תגובות לסכין
ערב טוב
סכין סקנדינבית
להב לאורי 17.5 ס'מ
ידית 13.5 ס'מ
ספסרים קרן פיבר עץ קוקובולו
וידית Curly Birch
מבקש תגובתכם כולל ביקורת וגם קשה
פשוט לא נראה לי הוגן 200 כניסות ורק שלוש תגובות
כי אז מה הטעם ולמה כל המאמץ? תודה
וכמעט שבת שלום.
http://picasaweb.google.com/goren55/Leuko#
סכין סקנדינבית
להב לאורי 17.5 ס'מ
ידית 13.5 ס'מ
ספסרים קרן פיבר עץ קוקובולו
וידית Curly Birch
מבקש תגובתכם כולל ביקורת וגם קשה
פשוט לא נראה לי הוגן 200 כניסות ורק שלוש תגובות
כי אז מה הטעם ולמה כל המאמץ? תודה
וכמעט שבת שלום.
פסל, דיברת על ה CHOIL הקטן? אני חושב שעמוס עשה את זה בכוונה, ביחד עם הקו הכללי של הידית והגארד זה נותן מראה בטעם אמריקני ללהב הפיני - בעיני הקומבינציה מצאה חן, למעט הפומל שמעט קטן לפרופורציה הכללית.
מבחינה פרקטית גארד מחומר רך מועד לסדק/שבר. היה כדאי לבצע אותו ממתכת או לפחות לגבות אותו בלוחית מתכת דקה וכהה מצד הלהב, שלא תשתלט על המראה הכללי הנקי.
מבחינה פרקטית גארד מחומר רך מועד לסדק/שבר. היה כדאי לבצע אותו ממתכת או לפחות לגבות אותו בלוחית מתכת דקה וכהה מצד הלהב, שלא תשתלט על המראה הכללי הנקי.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
-
- אביר האפל
ממש יפה: שילוב הצבעים רגוע ומשתלבים טוב מאד עם בלוק הCURLY BIRCH, שנראה באיכות גבוהה.
עיצוב צורת הידית מאפשר הקטנת ההיקף למימדים פרקטים כדי שישב טוב ביד: זה להב ענק וידית "זורמת ישר" לא כל כך נוחה במקרה הזה.
אני לא רואה צורך בהשתלת פין לחיזוק. א' אין כל כך מקום ולצורך העיניין צריך להרפות את הטאנג כדי לקדוח וזה כבר באמת סיפור וב' אין צורך, הידית לא תתפרק מעצמה אפילו בעבודה מאומצת.
אין שום רע בבולסטר מעץ והקוקובולו קשה כמו ברזל. אין הרבה סיכוי שיפגע, ואם כן, אז זה אמור להיות סכין שדה וקצת שריטות , בוץ וחלודה על הלהב ממש במקום ומוסיפים אופי ועיניין ומצדיקים את יעוד הסכין, זה הרי לאוקו "פול סייז והבי דיוטי" שמקומו בשטח ולא צובר אבק על המדף
באשר לחור בידית עבור לאניירד, הדיעות חלוקות בין המומחים. אני מסכים עם אלה שטוענים שאם אתה מועד ונופל כאשר הסכין מחובר ליד, אז זה עלול להיות הסוף שלך. אפשר לחבר שרוך לייופי באורך כזה שמספיק לתליה על מסמר או עזר לשליפת הסכין מהנדן אבל אי אפשר להכניס את היד
דוד
עיצוב צורת הידית מאפשר הקטנת ההיקף למימדים פרקטים כדי שישב טוב ביד: זה להב ענק וידית "זורמת ישר" לא כל כך נוחה במקרה הזה.
אני לא רואה צורך בהשתלת פין לחיזוק. א' אין כל כך מקום ולצורך העיניין צריך להרפות את הטאנג כדי לקדוח וזה כבר באמת סיפור וב' אין צורך, הידית לא תתפרק מעצמה אפילו בעבודה מאומצת.
אין שום רע בבולסטר מעץ והקוקובולו קשה כמו ברזל. אין הרבה סיכוי שיפגע, ואם כן, אז זה אמור להיות סכין שדה וקצת שריטות , בוץ וחלודה על הלהב ממש במקום ומוסיפים אופי ועיניין ומצדיקים את יעוד הסכין, זה הרי לאוקו "פול סייז והבי דיוטי" שמקומו בשטח ולא צובר אבק על המדף
באשר לחור בידית עבור לאניירד, הדיעות חלוקות בין המומחים. אני מסכים עם אלה שטוענים שאם אתה מועד ונופל כאשר הסכין מחובר ליד, אז זה עלול להיות הסוף שלך. אפשר לחבר שרוך לייופי באורך כזה שמספיק לתליה על מסמר או עזר לשליפת הסכין מהנדן אבל אי אפשר להכניס את היד
דוד
תגובתי
אכן עבודה יפה מאוד, וגימור מדוייק.
אני גם מאוד אוהב את גודל ועיצוב הלהב,(כעקרון) -שנותנים ללאוקו ,את התכונות של כלי עבודה מאסיבי.
ושאלה- איך אתה מקבע את הטאנג בידית בלחץ? במילוי דבק? בשילוב של השנים? אשמח אם תפרט.
אני גם מאוד אוהב את גודל ועיצוב הלהב,(כעקרון) -שנותנים ללאוקו ,את התכונות של כלי עבודה מאסיבי.
ושאלה- איך אתה מקבע את הטאנג בידית בלחץ? במילוי דבק? בשילוב של השנים? אשמח אם תפרט.
אני אהבתי את הקטע במיוחד בלהב שיש לו את שני הגוונים הכהה והמבריק היכן שהוא בעצם מושחז. ביחד עם ידית שהיא די בהירה זה נותן מראה מיוחד לסכין.
סה"כ הברק של הידית והחלק של CURLY BIRTCH נראה מעולה - מישהו ראיתי אמר מזכיר פקק שעם - וואלה אכן כך. אני אהבתי את העבודה למרות שאמרתי לגבי קונטרסט יותר חזק בין הידית לקרן סה"כ אהבתי מאוד ,
אפרופו סכין לבישול השטח בהקשר לשרשור של דובון - זה סכין שהייתי לוקח לשטח למגוון עבודות כולל בישול.
סתם שאלה - איך הם בעצם מגיעים לגוון הזה של הלהב אבל שיהיה ככה אחיד? אני שמתי לב כאשר למשל אני מחסם את הפלדת כלים O1 היא מקבלת גוון די כהה אבל הוא לא ממש אחיד לאורך כל הלהב . וכאשר אני רוצה להבריק אותו ומתחיל לעבוד ישנם חלקים שנראים מזכירים כאילו פלדת שכבות בגלל הגוון שהוא אינו אחיד לכל אורך הלהב.
האם זה בגלל שהחיסום הוא פחות מדויק במנגל פחמים ? האם זה בגלל סוג הפלדה ? והאם זה בגלל הצורה של השינוי מולקולות של המתכת בתהליך החיסום?
סה"כ הברק של הידית והחלק של CURLY BIRTCH נראה מעולה - מישהו ראיתי אמר מזכיר פקק שעם - וואלה אכן כך. אני אהבתי את העבודה למרות שאמרתי לגבי קונטרסט יותר חזק בין הידית לקרן סה"כ אהבתי מאוד ,
אפרופו סכין לבישול השטח בהקשר לשרשור של דובון - זה סכין שהייתי לוקח לשטח למגוון עבודות כולל בישול.
סתם שאלה - איך הם בעצם מגיעים לגוון הזה של הלהב אבל שיהיה ככה אחיד? אני שמתי לב כאשר למשל אני מחסם את הפלדת כלים O1 היא מקבלת גוון די כהה אבל הוא לא ממש אחיד לאורך כל הלהב . וכאשר אני רוצה להבריק אותו ומתחיל לעבוד ישנם חלקים שנראים מזכירים כאילו פלדת שכבות בגלל הגוון שהוא אינו אחיד לכל אורך הלהב.
האם זה בגלל שהחיסום הוא פחות מדויק במנגל פחמים ? האם זה בגלל סוג הפלדה ? והאם זה בגלל הצורה של השינוי מולקולות של המתכת בתהליך החיסום?
תודה לכולם,
הגבתם ולעניין,אני לא יודע אם התגובות היו בגלל שבקשתי ,
או בגלל שז'נה פתחה את ליבה ובקשה מאתנו להתעורר.
לפני כמה חודשים שוחחתי עם חבר שפרסם פה בפורום סכין מדהימה .
ולא קיבל שום התיחסות
"כאילו קיבלתי סטירת לחי "
כך הוא אמר לי
ותסכימו איתי שלא לקבל בפורום תגובות על הודעת מכירה. אינו דומה .לאי קבלת תגובה על סכין שהצגת
וכל תגובה רק עוזרת ,להעלות את רמת הביצוע שלנו
ןבסופו של דבר הופכת את המקום הזה למעניין יותר
עכשו נחזור לסכין .
סער וגם רודי העירו לגבי חוזק הגארד
והרעיון של סער לגבות את הגארד בלוחית מתכת כהה מצד הלהב
תופס אותי ,מוטי לשאלתך אני משתמש בדבק ומשתדל שהקדח לא יהיה חופשי מידי אבל גם לא הדוק מידי כדי שיהיה מקום לאויר לצאת כשהדבק נכנס כמו כן אני מיצר שיניים על הטאנג כדי שהדבק יתפס טוב יותר.
אני לא מציע לאף אחד לקנות את הדבקים באייס או הום סנטר {המזרקים השקופים
שח 35 ל 24 גרם יוצא בערך800 שח לק'ג
כשאפשר לקנות ב120 שח לק'ג באריזות גדולות
אני מאד ממליץ למי שמחפש סכין לשטח ומה שלהב כזה עולה 18 יורו בלבד
כלום כסף ,וסכין מפתיע
החלפתי את התמונות בקישור
תודה
ולא קיבל שום התיחסות
"כאילו קיבלתי סטירת לחי "
כך הוא אמר לי
ותסכימו איתי שלא לקבל בפורום תגובות על הודעת מכירה. אינו דומה .לאי קבלת תגובה על סכין שהצגת
וכל תגובה רק עוזרת ,להעלות את רמת הביצוע שלנו
ןבסופו של דבר הופכת את המקום הזה למעניין יותר
עכשו נחזור לסכין .
סער וגם רודי העירו לגבי חוזק הגארד
והרעיון של סער לגבות את הגארד בלוחית מתכת כהה מצד הלהב
תופס אותי ,מוטי לשאלתך אני משתמש בדבק ומשתדל שהקדח לא יהיה חופשי מידי אבל גם לא הדוק מידי כדי שיהיה מקום לאויר לצאת כשהדבק נכנס כמו כן אני מיצר שיניים על הטאנג כדי שהדבק יתפס טוב יותר.
אני לא מציע לאף אחד לקנות את הדבקים באייס או הום סנטר {המזרקים השקופים
שח 35 ל 24 גרם יוצא בערך800 שח לק'ג
כשאפשר לקנות ב120 שח לק'ג באריזות גדולות
אני מאד ממליץ למי שמחפש סכין לשטח ומה שלהב כזה עולה 18 יורו בלבד
כלום כסף ,וסכין מפתיע
החלפתי את התמונות בקישור
תודה
השחור היפה הזה לא שורד בשימוש כי בסופו של דבר הוא בעצם סתם הפיח של השמן השרוף ולא ממש חלק מהמתכת כמו שכבת חימצון טבעית או יותר עיקש כמו שעוות אנטילווה .
דוד
fכל הכבוד על היוזמה ועל הביצוע!
כל אלו כאן שיוצרים בידיים סכינים או חפצים איכותיים אחרים-מושלמים יותר או פחות-לא מבינים באיזו מתנה הם זכו (היכולת ליצור ברמה טובה)
בתור כעל שתי ידיים שמאליות (או "מאותגר טכנולוגית" כמו שבטח מגדירים את זה היום) לא נותר לי אלא לעמוד ולקנא-מועצת המשפחה הדיחה אותי מתפקיד קודח החורים בקיר (לתליית מדפים או תמונות) בטענה שאני קודח עקום ולא מדוייק,כך שהאפליקציות שאתם מבצעים נראות לי כמעט על אנושיות.אצלנו זה חזק בגנים-לפחות שלושה דורות
כל אלו כאן שיוצרים בידיים סכינים או חפצים איכותיים אחרים-מושלמים יותר או פחות-לא מבינים באיזו מתנה הם זכו (היכולת ליצור ברמה טובה)
בתור כעל שתי ידיים שמאליות (או "מאותגר טכנולוגית" כמו שבטח מגדירים את זה היום) לא נותר לי אלא לעמוד ולקנא-מועצת המשפחה הדיחה אותי מתפקיד קודח החורים בקיר (לתליית מדפים או תמונות) בטענה שאני קודח עקום ולא מדוייק,כך שהאפליקציות שאתם מבצעים נראות לי כמעט על אנושיות.אצלנו זה חזק בגנים-לפחות שלושה דורות
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר
הי,
בראש ובראשונה סחתים על העבודה הנקייה והמדוייקת, ממש תענוג לראות
שנית אני חושב שהגב הישר של הלהב לא מקבל התייחסות בעיצוב הידית או להפך - קרי, ישנו צורך בשבירה צורנית מסוימת בגב הלהב ע"מ ליצור שפה אחידה בסכין ככלל
ואם לא הבהרתי את עצמי מספיק
צורנית הלהב משתייך לעולם אחר מאשר הידית. בגלל שהלהב קנוי (אני מבין) ולמרות זאת הצלחתה לעשות שילוב לא רע בכלל
יתקנו אותי חדי העין
מחכים ליצירה הבאה
בראש ובראשונה סחתים על העבודה הנקייה והמדוייקת, ממש תענוג לראות
שנית אני חושב שהגב הישר של הלהב לא מקבל התייחסות בעיצוב הידית או להפך - קרי, ישנו צורך בשבירה צורנית מסוימת בגב הלהב ע"מ ליצור שפה אחידה בסכין ככלל
ואם לא הבהרתי את עצמי מספיק
צורנית הלהב משתייך לעולם אחר מאשר הידית. בגלל שהלהב קנוי (אני מבין) ולמרות זאת הצלחתה לעשות שילוב לא רע בכלל
יתקנו אותי חדי העין
מחכים ליצירה הבאה
custom is a knife with spirit
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים