איזה כיף לחזור למחשב ולמצוא התייחסויות מפרגנות ומלמדות.
ROMA wrote:... עם זאת לדעתי יש יותר מידי פליז. הבולסטר,הפינים והחור בקצה הידית, לדעתי רק הבולסטר היה מספיק.

מעבר לעניין של טעם, אם הייתי רוצה להשאיר רק את הבולסטר, הייתי יכול להוריד את הפליז מהחור למיתר אבטחה, (למרות שאותו אהבתי במיוחד, והייתי גאה שהצלחתי איתו), אבל אין לי רעיון לגבי הפינים, אני לא מכיר פינים כהים?
כרגע בכלל אני משתמש בפליז, כי זה החומר היחיד שזמין לי.
TC wrote: התחושה היא שהידית עדיין מעט "בולבוסית" והיה ניתן לדקק אותה קצת בצדדים. יתכן שזה מכוון (בנוי ליד ענקית) - אבל אני בספק. אני שם לב שאתה מדביק חתיכות עץ מרשימות בעוביין ואולי רצוי לדקק אותן מעט לפני ההדבקה.
הידית גם לדעתי בולבוסית בחלק האחורי, ביום שישי קיבלתי הדרכה קצרה על משור סרט, אני חושב שעכשיו חתיכות עץ דקות יותר הן בהישג ידי.
TC wrote:מסתמנת אצלך בעיה "למטה" בערך שליש הדרך בין עקב הלהב לחוד - שוב זוית כהה יחסית שמשנה לך את הגאומטריה.
קו הגריינד הוא עדיין תעלומה עבורי, לשמחתי עומדים לרשותי לא מעט כלים, אבל את הגריינד עדיין לא הצלחתי לפענח ורואים זאת בצורה צורמת בעבודות שלי, ולמען האמת גם באחת האצבעות שלי שנשחקה מהגריינדר בניסיון
בעיצוב המקורי יש באיזור עקב הלהב קימור פנימה שחשבתי שיתן אופי מיוחד לסכין, אבל המציאות...
אני כרגע לומד בעיקר מהאינטרנט, לגריינדר שלרשותי אין שולחן או משטח צמוד לגלגל, שמאפיין את הסירטונים שראיתי, נראה לי שאצטרך לנסות לבנות משטח עזר כזה.
אם משהו יכול לכוון אותי לסרטון או הדרכה ממוקדת להכנת הגריינד (ישר) אני מאוד אודה.
TC wrote: בבולסטר כמו שהכנת כאן אין צורך בשני פינים - מספיקה התאמה בין העקומה החיובית של הבולסטר לבין העקומה השלילית של העץ על מנת לקבע את הבולסטר במקומו. זכור שככל שהעקומה מתונה יותר (שואפת לישר) הקיבוע יהיה חזק יותר.
TC - אני מבין שאתה מתכוון שיכולתי להסתפק בבולסטר בפין אחד בלבד ולהיעזר ב"לחץ" שיוצרת חתיכת העץ על הבולסטר (אני חושב על שני צירים) ועוזרת בקיבועו?
TC תודה מיוחדת על ההערות מאירות העיניים.
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."