אולרי אוקפי

אספנים ותיקים עם אוסף מוגדר, העוסקים בתחום האיסוף שנים, ומתעניינים באיסוף של פריטים איכותיים, ושיחות עומק על נשק קר.
Post Reply
שלומי
בלייד ראנר

אולרי אוקפי

Post by שלומי » 7:51 ,5 February 2010, Fri

חבר מהעבודה אמר יש לי אולר מעניין שמצאתי במהלך שירות בלבנון
ישר שיערתי שזה אולר של אוקפי ואכן זה היה אבל על הלהב
היה רשום דרום אפריקה באנגלית ולא גרמניה

האם ההבדל הוא גדול בין אוקפי תוצרת גרמניה ל תוצרת דרום אפריקה????
ומה הסיפור של חברת אוקפי?

בתודה מראש שלומי קינן

מוטי לזר
אביר האפל

Re: אולרי אוקפי

Post by מוטי לזר » 12:34 ,5 February 2010, Fri

הי
אולרי אוקפי יוצרו בזמנו (בסביבות שנות השישים שבעים) בגרמניה, לאחר מכן הופסק יצורם שם , והם ממשיכים להיות מיוצרים בדרום אפריקה, להערכתי עם אותה איכות.
האולרים עם מנגנון נעילה מעולה, למי שסובל מעודף אצבעות.(כי כשסוגרים אותם בד"כ הולכת אצבע... :) .
וברצינות- מדובר בכלי עבודה פשוט ואיכותי, לזה הוא נועד, וככזה הוא מעולה.עם מנגנון שיוצר מהאולר סכין להב קבוע.והשחרור ע"י טבעת שמרימה את הפס הקפיצי הנועל.

בתמונה מספר דגמי אוקפי מגרמניה, האולר התחתון אינו של אוקפי, אותו מנגנון, יש לוגו לא מזוהה - מעין שמש, לא ברורה מוצאו
Image

lior0015
חדש בפורום

Post by lior0015 » 10:40 ,6 May 2011, Fri

חחחח ווואי הזכרת לי אבא שלי היה קבע מסתערב במג"ב 30 שנה.. בתחילת שרותיו הוא החרים לערבי 2 כאלה זה כלי חזק אני אוהב אותו..

omery
מנהל אתר

Post by omery » 15:46 ,6 May 2011, Fri

הי
אני מת על אוקפי הם מעולים!
להב כמו תער (ברמת חדות של MORA ואני ממש לא נותן לכל סכין את המחמאה הזו)
סכינים פשוטים זולים ויפים לדעתי
אני זוכר שכילד הייתי נוסע במיוחד למדרגות השוק בעיר העתיקה בירושליים (כמו שטדי היה אומר) כדי לקנות סכיני אוקפי (אז היו גם חיקויים).
עד היום בתיק עזרה ראשונה שלי יש אוקופי חדשה
עמר
עומר יעבץ
מנהל האתר

"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.

יובל
אגדת הפורום

Post by יובל » 0:31 ,7 May 2011, Sat

אוקפי הוא אולר גרמני במקור, והיה מיועד לייצוא למושבות הגרמניות באפריקה בתחילת המאה שעברה, אבל הפך מאוחר יותר לפריט פופולארי שייצורו נמשך שם עד שנות השבעים.

מקור השם נגזר ממין יחמור מקומי באפריקה, שדומה או מקורב לג'ירפה ולזברה, והוא נמצא בעיקר בקונגו ובסביבתה.

Image

בדרום אפריקה הסכין הפכה לפופולארית מאד החל משנות השבעים והשמונים, וכיום היא מיוצרת שם על ידי יצרנים שונים.

Image

גם לקולד סטיל האמריקאית המייצרת גרסאות משלה לסכינים מסורתיות ממקומות שונים בעולם, יש גירסה לאוקפי, הנחשבת לגרסה איכותית וזולה (9 דולר FOB) - שם היא נקראת בשם Kudu, שגם הוא נגזר משמו של מין יחמור דרום אפריקאי המצוי בזמביה אנגולה נמיביה וכדומה

Image
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

סער
הגורו הגדול

Post by סער » 19:06 ,7 May 2011, Sat

טכניקת הנעילה של אוקפי עתיקה ולא ייחודית להם. הופיעה כבר בסכינים ספרדיים וצרפתיים במאה ה-17. הסכין עם ידית האלומיניום בתחתית התמונה של מוטי איננו אוקפי כלל אלא אולר ערבי שנועד לבעל אמצעים. בארץ-ישראל היו נפוצים אולרים דומים בצורתם בהם הידית נעשתה מקרן עז, ללא נעילה; עד היום מייצרים בנצרת אולרים דומים מחומרים מודרניים - ידיות פלסטיק ולהבים מפח נירוסטה חתוך.
אוקפי ייצרו מספר דגמים, עם ובלי נעילה, בכמה גדלים כולל אולרים עם יותר מלהב אחד וסכינים בעלות להב קבוע. במועדוני מצרים התפתחה תת-תרבות של נשיאת אוקפי גדול ככלי לחימה ועם קצת אימון ניתן לבצע פתיחה מהירה של הלהב ביד אחת. זהו כלי חיתוך יעיל בעיקר בגלל הלהב הדק והפרופיל השטוח, אבל הוא מחוסם לקשיות נמוכה למדי בסטנדרט מודרני.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

ACT - Armed Combat & Tactics

polycros
תושב קבע בפורום

Post by polycros » 17:52 ,8 May 2011, Sun

אם הנושא כבר עלה אני שוקל לקנות את הקודו של קולד סטייל , השאלה היא האם כדי לי לחפש את המקור ??? או הקודו לו נופל באיכותו??

סער
הגורו הגדול

Post by סער » 18:44 ,8 May 2011, Sun

polycros wrote:אם הנושא כבר עלה אני שוקל לקנות את הקודו של קולד סטייל , השאלה היא האם כדי לי לחפש את המקור ??? או הקודו לו נופל באיכותו??
הקודו הרבה יותר טוב מבחינת איכות חומרים. שניהם מסוכנים למשתמש בגלל צורתם ופטנט הנעילה.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

polycros
תושב קבע בפורום

Post by polycros » 21:20 ,8 May 2011, Sun

שאלה נוספת בעניין , שמגדירים אותם כמסוכנים למשתמש האם זו ברמה כזו שלא ממולץ לרכוש אותן כסכיני עבודה??
או מסוכנות הכוונה היא ככל סכין מתקפלת כזו או אחרת??

סער
הגורו הגדול

Post by סער » 21:51 ,8 May 2011, Sun

ב"מסוכנות" הכוונה שהקפיץ חזק מאד, חריץ הציפורן קטן וצורת השחרור עשויה לגרום החלקה של הסכין בתוך כף היד. הייתי עד לשתי תאונות נפרדות שאירעו לשני אנשים, האחת עם אוקפי והשניה עם קודו; שניהם נפצעו באורח דומה וחתכו את בסיס האגודל. כשהלהב פתוח הוא לא יותר מסוכן מכל סכין אחר.
אוצר וחוקר נשק היסטורי

aviko81
חדש בפורום

Post by aviko81 » 16:45 ,12 May 2011, Thu

איזה יופי
באמת אפריקאי משהו

nir92009
אביר האפל

Post by nir92009 » 6:36 ,9 July 2011, Sat

לדעתי הפסיקו לייבא אותם לארץ אני צודק?
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

הריבצן
תושב קבע בפורום

Post by הריבצן » 14:41 ,29 July 2011, Fri

את הקודו מייבא היבואן של קולד סטיל. את ה'מקור', לא יודע אם עוד מייבאים.
באוקפי, אחרי הרבה שחרורי נעילה - ולפעמים גם מלא יותר מדי הטלות, הברזל שאליו מתחברת טבעת שחרור הנעילה למעלה, היה נשבר.

omery
מנהל אתר

Post by omery » 10:06 ,1 August 2011, Mon

סער wrote:טכניקת הנעילה של אוקפי עתיקה ולא ייחודית להם. הופיעה כבר בסכינים ספרדיים וצרפתיים במאה ה-17. הסכין עם ידית האלומיניום בתחתית התמונה של מוטי איננו אוקפי כלל אלא אולר ערבי שנועד לבעל אמצעים. בארץ-ישראל היו נפוצים אולרים דומים בצורתם בהם הידית נעשתה מקרן עז, ללא נעילה; עד היום מייצרים בנצרת אולרים דומים מחומרים מודרניים - ידיות פלסטיק ולהבים מפח נירוסטה חתוך.
אוקפי ייצרו מספר דגמים, עם ובלי נעילה, בכמה גדלים כולל אולרים עם יותר מלהב אחד וסכינים בעלות להב קבוע. במועדוני מצרים התפתחה תת-תרבות של נשיאת אוקפי גדול ככלי לחימה ועם קצת אימון ניתן לבצע פתיחה מהירה של הלהב ביד אחת. זהו כלי חיתוך יעיל בעיקר בגלל הלהב הדק והפרופיל השטוח, אבל הוא מחוסם לקשיות נמוכה למדי בסטנדרט מודרני.
נכון ביחס לנעילה
יש לי נוואחה ספרדית עם נעילה דומה
עומר יעבץ
מנהל האתר

"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.

omery
מנהל אתר

Post by omery » 10:08 ,1 August 2011, Mon

nir92009 wrote:לדעתי הפסיקו לייבא אותם לארץ אני צודק?
הייתי איתם בקשר לפני כחצי שנה
עם אוקפי אני מתכוון....
הם די מוזרים ולא ממש משתפים פעולה
קודו יש למכירה אצלינו בחנות האלקטרונית
http://stage.knife.co.il/index.php/%D7%97 ... 7%93%D7%95
עומר יעבץ
מנהל האתר

Post Reply