עמוד 1 מתוך 1
תאוות בשרים
פורסם: 11:20 ,14 פברואר 2013, ה'
על ידי stifa
איכשהו נראה לי שחובבי סכינים יהיו גם חובבי בשרים . האם כך הוא הדבר ?
איך אתם אוהבים את הבשר שלכם ? איזה סוגים (מיני בע"ח) , אברים ושאר חלקים אנטומיים ובאיזה צורת עשייה ? איזו חיה לא תאכלו לעולם ?
אעיד על עצמי שאני חובב בעלי חיים גם כשהם בחיים וגם כשהם על הצלחת . מאוד אוהב בקר , כל מה שבא מהים (דגי מים מתוקים עושים לי את זה קצת פחות), ועופות למיניהם גם . לא אוכל פינים, אשכים, עיניים , מוח או חלקים שמנים במיוחד - חוץ מזה הכל .
לא אוכל בעלי חיים שעברו התעללות של ממש - עגל חלב , כבד אווז, קרפיון מהבריכה בסופר וכו'. לצערי אני נאלץ לאכול עוף וביצים רגילים/ות ולא free range בשל המחיר הגבוה של אלה האחרונים . לא אוכל גם בשר צייד של בע"ח מוגנים (כמו דרבנים).
אוהב כל צורת הכנה ויש לי חולשה מיוחדת לבשרים מעושנים ו-cold cuts למינהם . נקניקים ונקניקיות גם , אבל מאיכות טובה .
אכלתי פעם בשר ארנבת, תנין, יען, סוס (נקניק) - היה לי טעים אך לא במידה שממש אזכור את הטעם ואעשה מאמצים לאכול שוב .
לא אוכל כלבים, חתולים ובני אדם , אלא אם כן זה יהיה המזון האחרון על פני האדמה .
ומה איתכם ?
Re: תאוות בשרים
פורסם: 15:42 ,14 פברואר 2013, ה'
על ידי EitamSil
אם יש משהו בעולם שאני פשוט מתענג ממנו זה סטייק טוב על האש עם מלח ופלפל שחור .
זה שלמות .
Re: תאוות בשרים
פורסם: 21:07 ,14 פברואר 2013, ה'
על ידי omery
הבשר הכי אקזוטי שאכלתי היה יען
היה קשה ומגעיל
החזרתי את המנה
אכלתי את כל הסטנדרטיים פרה, כבש, עגל, טרף, עופות, יונים...
היום ממעט לאכול בשר אדום
כבד לי ממש
לא יכול שלא לאכול בשר בצהריים
יוצא רעב
Re: תאוות בשרים
פורסם: 19:26 ,15 פברואר 2013, ו'
על ידי סער
אכלתי דרבן בתקופה שהיה מותר ולגיטימי - זה מעדן. לגבי בשר ציד אני חייב לומר, כצייד לשעבר, שההילה הרומנטית של בשר ציד די מופרכת. מאחר שחיות שדה נמצאות בתנועה מתמדת והתזונה שלהן לא אחידה, הבשר בד"כ נוקשה מאד וסיבי ,והדבר בולט מאד בהבדל בין בשר חזיר בר לחזיר מבוית. בשר ציד זקוק להשרייה ובישול ארוך כדי להפיק ממנו את המקסימום. בגלל זה מנות ארנבת למשל הן בעיקר תבשילי קדרה.
Re: תאוות בשרים
פורסם: 15:10 ,16 פברואר 2013, ש'
על ידי איתי
סטייק טוב על האש עם מלח ופלפל,או בשר קצת פחות איכותי אז זורק על האש וזהו יוצא מצויין.
Re: תאוות בשרים
פורסם: 18:13 ,16 פברואר 2013, ש'
על ידי stifa
סער כתב:אכלתי דרבן בתקופה שהיה מותר ולגיטימי - זה מעדן. לגבי בשר ציד אני חייב לומר, כצייד לשעבר, שההילה הרומנטית של בשר ציד די מופרכת. מאחר שחיות שדה נמצאות בתנועה מתמדת והתזונה שלהן לא אחידה, הבשר בד"כ נוקשה מאד וסיבי ,והדבר בולט מאד בהבדל בין בשר חזיר בר לחזיר מבוית. בשר ציד זקוק להשרייה ובישול ארוך כדי להפיק ממנו את המקסימום. בגלל זה מנות ארנבת למשל הן בעיקר תבשילי קדרה.
מעניין - מצד אחד ההילה הרומנטית של בשר ציד קשה וסיבי ומצד שני המוכנות לשלם מחירים מופקעים עבור פילה בקר מיושן , שאיך לומר זאת בעדינות - בתהליך ריקבון אנזימי (להבדיל מריקבון חיידקי הגורם לקלקול מזון ומסכן את חיי מי שיאכל אותו).
ישנם גם מקרים קיצוניים כמו בשר קובה (Kobe beef) שמוצאו מפרות מאילן יוחסין מהודר הגדלות באיזור מסויים ביפן , ניזונות מתבואה טרייה משובחת (הבאה כמובן רק מחוות מורשות לכך) ומטופלות יותר כמו כלבי פודל צרפתי בתערוכה מאשר בקר המיועד לשחיטה (נכון, במשחטות מורשות בלבד הפונות לדרום מערב ועוברות ספונג'ה במים מינרלים מהרי הקרפטים*) . בשר זה מתאפיין ברכות , שיוש (צורת פסי השומן הדומה לשיש) שנראה כמו יצירת אומנות יפנית עדינה , טעם עדין ביותר וכמובן מחיר אסטרונומי . אה, כן , וניתן להשיג אותו רק ביפן, הונג קונג, מקאו ואם מילאתם טופס לוטו זוכה, בכמה מסעדות עילית בארה"ב . הכנתי פעם סטייקים מבשר "Kobe style" (לא להתבלבל עם גנגנם) שאומרים שהוא דומה למדי לדבר האמיתי רק בלי המשכנתא, וכאן סוף סוף הפואנטה : טעים אך מאכזב . מאכזב כי זה כל כך מקושקש , שיש לזה טעם של יצור שגודל במעבדה ולא של משהו מן החי . כדאי לנסות פעם, אבל לדעתי זה מפספס את המטרה . עדיף בשר ציד...
* התבדחתי כמובן בעניין הכיוון והמים המינרלים . השאר נכון .
Re: תאוות בשרים
פורסם: 19:27 ,16 פברואר 2013, ש'
על ידי סער
stifa, אתה צודק בהחלט. אגב, בקר לסוגיו הוא לא בדיוק יצור אתלטי מטבעו - גם בצורתו הפראית, בגלל זה נבחר, בתהליך של ברירה טבעית, להיות מקור הבשר חשוב של האנושות ברובה. מי שטעם פעם בשר אנטילופה יודע היטב על מה אני מדבר - לא רק שזה מסטיק גם הטעם לא להיט. אני גם לא ממש מבין את הסגידה לפילה - לא מת עליו ומעדיף דווקא אנטריקוט/סינטה.
ד"א יש מסעדת בשרים משובחת בחיפה שמגישה מנת אסאדו כבש - למי שאוהב, זה מעדן אמיתי.