבית היוצר של זאב סימפסון. להב 3 אינצ'. פלדה O-1. עבודה מוקפדת מאוד.
רם (קרמיט)
נערך לאחרונה על ידי קרמיט ב 16:38 ,21 מרץ 2009, ש', נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
- אביר האפל
פריט שני
הפריט השני:
טנטו מבית היוצר של רודי צירלין.
טנטו עם סאיה (נדן) עץ. קוזוקה (הסכין הקטנה). תסובה מברזל ופיטינג נחושת. ידית מעור Stingray. הבאקי נחושת. כול החלקים עבודת יד פרי ידיו של רודי. אחד הסכינים היפים ביותר שראיתי. מילים לא יתארו את הסכין הזה באופן יאה, לפיכך קבלו תמונות:
רם (קרמיט)
טנטו מבית היוצר של רודי צירלין.
טנטו עם סאיה (נדן) עץ. קוזוקה (הסכין הקטנה). תסובה מברזל ופיטינג נחושת. ידית מעור Stingray. הבאקי נחושת. כול החלקים עבודת יד פרי ידיו של רודי. אחד הסכינים היפים ביותר שראיתי. מילים לא יתארו את הסכין הזה באופן יאה, לפיכך קבלו תמונות:
רם (קרמיט)
-
- אביר האפל
תענוג לעיניים
הסכין של רודי, יותר יפני מיפני.
קרמיט, האם גם אלו פריטים שאתה מעמיד למכירה ?
קרמיט, האם גם אלו פריטים שאתה מעמיד למכירה ?
שלום!
רציתי להוסיף כמה מילים.
קודם כל תודה לקרמיט,sagiexe ולכל אחד על תגובותכם!
sagiexe! כתבתה -הסכין של רודי, יותר יפני מיפני-.זו יותר מחמאה ממחמאה! אני מאוד מאוד מתגאה ברודי שהוא הגיע לרמה כזאת בזכות עצמו,בגלל עקשנות שלו,סבלנות ורצון ללמוד ולדעת יותר ויותר!
לגבי הטנטו -זו פריט שמאוד נקשרתי אליו.מאוד מאוד אהבתי והיה לי מאוד קשה להיפרד ממנה! הטנטו הזו אחד מדברים המקסימים שרודי עשה! מעז הוא ישתפר הרבה יותר ביצור נשק יפני (לדוגמה)אבל הטנטו הזה קשה לשכוח.
רציתי להוסיף כמה מילים.
קודם כל תודה לקרמיט,sagiexe ולכל אחד על תגובותכם!
sagiexe! כתבתה -הסכין של רודי, יותר יפני מיפני-.זו יותר מחמאה ממחמאה! אני מאוד מאוד מתגאה ברודי שהוא הגיע לרמה כזאת בזכות עצמו,בגלל עקשנות שלו,סבלנות ורצון ללמוד ולדעת יותר ויותר!
לגבי הטנטו -זו פריט שמאוד נקשרתי אליו.מאוד מאוד אהבתי והיה לי מאוד קשה להיפרד ממנה! הטנטו הזו אחד מדברים המקסימים שרודי עשה! מעז הוא ישתפר הרבה יותר ביצור נשק יפני (לדוגמה)אבל הטנטו הזה קשה לשכוח.
בזמנו ליוויתי את תהליך הייצור של הטאנטו הזה - הפריט הראשון בסגנון יפני שרודי ייצר. הלהב שנעשה בחישול מפלדת O1 עבר פוליש ידני בלבד באבנים, במשך חודשים!
טאנטו זה ביחד עם הטאנטו השני (שהיה בסגנון שונה, עם להב דמסקוס) ומספר טסובות הוצגו בסמינר בינלאומי שנערך במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית.
טאנטו זה ביחד עם הטאנטו השני (שהיה בסגנון שונה, עם להב דמסקוס) ומספר טסובות הוצגו בסמינר בינלאומי שנערך במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
והסכינים שלי
טוב, לא יכולתי להתאפק, ואני מצרף גם:
הסכין הראשונה, היא גם של זאב סימפסון, אכן יצרן מדהים שיצר אותה ואחרות במרפסת בבית, באמצעים עם שופינים ידניים, ועבודים טרמיים עם תנור חשמל קרמי או משהוא דומה, שאילתר.
השאר זה הרבה סבלנות שקדנות ונשמה.
והשניה,
לשמחתי הרבה מאוד, גם לי יש יצירה של האומן רודי,
כבר לא זוכר איך /ממי הגיעה אלי , בכל מקרה זו היתה רכישה ממישהו במפגש של העמותה,אבל זה היה ממזמן.
אולי רודי זוכר יותר.
פראקטי בטרוף, מהמם ביופיו ובפשטותו.אין מה שיתפרק או ישבר...
פלדה נטו .(איזה אני לא יודע, אולי רודי יגלה) .
[/img]
הסכין הראשונה, היא גם של זאב סימפסון, אכן יצרן מדהים שיצר אותה ואחרות במרפסת בבית, באמצעים עם שופינים ידניים, ועבודים טרמיים עם תנור חשמל קרמי או משהוא דומה, שאילתר.
השאר זה הרבה סבלנות שקדנות ונשמה.
והשניה,
לשמחתי הרבה מאוד, גם לי יש יצירה של האומן רודי,
כבר לא זוכר איך /ממי הגיעה אלי , בכל מקרה זו היתה רכישה ממישהו במפגש של העמותה,אבל זה היה ממזמן.
אולי רודי זוכר יותר.
פראקטי בטרוף, מהמם ביופיו ובפשטותו.אין מה שיתפרק או ישבר...
פלדה נטו .(איזה אני לא יודע, אולי רודי יגלה) .
[/img]
-
- אביר האפל
בזמנו היה לי רעיון למיזם סכינים ארצישראליים ממוחזרים ממסמרי (יתד) מסילת רכבת, היתה לי אפשרות לקבל מלאי גדול. בארה"ב זה מאד מקובל ונחשב אמנות עממית, מחשלים סכינים וראשי טומהוק ממסמרי מסילה. אחרי בדיקה הסתבר שהמסמרים האמריקנים עשויים מפלדה עתירת פחמן בעוד המסמרים שהיו נהוגים בארץ (צרפתיים ובריטיים) נעשו מפלדה דלת פחמן שאיננה ניתנת לחיסום.רוחו_של_TC כתב:קפיץ? אני הייתי משוכנע שזה יתד של רכבת. אבל מי שהכין יודע הכי טוב...
בכל מקרה - עבודת נפחות מדהימה ביופיה.
באותה נשימה צריך להזכיר את קו המסמרים הדקורטיביים שרודי הכין פעם - מסמרי ענק מפלדה שבוצע משחק בחישול הרגל - סיבובים ופיתולים לכל צד. מינימליסטי ויפה, מעין פסל קטן.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 2 אורחים