סכין ההישרדות האולטימטיבית - The Ultimate Survival Knife

logo wide

×
 x 

0
סל הקניות
0

החיפוש אחרי סכין ההישרדות האולטימטיבית

בר גרילס, "השורד האולטימטיבי",  אמר פעם אחד: "בכל מצב קיצוני סכין היא פרט בעל ערך עליון.  ולא חשוב על איזה סכין מדובר - הסכין הטובה ביותר היא זאת שנמצאת אתכם באותו רגע".

לז סטראוד, האיש השורד, שמשלב את מהות ההישרדות וחשיבה יצירתית יחד עם חברת קמיליוס,  ועיצב מוצרי הישרדות אמיתיים וסכיני הישרדות קשוחים בצורה שלא תאמן דיבר על "האומץ והתושיה לשרוד".

באופן גס ביותר אפשר לחלק כל מצב קיצון לשתי גרסאות: האופציה הראשונה הינה התמודדות אחד-על-אחד עם הטבע הפראי (בתור אופציה יותר מתונה ניתן לקחת צייד או טיולים רגליים במקומות מרוחקים מציביליזציה מרחק של יומיים או יותר).

האופציה השנייה, שלכאורה כמעט מנוגדת לראשונה אך דומה לה ביותר ברמת העצימות, הינה מגוון של מצבים קטסטרופלים שקשורים לשטח עירוני/אורבני עם אסונות מעשה יד אדם וסכסוכים המביאים את ההשרדות למצבי קיצון.

בכל אחת מסיטואציות אלה, הסביבה והאתגרים שהוצבו מולכם ומול הסכין שבחרתם הינם שונים בתכלית, לכן במאמר זה נתייחס לתסריט ה"קלסי" יותר, אם כי כל המצבים המתוארים יכולים להיות רלוונטיים לעקרונות של תכנון ואסטרטגיה הנזכרים במאמר.

דרישות לסכין שתשמש אותך הצייד, המטייל, התרמילאי, או השורד (Bushcraft Knife) - סכין לטיולים בטבע ולהישרדות צריכה להיות ורסטילית מספיק כדי לבצע מגוון של פעולות שונות:

לחתוך ענפים או שרכים לשימוש לבניית מחסות או להדלקת אש, לשמש ככלי צייד ולאחר מכן לפשוט ולחתוך עור בשר צייד או מאכל, לשמש ככלי חיתוך או חפירה לכל שימוש אחר לו תזדקקו להכין אוכל. כמו כן, רצוי שהסכין תתאים גם לעבודות גסות פחות עם עץ או עור, למשל ייצור כלי עזר או תיקון בגדים שיאפשרו לכם לחיות באופן נוח.

טיפ: זכרו - אתם טובים בדיוק כמו הסכין שבידכם

(You are only as sharp as your knife)

הסכין שלכם היא כלי כה משמעותי בציוד ההשרדות, לכן אתם חייבים לשמור אותה חדה ומוכנה לשימוש. אל תזיקו לסכין בשימוש לא נכון, לעולם אל תטילו אותה לתוך גזעי עצים או תתחבו אותה לתוך אדמה מה שיכול לשבור את קצה הלהב, החלק החשוב בסכין. שמרו עליה נקייה, ואם אינכם מתכוונים להשתמש בה בקרוב, משומנת בשמן לא חומצי (למשל לא WD-40) ובנדן שלה.

כאשר אתם מטיילים בשטח מיוער או קשה למעבר, אמצו לכם מנהג לבדוק את הסכין. בדיקה זו צריכה להיהפך לרפלקס אוטומטי, במיוחד אחרי התנסות בשטח קשה למעבר. בדיקה של כל הכיסים וכל החפצים צריכה להפוך לטבע שני.

לכל מרכיב של סכין הישרדות או מחנאות יש חשיבות רבה לאלמנטים הבאים:

• לגבי הלהב – חשובים חוסן ויציבות (רצוי להב קבוע ששדרתו עוברת דרך חלק ניכר מהניצב או Full Tang), יכולת להתמודד עם שחיקה והתנגדות לקורוזיה.

• לסכין כזאת אין צורת להב קבועה אולם תצורה קלאסית לשימוש כללי רצויה: היא חייבת לאפשר שימוש כללי של סכין ולשמש גם בתור כלי נשק.

• הפרט שאולי הוא החשוב ביותר- זה הניצב/ידית. הדרישות הן פשוטות ביותר: עמידות והתנגדות להחלקה וגארד טוב (המפריד בין הלהב לניצב) שימנע פציעה ואמינות. רצוי גם שהניצב יהווה חלק אחד שלם והלהב יעבור בו כמעט עד סופו. ריפודים ותוספות עלולים להתקלף ולפעול במהלך שימוש אינטנסיבי. כמובן שהניצב חייב להיות נוח לאחיזה, ל"שבת טוב" ביד, אפילו כשהיא רטובה או מלוכלכת ולאפשר עבודה ממושכת ללא הופעת שלפוחיות מדממות על כפות הידיים.

• יש מומחי הישרדות שטוענים כי הניצב צריך גם להתאים לחיבור למוט ארוך, מה שהופך פוטנציאלית את הסכין לכידון. יש אסכולות לכאן ולכאן.

• מצד שני, לא צריך לרדוף אחרי מוצרים עם שקעים מוגדרים מראש למיקום האצבעות. כל פעולה ספציפית עם הסכין דורשת אחיזה משלה. הניצב צריך להתאים לכף היד שלך ולהיות נוחה לך אישית – יש לנסות את הסכין בבית ולראות שהיא הכלי הנוח לכם – הדבר נכון ביחס לכל ציוד הישרדות שתחו איתכם – לא כדאי שהניסיון הראשון יהיה בטח. ניתן לצאת מנקודת הנחה שבמצב קיצון תצטרכו לעבוד עם הסכין כמה שעות ללא הפסקה קחו את זה בחשבון.

• החומר שממנו הניצב עשוי נתון לבחירה - זה יכול להיות עץ, פלדה עם חספוס שתמנע החלקה (אם אין לך בתכניות להגיע למקומות עם טמפרטורות הרבה מתחת לאפס), או חומר פולימרי יצוק כלשהו.

• ניצבים מעץ עוברים כיום תהליכים ועיבודים שונים, אבל עדיין עם הזמן נרטבים וסופגים לחות לכן כדאי להקפיד כי העץ מאיכות טובה. הדבר היחיד שלא מומלץ בעליל זה ניצב בצורת שרוך מלופף סביב. מאמץ הכי קטן, החלקה של ניצב בכף היד תוצאתה קילוף עור וכפות ידיים "שנשרפות".

• היום בכל מקום ניתן למצוא מולטיטולים שונים – זיכרו כי ביחס לצרכי השורד מדובר בכלי עזר בלבד ולא בכלי העיקרי – ניתן לוותר כל מולטיטול – לא ניתן לוותר על סכין טובה עם להב קבוע. אם הבאתם מולטיטול או אולר שווצרי כדאי להקפיד כי יהיו בהן מסור ופלייר נוח.

לסכינים למבינים של מבחר של סכיני הישרדות ושטח ורסטיליות (רב שימושיות). אנחנו בסכינים למבינים הכנו לכם מבחר של סכיני הישרדות וסכינים טקטיות שישמשו גם כסכיני הישרדות. הסתכלו בלינקים, קראו נתונים ותחליטו מהי הסכין שתרצו לידכם בבוא היום:

סכין ההישרדות של לז סטראוד, מהדגם האולטימטיבי 'הר' היא אחת מסדרת סכיני ומחטבי הישרדות מדהימים של קמיליוס. היא מגיע עם אביזרי הישרדות בערכה הכוללת מרל אש פרוצרציום, פנס, מיתר לחילוץ והצלה ומראת איתות, הכל בנרתיק נוח בצבעי חילוץ והצלה. הסדרה מכילה מחטבים וסכינים של קמיליוס שיועדו ביסודם להישרדות ובושקרפט ומתאימים לכל מטלה שתפילו לחיכם. מומלץ!

הקונדור רודן הינה סכין הישרדות מעולה, עם טאנג (שדרה) המגיעה עד סוף הידית היצוקה, הרודן היא כלי מעולה ויעיל שיחזיק בכל מצב הישרדותי, עם נרתיק עור פרה קלאסי שחובק את הסכין לכל אורכה שלא תיפול, הרודן היא כלי מעולה ומוכח (ראו סרטונים) ובל יחס עלות תועלת מעולה.

הסולובולו של קונדור, הינה סכין הישרדות מעולה לכל מצב הישרדותי אפשרי, עם עובי של 5 מ"מ ולהב באורך של מעל 20 ס"מ היפייפה הזו תעמוד לצידכם בכל צרה שעלולה לקרות בדרככם.

סכין הבואי המדהימה בעלת התצורה הוורסטילית המונסטוקר של קונדור, גם היא יכולה לשמש אתכם בכל מצב הישרדותי וככלי עיקרי לשטח, אותה אפשר ללוות בכל קטן יותר לפעולות עדינות כמו אחת הסכינים מסדרת הבושסלור או המיני בושסלור של קונדור, סכינים שיעשו על מה שתרצו.

קונדור טולוזה (TOLOZA) - סכין טקטית הזאת נקראת על שם סמל סמואל גונזלס טולוזה, חייל צבא סלבדור, שהשתתף במשימות שונות באירק ושם נקלע למצב של קרב פנים מול פנים נגד כוחות האויב, כאשר כבר לא נשאר תחמושת, וחבריו שכבו פצועים. טולוזה לא רק החזיק מעמד עד להגעת כוחות חילוץ, אלה השאיר אחריו 3 מחבלים בזירת הקרב. סכין מסיבית ובנויה היטב, מפלדה איכותית (1075 High Carbon) ובעלת כל הנתונים להיות סכין הישרדות אמינה ביותר שהיתה לך.

במאמר זה נגענו רק בקצה הקרחון הנקרא "הכנת ציוד הישרדות", אם ברצונך להרחיב בנושא זה, אתה מוזמן  לקרוא את המאמר כל "ציוד הישרדות".